Drent en Hugo moeten weg bij Groningen

Zowel Martin Drent als Hugo zullen FC Groningen aan het eind van dit seizoen moeten verlaten. Beide spelers kregen woensdag in een gesprek met technisch manager Henk Veldmate, directeur Hans Nijland en trainer Ron Jans te horen dat hun aflopende contract niet wordt verlengd. Zowel Drent als Hugo is op het moment geen basisspeler.

Drent is bezig aan zijn zevende seizoen bij de club uit het Oosterpark Stadion. De 34-jarige spits werd de laatste twee jaar vooral gebruikt als pinchhitter. We hebben onszelf afgevraagd of een derde seizoen in diezelfde rol voor Drent zou zijn weggelegd. We hebben besloten om die weg niet met elkaar in te slaan. Bovendien gaf Martin zelf aan diverse aanbiedingen te hebben om zijn actieve carrière nog met twee seizoenen te verlengen bij een andere club," aldus veldmate.

Drent past volgens Veldmate ook niet meer in het plaatje wat de club voor ogen heeft. "Voor de spitspositie zullen we trachten een nieuwe, jongere spits aan te trekken." Drent speelde in totaal 167 competitiewedstrijden voor Groningen, waarin hij 49 maal wist te scoren.

Hugo is bezig aan zijn achtste seizoen bij de Groningers. Afgelopen weekend speelde hij tegen Willem II zijn 200ste competitiewedstrijd voor Groningen. In die duels scoorde hij 28 keer. "In met name zijn tweede contractperiode van vier seizoenen is Hugo niet die vaste waarde voor het elftal geweest, die hij in onze ogen wel zou moeten zijn", aldus Veldmate.