FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 maart 2005

Meer taxi's in grote steden

Rotterdammer had ons via de nieuws-submit te melden:

Er rijden steeds meer taxi's in de vier grote steden. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag rijden inmiddels 6500 wagens rond, 200 meer dan in 2003. De groei zit vooral in eenmansbedrijfjes. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie KNV Taxi.

Door de toename van taxi's is er een overschot ontstaan. Zelfs op drukke vrijdag- en zaterdagavonden valt de klandizie tegen. In 2004 reden taxi's 20.000 ritjes op een zaterdagavond, duizend minder dan in 2003. Een taxi-chauffeur verdient nu 20 euro per uur, tien procent minder dan in 2003.

Volgens KNV zijn veel zelfstandige rijders matige chauffeurs met weinig stratenkennis. De gemeente Rotterdam komt daarom dit jaar met speciale standplaatsen voor taxi's, die aan gemeentelijke kwaliteitseisen voldoen. De gemeente mikt in eerste instantie op 75 erkende taxi's. De eerste speciale standplaats zal, als de gemeenteraad akkoord gaat, naast het Centraal Station komen.

Ook in Den Haag zijn er zulke plannen. Wethouder Bruno Bruins wil voor de kwaliteitstaxi's de voorste plekken op de standplaatsen reserveren. Volgens Bruins moeten de grote steden met één keurmerk komen om verwarring te voorkomen.

De maatschappij, dat ben jij. Deel 2

Liefde stinkt

In het begin van hun relatie is haar vriend vreemd gegaan. Een trio met een vriend en een vriendin van haar. Pijnlijk. Nu is haar leven kapot, zegt ze. Alles wat haar gelukkig maakte, is kapot. Hoe kan iemand zich een vriendin noemen en ondertussen weten hoe goed je vriend in bed is omdat je van zijn verboden vruchten hebt geplukt? Hoe kan je trots vertellen dat je een trio heb gehad en dat het lekker was, maar verzwijgen dat de derde partij, de tweede partij van je gesprekspartner is? Op haar vriend is ze niet eens zo boos. Ze waren net samen en hij dacht dat ze een van de zovelen was, die zijn levensstijl niet aan zou kunnen en dat ze binnen een maand weer weg zou zijn. Daarom heeft hij het haar ook verteld. Ze zijn nu zo lang samen en hij wil eerlijkheid. Saamhorigheid. Geen duistere geheimen die als een derde persoon tussen hen in ligt te slapen.

Mannen met mooie ogen komen overal mee weg, maar een vriendin die je vriend neukt, verdient blauwe ogen. Dus ging ze verhaal halen. Dat het midden in de nacht was, boeide haar niet. Dat de twee verraders de deur niet voor haar open wilde doen, boeide haar ook niet. Net als een hart, kan glas makkelijk breken. Zij had dankzij hen een gebroken hart, dus kregen ze van haar gebroken glas. De lichtekooi in kwestie had zichzelf in de badkamer opgesloten en weigerde naar buiten te komen. Maar helaas, als je met je kont in het vuur hangt, zijn blaren onvermijdelijk en op een dag moet je toch écht de badkamer uit. Haar vuisten bleven op de badkamerdeur roffelen, in hetzelfde tempo als haar hart in haar keel. Pijn. Ze wilde het niet geloven, ze kón het niet geloven. Tussen haar en haar vriend zou het wel goed komen, maar deze vriendschap was onherstelbaar beschadigd. Ondertussen hebben de buren van de valse vrienden de politie gebeld en hoort ze de sirenes in de verte. Laten ze me maar meenemen denkt ze. Zet me maar in een cel, isoleer me maar, van deze wereld wil ik toch geen deel uitmaken. Ondertussen probeert haar vriend haar tot kalmte te manen en ze schenkt hem een vernietigende blik.

Was het lekker? Ik weet dat ze lelijke tieten heeft, is haar kut net zo verlept? Of was d'r kut zo groot en uitgelubberd dat je haar in d'r kont moest nemen? JA! Ik heb het over jou, kankerhoer! Kom je die badkamer nog uit of blijf je daar wonen? Dan kan je voortaan lekker jezelf schoonraggen met de toiletborstel, want de lul van mijn vriend krijg je niet meer te zien! Ik vroeg je iets klootzak! Was het lekker? Wat zeg je? Nee, dat snap ik ook wel dat ze niet zo goed neukt als ik, dat had ik je ook wel kunnen vertellen!

Zware stemmen en even zware voetstappen op de trap. De politie. Niet veel later zit ze op het bureau en een vriendelijke agente vraagt wat er allemaal gebeurd is. Ze vertelt over het raam en dat het niet haar intentie was om het glas te breken. Dan vraagt de agente naar de aanleiding. En opeens voelt ze het weer. De golf van misselijkheid begint in haar teennagels en neemt aan kracht toe als deze door haar lichaam golft. De aanleiding. Een goed gesprek met haar vriend, over hun toekomst, over hoeveel ze van elkaar houden en wat ze van elkaar verwachten. Ik moet je iets vertellen lieverd. Haar vrienden. Wat was ze trots toen ze haar nieuwe verovering aan hen voorstelde. Ze voelt haar maaginhoud omhoog komen, maar ze kan het niet tegen houden. Snel grijpt ze de prullenbak, maar er komt slechts wat gal naar boven.

De verklonterde mascara zorgt ervoor dat haar ogen gevangen zitten. Ze zet kracht en het felle licht doet haar ineen krimpen. Kut, wat heeft ze slecht geslapen. Ze draait zich om, om lekker tegen hem aan te kruipen en verder te slapen, maar hij is er niet. En als een donderslag bij heldere hemel komt alles weer terug. Ze rent naar de badkamer en in grote brokken komen de restanten van haar gebroken hart door haar mond en neusgaten naar buiten.

Kamp twijfelde niet aan aanval Irak

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister van Defensie Henk Kamp (VVD) heeft nooit getwijfeld aan de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. Dat zegt hij naar aanleiding van commotie die ontstond door uitspraken van hem in het Algemeen Dagblad. In het interview afgelopen zaterdag uitte hij twijfel over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak.

"Je kunt je afvragen of er voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Kon je op basis daarvan wel conclusies trekken?", liet de minister dit weekend weten. Tevens vroeg hij zich af of de Verenigde Staten voldoende militairen hebben ingezet. Vandaag haastte hij zich om te stellen dat hij van mening is dat Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hun best hebben gedaan om Nederland goed te informeren. De suggestie dat hij daaraan zou twijfelen is onjuist, aldus Kamp.

Naar aanleiding van de woorden van Kamp pleitten de PvdA, D66 en de SP vandaag voor een parlementair onderzoek naar de Nederlandse besluitvorming over de oorlog in Irak. "Het kabinet wilde nooit een onderzoek naar de redengeving voor de steun aan de oorlog en nu gaat Kamp twijfelen terwijl de Nederlandse militairen op het punt staan uit Irak te vertrekken. Dat is ongeloofwaardig. Dat geldt ook voor de opmerking over het aantal Amerikanen in Irak. Kamp heeft altijd beweerd dat de strategie van de VS goed in elkaar zit", zegt Kamerlid Bert Koenders van de PvdA. Koenders heeft herhaaldelijk getracht de Kamer te bewegen tot het instellen van een eigen onderzoek. Daar was tot nu toe geen meerderheid voor te vinden.

Bungie verdubbelt zijn aantal mensen voor Halo 3

Volgens The Seattle Post-Intelligencer zal Bungie met twee keer zoveel man aan Halo 3 gaan werken als dat ze deden aan Halo 2. Dit aantal lag eerst op ongeveer 65 man en moet dus ongeveer rond de 130 man gaan liggen.
Deze beslissing komt waarschijnlijk voort uit het feit dat Microsoft Halo 3 graag af wil hebben bij de release van de PlayStation 3, als tegenwicht.


In 2006 zal de Master Chief ons redden van de PlayStation 3

Danny Blind belangrijkste kandidaat Ajax

Ajax is met oud-speler Danny Blind in onderhandeling om de positie van de onlangs opgestapte Ronald Koeman in te vullen. Een eerste gesprek heeft reeds plaats gevonden en dinsdag staat er een tweede gesprek op de agenda.

Danny Blind vervult momenteel de functie van Hoofd Opleidingen bij de Amsterdamse club en geeft toe dat er gesprekken gaande zijn met de leiding van Ajax. Verder weet de voormalige verdediger te melden dat er meerdere gesprekken zullen volgen. Om niet verder op de zaken vooruit te lopen weigert hij voor de rest elk commentaar.

Ajax zou overigens ook gesproken hebben met Tottenham Hotspur-coach Martin Jol, maar die doet geen enkele uitspraak over de interesse van de club uit de hoofdstad.

Zwangere vrouwen krijgen button in Engelse metro

Voortaan krijgen zwangere vrouwen die reizen per metro in Londen een speciale button opgespeld. Dit teken moet ervoor zorgen dat andere reizigers hun plaats aan de aanstaande moeders afstaan.

De button, die de slogan 'Baby aan boord' draagt, zorgt ervoor dat de zwangere vrouwen direct te herkennen zijn en dat zij niet meer zelf om een zitplaats hoeven te vragen in een volle metro.

De London Underground zegt tot deze actie over te zijn gegaan, omdat uit onderzoek bleek dat zwangere vrouwen niet durven te vragen of andere passagiers voor hen op willen staan.

Hoogste aantal emigranten in vijftig jaar

thomas26, pberends en sitting_elfling hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsDe emigratie van in Nederland geboren personen is in het afgelopen jaar naar het hoogste punt in 50 jaar gestegen. In 2004 vertrokken 49.000 Nederlanders naar het buitenland. Bijna 22.000 in Nederland geboren personen keerden juist terug naar hun geboorteland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Emigraties vinden vooral plaats naar België en Duitsland. Werk, een buitenlandse partner, gunstigere belastingtarieven en de lagere huizenprijzen zijn belangrijke redenen om te vertrekken. Volgens het CBS is er daarbij een samenhang tussen emigratie en economie. In een tijd van sterke economische groei, zoals rond het eind van de jaren negentig, bereikt de immigratie een hoogtepunt en is de emigratie juist laag. Eind jaren negentig keerden met name eerder uit Nederland vertrokken personen terug.

De totale emi- en immigratie ligt overigens nog een stuk hoger. In 2004 kwamen bijna 112.000 personen naar Nederland, terwijl er 90.000 vertrokken. Het grootste deel van de immigranten is van Westerse komaf.

Oktoberfest geen Oktoberfest met plastic pullen

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het Duitse Beieren is beroering ontstaan nadat een bierbrouwer voorstelde om plastic bierpullen te gebruiken bij 's werelds grootste bierfestijn, de Oktoberfesten in München. Een woordvoerder van een aantal plaatselijke brouwerijen betoogde dat juist het klinken van glas tegen glas de essentie bevat van het evenement.

"Hier in Beieren is bier een culturele schat. Wanneer we samenzitten en klinken is dat het geluid van onze kerkklokken, een symbool van harmonie en vrolijkheid", verklaarde Toni Roiderer namens de lokale biermakers. Ludwig Hagn, collega van Roiderer bij het biermerk Löwenbräu, had eerder gezegd dat hij erg onder de indruk was van de plastic variant die in Moskou gebruikt werd op de Russische versie van de Oktoberfesten. Naast het feit dat deze minder gebroken glas opleveren zouden ze een stuk lichter zijn om te dragen. Het is op de Oktoberfesten eerder regel dan uitzondering dat serverend personeel tien literpullen tegelijkertijd moet meezeulen.

Roiderer had echter weinig boodschap aan de argumenten van zijn concurrent. "Als je geen glasscherven kan verdragen, dan moet je het bier maar tappen in kartonnen bekers met een rietje", liet hij sarcastisch weten.

Duitsers hebben liever glas dan plastic
Bierbrouwers willen geen plastic op het Oktoberfest

Turken en Marokkanen willen partner van gelijke komaf

Icoon Algemeen nieuws Jonge Turken en Marokkanen willen het liefst trouwen met een partner met een gelijke achtergrond. Minder van belang is of de partner ook in Turkije of Marokko is opgegroeid. Toch liet ruim de helft van hen de afgelopen jaren de partner uit Turkije of Marokko komen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het onderzoek is gehouden onder Turken en Marokkanen in de leeftijdscategorie van 18-27 jaar. 41 procent van de Turkse vrouwen is getrouwd of getrouwd geweest, bij de mannen is dit 23 procent. Bij Marokkanen is dit aanzienlijk lager. Elf procent van de autochtone vrouwen is gehuwd of gehuwd geweest, van de autochtone mannen nog geen vijf procent.

Negentig procent van de jonge Turken en Marokkanen verwacht te gaan trouwen of is getrouwd. Voor velen is van belang dat de toekomstige partner dezelfde geloofsovertuiging heeft. Bij mannen acht ongeveer tachtig procent dit van (groot) belang. Negen op de tien vrouwen vindt dit (zeer) belangrijk. De afkomstwens is van minder belang.

In de afgelopen jaren heeft ongeveer vijftig tot zestig procent van de in Nederland geboren Turken en Marokkanen de partner uit Turkije of Marokko laten overkomen. Van de jonge Turken en Marokkanen die de komende jaren in het huwelijksbootje zullen stappen, geeft echter slechts één op tien aan het belangrijk te vinden dat de partner in Turkije of Marokko is opgegroeid.

Grafiek met meningen over afkomst
Wensen wat betreft de partner, grafisch weergegeven

_
Het onderzoek.

Frans Bauer voor de derde keer vader

djoudman, macromarkt.nl, anonymous en Maddy_K hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuws Frans Bauer is gisteren voor de derde keer vader geworden. Zijn vrouw Mariska beviel van een kerngezonde zoon; hij is vernoemd naar zijn vader. Kleine Frans is een halve meter lang en weegt 3250 gram. Frans en Mariska hadden al twee zonen: Christiaan en Jan.

Onze Frans is dolgelukkig met de nieuwste gezinsuitbreiding. Hij vertelt: "Ja, wat voorbestemd is, krijg je ook. We zijn in ieder geval blij dat we een derde zoon hebben. Het allerbelangrijkste is dat Frans gezond is." Of er nog een kind bijkomt, wordt door het paar niet uitgesloten. "Zeg nooit nooit", aldus Mariska.

9-jarig meisje teruggevonden dankzij smsje

Een nieuw project van de Tilburgse politie heeft vandaag zijn nut weer bewezen. Een 9-jarige meisje dat vanmiddag vermist werd, kon dankzij het SMS-Alert project snel opgespoord worden. Al twee keer eerder werden kinderen op deze manier teruggevonden.

Het project draait nu acht maanden. Een groep mensen die zich hebben opgegeven voor dit project, ontvangt een sms-bericht wanneer er moet worden uitgekeken naar een vermist persoon of inbreker. Zodoende ontvingen verschillende mensen vanmiddag een bericht, waarin gevraagd werd uit te kijken naar een 9-jarig meisje. Het meisje was verdwenen na de zwemles. De zoekactie in de directe omgeving leverde niets op. Al snel na het versturen van het smsje, meldden twee Tilburgers het kind te hebben gezien.

De proef draait nu nog maar in één wijk. Binnenkort moet de korpsleiding beslissen of het project verder uitgebreid wordt.

Man eet eigen penis op

djduke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws Op de Filipijnen is een man uit Zamboanga in het ziekenhuis beland, nadat hij bij zichzelf zijn stuk gereedschap afsneed en vervolgens consumeerde. Hoewel ontmand, is de toestand van de 40-jarige Ernesto Almonte volgens artsen stabiel.

Volgens de dokters is het onduidelijk of vermeende potentieproblemen aan de basis van zijn bizarre daad lagen. "Als je je eigen penis afsnijdt en hem daarna opeet, moet er wel iets serieus mis met je zijn", zo zei een woordvoerder van het ziekenhuis van Zamboanga.

Punten Grand Prix van Australie

Seizoen 2005 is, zoals we allemaal hebben kunnen merken, afgelopen weekend van start gegaan. Ook de FOK! F1 manager doet weer volop mee, dit jaar met nog meer deelnemers dan vorig jaar.

De eerste race heeft 17 winnaars opgeleverd die ieder 389 punten hebben weten te verzamelen. Bij de subleagues is Pension Pervers eenduidig de winnaar met maar liefst 370 punten.

De budgetten zijn natuurlijk ook aangepast, en wisselen is mogelijk tot 19 maart 0:01. De coureurs gaan dan op Sepang hun kunstjes vertonen.

Wij wensen iedereen veel succes met het vervolg van deze manager.

Neo-nazi's veroordeeld als terroristen

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland heeft een rechter in zijn vonnis een groep neo-nazi's gekenmerkt als een terroristische organisatie. Twaalf leden van groep, zichzelf het 'Freikorps' noemende, werden veroordeeld voor het stichten van branden in winkels die door buitenlanders werden geëxploiteerd.

De leider van de groep kreeg een gevangenisstraf van vier en een half jaar opgelegd, de elf andere leden moet acht maanden tot twee jaar de cel in. De groep pleegde tussen augustus 2003 en mei 2004 tien aanslagen op winkels en snackbars. Hoewel er geen gewonden vielen, was de materiële schade aanzienlijk. Alle jongeren hadden toen de leeftijd van tussen de veertien en achttien jaar oud.

Column: A Walk in the Park

De ochtendschemer hangt nog over de stad, als ik samen met een vriend door de natte straten van Melbourne naar de tram loop, die ons van het centrum naar Albert Park zal brengen. Ondanks het vroege uur is het al druk, zoals dat altijd het geval is bij een Grand Prix. Op het terrein van het circuit zelf merk je daar niet zo veel van, trouwens. De fans verspreiden zich over de enorme grasvlaktes, gaan wat eten of slenteren langs de stalletjes met merchandise.

Zoals overal op de wereld het geval is, is ook hier het meeste van die merchandise Ferrari-rood. Ook van BMW liggen er flink wat spulletjes, maar het meest opvallende vind ik de vele Minardi artikelen. U leest het goed. Eén van de meest populaire merken in Australië is Minardi. De Australiërs zijn namelijk trots. Trots op hun Grand Prix, die fantastisch georganiseerd is en waar gerust alles voor mag wijken. Waar Zandvoort, een permanent circuit dat er al een eeuw ligt, iedere keer weer moet worstelen om een paar dagen lawaai te mogen maken, wordt in Melbourne zonder probleem het grootste park en omliggende wegen afgesloten om een race te kunnen houden, midden in de stad. Een race die al vele malen geheel terecht de publieksprijs voor de beste organisatie in ontvangst heeft mogen nemen.

Trots zijn ze ook op hun team, Minardi. Dat het eigenlijk een Italiaans team is boeit in het geheel niet. De eigenaar is een Aussie, dus het team is van hun. Misschien herkennen de Australiërs zichzelf in de rol van underdog, of misschien is het het survival instinct dat ze een warm hart toedragen. Ik zal mezelf niet profileren als de Maarten van Rossem wat kennis over Australië aangaat, maar dat ze trots zijn op hun team is zeker.

En trots zijn de Austrliërs op hun Mark Webber, die door Australiërs ook écht altijd our Mark Webber genoemd wordt. Wie tijdens een GP weekend in Australië verblijft zou kunnen gaan denken dat de beste man Ourmark Webber heet. De laatste sporter die het ere-voorvoegsel "our" heeft gerekegen was Stephen Bradbury, de shorttrack schaatser die per ongeluk goud won op de Olympische Spelen toen al z'n concurrenten onderuit gingen in de finale. Zo bijzonder zijn Mark's prestaties tot nu toe nou ook weer niet, maar hij is een onvervalste held down under, en de verwachtingen zijn groot.

We slenteren rustig langs de promotie meisjes van Gilette (the best a man can get), die in hun bikini zitten te klappertanden onder een afdakje. Ze zijn ingehuurd om in de zon een potje te beachvolleyballen, maar het weer laat voorlopig nog even te wensen over. Even later komen we aan bij de betonnen trappen die voor tribune moeten doorgaan bij het uitkomen van de snelle combinatie, die ook wel bekend staat onder de pakkende naam bocht 11 en 12. Die combinatie staat altijd wel garant voor wat actie, en er is een groot scherm aanwezig om de rest van de race te kunnen volgen. Als het je lukt om een plek op de bovenste trede van de "tribune" te bemachtigen kun je net de baan fotograferen zonder lelijke hekken op de voorgrond. Een zoomlens van 300mm of meer is dan trouwens wel aanbevolen, maar als je als toeschouwer mooie foto's bij een F1 race wilt nemen is dat toch eigenlijk wel standaard uitrusting.

Tijdens de ochtendsessie komt het leuke Nederlandse meisje dat we de dag ervoor tijdens de kwalificatie hebben leren kennen ook aan, en begint een ontbijt uit een Sesamstraat broodtrommeltje te nuttigen. Hoe schattig kun je worden? Haar e-mail adres ben ik ondertussen alweer kwijt, dus mocht je dit toevallig lezen...

Tussen de ochtendsessie en de race wordt het publiek getrakteerd op de nodige support-acts: de rijdersparade, een kart-race voor celebrities (rondetijden van 5 minuten), motorrijders die wheelies en donuts maken, parachutisten die op de startgrid landen, het hele circus aan cliché's komt voorbij. En al die tijd voel je de spanning langzaam opbouwen richting de start van de race, en dat het tevens de start is van een nieuw seizoen maakt het extra bijzonder.

Dan de opwarmronde, de start, de gigantische crash, en de safetycar. Ondanks dat het veld in één klap gehalveerd is komt er geen herstart. Tijdens de race vallen nog een aantal auto's uit, een paar rijders worden gediskwalificeerd, en tot ieders verbazing finisht our Mark Webber op een vijfde plaats in een Minardi. Het feest is uitbundig en op voorstel van Michael Schumacher en met goedkeuring van onder andere Jean Todt en de FIA mogen Mark Webber en Paul Stoddart op het podium komen om te delen in de feestvreugde. Dat was 2002, en het waren andere tijden.

Hogeschool sluit gebedsruimte moslims

dennisdotcom had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft afgelopen vrijdag haar stiltecentrum op de locatie vlakbij het Amstel Station tot nader order gesloten. Het bestuur van de HvA besloot hiertoe, nadat bleek dat islamitische studenten van het stiltecentrum een gebedsruimte hadden gemaakt.

Het bestuur van de HvA wil dat het stiltecentrum een neutraal karakter heeft. Desondanks hingen islamitische studenten gordijnen in het gebouw, zodat mannen en vrouwen gescheiden konden bidden. Tevens plaatsten zij een kast met daarin diverse islam-literatuur en gebedsmatjes. Vorig jaar werden er nog maatregelen genomen, nadat in twee stiltecentra radicale islamitische lectuur was aangetroffen.

Het HvA-bestuur gaat in gesprek met de studenten om de zaak op te lossen.

Jongeren terroriseren allochtone gezinnen

Anonymous, Pim_In_Memoriam en Meki hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Zuid-Hollandse Alkemade heeft de politie elf jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar aangehouden op verdenking van vernielingen en openlijke geweldpleging in Roelofarendsveen. De groep, bestaande uit jongens en meisjes, zou het vooral op gezinnen van allochtone afkomst gemunt hebben.

Alle jongeren hebben inmiddels bekend. De politie onderzocht de zaak nadat bekend werd dat een gezin van allochtone komaf sinds november gebukt ging onder vernielingen en pesterijen. Momenteel kijken politie en justitie naar andere meldingen waarin sprake zou zijn van het lastig vallen van mensen van allochtone afkomst.

De pesterijen en vernielingen hebben diepe sporen achter gelaten bij het gezin. Met name 's nachts hebben de gezinsleden het zwaar, aldus de teamchef van de politie in Alkemade. Ook elders in de gemeente Alkemade veroorzaakten de jongeren veel onrust.

Schut lang geblesseerd

Alje Schut zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen voor zijn club FC Utrecht. Hij raakte afgelopen zaterdag geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Volgens clubarts Frank van Hellemondt bestaat er een kans dat de kruisband in of zelfs af is gescheurd, dit bleek uit röntgenfoto's die maandag gemaakt zijn. Een MRi zal daarover uitsluitsel moeten geven, op dit moment is dat nog niet mogelijk omdat de knie nog te dik is.

FOK!radio: Babes & Hunks live in de studio

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Afgelopen week veranderde het hele Babes & Hunks subforum. Er kwam zelfs een heel nieuw forum bij. Wat is er nu allemaal anders? En mogen we nog steeds geile pics en open dir's plaatsen? We gaan het vragen aan een van de nieuwe mods van B&H. Diegene is samen met Auticia, die al mod was, vanaf 20:00 live in de studio van FOK!radio. En uiteraard gaan we de webcam op hun gezichten zetten.

Daarnaast gaat admin Breuls vanavond uit de doeken doen wanneer die nieuwe webservers voor FOK! nou eindelijk geplaatst zal worden en FOK! dus ook even down zal gaan.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Armstrong rijdt Brabantse Pijl

Lance Armstrong wil goed voorbereid aan de Ronde van Vlaanderen beginnen. Als voorbereiding rijdt de 6-voudige winnaar van de Tour de France daarom op 27 maart de Brabantse Pijl.

Ploegleider van de Discovery formatie Johan Bruyneel zei tegen een aantal kranten dat het nog niet zeker was of de Amerikaan de dag ervoor ook aan de E3-prijs meedoet. Bruyneel: "Twee dagen later, op 29 maart, zal Lance wel present zijn om mee te doen aan Parijs-Camembert."

Armstrong rijdt dit voorseizoen meer wedstrijden dan voorgaande jaren. De Amerikaan rijdt momenteel Parijs-Nice, daarna zal hij richting Spanje trekken om daar mee te doen aan de Catalaanse week. Daarna volgt zijn "Vlaamse week" met bovengenoemde wedstrijden. Dan vertrekt Armstrong als voorbereiding op de Tour in de Dauphiné Libéré. De ploegentijdrit op 21 juni in Eindhoven wordt de laatste koers waarin Armstrong mee rijdt voordat hij aan de Tour van 2005 begint.

Albert Heijn A'dam ontruimd na bommelding

Tom van den Bos had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft maandagmiddag een vestiging van Albert Heijn aan de Rijnstraat in Amsterdam ontruimd na een telefonische bommelding. De politie heeft na een grondig onderzoek geen bom kunnen vinden, dus is de omgeving weer vrijgegeven.

Het was enige tijd onduidelijk wat de precieze aanleiding van de ontruiming was. Volgens regionale tv-zender AT5 zou het om een bommelding gaan, terwijl ooggetuigen tegenover Novum Nieuws claimden dat de politie ze had verteld dat er een man met handgranaat naar binnen zou zijn gelopen.

Een gedeelte van de Rijnstraat was enige tijd afgezet door de ontruiming. Ambulances, politiewagens en ME-busjes waren uit voorzorg ter plaatse.

-
Dit bericht is om 18.12 uur geactualiseerd.

Dronken benzinedief rijdt bellend zonder rijbewijs

Rthm en moonflower343 stuurden ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Een 40-jarige Nijmegenaar is gistermiddag door de politie in Eerbeek aangehouden voor een reeks overtredingen. De man werd in eerste instantie aangehouden, omdat hij zat te telefoneren achter het stuur. Maar al snel bleek er meer aan de hand te zijn.

Bij het natrekken van de gegevens, bleek dat de man zojuist bij een tankstation in Eerbeek had getankt zonder te betalen. Ook was de man dronken. Toen de agenten zijn rijbewijs in wilden nemen, bleek dat de man al niet meer in het bezit was van het roze papiertje.

De Nijmegenaar is vervolgens aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vaker benzine te hebben gestolen. Niet alleen de auto, maar ook jerrycans werden hierbij afgetankt. Ook vermoedt de politie dat de man van meerdere auto's gebruik maakte.

CSC-Renners rijden voor half geld

De CSC-ploeg zit in zwaar weer. De Deense formatie is immers dringend op zoek naar een extra sponsor. De renners schijnen hierdoor zelfs tot het einde van maart slechts de helft van hun loon uitbetaald te krijgen.

Opmerkelijk is echter dat de renners die CSC momenteel onder contract heeft staan, aan het begin van het seizoen met deze drastische maatregel hebben ingestemd. In ruil daarvoor kan elke renner als er een goed bod komt tussentijds weg. Zo verhuisde de Italiaan Fabrizio Guidi onlangs naar Phonak.

Op het sportieve vlak heeft de ploeg van Riis echter niet te klagen. De ploeg presteert in Parijs-Nice naar behoren en heeft met Voigt en Julich twee kanshebbers voor de eindzege in de Franse rittenkoers.

Hennepkwekerij verraden door dampend dak

sitting_elfling had ons via de nieuws-submit te melden:

De eigenaren van een hennepkwekerij in Zuidwolde (Drenthe) zijn afgelopen zaterdag dankzij de sneeuw tegen de lamp gelopen.

Een getuige meldde de politie dat het dak van een schuur aan de Ommerweg dampte en er geen sneeuw meer op het dak lag. In de schuur troffen agenten 1500 planten aan. Een 32 jarige man uit Zuidwolde en een 34-jarige man uit Apeldoorn werden aangehouden.

Parijs-Nice: Boonen wint, Dekker leidt

Tom Boonen (Quick-Step) heeft vandaag de eerste etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Belg was de Braziliaan Pagliarini (Liquigas-Bianchi) en de Est Kirsipuu (Crédit Agricole) te snel af. Erik Dekker (Rabobank) is, dankzij de onderweg gesprokkelde bonificatiesecondes, de nieuwe leider van de Franse rittenkoers.

De etappe van Etampes naar Chabris (186,5 kilometer) werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van de Fransman Fabian Sanchez (FDJeux.com) en Igor Gonzalez de Galdeano (Liberty Seguros). Beide renners namen na 45 kilometer koers het vinkentouw. Vijftig kilometer later hadden ze al een voorsprong van 7.40 opgebouwd.

Toen de Quick-Step-ploeg van Boonen zich echter op kop van het peloton zetten, verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon. Op acht kilometer voor de streep werden de twee vluchters ingerekend en leek het voltallige peloton zich te kunnen opmaken voor een massaspurt.

Tot zich, circa zes kilometer van de streep, in het midden van het peloton een valpartij voordeed. Ondanks het feit dat maar enkele renners, waaronder de Amerikaanse kampioen Fred Rodriguez, tegen het asfalt gingen, brak het peloton in kleine groepjes uiteen.

Jens Voigt en zijn CSC-ploeg, die goed vertegenwoordigd waren in de voorste groep, namen van de gelegenheid gebruik om het tempo flink omhoog te gooien. En met succes, want de groep bleef uit de greep van de renners die de slag gemist hadden.

Maar niet alleen CSC had zich niet laten verassen. Erik Dekker, die op dat moment de virtuele leider was, maakte ook deel uit van de kopgroep. Evenals Tom Boonen en enkele van zijn ploegmaten. Deze brachten de Belgische spurter in de slotfase van de rit uitstekend in stelling om zijn eerste zege in de Pro Tour te pakken.

Uitslag
1.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 186 km in 4u19'15"
2.L.Pagliarini (Bra/Liquigas-Bianchi) z.t
3.J.Kirsipuu (Est/Credit Agricole) z.t
4.J.Casper (Fra/Cofidis) z.t
5.S.de Jongh (Ned/Rabobank) z.t

Algemeen klassement na één etappe:
1.E.Dekker (Ned/Rabobank) in 4u24'30"
2.J.Voigt (Dui/CSC) z.t
3.F.Cancellara (Zwi/Fassa Bortolo) + 0.02
4.V.Goesov (Rus/CSC) + 0.03
5.T.Boonen (Bel/Quick-Step) + 0.04

Man kleedt zich uit in kantoor uitkeringsinstantie

lucky_9, DoctorB, Maddy_K en sitting_elfling hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een man uit Tilburg voelde zich figuurlijk uitgekleed door het UWV, een uitkeringsinstantie. Hij toog daarom vandaag naar het kantoor, waar hij zich bij wijze van protest uitkleedde en vastketende.

Op deze manier hoopte de man aandacht te krijgen voor zijn situatie. Een woordvoerder van het UWV liet weten dat de actie van de man succes heeft gehad. Nadat hij zijn kleren weer had aangetrokken, is de instantie met de man rond de tafel gaan zitten. "En we zijn er uitgekomen. Het probleem is opgelost."

Schumi onder vuur Duitse media

Duitse media spreken doorgaans geen kwaad woord over 'hun' Michael Schumacher. Na de aanrijding met Nick Heidfeld tijdens de Grand Prix van Australië ligt de Duitser echter wel onder vuur.

"Rambo Schumi," kopt Bild. "Heidfeld was sneller, maar Schumi dreef hem gewoon het gras in. Daarna bood hij geen verontschuldigingen aan." Het voorval vond vijftien ronden voor het einde van de race plaats. Beiden raakten hierbij van de baan. Schumacher kon zijn weg even later vervolgen, maar besloot de pits in te duiken.

Volgens de zevenvoudig wereldkampioen heeft geen van beide coureurs schuld aan het voorval en was het slechts iets dat bij het racen hoort. Volgens Bild was de Duitser echter wel degelijk verantwoordelijk. "Is Schumacher echt zo'n slechte verliezer?" aldus het blad.

Naast Bild waren er meer media negatief over Schumacher. Zo oordeelde Sport 1 dat het ongeluk de kroon op een miserabel weekend van Schumacher was en vindt de Frankfurter Allgemeine dat Schumi geen geweten heeft.

Na het bekijken van beelden van de race heeft de FIA besloten geen actie tegen één van beide coureurs te nemen.

Fisichella niet blij met Villeneuve

Giancarlo Fisichella had gisteren na zijn overwinning toch nog iets op te merken. Het ging niet om een fout die hij zelf heeft gemaakt tijdens de race maar om het rijgedrag van Jacques Villeneuve.

De wereldkampioen van 1997 die dit seizoen voor Sauber rijdt ging in de race niet goed aan de kant voor snellere deelnemers wanneer hij een blauwe vlag kreeg. Fisichella: "Ik heb door zijn rijgedrag twee rondes achter hem gereden waardoor ik tijd verloor. Ik weet niet waarom hij me bleef blokkeren, het was niet netjes." Verder verklaarde Fisichella nog dat hij niet echt op de limiet had gereden tijdens de race.

Pat Symonds zei verder nog dat dit niet de laatste overwinning van Fisico en Renault zal zijn in dit seizoen. Symonds: "De andere teams zullen nog veel van Giancarlo en zijn auto zien voordat de vlag valt in Shanghai."

'Twee teams tekenen nieuwe Concorde Agreement'

Bernie Ecclestone heeft tegen World on Sunday verklaard dat twee teams, net als Ferrari, een nieuwe 'Concorde Agreement' voor de periode 2008-2012 af willen sluiten.

"Ik kan alleen nog niet zeggen welke teams het zijn" aldus de 74 jarige F1 promoter. De verwachting is dat de twee teams die bij willen tekenen Red Bull Racing en Jordan Grand Prix zijn.

Verder zei Ecclestone dat GPWC er beter aan zou doen om het meerderheidsaandeel van 75% in de F1 van de banken over te nemen. Daarmee zouden ze een effectieve, goedkope en harmonieuze oplossing hebben voor hun problemen met de huidige F1.

Max Mosley schat dat het meerderheidsaandeel voor één miljard dollar over zou kunnen worden genomen. Ecclestone: "De fabrikanten willen de F1 leiden alsof het een moderne supermarkt is, maar het is een exclusieve modezaak."

Tukker weg bij de Graafschap

Algemeen directeur Johan Tukker van De Graafschap vertrekt per direct bij de 'Superboeren'. De reden van het vertrek is een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over het te voeren beleid van de club.

De 50-jarige Tukker was sinds januari 2004 actief voor de club uit Doetinchem. Hij kwam toen tegelijkertijd met technisch manager Ron Olyslager, die inmiddels ook is ontslagen.

"Achter de schermen zijn we nu al een tijdje in gesprek. Ik moet nu eerst tot rust komen en dan nadenken over de toekomst", aldus Tukker. "Vroeger moesten alleen trainers weg als er problemen waren. Tegenwoordig geldt dat ook voor managers."

"We speelden in de eerste divisie. Dat was toen een goed besluit. We spelen nu in de eredivisie. Nu werkt het niet meer", aldus Sietze Veen, voorzitter van De Graafschap, in een reactie tegenover Omroep Gelderland.

FOK! komt binnen in top 10 nieuwssites

FOK! is, volgens een telling van multiscope visiscan, binnengekomen in de top 10 van de populairste Nederlandse nieuwssites. Op één staat volgens die telling NU.nl met ruim 3 miljoen unieke bezoekers per maand. De Telegraaf op plaats twee blijft - met nét onder de drie miljoen - Teletekst (ruim anderhalf miljoen) ruim voor.

Top 10
1. NU.nl (unieke bezoekers per maand: 3.050.000)
2. De Telegraaf (2.950.000)
3. NOS Teletekst (1.600.000)
4. FTV (1.600.000)
5. NRC Handelsblad (1.250.000)
6. De Volkskrant (1.150.000)
7. Algemeen Dagblad (1.000.000)
8. FOK! (700.000)
9. Trouw (700.000)
10. GeenStijl (400.000)

FTV, op plek 4, verzorgt het videonieuws en krijgt vooral via NU.nl en De Telegraaf veel bezoekers.

De cijfers blijken overigens op 3 maart al in de NRC gepubliceerd te zijn. Uit de eigen gegevens van FOK! blijkt dat alleen de frontpage geregeld meer dan één miljoen keer per dag (views) wordt opgevraagd.

[Upd]Cristiano zeven maanden aan de kant

Roda JC kan zeker zeven maanden niet beschikken over Cristiano DOS Santos Rodrigues. De Braziliaan zal deze week aan zijn knie geopereerd worden.

Dos Santos heeft al geruime tijd last van een knieblessure. Het herstel zal zeker zeven maaanden in beslag gaan nemen. De Braziliaanse aanvaller speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor de ploeg uit Kerkrade, waarin hij negen maal scoorde.

Update 16:30 :

Trainer Wiljan Vloet weerspreekt de berichtgeving over zijn aanvaller Cristiano. "Er is wel iets aan de hand met zijn knie, maar hij heeft maandag gewoon meegetraind, hoor", aldus Vloet. "Zondag tegen Feyenoord zou hij ook kunnen spelen."

"In de loop van deze week nemen we in overleg met Cristiano en de medische staf een beslissing. De berichtgeving over Cristiano is nu nog veel te voorbarig," aldus de trainer van de club uit Kerkrade.

Wheldon wint eerste IRL-race

Dan Wheldon heeft de eerste race in de Indy Racing League van dit seizoen op zijn naam geschreven. Sam Hornish werd tweede, regerend kampioen Tony Kanaan pakte de derde plaats. De race op Homestead-Miami werd opgeschrikt door een grote crash, waarbij acht auto's betrokken waren.

Pole position voor de race was opgeeist door Tomas Scheckter. Hij verloor echter al na de eerste serie pitstops de leiding aan Dan Wheldon, die als elfde was gestart. Wheldon zou tot de finish de leiding niet meer uit handen geven.

In ronde 159 verloor Koseku Matsuura de controle over zijn wagen en nam Tomas Scheckter in zijn spin mee. Zes andere auto's konden de crash niet meer ontwijken, waaronder die van Danica Patrick, wiens auto werd gelanceerd en brandend op de baan tot stilstand kwam. Niemand van de betrokken coureurs raakten echter gewond bij het ongeluk.

Uitslag Toyota Indy 300
(coureur, chassis, motor, achterstand)

1. Dan Wheldon, Dallara-Honda, 200 ronden
2. Sam Hornish Jr., Dallara-Toyota, 3.6936 sec
3. Tony Kanaan, Dallara-Honda, 3.7033
4. Vitor Meira, Panoz-Honda, 3.7150
5. Helio Castroneves, Dallara-Toyota, 3.8508
6. Darren Manning, Panoz-Toyota, 11.4461
7. Patrick Carpentier, Dallara-Toyota, 11.6269
8. Alex Barron, Dallara-Toyota, 1 ronde
9. A.J. Foyt IV, Dallara-Toyota , 4 ronden
10. Paul Dana Dallara-Toyota, 8 ronden

Dustin Browder gaat naar Blizzard

Dustin Browder was tot voor kort game design director bij Electronic Arts Los Angeles (EALA). Hij was daar werkzaam bij de game Battle for Middle-earth. Verder heeft hij meegewerkt aan Red Alert 2 en Command & Conquer: Generals.

Overmorgen vertrekt hij naar Blizzard om daar te werken als een senior designer. In een interview verklaarde hij te gaan werken bij Blizzards Irvine office en te zullen rapporteren aan Rob Pardo. Pardo werkt aan de Warcraft-franchise.

Bowder weet nog niet op welk project hij gezet wordt, maar vermoedt dat het een RTS-game zal worden vanwege zijn achtergrond. Hij speelt World of Warcraft al menig uur per dag.

quote
Could it possibly be Warcraft IV or StarCraft 2? "I hope so"

We hope so as well

Patch voor Halo 2 onderweg

Op Bungie.net is te lezen dat ze bijna klaar zijn met de patch voor Halo 2. In deze patch zullen een hoop bugs en glitches worden aangepakt. De verwachting is dat de patch binnen een maand beschikbaar zal komen, maar een definitieve datum willen ze nog niet geven. De volgende bugs en glitches zullen gefixed worden met de patch:

- Super high flag bounce. Wanneer je de vlag op een bepaald object gooit dan kan deze heel hoog weg springen.
- Flag grab. Op sommige plekken is het mogelijk om de vlag te pakken dwars door muren heen
- Sword Flying. Via een bepaald truukje is het mogelijk om te vliegen met een zwaard. Ze zullen het wel in de single player laten zitten
- Modem standby cheat. Door de modem op standby te zetten is het mogelijk om te cheaten. Bungie zegt dit voor het grootste deel opgelost te hebben, maar het zal nooit helemaal verdwijnen.

Er zullen nog een aantal bugs zijn die zullen worden opgelost, waaronder een hoop kleine bugs waar de meeste mensen niet eens iets van gemerkt hebben. Ook zijn ze aan het kijken of het mogelijk is om de patch ook voor mensen zonder Xbox live beschikbaar te stellen. Maar op dit moment krijgt een patch via Xbox live alle aandacht.
Dit is niet het enige wat ze aan het cheaten zullen doen. Binnenkort zullen de cheaters direct gestraft worden. Op welke manier wil Bungie nog niet vermelden, maar de schrijver van het artikel had er het volgende over te zeggen:If it were up to me, pitbulls would fly out of their DVD drive and lock firmly onto their toilet parts for the rest of their lives. Luckily it is not up to me.

Als laatste vermeldt Bungie nog even dat er heel snel downloadable content aan zit te komen met een aantal leuke verrassingen.

Adriaanse geeft opstelling al vrij

Trainer Co Adriaanse van AZ heeft zijn opstelling voor de UEFA cup-wedstrijd aankomende donderdag tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk al vrijgegeven.

Hij twijfelt alleen nog tussen Adil Ramzi en Kenneth Perez voor de positie achter de spits. Als Ramzi speelt, schuift Perez naar de linkerkant. Wanneer Perez op 'tien' staat, wordt Tarik Sektioui linksbuiten. Verder zal Adriaanse zijn vertrouwde elftal het veld opsturen. Alleen Ali Elkhattabi en Barry van Galen, die geschorst is, zijn niet beschikbaar.

Opstelling AZ :

Henk Timmer op goal, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen, Barry Opdam en Tim de Cler in de verdediging, Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh op het middenveld en Martijn Meerdink en Robin Nelisse in de aanval.

Eye of the Beholder mod voor Neverwinter Nights

Team EOB van Nwvault heeft aangekondigd klaar te zijn met hun mod van Eye of the Beholder. In deze modificatie kun je met maximaal 4 spelers alle originele 12 levels van Eye of the Beholder (uit 1991) spelen.

Verder zitten er twee geheime levels in, 6 game cutscenes, 25 side quests, 200 nieuwe magical items en kun je gewoon je originele Clue Book van EOB gebruiken om deze rpg op te lossen. Heb je dat boek niet en kom je er nog niet uit, gebruik dan de bijgeleverde walkthrough (PDF).


Je kunt de mod hier downloaden.

Stoddart vraagt om aftreden Mosley

Paul Stoddart, de teambaas van Minardi F1, heeft FIA-baas Max Mosley opgeroepen om op te stappen. Hij doet dit naar aanleiding van het juridisch getouwtrek rond de deelname van Minardi aan de Grand Prix van Australië.

Paul Stoddart noemt de acties van Max Mosley kinderachtig en pathetisch. Mosley dreigde de race in Melbourne af te blazen als Minardi haar rechtszaak tegen de FIA niet zou beëindigen.

Stoddart: "Mosley is al een keer afgetreden en dat zou hij nog eens moeten doen." Hij doelt daarmee op de aankondiging van Mosley dat hij zijn taken zou neerleggen, afgelopen juli. Al binnen enkele weken kwam hij op dat besluit terug.

Stoddart verklaarde tegenover Reuters dat hij vindt dat Mosley en de FIA de Formule 1 naar een zekere ondergang sturen door teveel stomme acties en teveel arrogantie onder de leiding. Mosley zou de teams en de fabrikanten langzaam wegjagen, met de oprichting van de aangekondigde Grand Prix World Championship als logisch resultaat.

Tiger Woods weer nummer één

Tiger Woods heeft de nummer één plek van de wereldranglijst weer terug na zijn overwinning op het Doral Open in Miami.

De 29-jarige golfer verloor die plek vorig jaar september aan de Indiër Vijay Singh na een periode van 264 weken bovenaan de ranglijst.

Woods lijkt zijn vormcrisis van vorig jaar weer teboven te zijn, hij wist dit jaar ook al een ander toernooi op zijn naam te schrijven. Met één slag voorsprong op nummer twee Phil Mickelson won Woods $990.000 en een auto, welke hij schonk aan zijn Caddy Steve Williams die in januari gewond is geraakt bij een motorongeval.

Peter Jackson wil geld zien

De regisseur van de Lord of the Rings film trilogie, Peter Jackson, klaagt New Line Cinema aan. Op deze manier wil hij meer geld krijgen van de winst die gemaakt is met het eerste deel van de trilogie: The Fellowship of the Ring. Naast 18 beschuldigingen (zoals bijvoorbeeld contractbreuk) wordt er ook gezegd dat er niet betaald is voor het script en voor het gebruik van de muziek in een door EA geproduceerde game.

De aanklacht vertelt niet om welke game het gaat. EA heeft meerdere games ontwikkeld onder de LOTR-licentie, waaronder spellen die direct gebaseerd zijn op 'The Two Towers' en 'The Return of the King'. Maar ook spin-offs zoals 'The Third Age' zijn gebaseerd op de bekende trilogie. Echter de game die gebaseerd op het eerste deel van de trilogie werd uitgebracht door Vivendi; waardoor het waarschijnlijk om een van de spin-offs gaat van EA.

Peter Jackson heeft via zijn eigen bedrijf, genaamd Wingnut Films, nog geprobeerd om op een normale manier te onderhandelen met New Line Cinema maar tot nu toe heeft dat niks opgeleverd. Daarom zal Wingnut Films juridische stappen ondernemen tegen New Line Cinema.

"[...]
"Lord of the Rings mastermind Peter Jackson is looking for the return of the bling."
[...]"


Op dit moment is Peter Jackson bezig met het opnieuw verfilmen van King Kong en de game-rechten liggen deze keer bij Ubisoft.

Nederlandse schaatsers gaan voor goud in Turijn

Voor het Nederlandse schaatsen is de jaargang 2004-2005 bepaald niet groots geweest. Toch lijken de betrokkenen iets minder te zijn geschrokken van voorbij rijdende buitenlanders dan het seizoen daarvoor. "We raken er aan gewend dat ook anderen winnen", zegt Carl Verheijen.

De topsportcoördinator van de Nederlandse schaatsbond, Ab Krook, vind deze situatie ook niet meer dan normaal. "De prestatie-dichtheid in deze sport is enorm toegenomen. In voorgaande jaren konden wij Nederlanders op basisniveau wereldkampioen worden. Nu moeten we op de beslissende dagen echt iets extra's hebben. Veel mensen in het circuit moeten daar nog mee leren omgaan."

Schaatser Mark Tuitert is het er daar mee eens. "Het liefst willen we iedereen aan gort rijden, maar je ziet dat vijf, zes landen nu voortdurend om de hoofdprijs meedoen. Dat is heel mooi, maar wij winnen niet meer als vanzelfsprekend. Er hoeft ook niet dramatisch over te worden gedaan. Als het even meezit, kunnen wij in Turijn best vijf keer goud winnen."

Marnix Wieberink van het marketingbureau Sport Navigator.nl, en inmiddels manager van meer dan 100 buitenlandse schaatsers, zegt dit ook. "Door de KNSB en de sponsors is in Nederland een infrastructuur opgebouwd waar niemand aan kan tippen. Voor schaatsen is er nergens ter wereld zo'n topsportcultuur. Het zal zeer lang duren voor dat wordt ingehaald, als dat al gebeurt. Wel is het zo dat er steeds meer mensen zijn die een wedstrijd kunnen winnen. En als schaatsliefhebber zeg ik: dat is goed voor de sport."

Erben Wennemars was over het afgelopen seizoen de succesvolste Nederlander. Voor de tweede achtereenvolgende maal werd hij wereldkampioen op de sprint, wat een unicum is voor een Nederlander. Daarnaast werd Jochem Uytdehaage Europees kampioen. En op de valreep werd Bob de Jong in Inzell voor de derde maal wereldkampioen op de 10.000 meter. Geheel onverwacht pakte Barbara de Loor de wereldtitel op de 1000 meter bij de vrouwen.

Bij de vrouwen was er op de wereldtitel van de Loor na, weinig succes. Wel werd Ireen Wust wereldkampioene bij de junioren, en is een belofte voor de komende jaren. Maar na het vorige seizoen, waarin Renate Groenewold wereldkampioen allround werd, Marianne Timmer die titel bij de sprinters pakte en Gretha Smit met Groenewold op de lange afstanden de Duitse hegemonie doorbrak, was het een mager jaar voor de schaatsdames.

Wederom Bennett voor PSV

Niemand minder als de Engelsman Stephen Bennett is door de UEFA aangewezen om de Champions League achtste finale return tussen AS Monaco en PSV te begeleiden. ook vorig jaar floot hij een duel tussen beide ploegen.

In 2003 floot Bennett de wedstrijd PSV - AS Monaco, toen de opener in de groepsfase. De Eindhovenaren verloren die wedstrijd met 1-2. Bouma tekende daarbij voor de enige treffer van PSV-zijde. Het was de debuutwedstrijd van Bennett op het hoogste niveau. Verdere bijzonderheden omtrent deze scheids zijn er niet te melden, of het moet zijn dat de Engelsman doorgaans een royale hand heeft.

Politie vindt 60 jonge kinderen in container

Icoon Buitenlands nieuws De politie in Lagos heeft zondag ruim zestig kinderen in een container aangetroffen. De kinderen waren waarschijnlijk bestemd voor de slavenmarkt. Alle kinderen, zowel jongens als meisjes, hadden leeftijden van tussen de 5 en de 14 jaar oud. Dat heeft de Nigeriaanse politie maandag gemeld.

Volgens een politiewoordvoerder zaten de kinderen in een container waar normaalgesproken vis mee wordt vervoerd. Het is nog niet precies duidelijk wie er achter de mensenhandel zat, maar de politie heeft al wel een vrouw die de kinderen vergezelde kunnen arresteren.

Sneek brengt zwervers met de taxi naar nachtopvang

h4nz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De gemeente Sneek brengt twee zwervers dagelijks met de taxi naar een nachtopvang in Leeuwarden als het buiten vriest. Dit wordt gedaan omdat Sneek wel voor opvang wil zorgen bij vorst, maar zelf geen opvang heeft. De zwervers worden dan 's ochtends om 9.00 uur weer teruggereden naar Sneek.

De gemeente wilde eind 2004 een nachtopvang bij slecht weer gaan verzorgen voor de tien tot vijftien zwervers. "Leeuwarden heeft al een dergelijke noodvoorziening en dan gaan we niet zelf amateuren. Bovendien is het vervoer met de taxi goedkoper dan zelf een opvang openen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Als de nachtopvang in Leeuwarden wordt opgesteld, wordt dit doorgebeld naar Sneek. Daar worden aanplakbiljetten opgehangen bij de dagopvang, om de zwervers te vertellen dat er om 17.15 uur een taxi vertrekt.

Volgens vervoersbedrijf Arriva kost zo'n taxiritje ongeveer 55 euro per keer. Het is niet duidelijk waar de andere zwervers in Sneek de nacht doorbrengen.

Herminator nu naast Tomba

Hermann Maier -ookwel "Herminator"- heeft zich middels twee wereldbekerzeges in het Noorse Kvitfjell naast de Italiaan Alberto Tomba geskied op de eeuwige ranglijst. Beide skiers wonnen vijftig wedstrijden.

Maier, die vele malen van blessures terugkwam, won zaterdag de titel op de afdaling. Ook de Super-G van zondag was voor de in blakende vorm verkerende Oostenrijker. Hij was daarbij bijna een volle seconde sneller dan Didier Defago en Daron Rahlves. Maier staat nu derde in de afdalingsrangschikking en eerste in het klassement van de Super-G.

Volgend weekend zijn de laatste wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse Lenzerheide. Maier zal daarbij nog niet de skier met de meeste wereldbekerzeges allertijden kunnen worden. Die titel is vooralsnog voor de Zweed Ingemar Stenmark weggelegd, die 86 maal won.

Tussenstand Wereldbeker Algemeen
1 Bode Miller (VS) 1348
2 Benjamin Raich (Oos) 1296
3 Hermann Maier (Oos) 1166
4 Michael Walchhofer (Oos) 910
5 Daron Rahlves (VS) 804
6 Didier Defago (Zwi) 632
7 Johann Grugger (Oos) 503
8 Fritz Strobl (Oos) 477
9 Thomas Grandi (Ita) 476
10 Kalle Palander (Fin) 465

Van den Ouweland wil weg bij Feyenoord

Joep van den Ouweland heeft Feyenoord verzocht de optie tot verlengen van zijn aflopende contract niet te lichten, zodat hij op zoek kan gaan naar een nieuwe club.

"Ik wil gaan spelen en daar zie ik bij Feyenoord niet de kans toe", aldus de 21-jarige middenvelder in AD Sportwereld. "Er is wat interesse, maar ik zie wel wat er verder komt."

In 2003 werd van den Ouweland als groot talent vanuit Willem II naar de Rotterdamse club gehaald, maar de middenvelder speelde nooit in het eerste van de club uit de Kuip. Vervolgens werd hij verhuurd aan sattelietclub Excelsior, maar keerde daarna snel weer terug naar Feyenoord, waar hij speelminuten krijgt in het tweede elftal.

FC Den Bosch zou interesse hebben in van den Ouweland, eerder speelde broer Charlie ook al voor die club.

Hekken uit Brusselse stadions

Uit zowel het stadion van Anderlecht als het Koning Boudewijn-stadion zullen hekken gaan verdwijnen. Het plan maakt deel uit van een upgrade van de Brusselse stadions, die nodig is om een Europese finale aan te trekken.

Anderlecht zal het komend seizoen eerst als proef de hekken van tribune 3 verwijderen. Op de eerste verdieping van betreffende tribune staat een deel van de harde kern. Als de proef slaagt dan zullen meer tribunes volgen.

In het Koning Boudewijnstadion zal een en ander meer tijd in beslag gaan nemen. Het stadion wil van de drie sterren die het nu qua waardering van de UEFA ontvangt, graag vier danwel vijf sterren maken. Het idee is om de supportersgroepen daarbij met netten te gaan scheiden. Door voorts de eretribune uit te breiden en zaalaccomodatie bij te bouwen zou de hogere status bereikt kunnen worden.

-
Qua handhaving is het in België mogelijk om de supporter die het veld betreedt een boete tot 2500 euro plus een stadionverbod van vijf jaar op te leggen.

Schriftelijke toestemming voor mobieltje op school

De leerlingen op scholen in de Australische deelstaat New South Wales moeten voortaan een schriftelijke toestemming van ouders of verzorgers hebben als zij een mobiele telefoon mee naar school willen nemen. Dat besluit is onlangs door de plaatselijke autoriteiten genomen.

Reden voor deze regel is dat het pesten van medeleerlingen per sms te grote vormen aanneemt. Op deze manier hoopt men de pesterijen te verbannen van de scholen.

Talrijke kinderen worden op Australische scholen dagelijks geconfronteerd met pesterijen die ze via een sms onder ogen krijgen. De leraren van de scholen zeggen "blij te zijn met de poging tot het aanpakken van het probleem." Wel denken zij dat de controle van het mobiele verkeer op scholen nog een hele klus zal zijn.

A13 afgesloten door geschaarde vrachtwagen

De snelweg A13 tussen Den Haag en Rotterdam is maandagochtend door de politie afgesloten omdat een vrachtwagen een ongeval heeft gehad op het Kleinpolderplein.

De vrachtwagen, geladen met betonplaten, is op het knooppunt geschaard. De verkeersdienst van de ANWB verklaarde dat de schade door het ongeval groot is. Het kan volgens de ANWB nog wel tot aan de avondspits duren voordat de weg weer opengaat voor verkeer.

Barthez weigert te spelen na incident

Doelman Fabien Barthez van Olympique Marseille heeft zondag besloten niet te spelen nadat hij bij de warming-up in Saint-Etienne geraakt was door een schroefbout.

Barthez zag na het incident geen reden meer tot keepen. De omstandigheden waren toch al niet best. Het veld was geheel met sneeuw bedekt en het sneeuwde. De scheidsrechter liet ondanks het incident en condities echter toch aftrappen.

Tweede doelman Jérémy Gavanon zag zijn kans schoon, maar beleefde niet veel plezier. Hij veroorzaakte een strafschop, waarop Pascal Feindouno in de 36e minuut de score voor de thuisploeg opende. Daarna kon Marseille nog enige tijd hopen op beters, maar in de slotfase verzekerde David Hellebuyck Saint-Etienne van de drie punten. Een rode kaart voor Zokora van de thuisploeg bracht geen verandering meer in de stand.

Lijstaanvoerder Olympique Lyon profiteerde dankbaar van de misstap van Marseille. Het verschil liep op tot 8 punten.

Sparta claimt hotelkosten bij KNVB

Sparta Rotterdam heeft de KNVB de hotelrekening van het verblijf in Leeuwarden toegestuurd. De club moest vrijdagavond na de gewonnen confrontatie met Cambuur Leeuwarden (0-1) noodgedwongen overnachten wegens de slechte weers- en wegencondities.

De Rotterdammers speelden het duel tegen Cambuur onder protest. Het duel was het enige in de Gouden Gids divisie dat afgelopen weekendronde doorgang kon vinden. Sparta had dan ook al vóór het duel de KNVB aansprakelijk gesteld voor de schade. Of de voetbalbond betalen overweegt, is niet bekend.

De wedstrijd leverde afgezien van matig voetbal Sparta de drie punten en bovendien geen blessures op. Keeper Frank Kooiman werd gedurende de slotfase onder vuurgenomen met sneeuwballen vanaf de tribune. De wedstrijd werd daarop even stilgelegd, maar kon worden uitgespeeld.

IJshockey: finale bekend

De strijd om de finaleplaatsen in het Nederlandse ijshockey is beslecht. Heerenveen Flyers en Amsterdam Bulldogs zullen het tegen elkaar gaan opnemen voor de nationale titel.

Heerenveen Flyers wist zich zaterdagavond middels een doorslaggevende 4-2 zege op Eaters Geleen te plaatsen. De stand in de best-of-five playoffs kwam daarmee op 3-1. De Friezen mogen nu hopen op de titel. De laatste nationale titel dateert alweer van 1982-1983.

Amsterdam Bulldogs had het lastiger met Tilburg Trappers. Na een fysiek duel op vrijdag, dat weliswaar ruim gewonnen werd, werd het karwei op zondag geklaard. In de laatste periode werd de beslissende treffer geforceerd (1-2) De zege betekent dat de Bulldogs opgaan voor hun vierde landskampioenschap en derde dubbel op rij.

Amsterdam heeft het thuisvoordeel voor de finaleserie, welke aankomende vrijdag start. Ook in 2001-2002 ging de finale tussen Heerenveen en Amsterdam, toen won Amsterdam.

N-Gage games dalen in prijs

Nokia zal vanaf nu games voor de N-Gage in prijs gaan verlagen. De prijzen voor de games uit de huidige line-up zullen komen te liggen tussen de £15 en £25. Ook de nieuwere titels als X-men Legends en Splinter Cell: Chaos Theory zullen van de lagere prijs gebruik maken.
"[...]
This new price point makes it even easier to get your hands on an N-Gage QD to experience the thrill of mobile connected gaming. The N-Gage QD combines the best of phones and games which means it's always with you when you need a quick fix of gaming. Our latest N-Gage games provide great gaming experiences, whether it's a 4-player Bluetooth sessions of Snakes, or providing back-up for your friend's Pathway to Glory platoon on the other side of the world through the N-Gage Arena.
[...]"


Aldus Gerard Wiener, Director and General Manager, Games, Nokia.

Eerste niet-Japanse CEO voor Sony

Sony heeft voor het eerst in zijn bestaan een CEO aangewezen die geen Japanse nationaliteit heeft. Howard Stringer, een 63-jarige Amerikaan, is de opvolger van Nobuyuki Idei. Stringer moet Sony weer een beetje lucht geven in moeilijke tijden waarin Samsung en Apple de grootste concurrenten zijn op de elektronica-markt.

Naast een nieuwe Chief Executive zijn er nog meer veranderingen binnen Sony: Ryoji Chubachi zal de nieuwe directeur worden van Sony en zal geadviseerd worden door Kunitake Ando (de voormalige directeur) en eerder genoemde Nobuyuki Idei.

Ken Kutaragi (die van de gaming divisie ja) doet een stapje terug, hij is niet langer onderdirecteur, maar zal nog enkel de gamessectie onder zijn hoede nemen.

Meetapparatuur wijst verkeerde winnares aan

De Duitse Bianca Kappler heeft niet lang kunnen genieten van haar eerste plek bij het verspringen het EK indooratletiek in het Spaanse Madrid.

Volgens de elektronische waarneming sprong de 28-jarige Kappler zaterdag 6,96 meter bij haar laatste poging. De sprong was echter ver onder de zeven meter en daarom diende de Portugese Naide Gomes met succes een protest in.

In eerste instantie werd Kappler tot winnares uitgeroepen, maar na lang beraad kwam de jury daarop terug. Zondag kreeg de Duitse de kans om de 6.70 meter van Gomes te overtreffen, maar dit weigerde ze. "Dat is belachelijk", aldus Kappler. "Het hele onderdeel zou opnieuw gehouden moeten worden."

De jury besloot haar daarop in plaats van de gouden plak een bronzen medaille toe te kennen. De Griekse Stella Pilatou (6,64) kreeg zilver en Adina Anton (6,59) kreeg op basis van haar sprong brons. Analyse op de Duitse TV leverde overigens op dat Kappler in werkelijkheid 6,65 meter had gesprongen en daarmee zou ze goed geweest zijn voor zilver.

[upd] Veel valse kaarten bij gala voor Hazes

Voor een concert ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden volkszanger André Hazes in Alkmaar blijken enorm veel kaarten vervalst te zijn. Het zogenoemde 'Gala van de Jordaan' dat afgelopen zaterdag werd gehouden op de Alkmaarse wielerbaan trok 4.000 bezoekers, terwijl er door de organisatie 2.800 kaarten á 15 euro per stuk in de voorverkoop waren weggezet.

Op last van de brandweer werden er maximaal 3.000 mensen op het feest toegelaten. De rest kon naar huis vertrekken, wat tot boze reacties leidde. Op het 'Gala van de Jordaan' traden onder meer Dries Roelvink, Wolter Kroes en Marianne Weber op.

Update 10:26
De organisatie van het gala zegt in het Noordhollands Dagblad dat de valse kaarten nauwelijks van de échte plaatsbewijzen verschilden. Woordvoerder Jim Sterman: ''In de voorverkoop hebben we 2.800 tickets aan de man gebracht. Toen rond half negen 's avonds al zo'n 3.000 bezoekers naar binnen waren gegaan, roken we onraad. In overleg met de politie en brandweer is toen besloten niemand meer toe te laten.''

De politie Noord-Holland Noord sluit niet uit dat de organisatie gewoon zelf te veel kaarten in omloop heeft gebracht. Bezoekers die er niet meer inkwamen, en van wie sommige maandenlang naar het concert hadden uitgekeken, kregen hun toegangsgeld meteen terug en konden weer huiswaarts keren, hetgeen tot emotionele taferelen leidde. Eén van de organisatoren werd in de hectiek zelfs door een bezoeker in het gezicht geslagen.

De organisatie ontkent overigens met klem te veel kaarten in omloop te hebben gebracht.

Slakken in de pomp

Zo, even de beentjes op het bureau en het toetsenbord op de knieën. Na 4 weken verbouwen, waarin mijn huwelijk op meer losse schroeven is komen te staan dan ik uit de muren heb geschroefd, heeft eindelijk de hele inboedel zijn weg naar de nieuwe zolder gevonden. Meteen even een woord van advies: ga nooit 4-hoog zonder lift in een appartementje wonen, of zorg er voor de verhuizing voor dat je ongeveer de helft van je shit al illegaal langs de snelweg hebt gedumpt, want 150 keer 8 trappen op en af in een weekendje is wat te veel van het goede. Maar ja, daar gaat het hier niet om.

De verhuisklus waar ik de laatste maanden toch wel het meest tegen op zag was het aquarium van 400 liter dat al 7 jaar in onze achterkamer stond te prijken. Een nagenoeg onhandelbare bak van een kilo of 50 die 8 trappen naar beneden moest zonder te stoten. Mijn knieën gingen al steken bij de gedachte. Gelukkig mocht ik rekenen op de hulp van mijn zeer gewaardeerde zwager die na de extreme krachtsinspanning de rest van de dag met een moeilijk gezicht over zijn schouder stond te wrijven.

Het was de dag ervoor dat de 35 cichliden die de bak bewonen kortstondig over moesten naar een wat kleinere bak van 100 liter die wij nog hadden staan. Het mag verbazingwekkend genoemd worden hoe snel die vissen worden als je ze met een schepnetje achterna zit, maar na een stief uurtje zwommen ze allemaal op een kluitje in de kleine bak. Terwijl mijn vrouw het water uit de grote bak pompte, hield ik mij bezig met het schoonmaken van de waterpomp die onder het aquarium stond. Daar de vissen de hobby van mijn vrouw zijn, was mijn verbazing groot toen ik in een van de filters een aantal waterslakken tegenkwam. "Ja, die zijn in de pomp terechtgekomen toen ze nog heel klein waren en nu zijn ze te groot en kunnen ze er niet meer uit", wist mijn vrouw mij te vertellen.

En dat is waar ik aan moest denken toen ik de dag erop, na de 50ste verhuisdoos in de vrachtwagen te hebben gezet, even een korte pauze nam. Aan die slakken die hun hele leven in de pomp wonen en geen idee hebben dat er zich buiten dat bakje nog een heel universum bevindt. Nou snap ik ook wel dat de gemiddelde slak geen filosofische gedachten zal hebben over het 'waarom' van het hermafroditisch bestaan, maar je vraagt je toch af. Zouden ze de God der slakken danken voor het voedsel in de waterstroom die door hun universum trekt? Zouden ze peinzen over de betekenis van het licht dat slechts een keer per maand, bij het openen van het kastje waar de pomp staat, door het groene plastic naar binnen schijnt? Hoogstwaarschijnlijk niet, maar zoveel anders is het voor ons mensen ook niet. Ver buiten ons eigen kleine planeetje kunnen wij niet zien en wellicht kijkt, net als bij de slakjes, een voor ons onzichtbare toeschouwer toe hoe wij ons leven leiden. Een alwetende toeschouwer die met de milde glimlach van een ouder die zijn kind voor het eerst iets simpels ziet doen, aanschouwt hoe ik als een of andere mestkever mijn berg rotzooi van de ene woning naar de andere verplaats. Of misschien wel een toeschouwer die zich, met een kladblok en pen van kosmische proporties, verwonderd afvraagt waarom ik al die moeite doe, wat mijn drijfveren zijn en waarom ik niet gewoon op dezelfde plaats blijf wonen. En als dat dan allemaal zo is, is deze wereld dan misschien toch gemaakt, gefabriceerd als de waterpomp, een oneindig ingewikkelde machine, met inwoners die geen benul hebben van het grotere plaatje?

Het was mijn vrouw die mij met haar: "er staan nog 40 dozen boven hoor", ruw uit deze overpeinzingen sleurde, waarna ik met frisse tegenzin verder ging zonder nog aan slakjes en toeschouwers te denken. En nu staat, zoals eerder gezegd, alles in het nieuwe huis. Het stelt niet veel voor, maar ik ben er gelukkig mee. En daar draait het toch eigenlijk allemaal om in het leven: een beetje geluk. Groter plaatje of niet.

Ali Elkhattabi niet naar Oekraïne

De door vliegangst geplaagde AZ-aanvaller Ali Elkhattabi ontbreekt aanstaande donderdag bij AZ in het UEFA Cup-duel tegen Shakthar Donetsk.

Bij eerdere uitduels tegen Amica Wronki, Grazer AK en Alemannia Aachen reisde Elkhattabi nog per trein of auto, maar hij heeft nu besloten de wedstrijd vanwege de afstand aan zich voorbij te laten gaan. Het eerste UEFA Cup-duel van AZ tegen het Griekse PAOK Saloniki sloeg Elkhattabi overigens ook vanwege zijn vliegangst over.

AZ-coach Co Adriaanse kan zich vinden in het besluit van de spits. “Hij zou dan veel te lang onderweg zijn”, aldus de oefenmeester.

FOK! Prijswinnaars week 9

Vorige week gaven wij mooie Hide and Seek prijzen weg. Op veler verzoek was de vraag niet zo makkelijk, en hadden we dus flink wat foute antwoorden.

Gelukkig waren er ook heel veel mensen die ons wisten te vertellen dat Dakota Fanning op 23 februari 1994 geboren is, en nu dus net 11 jaar is.

De winnaars van het grote pakket, bestaande uit 2 kaartjes voor Hide and Seek, een cap, een tshirt én een Philips klokradio zijn:


cyberrobin
Setambre


De winnaar van het iets kleinere pakket, met dezelfde prijzen als hierboven, op de Philips klokradio na, is:
diertjuh


Allemaal van harte gefeliciteerd!

Deze week hebben wij maar liefst 3 nieuwe prijsvragen, doe dus snel mee!

Nederlandse skitoeristen op de vuist

Een aantal Nederlandse wintersporters in Oostenrijk heeft zich afgelopen week onder invloed van drank misdragen in het skidorp Kirchberg. Zo gingen begin vorige week Hollandse vakantiegangers al op de vuist. Op dinsdagavond ontstond een vechtpartij tussen een kroegeigenaar en Nederlanders, die de rekening niet hadden betaald.

Afgelopen zaterdag was het wederom 'bal' toen twee Nederlanders een landgenoot aanspraken vanwege het opzettelijk vernielen van een autospiegel. Toen drie vrienden van de dader zich ermee bemoeiden ontstond een vechtpartij. Vorige maand werd Karl Schnell, de leider van de extreem-rechtse Vrijheidspartij (FPÖ) in de Oostenrijkse provincie Salzburg, door een Nederlander het ziekenhuis ingeslagen.

Op de Oostenrijkse internetsite tirol.orf.at is naar aanleiding van de incidenten inmiddels een discussie opgestart over het wangedrag van sommige Nederlandse wintersporters.

Schalke en Bayern ontlopen elkaar

De loting voor de halve finales van de Duitse beker heeft er voor gezorgd dat Bayern München en Schalke `04 elkaar eventueel pas in de finale zullen treffen.

Schalke 04 speelt thuis tegen Werder Bremen, terwijl Bayern in de ander halve finale uit speelt tegen Arminia Bielefeld.

De halve finales zullen in het weekend van 19 en 20 april worden gespeeld, de finale om de Duitse beker is op 28 mei. Aankomend weekend spelen Schalke en Bayern wel tegen elkaar, dan in competitieverband.

Geld, liefde en kunst

Kunst is, hoe bizar het in deze tijd misschien ook klinkt, alleen iets waard als uiting van liefde, als poging bijeen te brengen wat anders gescheiden blijft. Kunst verzoent en schept nieuwe (ver)banden. Kunst is een ontdekkingsreis naar het paradijs van de verbeelding, waar alles geniet van een hogere vrijheid die door niets kan worden gefrustreerd, ook niet door armoede en gebrek aan waardering en/of geld. Iemand als Karel Appel is daar een exponent van, Rembrandt was dat, en Van Gogh ook.

Palermo klimt naar vijfde plaats

Palermo blijft het dit seizoen uitstekend doen in de Italiaanse Serie A. De vorig jaar gepromoveerde kampioen van de Serie B speelde in de uitwedstrijd tegen medepromovendus Livorno met 2-2 gelijk en klom daardoor naar de vijfde plaats in de stand. De Sicilianen zijn al zes wedstrijden zonder nederlaag en bleven vijf opeenvolgende uitwedstrijden ongeslagen.

De wedstrijd tussen Palermo en Livorno was ook het duel tussen de clubtopscorers Luca Toni van Palermo en Cristiano Lucarelli van Livorno. Toni werd vorig jaar met 30 doelpunten topscorer van de Serie B en liet daar Lucarelli met 29 doelpunten nipt achter zich. Dit seizoen scoorden beide spitsen al tien maal.

Toni won de onderlinge wedstrijd doordat hij in zowel de 26e als in de 64e wedstrijd wist te scoren, terwijl Lucarelli niet tot scoren kwam. De broer van Lucarelli, Alessandro, wist wel te scoren, en in de 74e minuut van de wedstrijd bepaalde Passoni de eindstand op 2-2. Cristian Zaccardo kreeg in de 58ste minuut van de wedstrijd zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Student gearresteerd om zombieverhaal

Of het paranoia is naar aanleiding van de Columbine-tragedie is niet bekend, maar feit is dat de 18-jarige student William Poole, laatstejaars student aan de George Rogers Clark High School in Winchester, Clark County, vorige week is gearresteerd op verdenking van het plannen van een terroristische aanslag op z'n eigen high-school. De aanleiding daartoe lag in een horrorverhaal dat de jongen geschreven had voor het vak Engels.

Poole schreef een horrorverhaal over een groep zombies, die de school overvallen. Toen zijn grootouders, waarbij hij inwoont, dit manuscript echter vonden en lazen, vreesden zij het ergste en schakelden vervolgens de politie in. Die namen geen risico en doorzochten zijn kamer, waar zij volgens het officiële rapport "gedetaileerd uitgewerkte plannen vond om gewelddadige acties te ondernemen tegen medestudenten, docenten en politie." De jonge student beweert echter niets kwaads in de zin te hebben: "Dit is een verhaal, pure fictie. Volledig verzonnen. Het is een van de vele korte verhalen die ik geschreven heb en juist het horrorverhaal over de zombies is datgene waar ze nu over vallen."

Ondanks dit verweer meent de politie echter dat de jongen zich schuldig heeft gemaakt aan het plannen van een misdaad, wat op zich al strafbaar is: "Iedere keer dat er een dreigement wordt geuit richting een publieke school of publieke functie, is een misdaad tegen de staat Kentucky." De jongen reageerde hierop door te stellen dat hij niets en niemand in het verhaal heeft genoemd die te herleiden is naar levende personen, noch naar bestaande locaties. De mensen hier kennen me. Zo gek ben ik echt niet."

Niettemin neemt de overheid de zaak nog steeds serieus. Een rechter verhoogde op verzoek van de aanklager de borgsom voor de jongen zelfs van duizend naar vijfduizend dollar, zodat de jongen voorlopig nog achter de tralies moet blijven zitten.

Sony krijgt niet-Japanse topman

Voor het eerst in de geschiedenis van het Japanse elektronicaconcern krijgt Sony een niet-Japanner aan het roer. Volgens de onderneming zal de geboren Brit Howard Stringer in juni aantreden als de nieuwe topman.

Stringer leidt momenteel de Amerikaanse tak van Sony. Hij is ook plaatsvervangend bestuursvoorzitter. De komst van een nieuwe topman is vooral bedoeld om de resultaten van de divisie consumenten-elektronica te verbeteren. De huidige topman Nobuyuki Idei zou daar onvoldoende zijn geslaagd.

Mede door dit bericht opende de Japanse aandelenbeurs is de handelsweek met winst. De Nikkei-index in Tokio pakte 52,31 punten (0,4 procent) winst op 11.925,36 punten. Het aandeel van Sony steeg met 1,5 procent. Onder beleggers bestond de afgelopen tijd de nodige onvrede over Sony, dat in januari nog met een winstwaarschuwing kwam.

Politie schiet verdachte dood bij arrestatie

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de verdachte van een schietpartij doodgeschoten bij zijn arrestatie. Het incident vond even na middernacht plaats in het Brabantse Fijnaart. Over de precieze aanleiding wil de politie voorlopig nog niets kwijt.

In een woning in Fijnaart vond vlak na middernacht een schietpartij plaats, waarover nog geen details zijn vrijgegeven. Toen de politie ter plaatse kwam, bevond de verdachte zich in een ander pand in de buurt. Daar werd hij later neergeschoten omdat 'agenten zich gedwongen voelden hun wapen te gebruiken'. De man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Vandalen gooien steen op tankwagen

Paine, LekkerSimpel en Mr_Rammstein hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie jongens hebben gisteravond op de A10 bij Amsterdam een steen gegooid door de voorruit van een tankauto. De chauffeur raakte niet gewond en wist de wagen langs de kant van de weg te zetten. Hij zag de jongens op het viaduct staan. Ze zijn nog spoorloos.

Volgens de politie is het gebied rond de snelweg aan een ramp ontsnapt. De tankauto was gevuld met 40.000 liter benzine. De wagen reed bij het Bos en Lommerplein, waar veel woningen, flats en kantoren dichtbij de snelweg staan.

Grote brand in Leeuwarden

Op de derde etage van een bedrijfsgebouw van Friesland Foods aan de Stuyvesantweg in Leeuwarden is afgelopen nacht rond 01:00 uur een zeer grote brand uitgebroken. De brand sloeg over naar de tweede etage, maar de brandweer heeft inmiddels aangegeven de brand meester te zijn. De oorzaak van de brand is niet bekend. Op de etage waar het vuur ontstond werden conservenblikken geproduceerd.

De schade loopt volgens een woordvoerder van de brandweer in de miljoenen. Volgens hem zijn veertig brandweerlieden in touw geweest om de vlammen te bedwingen. Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.