Lyon laat Elber niet meer spelen

De relatie tussen Giovanni Elber en zijn werkgever Olympique Lyon is ernstig bekoeld. De Braziliaan zal de de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor Lyon.

De Franse kampioen moet bij de Franse voetbalbond een lijst inleveren met vier niet-EU spelers, die de rest van dit seizoen in actie mogen komen. L'OL leverde de namen Juninho, Caçapa, Cris en Nilmar in, waardoor Elber niet meer in actie mag komen in de door de Franse bond georganiseerde competities. Reden voor het passeren van Elber is volgens de medische staf van Lyon dat de aanvaller op 31 januari niet fit zal zijn.

Elber is herstellende van een beenbreuk. Onlangs liet de Braziliaanse sterspeler zich zonder toestemming van Lyon voor de tweede keer opereren in Duitsland. Elber was niet tevreden over de werkwijze van de medische staf van Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas verklaarde dat Elber 'hinderlijke, zelfs lasterlijke uitspraken gedaan heeft over de medische staf van L'OL.

Het is niet de eerste keer dat Elber en de voorzitter botsen. De Braziliaan liet al verscheidene keren in de media weten dat hij wilde vertrekken uit Lyon, iets wat tegen het zere been van de voorzitter was. Van contractbreuk wil Aulas echter niets weten. 'Elber staat nog steeds onder contract bij Lyon en hij zal bij de ploeg blijven als professioneel speler. Hij heeft alleen geen toestemming om voor het eerste elftal te spelen'.