FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 februari 2005

Leraar geeft les in bommen maken

ReinB had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een scheikundeleraar in Orlando is gearresteerd nadat studenten hem hadden aangegeven wegens een les in het vervaardigen van explosieven.

Docent David Pieski, 42 jaar oud, gebruikte een overheadprojector in de les om uit te leggen hoe je bommen kunt maken, waarbij hij zijn leerlingen tevens adviseerde om een elektrische ontstekingsmechanisme te gebruiken zodat ze uit de buurt van de ontploffing konden blijven.

In Pieski's leslokaal vond men een boek met daarin gedetailleerde instructies voor het vervaardigen van krachtige explosieven. Enkele ontploffingen, die hij op een golfterrein veroorzaakte, waren ook door hem gefilmd. Volgens Pieski was het geheel nodig voor een scheikundeproject om de leerlingen te onderwijzen in de snelheid van een chemische reactie.

Inmiddels is de man op borgtocht vrijgelaten en staat hij weer voor de klas, in afwachting van het verdere politie-onderzoek. De schoolhoofden beweerden tegenover de politie dat Pieski geen enkele vorm van explosieven in bezit mocht hebben.


David Pieski

Massale knokpartij zet Veenendaal op scherp

In het Utrechtse Veenendaal heeft afgelopen zaterdag een massale vechtpartij plaatsgevonden. Voor gemeente en politie is het de aanleiding voor een grootscheeps onderzoek. Bij de knokpartij vielen enkele gewonden, van wie er één naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

De politie was met zes surveillance-eenheden en een hondengeleider snel ter plaatse, maar de vechtende partijen waren al uit elkaar gegaan. Een 25-jarige en een 44-jarige Veenendaler zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Omstanders, die anoniem willen blijven, melden dat de knokpartij een incident is in een sluimerend conflict tussen Marokkaanse jongeren en autochtone buurtbewoners, die worden omschreven als 'Lonsdale-types met kale koppen'. Bij de vechtpartij waren enkele tientallen personen betrokken.

De burgemeester gaat onderzoeken wat de aanleiding is. Daarbij zal er overleg worden gevoerd met de politie, de organisatie van de buurtvaders, de opbouwwerkers van Stichting De Vaart en de wethouder. "Misschien is het louter toeval, maar er kan ook iets van structuur in zitten. We moeten dit in elk geval goed in de gaten houden, om te voorkomen dat het iets structureels wordt", aldus de burgemeester.

Animo voor Van Goghs 06/05 valt tegen

Icoon Media nieuwsDe belangstelling voor 06/05, de film van regisseur Theo van Gogh over de moord op Pim Fortuyn, valt tegen. In het eerste weekend dat de film in de bioscopen draait kwamen ongeveer 3000 mensen kijken, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC). 06/05, met Tara Elders en Thijs Römer, draait in 23 zalen.

De film was eerder al via internet voor 4,99 euro te downloaden. Een paar duizend personen maakten van die mogelijkheid gebruik. De film is gebaseerd op het boek 'De zesde mei' van Thomas Ross. De strekking van zowel het boek als de film is dat de veiligheidsdienst AIVD de moord op Fortuyn heeft laten gebeuren.

Directeur Carolyn van Liefland van distributeur Ispire Pictures heeft het idee dat het publiek wegblijft uit angst, omdat de film wellicht in verband wordt gebracht met de moord. Gijs van de Westelaken van producent Column Producties bestrijdt dat de bezoekersaantallen tegenvallen. "De film is niet in veel bioscopen te zien. In de theaters waar hij draait, loopt het echter behoorlijk goed. Het is gewoon meer een arthouse-film dan een Pathé-film", aldus Van de Westelaken.

Jongeren brengen kleding terug na avondje stappen

Uit een enquête van het vakblad Textilla blijkt dat jongeren massaal hun kleding weer inruilen nadat ze dit eerst eenmalig hebben gedragen tijdens het uitgaan. Veel jongeren zien kledingwinkels als gratis openbare garderobe. De enquête is gehouden onder 2.000 consumenten uit het hele land.

Tien procent van alle ondervraagden gaf aan wel eens gekochte kleding te ruilen nadat ze die hebben gedragen. Jongeren tussen de achttien en 24 gaven echter aan dit veel vaker te doen, van hen ruilt maar liefst twintig procent de gedragen kleding weer in. Massaal laten zij het prijskaartje aan de kleding hangen als ze een avondje naar de kroeg of nachtclub gaan. Het is niet bekend hoeveel dit ruilen de winkeliers per jaar kost.

De redactrice noemt een aantal redenen voor het hoge percentage onder jongeren. Volgens haar is de economische recessie mogelijk een oorzaak. Ook de de toenemende anonimiteit van de klant in grotere winkels is een oorzaak.

Derde dag ABN Amro Toernooi

Op de derde dag van het ABN Amro Toernooi heeft Sjeng Schalken met moeite de tweede ronde weten te bereiken. Ook Roger Federer lukte dat, maar die had het een stuk makkelijker.

In een twee uur durende partij had Schalken de grootste moeite om de Roemeen Andrei Pavel te verslaan. In de eerste set speelde Schalken slecht en hij verloor die dan ook met 6-4. In de tweede set was het vooral het harde werken wat Schalken op de been hield. Met 7-5 wist Schalken die set winnend af te sluiten.

In de derde set leek het mis te gaan bij de Nederlander. Schalken kwam met 3-0 achter en kreeg last van een oude voetblessure. Het publiek zette zich echter achter Schalken en na een behandeling kon hij weer door. Uiteindelijk wist hij de achterstand om te buigen in een setwinst van 6-4 en daarmee in winst van de partij.

Roger Federer wist redelijk makkelijk de tweede ronde te bereiken. Hij won met 6-3, 6-4 van de Tsjech Bohdan Ulirach. Voor Sebastien Grosjean verliep het echter minder goed. Hij verloor in de eerste ronde met 7-6, 6-1 van qualifier Stanislas Wawrinka.

Joachim Johansson wist zich op het nippertje te plaatsen voor de tweede ronde. De Zweed had grote moeite met de Taiwanese qualifier Yeu-tzuoo Wang. In 6-2, 6-7, 6-3 wist hij uiteindelijk wel te winnen.

In de tweede ronde werd ook al gespeeld. Coria, die in de eerste ronde Sluiter uitschakelde, verloor verrassend van Paradorn Srichaphan. De eerste set wist de als tweede geplaatste Coria nog makkelijk te winnen, maar daarna ging het mis. Paradorn Srichaphan won uiteindelijk met 2-6, 7-6 (2), 6-3. Voor toernooidirecteur Richard Krajicek is het een hele teleurstelling om Coria al zo snel uitgeschakeld te zien.

In de late avonduren wist Nikolay Davydenko redelijk gemakkelijk met 6-7, 0-6 van Thomas Berdych te winnen in de tweede ronde. Radek Stepanek en Juan Carlos Ferrero (Spa) maakten er een spannende partij van. Uiteindelijk wist Stepanek in drie sets de partij te winnen en daarmee de derde ronde te bereiken.
Uitslagen:

Sebastien Grosjean (Fra)
-
Stanislas Wawrinka (Zwi) 6-7(5), 2-6
Joachim Johansson (Zwe)
-
Yeu-Tzuoo Wang (Taiw) 6-2, 6-7(2), 6-3
Dominik Hrbaty (Slow)
-
Ivan Ljubicic (Kro) 4-6, 6-1, 2-6
Paradorn Srichaphan (Tha)
-
Guillermo Coria (Arg) 2-6, 7-6 (2), 6-3
Andrei Pavel (Rom)
-
Sjeng Schalken (Ned) 6-4, 5-7, 4-6
Roger Federer (Zwi)
-
Bohdan Ulihrach (Tsj) 6-3, 6-4
Juan Carlos Ferrero (Spa)
-
Radek Stepanek (Tsj) 4-6, 7-6(6), 3-6
Thomas Berdych (Tsj)
-
Nikolay Davydenko (Rus) 6-7(8) 0-6

Gordon, Joling en Froger in reality-serie bij RTL

Icoon Media nieuwsGordon, Gerard Joling en Rene Froger zullen vanaf half april te bewonderen zijn in een reality-serie op tv-zender RTL4. De serie volgt de drie Nederlandse zangers tijdens de voorbereidingen op twee gezamenlijke concerten in de Amsterdam ArenA. Zowel de naam als het aantal uit te zenden afleveringen is nog niet bekend.

Een woordvoerder van de commerciële zender spreekt in een verklaring nadrukkelijk niet over een reality-soap. De reeks programma's gaat de nadruk leggen op het werk van de drie artiesten, en niet op het privé-leven. Gordon, Joling en Froger zullen op 13 en 14 mei te bewonderen zijn in de Amsterdam ArenA. "TOPPERS IN CONCERT wordt 'over the top', 'extravagant' maar bovenal showbusiness van uitzonderlijke klasse waarbij het woord 'FEEST' echt met hoofdletters geschreven dient te worden", meldt de website van Rene Froger over het evenement.

GSM Awards 2005 uitgereikt

Gisteren zijn voor de tiende keer de GSM Association Awards uitgereikt tijdens het 3GSM World Congress dat nog tot en met donderdag in de Franse kustplaats Cannes wordt gehouden. De Award voor ‘Beste mobiele telefoon 2005’ ging dit jaar naar de Samsung SGH-D500.

Volgens de jury een “goede combinatie van laatste technologie op het gebied van multimedia en fotografie verpakt in een compact en elegant jasje”. Het toestel is voorzien van een 1,3 megapixel camera met flitser, 256.000 tft-kleurenscherm, mp3-speler en 96 MB intern geheugen. Daarnaast ondersteunt het onder andere Bluetooth en 64 polyfone ringtones. Met de telefoon kan zelfs tot zestig minuten worden gefilmd.

Als ‘Beste UMTS-toestel 2005’ is door de jury voor de V800 van Sony Ericsson gekozen. Andere winnaars zijn onder meer AOL, Ericsson, Swisscom Mobile, Globe Telecom en Telecom Development Company Afghanistan.

Rotterdamse werkweigeraars naar reinigingsdienst

Rotterdammers met een bijstandsuitkering kunnen aan het werk worden gezet bij de gemeentelijke reinigingsdienst Roteb als ze niet voldoende meewerken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Dit idee, 'Werk direct', is afkomstig van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Rotterdam. Burgemeester en wethouders moeten nog hun goedkeuring geven.

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vorig jaar 4500 mensen, die niet of nauwelijks wilden meewerken naar het zoeken naar een nieuwe baan, gekort op hun bijstandsuitkering. Dit is anderhalf keer zo veel als in 2003.

Geweld in games

Iedere week wordt er wel een artikel over het geweld in games gepubliceerd. Vrijwel altijd hebben deze artikelen dezelfde strekking; games zitten tot de nok toe vol met afschuwelijk geweld en veranderen onze gamende kinderen in gehersenspoelde moordmachines. Wij als gamers weten uiteraard wel beter, immers, hoeveel users hier hebben nou al eens iemand met een glasscherf van het leven beroofd? Toch blijft de media maar doorzagen op dit onderwerp.

Uitslag Ajax - AJ Auxerre

Ajax trof vanavond thuis het Franse AJ Auxerre voor de UEFA Cup. In een matig duel werd met 1-0 gewonnen.

Het eerste bedrijf kon lange tijd schriftelijk worden afgedaan. Een ingeving van Maxwell leidde echter tot de openingstreffer. De Braziliaan dribbelde richting de vijandelijke linies, waarna hij via een ingenieuze een-twee met Rafael van der Vaart vrij voor de keeper kwam. Het hakje van Van der Vaart was fraai en ook de bal viel fraai in het net. Met de 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

Na rust stichtte Auxerre meteen gevaar, zij het in de eigen zestien meter. Sagna kopte daarbij op de eigen deklat. Vervolgens ging het richting overkant. Benjani en Cheyrou kwamen echter niet tot scoren. Ook Babel en Boukhari zagen daar geen kans toe, waardoor het bij de minimale zege bleef.

Ajax - AJ Auxerre (1-0)
36' Maxwell 1-0

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, De Jong, Escudé, Maxwell, Pienaar (Obodai/45+2), Heitinga, Van der Vaart (Lindgren/78), Rosales (De Ridder/71), Babel, Boukhari

AJ Auxerre: Cool, Sagna, Mignot, Bolf, Jaurès, Mathis, Violeau, Cheyrou, Akalé, Kalou, Benjani (Pieroni/90)

Winter houdt huis in Centraal-Europa

Icoon Buitenlands nieuws Hier in Nederland merken we er amper iets van, maar in grote delen van Europa is het slecht winterweer. Al dagenlang worden Oostenrijk, Tsjechië, het zuiden van Duitsland en delen van de Balkan geteisterd door aanhoudende zware sneeuwval.

Vooral in Oostenrijk zorgen de grote hoeveelheden sneeuw voor veel ongemak. Het lawinegevaar in de bergen is erg groot. Zo geldt in Vorarlberg de één-na hoogste waarschuwingsfase. Vrijdag zal het daar droog zijn, maar in het weekeinde wordt weer sneeuwval verwacht.

Ook in het zuiden van Duitsland en Tsjechië zorgt zware sneeuwval voor problemen. Wegen zijn onbegaanbaar en luchthavens hebben grootse moeite de start- en landingsbanen open te houden. Op de Balkan is de situatie niet veel beter.

Of de winter nog in Nederland van zich zal spreken is nog niet zeker. Vrijdag is het tijdelijk wat zachter, maar daarna keert langzaam de kou terug met sneeuwbuien. Of de vorst zal doorzetten, is nog even afwachten.

Rennen? Me reet!

Vorige week donderdag presenteerde zorgverzekeraar CZ een plan om het op peil brengen van de conditie te belonen met een fitness of ren–je–rijk–bonus. Een bonus van 100 euro voor de energieke personeelsleden van de zorgverzekeraar. Verder biedt de zorgverzekeraar ook een pakket gezondheidsbevorderende maatregelen aan. Denk hierbij aan een zogenaamde ‘vettax’ op de kroketten die Annie in de kantine verkoopt. Lekker is dat, wil je na een dag hard werken genieten van druipend vet op een servet, steekt CZ daar een stokje voor. En dan word je ook nog eens verzocht om je de tyfus te rennen in het park.

'Aantal ADSL-modems brak beveiligd'

netniks en Cafun hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Weblog GeenStijl meldt dat uit eigen onderzoek blijkt dat minimaal 80.000 adsl-gebruikers in Nederland van hun provider modems hebben gekregen die zo lek zijn als een mandje. Zo'n beetje alle modems die voorzien zijn van de Conexant-chipset deugen niet. Deze zijn kwetsbaar omdat de beveiliging van deze types niets voorstelt. Deze modems bevinden zich in het onderste prijssegment en worden bijvoorbeeld door Versatel en CAI-Westland standaard aan de klant geleverd. Het gaat in ieder geval om de merken E-tech en Sweex, maar er zijn tientallen andere (fantasie)merken.

Gebruikers van deze modems lopen de kans dat kwaadwillenden hun modem platleggen danwel grondig vernielen. Ook is het mogelijk nepsites te bouwen en zo creditcardinformatie of telebanking informatie af te vangen.

Volgens GeenStijl zou zo'n 6,7% van de adsl-breedbanders een 'brak-modem' hebben. Eén van de providers die in grote hoeveelheden slechte modems wegzet, is Versatel. Uit de test bleek dat bij Versatel maar liefst gemiddeld 11% van de modems niet deugt en ook Planet/HetNet scoorde beroerd. KPN daarentegen levert standaard Alcatel-modems die zo uit de doos wel goed beveiligd zijn. Bij Xs4all was niets te vinden, en ook Wanadoo kwam er goed vanaf.

-
Link naar het onderzoek van GeenStijl.

NHL seizoen afgeblazen

Het National Hockey League (NHL) seizoen 2004/2005 zit er vanaf vandaag definitief op. In oktober werd de start reeds uitgesteld daar de spelersvakbond niet akkoord kon gaan met een voorstel van een salarisplafond.

National Hockey League voorman Gary Bettman maakte het besluit woensdag bekend. Door de mislukte onderhandelingen is definitief geen competitie meer te draaien.

De spelersvakbond en de clubs zagen geen kans een te hanteren maximumsalaris overeen te komen, een harde voorwaarde van de clubs. Geen van de dertig teams kwam daarmee in actie dit seizoen. Vanaf 1917, het jaar van oprichting, kwam dat slechts eenmaal eerder voor. In 1919 zuchtte het Amerikaanse continent onder een epidemie van de Spaanse griep, waardoor toen niet gespeeld kon worden.

Tilburger bedreigt burgemeester

Een 59-jarige man uit Tilburg heeft burgemeester Vreeman van de Brabantse stad bedreigd. De politie heeft de man vanochtend dan ook rond 06:15 uur van zijn bed gelicht. Over de inhoud van die bedreiging wil de politie niets zeggen.

Dinsdagavond rond 19:00 uur is Vreeman mondeling bedreigd door de inmiddels aangehouden man. De Tilburger uitte zijn ongenoegen over zijn persoonlijke situatie. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter.

Raddraaiers in Utrecht voortaan bekeurd

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemeente Utrecht is voornemens om overlastveroorzakende tieners voortaan te gaan bekeuren. Met name de wijk Zuilen kampt met structurele problemen, vooral veroorzaakt door jongeren van Marokkaanse komaf. De meesten van hen zijn slechts twaalf tot veertien jaar oud, zo meldt de gemeente.

De Marokkanen worden door de gemeente verantwoordelijk gehouden voor het stichten van brand, stenengooien en wegpesten van buurtbewoners, aldus woordvoerder Sari Klatter vandaag. Hoewel het al jaren mogelijk is om bekeuringen voor dit soort delicten uit te delen, wordt dit in de praktijk nauwelijks toegepast. Omdat de overlast aanhoudt, zal hierin verandering komen.

Naast het uitdelen van bekeuring gaan ook Marokkaanse buurtvaders de straat op om de jongeren aan te spreken. Klatter zegt dat deze vaders veel respect genieten en daarom van belang kunnen zijn om Zuilen leefbaarder te maken. Daarnaast zal de politie de ouders van de kinderen gaan aanspreken op het gedrag.

De ontwikkelingen op bestuurlijk niveau zijn in een versnelling gekomen, nadat de problemen deze week de landelijke media haalden. Een moeder en haar twee kinderen werden door Marokkaanse buurtterreur uit hun huis gejaagd, de vorige bewoner van het pand werd voor de deur neergestoken.

Schrappen RTL+ leidt tot woede

TheHammer had ons via de nieuws-submit te melden:

Televisiekijkers reageren woedend op het verdwijnen van de Duitse zender RTL+ op de kabel in Limburg. Kabelbedrijf Essent heeft het populaire RTL+ verruild voor de Italiaanse zender RAI Uno op aandringen van de Programmaraad die Essent adviseert. Op RTL zijn ondere andere populaire programma's als 'Wer wird Millionär' (Lotto Weekend Miljonairs) en Top of the Pops te zien.

Bij het Limburgs Dagblad kwamen tientallen brieven binnen over de actie van Essent en ook op andere plekken is ongenoegen te bespeuren. Woordvoerder I. Broen van het bedrijf verklaart dat de programmaraad al jaren aandringt op de doorgifte van RAI Uno. "We hebben dat lang tegenhouden, omdat in Parkstad (Heerlen en omgeving, red.) veel mensen naar Duitse zenders kijken. Maar de druk uit de Italiaanse gemeenschap werd te groot." De Programmaraad adviseerde dat RTL+ het beste uit het pakket kon verdwijnen, aangezien er volgens de leden al te veel entertainment en Duitse zenders (zes stuks) in het pakket zitten.

Autorijles wordt steeds goedkoper

Pelgrim en JPM01 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenEen rijles wordt steeds goedkoper. Op sommige plaatsen is de prijs zelfs gezakt van 40 euro naar 25 euro per uur. De prijsdaling komt voort uit een toename van het aantal rijscholen. Veel ontslagen instructeurs beginnen een eigen rijschool. Hun gewerkte uren worden verrekend met hun uitkering. Ook krijgen deze nieuwe rijscholen starterssubsidie. De prijs daalt verder ook omdat jongeren steeds langer wachten met het halen van hun rijbewijs, vanwege de economische malaise.

Volgens de Federatie Autorijschool Management (FAM) en de Bovagafdeling Verkeersopleidingen Associatie Nederland (VAN) is de prijsdaling niet in het voordeel van de consument. De kwaliteit van de rijlessen wordt er namelijk niet beter op. Ook is onduidelijk of de examengaranties worden nagekomen.

Joodse broodjeszaak door explosief vernield

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Alkmaar is een joodse broodjeszaak zwaar beschadigd geraakt door een zelfgemaakt vuurwerkexplosief. Dat meldt de politie. Zij denkt dat het explosief aan een raam van het pand aan de Oudegracht is geplakt en vervolgens tot ontploffing gebracht.

Het is niet voor het eerst dat er vernielingen aan het pand zijn gepleegd. Zo werd in november van het vorige jaar een glazen knikker door het raam geschoten. In die nacht werden eveneens bij een aantal islamitische zaken en gebouwen leuzen aangebracht. Volgens de politie gaat het om racistische motieven. Toch zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Of de recente vernielingen verband houden met de vorige, kan nog niet gezegd worden volgens de politie. "De zaak is volop in onderzoek", zo liet een woordvoerder weten. Eigenaresse A. Sijtsma reageerde aangeslagen: "Er zijn ramen kapot, de koelvitrine is voor een deel stuk en er zitten gaten van zo'n zeven centimeter in de muur."

Zie computers denken

Er woeden grote filosofische debatten over of computers denken en in hoeverre je dit denken mag noemen, gezien het grote verschil tussen hoe mensen denken, en hoe computers denken. Wanneer computers denken, gaan ze een lijst af met mogelijkheden en bij mensen werkt het - hoewel nog niet precies bekend is hoe - via een parallel proces.

Voor wie globaal eens een grafische weergave wil hebben van hoe computers denken, is er nu een online schaakgame waarin alle mogelijke zetten weergegeven worden die de kunstmatige intelligentie bekijkt. Deze mogelijkheden worden weergegeven door gekleurde strepen op het scherm, waardoor het er binnen de kortste keren erg kleurrijk uitziet op het scherm. Of het je hierdoor lukt om beter te schaken lijkt onwaarschijnlijk. Wij hebben de eerste schaakpot namelijk verloren.

http://turbulence.org/spotlight/thinking/chess.html

Stalingrad demo gereleased

Black Bean heeft een demo van het spel Great Battles of World War II: Stalingrad gereleased. Het spel speelt zich af in de periode juli 1942 - januari 1943 en vertelt een van de meest dramatische gebeurtenissen uit de Tweede WereldOorlog. Deze real-time strategy game zal uitkomen op 4 maart in een special edition box die bestaat uit een handleiding van 64 pagina's in kleur en een interactieve oorlogsencyclopedie die gewijd is aan de strijd om Stalingrad. Het spel is ontwikkeld door DTF Games en maakt gebruik van een gemodificeerde versie van de engine die ook bij Blitzkrieg van Nival Interactive gebruikt is.




Klik hier om de demo te downloaden. (330MB)

Verklaring verkrachtingen door loverboys ingetrokken

CosCos2005 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het verhaal van de 15-jarige Kim van Veenhuizen, die maandenlang door diverse loverboys verkracht zou zijn, is hoogstwaarschijnlijk niet waar. De Telegraaf wijdde hier vandaag een groot artikel aan, maar Novum meldt intussen dat het meisje haar verklaringen over mishandeling en misbruik heeft ingetrokken.

In De Telegraaf vertelde Kim dat ze door diverse loverboys enkele maanden lang regelmatig tot seks werd gedwongen. Volgens de Telegraaf werd ze 'al geruime tijd op gruwelijke wijze bijna dagelijks door loverboys op de Veluwe tot prostitutie gedwongen'. Dit weekeinde verdween ze spoorloos. Later bleek ze bij kennissen te zitten, zonder dit te vertellen aan haar ouders. Ze bleek in de war te zijn.

De politie kwam achter het misbruik via haar profiel op de populaire CU2-site. Daarop zijn een aantal gedichten met schokkende teksten te lezen. In De Telegraaf werd gemeld dat de teksten worden gebruikt bij het politie-onderzoek naar de daders. Haar ouders waren hiervan op de hoogte. Of dit nu nog doorgang zal vinden, is nog niet bekend.

cijfers en letters

Ze zijn al eens eerder gepost, die tekeningetjes die vanzelf wat gaan voorstellen. Ik heb er weer een gevonden.
Ook leuk is deze battle. Helemaal opgebouwd uit cijfertjes en lettertjes. Met een leuk nummer van Ramstein er bij
update: Ramstein is met dubbel m
update2: een paar users hebben zelf een tekeningetje gemaakt hier volgen er 2
1 van THE_ED
en nummer 2 is van insomniac
dit alles kan je doen op deze site.
have fun.
met dank aan THE_ED
update3: omdat ik vandaag jarig ben vind ik dat jullie voor mij een mooi tekeningetje moeten maken

Domingues claimt Midland-contract

Mario Domingues heeft verklaard een intentieverklaring op zak te hebben om in 2006 voor Midland te gaan rijden. De Mexicaanse coureur rijdt momenteel in het Champ Car-kampioenschap.

Domingues leek een grote kandidaat om dit jaar al voor het door Midland overgenomen Jordan te gaan rijden. Hij had echter nog een contract om komend seizoen in de Champ Car te rijden. Naar eigen zeggen hebben hij en Midland wel een intentieverklaring getekend, waardoor het erg waarschijnlijk is dat hij volgend jaar Formule 1 rijdt.

Domingues vertelde: "Om duidelijkheid te geven, ja, ik heb een intentieverklaring getekend om voor het Midland Jordan-team te rijden in 2006. Ik hoef geen geld mee te brengen, omdat het team en de series weten dat als ik in de Formule 1 rijd er grote belangstelling van Mexicaanse sponsors zal zijn. Doordat ik echter met een flink aantal coureurs moet concureren die wel geld meebrengen, zal ik er alles aan doen om de sponsors aan te trekken."

"Ik had een aanbod gehad om derde rijder te worden voor de vrijdagen in 2005 en daar hoefde ik geen geld voor mee te nemen. Dat was echter wel een full-time verplichting, omdat ik naar alle races zou moeten reizen en testwerk zou moeten doen. Ik moest het afslaan, omdat ik een contract heb met HVM in de Champ Car voor 2005. Een goed contract, waar ik goed voor wordt betaald, dus wil ik het uitdienen."

VVD: minder regels voor burgers en bedrijven

Icoon Binnenlands nieuws De VVD wil de regelgeving voor zowel bedrijven als burgers veel drastischer verminderen dan het kabinet al van plan was. Dat blijkt uit plannen die de partij woensdag heeft gepresenteerd. De vermindering van de administratieve lastendruk voor bedrijven zou miljarden schelen.

Het kabinet is al van plan de administratieve lasten deze regeerperiode met 25 procent te verminderen. Dat moet het bedrijfsleven een besparing van 4 miljard euro opleveren. "Door onnodige regelgeving te verminderen zullen de lasten met miljarden extra dalen. Het Nederlandse bedrijfsleven wordt concurrerender; economie en werkgelegenheid zullen groeien", aldus VVD Tweede-Kamerlid Aptroot.

Volgens Aptroot kunnen er door het schrappen van regels tienduizenden banen bij de overheid verdwijnen. De regels die overblijven moeten alleen het noodzakelijke regelen, dus bijvoorbeeld zaken die nodig zijn vanwege EU regelgeving of vanwege de veiligheid.

Voorbeelden van regels die volgens Aptroot kunnen verdwijnen zijn de slijterijvergunning en de verplichting voor bedrijven om zich aan te sluiten bij een Arbo-dienst. Werknemersverzekeringen zouden ook niet meer verplicht moeten zijn bij vakantiewerk of bij banen van 8 uur in de week of minder.

In de plannen van de VVD'er kan de regelgeving voor burgers ook met 25 procent omlaag. Zo vindt hij dat de APK voor auto's pas verplicht moet worden na vier jaar, in plaats van na drie jaar, en dan slechts één keer in de twee jaar in plaats van ieder jaar.

Twee gewonden bij steekpartij Den Haag

Icoon Binnenlands nieuws Bij een steekpartij in Den Haag zijn woensdagmiddag twee gewonden gevallen. De aanleiding was vermoedelijk een hoogoplopende ruzie tussen twee vrouwen, waarvan er ook één gewond is geraakt. De andere gewonde is een voorbijganger die samen met een derde vrouw probeerde de ruzie te sussen. Dat heeft de politie gemeld.

De voorbijganger is vermoedelijk neergestoken door één van de twee ruziënde vrouwen. Het is nog niet bekend hoe de slachtoffers er aan toe zijn. Over de aanleiding van de ruzie is ook nog niets bekend.

Quake 3 engine bug kan servers en clients laten crashen

Het blijkt dat de Quake 3 engine nogal wat problemen heeft met het interpreteren van grote queries.

Als men in de key Info_SetValueForKey een te grote infostring opgeeft zal de game, of erger nog de server, kunnen crashen.

De engine wordt in nogal wat spellen gebruikt. De games die van de bug last hebben zijn:

Call of Duty 1.4
Call of Duty United Offensive 1.41
Return to Castle Wolfenstein 1.0 en 1.1
Star Trek: Elite Force II 1.10
Wolfenstein: Enemy Territory 1.0.2
Wolfenstein: Enemy Territory 2.56
Quake 3 Arena 1.1.7, 1.1.7, 1.16 n en 1.31
Quake 3 Arena Server 1.29 g en 1.29 f
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast 1.0.4
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy 1.0.11
Software Soldier Of Fortune 2 1.0 3 en 2.1.0 2
Star Trek Voyager: Elite Force 1.0, 1.1 en 1.2
Heavy Metal: F.A.K.K.2 1.0.2

Er is een onofficiële patch beschikbaar gemaakt door de ontdekker van de bug. Je kunt deze hier proberen te downloaden.Op het moment van schrijven blijkt de website overbelast.

Line-up van Pinkpop bekendgemaakt

BoomSmurf en grunge-metal hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MuziekDe eerste namen uit de line-up van Pinkpop zijn openbaar gemaakt. De presentatie is in handen van Giel Beelen. Als het goed is worden er nog 11 namen toegevoegd aan deze line-up, maar het voorlopige programma ziet er zo uit:


Zaterdag 14 mei
  • De Heideroosjes
  • Millencolin
  • Intwine
  • Epica
  • Mindfold

Zondag 15 mei
  • The Prodigy
  • Within Temptation
  • Beef
  • Feeder
  • Mercury Rev

Maandag 16 mei
  • Faithless
  • Kane
  • GoldenEarring
  • Novastar
  • Beth Hart
  • Saybia
  • Di-rect
  • The Polyphonic Spree
  • Gabriel Rios
  • Bloc Party
  • Thirteen Senses
  • The Bravery

"Kidd middelpunt van geruchten"

Volgens verschillende bronnen verruilt Jason Kidd de New Jersey Nets volgend seizoen voor de Minnesota Timberwolves.

Kidd wil in Minnesota graag samen spelen met de MVP van vorig seizoen, Kevin Garnett. Hij gelooft dat dit een uitgelezen kans is om, in zijn inmiddels 11-jarige carrière, eindelijk een kampioenschap te winnen.

Hoewel zijn spel het dit seizoen niet doet vermoeden is Kidd niet blij met de gang van zaken in New Jersey. In de zomer verhuisden Kenyon Martin, naar de Nuggets, en Kevin Kittles, naar de Clippers. Hierdoor veranderden de Nets van titelkandidaten in een middelmatig team.

Met de komst van Vince Carter en Clifford Robinson willen de Nets nu een nieuw team om Kidd heen bouwen. Het is echter de vraag of dit voldoende is voor Kidd om te blijven.

Nuggets winnen in Atlanta

Voor het eerst sinds 1988 hebben de Denver Nuggets uit bij de Atlanta Hawks gewonnen. Vannacht werd het 100-96.

Sinds George Karl de nieuwe coach is van Denver doet zijn ploeg het erg goed. Van de tien wedstrijden dat Karl op de bank zit, werden er al zeven gewonnen. Zo ook de uitwedstrijd in Atlanta. De wedstrijd werd echter pas beslist in het laatste kwart. De Hawks hadden in de loop van het derde kwart nog een voorsprong van 15 punten, maar met ingang van het vierde kwart waren daar nog zeven punten van over. In de laatste twaalf minuten denderden de Nuggets over hun tegenstander heen.

Carmelo Anthony werd topscorer bij de Nuggets met 22 punten. Onze landgenoot Francisco Elson was goed voor drie rebounds en negen punten in 21 minuten. Bij de Hawks scoorde Antoine Walker 22 punten.

Rockets zijn op dreef
In het treffen met de Washington Wizards hebben de Houston Rockets flink uitgehaald. In eigen huis wonnen de Rockets met 123-93. De overwinning betekende alweer de achtste op rij.

De twee All-stars van Houston, McGrady en Ming, hadden duidelijk een betere wedstrijd dan de twee van Washington, Arenas en Jamison. Misschien een voorproefje op de All-star wedstrijd van aanstaande zondag. Tracy McGrady werd topscorer met 34 punten en negen assists. Yao Ming kwam tot 23 punten en negen rebounds. Antawn Jamison tekende ook voor 23 punten. Gilbert Arenas, zeer goed verdedigd door David Wesley, schoot maar drie van 14 schoten raak en kwam tot elf punten.

Bulls in slotfase langs Kings
De Sacramento Kings verkeren momenteel in een kleine crisis. De Chicago Bulls daarentegen spelen boven verwachting. In Chicago werd het 107-102 voor de Bulls. Het was de vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor de Kings.

De Bulls hadden de Kings voor het laatst verslagen in 1998, het laatste seizoen dat Michael Jordan de Bulls naar het kampioenschap leidde. Maar Eddy Curry en rookie Ben Gordon brachten daar vannacht verandering in. Curry was goed voor 25 punten en twaalf rebounds en Gordon scoorde 24 punten vanaf de bank.

Bij de Kings werd Brad Miller topscorer met 23 punten. Mike Bibby scoorde 21 punten en Cuttino Mobley 20.

Overige uitslagen:

Orlando Magic - LA Clippers: 99-94
Minnesota Timberwolves - New Jersey Nets: 82-71
LA Lakers - Utah Jazz: 102-95
Golden State Warriors - Dallas Mavericks: 107-114

Frigo solliciteert bij Rabobank

Ronderenner Dario Frigo wil zo snel mogelijk weg bij zijn huidige werkgever Fassa Bortolo. De 31-jarige Italiaan heeft daarop, via een sollicitatiebrief, contact gezocht met twee ploegen: het Belgische MrBookmaker en Rabobank.

Frigo is op dit moment ontevreden met de rol die hij toebedeeld krijgt bij de ploeg van Giancarlo Ferretti. Frigo won in zijn wielerloopbaan tot nu toe enkele mooie koersen. Zo was hij tweemaal de sterkste in de Ronde van Romandië, won hij een rit in de Tour de France, pakte hij de eindzege in Parijs-Nice en schreef hij ook het Kampioenschap van Zurich op zijn naam.

Toch kende de wielercarrière van Il Frigorifero, de Koelkast, niet alleen successen. De Italiaan liep in de Giro van 2001 namelijk tegen de dopinglamp en moest de ronde, wegens het gebruik van EPO, verlaten.

'Luchtaanval op Iraanse kerncentrale'

_4ever_ en ReinB hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Iraanse staatstelevisie heeft een onbekend vliegtuig vanmiddag een raket afgevuurd op een woestijngebied waar Iran een kernenergiecentrale heeft.

De raket werd afgevuurd nabij de plaats Deylam in de kustprovincie Bushehr, circa 675 kilometer ten zuiden van Teheran.

Snelle update
De staatstelevisie heeft inmiddels verklaard dat de explosie ook veroorzaakt kan zijn door een lege brandstoftank die van een Iraans vliegtuig zou zijn gevallen.

Moskee zet licht in i.p.v. geluid

Scootmobiel, CosCos2005, Ali Salami, en Schroedinger hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Ar-Rahman moskee in Hoofddorp gaat lichtsignalen inzetten om gelovigen op te roepen tot het gebed. Normaal gesproken worden moslims middels luidsprekers vanaf de minaret opgeroepen tot het gebed, maar ''om de lieve vrede met onze buren te bewaren'', heeft het moskeebestuur hier van afgezien.

Volgens moskeebestuurder D. Karamat Ali is de sfeer in Nederland op dit moment dusdanig gespannen dat het onverstandig is om nu mensen tegen de schenen te schoppen. ''We zitten al vijftien jaar in een woonwijk en hebben nooit last gehad. Maar als je een geluidsinstallatie gaat gebruiken is dat koren op de molen van mensen die Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali steunen.''

De lichtsignalen zullen vanaf volgend jaar vijf maal daags worden uitgezonden in het puntje van de minaret. Omwonenden zullen hier geen hinder van ondervinden. ''is spijtig dat we onze gelovigen niet via een luidspreker kunnen bereiken, maar het is niet anders.''

Politie stuurt tweede 'tasjesdief-grapjas' weg

Icoon Binnenlands nieuws De politie Amsterdam-Amstelland heeft dinsdag opnieuw een studente buiten functie gesteld naar aanleiding van de 'cursus tasjesdief aanrijden' die door een andere student op zijn persoonlijke website was gezet. De publicatie van de 'cursus' zou het korps ernstig in diskrediet hebben gebracht. Dat heeft de politie woensdag verklaard.

Het gaat om een 43-jarige generaliste in opleiding. Ze zou de fotocollage aangeleverd hebben aan de student die hem op zijn website plaatste. Eerder werd de 23-jarige beheerder van de website ook al buiten functie gesteld.

Op het plaatje was een fictief systeem tegen de diefstal van een handtasje afgebeeld. "Wanneer de handtas zonder autorisatie buiten de auto geraakt, schakelt het systeem zichzelf automatisch in. De bediening is eenvoudig: Kies uw doel en de rest gaat vanzelf..." Op het beeldscherm van de 'doelzoeker' van het systeem was een foto van rapper Ali B. afgebeeld.


Het bewuste plaatje – origineel

Ubisoft Campus

E.A. heeft een leerstoel en nu lijkt Ubisoft het nog groter aan te pakken.

Ze gaan een hele nieuwe school bouwen. Van de Canadese regering kijgen ze 4 miljoen dollar, zelf brengen ze 12,9 miljoen dollar in het laatje om een nieuw trainingsinstituut op te richten in Montreal.

Dit nieuwe instituut gaat het Ubisoft Campus heten. Je zult er les kunnen volgen in productie, programmeren, 3D animation, 3D modeling en level design. Iedere leerling zal een studie kunnen volgen bestaande uit 3 semesters van elk 15 weken lang. Na afstuderen wordt een diploma uitgereikt dat ondersteund wordt door het ministerie van onderwijs in Québec.

Nominaties voor IGDA Awards 2005

De International Game Developers Association (IGDA) heeft onlangs aan zijn duizenden leden gevraagd games voor te dragen voor de Awards van dit jaar.

De genomineerden zijn:

Best Game

Burnout 3: Takedown
Grand Theft Auto: San Andreas
Half-Life 2
Katamari Damacy
World of Warcraft


New Studio

Cryptic Studios (City of Heroes)
Crytek (Far Cry)
inXile entertainment (The Bard's Tale)
Obsidian Entertainment (Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords)
the Behemoth (Alien Hominid)


Audio

Call of Duty: Finest Hour
Doom 3
Grand Theft Auto: San Andreas
Halo 2
Katamari Damacy


Character Design

Half-Life 2
Katamari Damacy
Prince Of Persia: Warrior Within
Sly 2: Band Of Thieves
World of Warcraft


Game Design

Grand Theft Auto: San Andreas
Half-Life 2
Katamari Damacy
Pikmin 2
World of Warcraft


Technology

Burnout 3: Takedown
Doom 3
EyeToy: AntiGrav
Far Cry
Half-Life 2


Visual Arts

Doom 3
Half-Life 2
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Prince Of Persia: Warrior Within
World of Warcraft

Writing

Grand Theft Auto: San Andreas
Half-Life 2
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

De awards zullen 9 maart in San Francisco worden uitgereikt.

Square-Enix bant 800 FF XI accounts

Op 14 februari werden 800 accounts van PlayOnline geband.

De gebruikers van deze accounts vormden groepjes en bezetten hierbij continu de hunting spots van de notorious monsters (NM's) in het spel. Als deze NM's in een gevecht verliezen laten ze meestal erg zeldzame of dure items liggen. Ook maakten de 800 zich schuldig aan het bedreigen van andere gamers.

Na een regen van klachten heeft Square-Enix besloten de 800 accounts de toegang te ontzeggen:

quote
Based on the above, we have taken strict actions against players who have violated the PlayOnline Member Agreement/

AZ verlengt contract met Buskermolen

Michael Buskermolen heeft zijn contract bij AZ met een jaar verlengd. De 32-jarige middenvelder, wiens oude contract eind dit seizoen afloopt, zal nu tot juli 2006 bij de Alkmaarse club blijven.

Buskermolen is een echte oudgediende bij de club uit de Alkmaarder Hout. In de 15 jaar dat hij bij de Alkmaarse club voetbalt, speelde hij maar liefst 447 officiële wedstrijden voor de nummer twee in de eredivisie.

Smart Bomb aangekondigd voor PSP

Eidos heeft zijn eerste game voor de nieuwe handheld van Sony aangekondigd: Smart Bomb. Het spel dat ontwikkeld is door Core Design zal tegelijk met de PlayStation Portable in Europa verschijnen.

Smart Bomb is een 3D puzzelgame gebaseerd op bommen met enige mate van intelligentie. Gamers krijgen een bom voorgeschoteld die ontmanteld moet worden voordat er verder gegaan kan worden met de volgende bom. Single player bevat een story, arcade en challenge modus, terwijl je het in de multiplayer modus op kan nemen tegen drie andere gamers.



Driejarige wordt lid van Mensa

Hoogbegaafdheidsvereniging Mensa heeft er een nieuw lid bij, en wel het jongste lid allertijden. Met zijn IQ van 137, zo'n dertig punten meer dan gemiddeld, is de driejarige Mikhail Ali (foto) uit het Britse Leeds met recht een slimmerik te noemen.

Mikhail kon op tweejarige leeftijd al lezen en op zijn derde was hij geheel vertrouwd met het Arabische alfabet. Als zijn ouders hem vragen om een woord te spellen, kan het zijn dat hij de opgave te makkelijk vindt en spelt hij het woord rustig achterstevoren. Rekenen kan de kleuter echter ook als de beste. Getallen die uit vier cijfers bestaan zijn geen enkel probleem voor hem.

Mensa heeft wereldwijd zo'n 100.000 leden. De meesten zijn tussen de twintig en zestig jaar oud, maar het oudste lid is 94. Tot Mikhail als lid werd geaccepteerd, was de jongste vier jaar oud.

Familie Belmont laat gezicht zien op de DS

Konami heeft onlangs nieuwe screenshots vrijgegeven van haar aankomende Castlevania-avontuur op de Nintendo DS. De screens geven inzicht in de manier waar de twee schermen gebruikt zullen worden en het lijkt erop dat het bovenste scherm gebruikt gaat worden als statusscherm. Opvallend is dat de graphics een beetje aandoen alsof het een GameBoy Advance-titel is. Wanneer de kwaliteit van de titel beoordeeld kan worden is nog niet duildelijk, aangezien er geen releasedatum bekend is.









Armstrong wederom in de Tour

Lance Armstrong doet dit jaar toch weer mee aan de Tour de France. Dat heeft zijn sponsor Discovery Channel op haar website bekend gemaakt.

Armstrong had al gezegd dat hij in ieder geval nog één maal aan de Ronde van Frankrijk wou meedoen. Het was alleen nog niet bekend of dat dit jaar zou zijn, aangezien Armstrong eerder zei dat hij overwoog dit jaar zijn seizoen niet af te stemmen op de Tour en enkele voorjaarsklassiekers in zijn programma op wilde nemen.

Tevens zal de Amerikaan meedoen aan de Ronde van Vlaanderen en staat hij 6 maart aan de start bij de openingskoers van de ProTour, Parijs - Nice. Armstrong nam in 1998 voor het laatst deel aan de 'rit naar de zon'. Destijds maakte hij tijdens die wedstrijd zijn rentree na te zijn genezen van kanker. Door een valpartij moest hij toen al snel opgeven.

"Ik heb zin om weer op de fiets te stappen en met wedstrijden mee te doen, al is mijn conditie nog niet perfect. Johan Bruyneel (ploegleider van Discovery Channel) en ik zullen mijn fitheid aan het eind van de lente evalueren en mogelijk voegen we nog enkele nieuwe races aan mijn programma toe," aldus de Texaan.

CPB: sterk economisch herstel in 2005 en 2006

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Het Centraal Plan Bureau (CPB) verwacht een fors economisch herstel voor dit jaar en volgend jaar. Het begrotingstekort zal naar verwachting snel afnemen, net als de werkloosheid en de inflatie. Dat blijkt volgens RTL Nieuws uit vertrouwelijke cijfers.

De economische groei zal dit jaar volgens het CPB ongeveer 1 procent bedragen, en oplopen tot 2,25 procent in 2006. Tegelijkertijd zal de werkloosheid dalen van 520.000 naar 485.000. Het herstel van de economie zette zich vorig jaar al in, toen de economie met 1,3 procent groeide.

Gepaard met het economisch herstel gaat een daling van de inflatie, van 1,25 procent dit jaar naar slechts 0,25 procent volgend jaar. Het begrotingstekort zal ook flink afnemen, van 2,2 procent naar 1,8 procent in 2006.

Het verwachte economisch herstel is goed nieuws voor het kabinet, dat daarmee zijn bezuinigingsbeleid kan verantwoorden. Het kabinet zal nu niet ineens meer geld gaan uitgeven, maar minister Zalm van Financiën zal juist vast blijven houden aan zijn strenge begrotingsregels.

Boete van 2250 euro voor hondenpoep

Sinds 1 januari kunnen bewoners van de Zeeuwse gemeente Sluis een boete van 2250 euro krijgen als zij de poep van hun paard of hond niet opruimen.

Volgens de website van de gemeente is deze boeteregeling onderdeel van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die op 1 januari in werking trad. Omdat hondenpoep in de top van 5 van grootste irritaties van Nederland staat, is de gemeente overgegaan tot deze hoge boete.

Binnen de bebouwde kom is het verplicht om de uitwerpselen van je hond of paard op te ruimen. Buiten de bebouwde kom geldt dit als het dier het heeft gedaan op voetgangers- en fietspaden.

Muzikale condooms uitgevonden

De Oekraïense wetenschapper Dr. Grigoriy Chausovskiy heeft een speciaal condoom uitgevonden, die tijdens de daad kan zorgen voor muziek. Afhankelijk van het standje, speelt de condoom een bepaald nummer af. Bovendien gaat de muziek harder spelen als de seks heftiger wordt. Het condoom is een veilig voorbehoedsmiddel en volgens de wetenschapper hoef je tijdens het vrijen niet te vrezen voor elektrische schokken.

In het condoom zitten kleine sensoren die de muzieknummers starten. De condooms zelf kosten 30 eurocent meer dan de gewone exemplaren, maar liefdeskoppels zullen dit er vermoedelijk graag voor over hebben. Binnenkort zijn de rubbers verkrijgbaar op de Britse markt. Of Nederland straks ook een speciaal nummertje kan maken door middel van de comdooms is onbekend.

Sony Ericsson komt met nieuwe Walkman

Volgende maand gaat Sony op de 'retro-tour' en zal er een nieuwe Walkman geïntroduceerd worden.

Het nieuwe toestel wordt uitgebracht onder de vlag van Sony Ericsson en zal in maart tijdens de Cebit in Duitsland voor het eerst te zien zijn. Het meest bijzondere aan het apparaat is dat er niet alleen muziek mee kan worden geluisterd, maar hij kan ook gebruikt worden als telefoon.

De walkman-telefoon zal zowel aac- (advanced audio coding) als mp3-bestanden kunnen afspelen, aldus Sony Ericsson-woordvoerder Rikko Sakaguchi. Om het gemak te vergroten, moet de gebruiker makkelijk door de muziek kunnen browsen en het makkelijk kunnen selecteren en afspelen.

Miles Flint, president-directeur van de joint venture tussen Sony en Ericsson verklaarde: "De telefoon moet voldoende opslagcapaciteit hebben, maar het hoeft niet de hele muziekcollectie te kunnen bevatten."

Ook kon Flint vertellen dat de Walkman waarschijnlijk tussen de 250 en 750 MB opslagruimte krijgt.

Armstrong wederom in de Tour

Lance Armstrong doet dit jaar mee aan de Tour de France. Dat heeft zijn nieuwe sponsor Discovery Channel op haar website bekend gemaakt. Armstrong had al gezegd dat hij in ieder geval nog één keer met de Ronde van Frankrijk wilde meedoen. Het was alleen nog niet bekend of dat dit jaar zou zijn.

"Ik heb zin om weer op de fiets te stappen en met wedstrijden mee te doen, al is mijn conditie nog niet perfect. ", aldus Armstrong. Hij gaat op jacht naar zijn zevende Tour-zege, nu heeft hij met zes zeges ook al het record.

Meer sport op FOK!Sport

Kleurige duif schrikt roofvogels af

Je moet toch wat, als je sierduiven voortdurend aangevallen worden door roofvogels. Aangezien een harnas aanmeten of een anti-roofvogelschild wat teveel van het goede is, besloot de familie Keurentjes uit Doetinchem hun vogels knalroze en -groene veren mee te geven. Met succes, want de duiven zijn sindsdien niet meer aangevallen.

De roofvogels vliegen nu met een grote boog om de sierduiven heen en denken er niet aan om de dieren aan te vallen. Volgens de familie is de verf niet schadelijk voor de vogels. De kleuren blijven enkele maanden zitten, daarna is het tijd voor een nieuw verfbad.

Omstander vloert overvaller met tackle

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Apeldoorn kon dinsdag een overvaller overmeesterd worden door een sliding tackle van een omstander. De 19-jarige overvaller probeerde een sigarenzaak te beroven, wat de eigenaar probeerde te voorkomen. Er ontstond een worsteling waarna de overvaller op de vlucht sloeg. Enkele omstanders zagen dit gebeuren en zetten de achtervolging in.

Eén van de omstanders wist de overvaller te stoppen door hem met een sliding tackle onderuit te halen. Het publiek hield de overvaller vervolgens vast totdat de politie aankwam.

Tien jaar voor tien overvallen in tien dagen

De rechtbank in Utrecht heeft de 30-jarige G.M. uit Apeldoorn gisteren veroordeeld tot een opmerkelijke straf. De man kreeg wegens tien gewapende overvallen op of bij tien tankstations in tien dagen tijd tien jaar celstraf opgelegd.

M. ontvluchtte afgelopen zomer samen met een 35-jarige mededader een verslavingskliniek in Apeldoorn. De twee kochten in België een wapen en begonnen aan wat de rechtbank een 'angstaanjagende rooftocht' noemde. Het duo overviel volstrekt willekeurig elke dag een ander tankstation in Nederland. De overvallen vonden plaats in de eerste tien dagen van augustus.

Van de buit, gemiddeld een paar honderd euro per keer, sliepen de twee in hotels en kochten hun dagelijkse portie drugs.

Meisje (12) doodt zusje (9) om hamburger

junkieXXXL en JPM01 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een familiedrama in de Amerikaanse stad St. Louis heeft een 12-jarig meisje haar 9-jarige zusje gedood. De twee hadden ruzie over een hamburger, waarna het 12-jarige meisje haar zusje wurgde. De doodsoorzaak bleef lange tijd onbekend, totdat het meisje onlangs bekende. Dat hebben Amerikaanse functionarissen dinsdag gezegd.

Het incident vond al op 22 december plaats. Het lukte de autoriteiten niet om er achter te komen hoe het 9-jarige meisje om het leven was gekomen totdat haar oudere zus bekende in een gesprek met een hulpverlener in een ziekenhuis. Ze werd daar behandeld voor psychiatrische problemen.

Gezien de verklaring van het meisje en het feit dat de verwondingen van haar jongere zusje overeenkomen met wurging, heeft de politie het meisje maandag aangeklaagd voor moord.

Arrestatie in moord op Alkmaarse drugsbaron

Topcrimineel Mink K. (43) is gisteren in de gevangenis gearresteerd (formeel aangehouden) voor de moord op de Alkmaarse hasjbaron Jaap van der Heiden. K., die ook politie-informant was, zat een jarenlange straf uit wegens het bezit van een enorm arsenaal aan vuurwapens. Hij zou dit jaar vrijkomen.

Van der Heiden werd op paaszaterdag van 10 april 1993 midden in de Alkmaarse binnenstad middels een bomontploffing om het leven gebracht. De drugscrimineel kwam die dag thuis op weekendverlof uit een halfopen gevangenis bij zijn huis aan het Luttik Oudorp. Een tas met explosieven die aan zijn deur hing ontplofte toen hij naar binnen wilde gaan.

Volgens bronnen bij Justitie wordt Mink K. al geruime tijd als het brein achter de aanslag gezien. Mogelijk beschikt het OM over ondersteunend DNA-materiaal. Vorig jaar gaf justitie toe een DNA-spoor te hebben dat uiteindelijk zou gaan leiden tot een arrestatie. Opvallend is dat een voormalig IRT-officier in 1995 tegenover de parlementaire enquêtecommissie die de IRT-affaire onderzocht, verklaarde dat de moord eenvoudig en snel kon worden opgelost. De bewijzen, die volgens hem in ruime mate voorradig waren, werden echter meegesleurd in de ’besmetverklaring’ van de informatie over het opgeheven IRT.

Over de toedracht op de moordaanslag op Van der Heijden bestaan verschillende geruchten. Zo wordt gesteld dat hij een grote schuld zou hebben opgebouwd bij een Colombiaans cocaïnekartel dat vervolgens verhaal kwam halen. Anderen beweren dat de Alkmaarder bezig was met het opzetten van een nieuwe drugssmokkellijn en om die reden door een concurrerende bende uit de weg werd geruimd. Ook wordt de mislukte smokkel van 20.000 kilo hasj met de Brittannia Gazelle genoemd. Dat schip werd eind 1992 voor de Britse kust onderschept. De bemanning werd in Engeland tot hoge straffen veroordeeld. Wat volgens informanten zwaar telde voor de financiers van het transport, was dat 2.500 kilo hasj al was verdwenen voordat de Britse douane aan boord kwam van de Gazelle.

'Ruud Gullit verkiest Lodewijks boven Babos'

Het AD meldt dat trainer Ruud Gullit ervoor gekozen heeft dat vanavond Patrick Lodewijks het doel van Feyenoord verdedigen zal in de UEFA cup wedstrijd tegen Sporting, en niet Gábor Babos.

De krant zegt verder dat Gullit zijn keus voor Lodewijks in de loop van de dag officieel bekend zal maken. Gullit liet nog in het midden of zijn keuze voor de rest van het seizoen geldt, of dat hij puur op de wedstrijd tegen Sporting heeft gekozen.

De keuze voor de 37-jarige Lodewijks is opmerkelijk. De Brabander is in principe tweede keeper, kort voor de winterstop kreeg Lodewijks de voorkeur, nadat Babos in de ogen van Gullit te veel fouten begon te maken, maar na de winterstop keerde de Hongaar terug als eerste keeper.

In de competitiewedstrijd tegen De Graafschap ging de Hongaar echter weer opzichtig in de fout, maar het was echter dankzij een hoofdwond dat niet Babos, maar Lodewijks afgelopen zondag in de competitie tegen Willem II het Feyenoord-doel verdedigde.

Kabinet zal NEE tegen EU grondwet negeren

Mustafa1980 had ons via de nieuws-submit te melden:

Wanneer de Nederlandse bevolking bij het referendum over de nieuwe Europese grondwet in meerderheid NEE stemt, zal het kabinet zich daar niets van aantrekken. Volgens staatssecretaris Atzo Nicolaï van Europese Zaken is het referendum een advies van de bevolking aan de Tweede Kamer en niet een advies van de bevolking aan de regering. ''Het kabinet staat voor zijn handtekening onder het verdrag'', aldus de VVD'er.

De Europese grondwet omschrijft onder meer wat de rechten van burgers zijn, hoe het uitgebreide Europa van 25 lidstaten slagvaardiger kan samenwerken en geeft het Europees parlement en de nationale volksvertegenwoordigingen een grotere stem in de besluitvorming.

Van de Tweede Kamer-partijen zullen alleen de SP en Wilders actief campagne gaan voeren om NEE te stemmen tegen de Europese Grondwet. CDA, PvdA, VVD, GroenLinks en D66 zullen aanraden JA te stemmen. De meeste partijen hebben echter al aangegeven de uitslag van het referendum te zullen respecteren. Wanneer de bevolking in meerderheid tegen stemt, sneuvelt het verdrag dus vrijwel zeker in de Kamer. Of dat dan ook tot een regeringscrisis zal leiden zal de tijd leren.

Uit een peiling van Maurice de Hond, in opdracht van de NOS, bleek eerder deze week dat slechts 29% van de Nederlanders voor de Grondwet zal stemmen.

Bedenker GTA komt met MMORPG

David Jones, de bedenker van de allereerste Grand Theft Auto, heeft aangekondigd dat hij en zijn Real Time Worlds-team werken aan een MMORPG. All Points Bulletin (APB) zal pas in 2007 op de markt worden gebracht, door de Koreaanse publisher Webzen.

Het spel zal zich afspelen in een enorme wereld met honderden steden die op echte metropolen zijn gebaseerd. Spelers sluiten zich ofwel aan bij de Squads (de ordehandhavers) ofwel bij de Gangs (criminelen die graffiti spuiten, geld stelen en daarmee hun auto's customizen). Er zal heel veel ruimte zijn om je karakter aan te passen aan je eigen wensen voor wat betreft wapens, kleding, voertuigen, muziek en levenshouding.

"Als fervente gamer en maker van vele single player games is het altijd mijn droom geweest om een online game ervaring te creëren die de speler de ultieme vrijheid biedt om te doen wat hij wil in een levendige, goed gedijende omgeving," aldus David Jones. Hij hoopt samen met Webzen een preview van het spel te kunnen presenteren op de E3 in mei dit jaar.

Artwork:



Schoolhoofd vast voor kinderporno

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

In Veenendaal is het hoofd van een basisschool met vier vestigingen aangehouden wegens het bezit van kinderporno. De man is met onmiddellijke ingang geschorst. De 45-jarige man zit ook in de gemeenteraad namens de VVD.

De schooldirecteur kan overigens niet uit zijn functie als raadslid gezet worden zolang hij niet daadwerkelijk is veroordeeld. Het raadslid kan enkel zelf terugtreden. De VVD kan hem wel uit de partij zetten, maar een woordvoerder van de VVD Veenendaal wilde nog niets zeggen omdat hij de betrokkene nog niet heeft gesproken.

Microsoft dreigt Denemarken met banenverlies

De Deense pers was de afgelopen dagen in rep en roer, nadat er een uitspraak uitlekte van Bill Gates, tijdens een bezoek vorige maand aan dat land. Gates sprak met de Deense premier Anders Fogh Rasmussen over een aantal zaken, waaronder de Europese strijd tegen de softwarepatenten. De voorgestelde softwarepatenten, gesteund door grote ontwikkelaars als Microsoft, liggen in Europa onder vuur vanwege de veronderstelde machts- en monopolieposities die daar uit voort kunnen komen.

Tijdens het gesprek opperde Gates dat, indien Denemarken tegen de toekenning zou stemmen, Microsoft "wellicht genoodzaakt zou zijn" het Deense bedrijf Navision -reeds in handen van Microsoft- te sluiten en z'n activiteiten over te brengen naar de VS, om de "intellectuele rechten daarvan beter te kunnen beschermen." Daarmee zouden er in Denemarken in één klap 800 mensen op straat komen staan.

De Deense media reageerden unaniem woedend om deze vorm van 'economische chantage'. Microsoft zag de bui al hangen en stuurde een officiële verklaring de wereld in, waarin werd gezegd dat de beweringen "uit hun verband waren getrokken" en dat "Microsoft geen enkele intentie heeft om Navision te sluiten." Ook de Deense premier Anderson heeft via de Deense media ontkend dat dergelijke uitspraken zijn gedaan. Toch is men er van overtuigd dat Microsoft er voor gekozen heeft frontaal de aanval te kiezen tegen de Europese strijd tegen de software patenten.

[Upd]Landzaat en Perez vraagtekens bij AZ

Het is niet zeker of trainer Co Adriaanse donderdag kan beschikken over Denny Landzaat en Kenneth Perez in de uitwedstrijd tegen Alemannia Aachen in het UEFA Cup-toernooi.

Beide spelers ontbraken dinsdag op de training bij AZ. Landzaat heeft al sinds het weekeinde griep en dinsdag meldde Perez zich ziek bij de medische staf.

Adriaanse kan wel weer een beroep op Barry van Galen doen, die de laatst drie competitiewedstrijd een schorsing uitzat. De trainer wilde niet zeggen of van Galen zal spelen. "Hij komt alleen in aanmerking voor de plaats achter de spitsen waar Ramzi nu speelt. Als Landzaat het niet redt, kan ik Ramzi ook als rechtshalf gebruiken."

Update 13:30 uur
AZ is met Denny Landzaat afgereist naar Duitsland. Hij is herstellende van griep. Perez heeft die echter nog en is achter gebleven.

'Villa wil Kromkamp'

Jan Kromkamp, de speler van AZ, staat in de belangstelling van Aston Villa, zo meldt Sky Sports. Kromkamp heeft indruk gemaakt tijdens de recente interland tussen Nederland en Engeland.

Ook is Kromkamp een drijvende kracht achter AZ dit jaar. Omdat AZ om de titel meedoet, is de club nu ook meteen heel wat meer bezocht door scouts. Die scouts zijn het er over eens dat Kromkamp één van de beste spelers in het team is, en als Villa Kromkamp wil hebben, zal er flinke concurrentie zijn. Valencia wordt ook genoemd als mogelijke koper van Kromkamp.

Kromkamp zou voor David O’Leary, de manager van Aston Villa, erg aantrekkelijk zijn mits de contractonderhandelingen met Mark Delaney vastlopen. Hij heeft nog een contract voor anderhalf jaar, maar wil een nieuw contract voor vijf jaar, en het is nog niet zeker dat Villa daar op in gaat.

Opnieuw nominatie Orie coach van het jaar

Jacq Orie is voor de tweede achtereenvolgende keer genomineerd voor de titel Coach van het Jaar 2004. In 2003 won de trainer van schaatsploeg Postcode Loterij de prijs.

Ditmaal heeft de schaatstrainer concurrentie van Ton Boot (basketbalcoach van MPC Capitals), Peter Pieters (bondscoach baanwielrennen) en Cor van der Geest (judocoach Kenamju). Orie leidde afgelopen jaar sprinter Erben Wennemard naar de wereldtitel sprint bij de mannen, een prestatie die dit jaar werd herhaald.

Boot won in 2004 de landstitel met zijn club MPC Capital en Pieters leidde baanwielrenner Theo Bos naar de wereldtitel en naar Olympisch zilver op de sprint. Van der Geest coachte zijn zoon Dennis naar Europees en Olympisch brons.

Resident Evil 4

Bij het genre van de horror-survival komt de speler terecht in een schijnbaar hopeloze situatie en heeft hij slechts één doel: overleven. Je zou kunnen zeggen dat Capcom horror-survival heeft uitgevonden. Toegegeven, Alone in the Dark was er eerder, maar met Resident Evil produceerde Capcom een gelikt, filmachtig spel waarin sfeer en spanning voorop stonden. Na een reeks weinig verrassende vervolgen besloot de Japanse ontwikkelaar/uitgever om met deel vier een geheel nieuwe weg in te slaan. Is Capcom er met Resident Evil 4 in geslaagd het genre nieuw leven in te blazen en de concurrentie wederom mijlenver achter zich te laten? Het antwoord vind je in de review.

Prepaid mobieltjes een stuk duurder

Mobieltjes van telecomprovider KPN in een prepaid-pakket worden per direct een stuk duurder. Volgens het bedrijf worden op grote schaal toestellen ingekocht en duurder doorverkocht in het buitenland. Ook T-Mobile verwacht binnen twee maanden de prijzen flink omhoog te doen.

"De pakketten worden massaal opgekocht, de simlock wordt er afgehaald en daarna worden de toestellen duur doorverkocht", zegt algemeen directeur Niek Jan van Damme van T-Mobile. "Of het illegaal is weten we niet, maar het is niet de bedoeling van onze aanbiedingen."

Toch heeft de prijsverhoging volgens KPN ook te maken met commerciële belangen. "Mensen switchen heel snel van toestel en daarmee van aanbieder. Maar alleen als klanten bij ons blijven bellen, kunnen wij geld verdienen", aldus een woordvoerder.

Rayman: Hoodlums Revenge videobeelden

Op de GameBoy Advance komt een nieuwe Rayman game uit, wat een vervolg word op Rayman 3: Hoodlum Havoc! Dit keer speel je niet alleen als Rayman, maar ook als Globox spelen! Het spel gaat Rayman: Hoodlum's Revenge heten, en is het eerste vervolg op de GBA versie van Rayman 3. In het spel neem je het weer op tegen de Dark Lum André en zijn hoodlums. Het zal een gloednieuw spel zijn en er zullen weer delen in zitten die volledig 3D zijn.

Rayman: Hoodlums Revenge zal een volledig nieuw camara systeen bevatten dat lijkt op de camara uit GBA versie van Spyro. Ook kun je inzoomen tot de kleinste details om extra's te ontdekken. Rayman zal nieuwe Power Ups zoals Super Speed and Fire Resistance krijgen. Ook zul je maniakala bazen, ieder met andere aanvalspatronen moeten verslaan, terwijl je door de 16 levels heen worsteld.

Om het allemaal maar eens in de praktijk te zien zijn hier de eerste beelden:
1 2

Rayman: Hoodlums Revenge zal op 11 maart uikomen in Europa.

Ruta del Sol: Baguet wint weer

Serge Baguet (Davitamon-Lotto) heeft in de Ruta del Sol zijn tweede ritzege op rij geboekt. De Belg was gisteren in de derde etappe de snelste van een kleine vluchtersgroep. Stephan Schreck (T-Mobile ) en Vicente Reynes (Illes Balears) werden respectievelijk tweede en derde.

Al na 16 kilometer kozen 35 renners, waaronder Baguet, het hazenpad. Omdat Comunidad Valenciana, het team van klassementsleider Carlos Garcia Quesada, met Francisco Cabello voorin vertegenwoordigd was, liep de voorsprong van de groep snel uit. Aan het eind van de rit bedroeg deze zelfs een half uur.

Uiteindelijk streden de vluchters in de laatste kilometer, op een licht hellende weg, om de dagzege. Baguet was in de spurt duidelijk te snel voor zijn medevluchters. Cabello, die als achttiende de finish passeerde, mocht na afloop ook lachen. Hij is namelijk de nieuwe leider van de ronde, omdat Quesada in het peloton zat.

Uitslag derde etappe:
1 Serge Baguet (Bel/Davitamon-Lotto) 4.25.47
2 Stephan Schreck (Ger/T-Mobile) z.t
3 Vicente Reynes (Spa/Illes Balears) z.t
4 Sergei Ivanov (Rus/T-Mobile) z.t
5 Kevin Van Impe (Bel/Chocolade Jacques) z.t

Klassement na drie etappes:
1 Francisco Cabello Luque (Spa/Comunidad Valenciana) 13.00.29
2 Daniel Moreno Fernández (Spa/Relax) + 1.30
3 José Luis Martínez Jiménez (Spa/Comunidad Valenciana) + 2.36
4 Vicente Reynes (Spa/Illes Balears) + 2.45
5 Juan Manuel Garate (Spa/Saunier Duval) + 3.00

Borssele weer ter discussie

Staatssecretaris Van Geel (CDA) van milieu zet vraagtekens bij de geplande sluiting van kerncentrale Borssele in 2013. Volgens Van Geel kost deze sluiting veel geld, dat ergens anders ingezet kan worden, zoals het ontwikkelen van duurzame energie.

De staatssecretaris is van mening dat kernenergie ook in het debat over elektriciteitsvoorziening thuishoort. Van Geel staat niet alleen: CDA-minster van Bot deed al soortgelijke uitspraken en de VVD is al lang voorstander van kernenergie.

Borssele stond al eerder ter discussie. Zo is in 1994 besloten dat Borssele in 2004 zou gaan sluiten. Dit is echter al uitgesteld. Kernenergie is onlangs meer in de belangstelling gekomen, omdat bij deze vorm van energie opwekken geen koolstofdioxide vrijkomt. Dit is gunstig om de Kyoto-afspraken, die gisteren officieel in werking traden, na te komen.

Doelpuntenfestijn in benefietwedstrijd

In een benefietwedstrijd ten bate van de slachtoffers van de recente tsunamie in Azië heeft het wereldelftal met 6-3 gewonnen van het Europese sterrenequipe.

Voor de wereldsterren onder leiding van Ronaldinho scoorden Eto'o (2x), Ronaldinho zelf, Camara (2x) en Cha Du-Ri. Voor de Europeanen met aanvoerder Shevchenko werden de doelpunten gemaakt door Del Piero, Zola en Suazo.

In het met 90.000 toeschouwers gevulde Nou Camp in Barcelona hielden de voetbalvedetten voor de wedstrijd een minuut stilte. De toeschouwers werden getrakteerd op veel doelpunten en ook de truckendoos van Ronaldinho ging veelvuldig open. In de rust werd er door de coaches Rijkaard en Wenger veel gewisseld waardoor er vele sterren aan voetballen toekwamen. Enige zwarte bladzijde van de avond was het boegeroep van enkele 'fans' bij de minuut stilte.

Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Fifa/Asian Football Confederation Tsunami Solidarity Fund.

Ronaldinho's World XI: Dida, Cafu, Cordoba, Marquez, Radebe, Song, Nakata, Deco, Kaka, Ronaldinho, Eto'o.

Shevchenko's European XI: Casillas, Montero, Kaladze, Thuram, Gerrard, Diesler, Beckham, Zidane, Del Piero, Raul, Shevchenko.

Scheidsrechter: Pierluigi Collina (Italië).

Scoreverloop:

1-0 Eto'o
2-0 Ronaldinho
2-1 Del Piero
3-1 Eto'o
3-2 Zola
3-3 Suazo
4-3 Camara
5-3 Camara
6-3 Du-Ri

Kirchen wint Trofeo Laigueglia

Kim Kirchen (Fassa Bortolo) heeft gisteren de 42e editie van de Trofeo Laigueglia gewonnen. De Luxemburger was in de Italiaanse eendagskoers zijn drie Italiaanse medevluchters, Franco Pellizotti (Liquigas-Bianchi), Paolo Tiralongo (Ceramiche Panaria) en Dario Frigo (Fassa Bortolo), in de spurt te snel af.

Grote afwezige in Italië was Astarloa. De oud-wereldkampioen, die vooraf wel op het wedstrijdformulier stond, startte uiteindelijk niet in de 182 kilometer lange koers. Administratieve problemen bij zijn nieuwe ploeg, Team Barloworld, zorgde ervoor dat de jury genoodzaakt was het team niet te laten starten.

Uitslag:
1.K.Kirchen (Lux/Fassa Bortolo) - 183 km in 4u50'00"
2.F.Pellizotti (Ita/Liquigas-Bianchi) z.t
3.P.Tiralongo (Ita/Ceramiche-Panaria) z.t
4.D.Frigo (Ita/Fassa Bortolo) z.t
5.R.Marzoli (Ita/Acqua & Sapone) op 37"

Raikkonen gecrashed tijdens testsessie

McLaren coureur Kimi Räikkönen is vanmiddag gecrashed tijdens het testen op het circuit van Barcelona. Zeer waarschijnlijk was een kapotte rem de oorzaak. Monteurs geloven dat er een stuk afval tussen het remblok inkwam waarna de rem niet langer werkte.

Het McLaren MP4-20 chassis raakte door de crash zwaar beschadigd en om die reden zal Kimi morgen dan ook niet testen. Kimi zelf hield er alleen een gekneusde duim aan over.

Het ongeluk vond plaats tijdens een GP-Simulatie waarin getest wordt of de bolide een volledige race uit kan rijden. Medecoureur Pedro de la Rosa zal morgen wel verder testen, maar een volledige race valt niet onder zijn programma.

EK Futsal: Oranje wint weer niet

Het Nederlands futsalteam staat op het EK in het Tsjechische Ostrava nog steeds met lege handen. Oranje verloor ook haar tweede duel. Tegen de Oekraïne werd het 1-4. Spanje (3-1 tegen Portugal) en Italie (5-0 tegen Portugal) , de topfavorieten voor de eindzege, maakten allebei geen fout en zijn beide na twee speelrondes al zeker van de halve finales.

Nederland - Oekraïne 1-4 (0-2)

Oranje oogde in de eerste helft van het duel met het voormalig Oostblokland de betere ploeg. Het team van bondscoach Vic Hermans zette Oekraïne veelvuldig vast op eigen helft en speelde de bal goed rond. Het leek dan ook een kwestie van tijd voordat het Nederlands elftal zou toeslaan. Maar dat gebeurde niet. Oekraïne wist daarentegen wel de weg naar het doel te vinden. Al was de eerste keer wel een individuele fout van één van de Oranje spelers nodig. Fedir Pylypiv veroverde hierdoor de bal en knalde de bal vanaf dertien meter feilloos in het Nederlandse goal: 0-1. Even later zorgde een snelle aanval van de Oekraïners voor het tweede doelpunt, via Serhiy Sytin, en de 0-2 ruststand. Na de pauze zagen de weinige toeschouwers hetzelfde beeld als in de eerste helft. Al creeerde Oranje dit keer wel uitgespeelde kansen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Cornelis Thies een paar minuten na de pauze zijn team, via schitterend voorbereidend werk van Blankendal en Merlino, aan de verdiende aansluitingstreffer hielp: 1-2. Oranje ging vol vertrouwen op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg, net als gister, nul op het rekest. Via twee counters in de slotfase zette de Oekraïnse ploeg de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Tsjechie - Rusland 1-4 (1-2)

Ook het gastland kon het, ondanks de massale steun van de Tsjechische toeschouwers, niet bolwerken tegen een ander voormalig Oostblokland, Rusland. Het Russische team, dat gisteren nog nipt van Nederland won, zette het thuisland in veertig minuten professioneel aan de kant. De Russen begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen na zeven minuten via een sublieme volley van Sergei Ivanov aan de leiding (0-1). De ploeg had kennelijk de smaak te pakken en ging op zoek naar een ruimere voorsprong. Vladislav Shayakhmetov toucheerde de paal en Sergei Malyshev schoot hoog over. En als de Russen wel tussen de palen mikten dan stuitten ze op de Tsjechische keeper Petr Krayzel. Maar geheel onverwachts kwamen de Tsjechen terug in de wedstrijd. Tomᨠ¦luka scoorde uit een perfect uitgespeelde counter de 1-1. Maar net toen het Tsjechische publiek weer enige hoop kreeg, zorgde Shayakhmetov net voor rust met een vlammend schot voor de verdiende voorsprong: 1-2. Na de pauze boden de Tsjechen meer tegenstand, dit leverde geen doelpunten meer op. Althans Tsjechische doelpunten, want Rusland scoorde via Konstantin Maevskiy (1-3) en Denis Abyshev (1-4) nog wel tweemaal.

Italië - Hongarije 5-0 (4-0)

Italië was ook in haar tweede duel veel te sterk voor haar opponent. In een eenzijdig duel schoof het Hongarije, dat gisteren nog verrastte tegen de huidige wereldkampioen, makkelijk opzij. Bij rust leidde de Azzuri al met 4-0, via doelpunten van Adriano Foglia (1-0), Nando Grana (2-0), Carlos Scala (3-0) en Sandro Zanetti (4-0). Als de Hongaarse keeper Balász niet een fantastische sta-in-de-weg was geweest voor de Italianen, dan had de score bij rust nog veel hoger kunnen uitvallen. Na rust stokte de Italiaanse doelpuntenmachine, en kreeg het publiek een gezapige wedstrijd voorgeschoteld. Alleen aanvoerder Grana wist het publiek in de tweede helft met een schitterend afstandschot nog één keer op de banken te krijgen: 5-0. Hij is met dit doelpunt, zijn vijfde, tevens de topscorer van het toernooi.

Spanje - Portugal 3-1 (2-0)

Spanje kreeg, in tegenstelling tot Italië, wat meer tegenstand. In de eerste helft deed Portugal weinig voor Spanje onder. Toch mocht de Portuge goalie João Benedito, die de eerste wedstrijd geschorst was, twee keer vissen. Tweemaal zette Spanje namelijk op fantastische wijze aan. Eerst rondde Javi Rodríguez een schitterende aanval, over verscheidene schijven, met een bekeken schot af: 1-0. Daarna schoot Daniel met een hard schoot raak: 2-0. In de tweede helft zag de wedstrijd er anders uit. Het Spaanste team zakte wat verder terug op eigen helft en Portugal kwam er diverse keren gevaarlijk uit. Zo schoot Zézito net naast en raakte Joel Queirós de bovenkant van de lat. Toen Portugal vervolgens met vijf veldspelers ging spelen, kwam het team terug in de wedstrijd. Via een doelpunt van Marcelinho kwam Portugal terug in de wedstrijd: 1-2. Toch was zijn treffer tevergeefs, want Kike (1-3) schoot net voor het einde van de wedstrijd alle Portugese hoop aan gruzelementen.

Stand Groep A:

1. Rusland 2-6 (9-4)
2. Oekraïne 2-3 (5-3)
3. Tsjechie 2-3 (3-5)
4. Nederland 2-0 (4-9)

Stand Groep B:

1. Italië 2-6* (13-3)
2. Spanje 2-6* (7-3)
3. Portugal 2-0 (4-11)
4. Hongarije 2-0 (2-9)

* naar halve finales (vrijdag)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.