Doelpuntenfestijn in benefietwedstrijd

In een benefietwedstrijd ten bate van de slachtoffers van de recente tsunamie in Azië heeft het wereldelftal met 6-3 gewonnen van het Europese sterrenequipe.

Voor de wereldsterren onder leiding van Ronaldinho scoorden Eto'o (2x), Ronaldinho zelf, Camara (2x) en Cha Du-Ri. Voor de Europeanen met aanvoerder Shevchenko werden de doelpunten gemaakt door Del Piero, Zola en Suazo.

In het met 90.000 toeschouwers gevulde Nou Camp in Barcelona hielden de voetbalvedetten voor de wedstrijd een minuut stilte. De toeschouwers werden getrakteerd op veel doelpunten en ook de truckendoos van Ronaldinho ging veelvuldig open. In de rust werd er door de coaches Rijkaard en Wenger veel gewisseld waardoor er vele sterren aan voetballen toekwamen. Enige zwarte bladzijde van de avond was het boegeroep van enkele 'fans' bij de minuut stilte.

Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Fifa/Asian Football Confederation Tsunami Solidarity Fund.

Ronaldinho's World XI: Dida, Cafu, Cordoba, Marquez, Radebe, Song, Nakata, Deco, Kaka, Ronaldinho, Eto'o.

Shevchenko's European XI: Casillas, Montero, Kaladze, Thuram, Gerrard, Diesler, Beckham, Zidane, Del Piero, Raul, Shevchenko.

Scheidsrechter: Pierluigi Collina (Italië).