Duel ontplofte bal alsnog over

Het duel tussen Anderlecht en La Louvière in de Belgische competitie moet alsnog worden overgespeeld, aldus besliste het beroepscomité van de Belgische bond.

Het duel eindigde op 6 november in 2-1 voor Anderlecht. Bij de gelijkmaker van Anderlecht ontplofte de wedstrijdbal. Tegenstander La Louvière ging tegen de uitslag in beroep bij de bond. Die wees echter de klacht van de hand. In hoger beroep werd nu dus bepaald dat het duel toch moet worden overgespeeld.

Het onderscheid zat hem in het misverstand dat beelden niet gebruikt kunnen worden als bewijs. Film is niet toegestaan, foto's zijn dat echter wel. Met de verklaring van Walter Baseggio, de maker van de ontplofte 1-1, kon het feit zodoende voldoende aannemelijk worden gemaakt. Men vreest echter dat de bond met deze uitspraak een gevaarlijk precedent heeft geschapen. Foto's maken van bewegend beeld is een eenvoudig kunstje.

Ook Anderlecht heeft nog een mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen deze uitspraak. Of de club van deze mogelijkheid gebruik maakt, is nog niet duidelijk. Het bestudeert de uitspraak.