Palermo klimt naar vijfde plaats

Palermo blijft het dit seizoen uitstekend doen in de Italiaanse Serie A. De vorig jaar gepromoveerde kampioen van de Serie B speelde in de uitwedstrijd tegen medepromovendus Livorno met 2-2 gelijk en klom daardoor naar de vijfde plaats in de stand. De Sicilianen zijn al zes wedstrijden zonder nederlaag en bleven vijf opeenvolgende uitwedstrijden ongeslagen.

De wedstrijd tussen Palermo en Livorno was ook het duel tussen de clubtopscorers Luca Toni van Palermo en Cristiano Lucarelli van Livorno. Toni werd vorig jaar met 30 doelpunten topscorer van de Serie B en liet daar Lucarelli met 29 doelpunten nipt achter zich. Dit seizoen scoorden beide spitsen al tien maal.

Toni won de onderlinge wedstrijd doordat hij in zowel de 26e als in de 64e wedstrijd wist te scoren, terwijl Lucarelli niet tot scoren kwam. De broer van Lucarelli, Alessandro, wist wel te scoren, en in de 74e minuut van de wedstrijd bepaalde Passoni de eindstand op 2-2. Cristian Zaccardo kreeg in de 58ste minuut van de wedstrijd zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.