Astarloa dicht bij Barloworld-deal

Als Igor Astarloa tot overeenstemming kan komen met Lampre over een vertrek, zal hij komend seizoen voor Barloworld rijden. Zijn manager omschrijft het als een stap terug om weer vooruit te komen.

Astarloa heeft al enige maanden onenigheid met zijn huidige ploeg Lampre. Die oneingheid komt vooral door een meningsverschil over de geldigheid van het contract van Astarloa na de fusie van Lampre met Saeco. Astarloa wilde zijn oude contract behouden, terwijl Lampre hem een lagere aanbieding deed. Nu de wereldkampioen van 2003 dicht bij een akkoord met Barloworld is, lijkt een afsluitend gesprek nog de enige band met Lampre te vormen.

Astarloa ziet het bij Barloworld wel zitten, ondanks dat het geen ProTour-team is: "Het zal een nieuwe ervaring zijn en als ik afweeg hoe de zaken er voor me voorstonden zal dit de beste optie zijn. De plannen die aan me voorgelegd zijn zien er goed uit, al zullen we wel afhankelijk zijn van wildcards voor de grote klassiekers."

Paolo Zanni, de manager van Astarloa, legt de plannen uit: "Volgende week zullen we met Lampre manager Giuseppe Saronni een gesprek hebben om het contract dat Astarloa nog met ze heeft te beëindigen. Daarna gaan we met het nieuwe team aan de slag, wat in de Italiaanse wedstrijden de naam Valsir zal dragen en in de rest van de wereld onder de naam Barloworld zal rijden."