Toyota verbetert aerodynamica

Toyota heeft de afgelopen dagen in Barcelona getest met een nieuw aerodynamisch pakket. Volgens de coureurs een hele verbetering ten opzichte van de TF105 van een paar weken geleden.

Er waren wat zorgen over de vooruitgang die Toyota zou kunnen boeken, nadat de coureurs klaagden over snelle bandenslijtage en een slechte wegligging van de TF105. De afgelopen dagen konden Ralf Schumacher, Jarno Trulli en Ricardo Zonta testen met een nieuw aerodynamisch pakket voor de auto. Voor deze drie de laatste test voor Melbourne. In Valencia zal Olivier Panis de komende week nog wel voor Toyota testen.

Trulli was wel tevreden over het nieuwe pakket: "Het ging meteen erg goed en het is zeker een verbetering. Ongebruikelijk was deze week dat coureurs sneller zijn op oude banden, dan met gloednieuwe banden, dus het is moeilijk de echte potentie van de auto in te schatten. Niemand heeft meteen snelle rondjes gereden hier, want je moet eerst veel rondes rijden om je tempo te verhogen. We kregen dat pas laat door, maar we zijn nog steeds optimistisch voor Melbourne."