FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 januari 2005

Voetballer Paul Gascoigne 'ernstig ziek'

Icoon Sport nieuwsDe Engelse voetballer Paul Gascoigne is met een longontsteking en 'mogelijk 101 andere dingen' opgenomen in een ziekenhuis in Noord-Engeland. De 37-jarige sportheld, die in totaal 57 keer in het nationale team speelde, is er volgens zijn manager slecht aan toe. "It's bloody bad", reageerde Alex Armitage in de Engelse tabloid News of the World.

"We vreesden een geklapte long, maar dat is inmiddels uitgesloten. Momenteel wordt er onderzocht wat er nog meer mis is met hem. Het is ernstig. Mogelijk zijn er 101 dingen mis met hem", liet Armitage weten. Gascoigne werd gisteren halsoverkop naar het ziekenhuis gebracht nadat hij thuis in elkaar was gezakt. Zijn gezondheid is al langere tijd een grote zorg.

'Gazza' voetbalde in zijn carrière onder meer voor Newcastle United, Lazio Roma en Glasgow Rangers. Hij speelt al enige jaren niet meer op het hoogste niveau, al is hij nooit officieel gestopt. De voetballer was van augustus tot oktober nog actief als speler/trainer van Boston United, uitkomend in een lagere Engelse divisie. Daar nam hij ontslag. Zijn verslechterende gezondheid wordt in verband gebracht met drank- en cocaïnegebruik.

Paul Gascoigne in betere tijden
Paul Gascoigne in betere tijden

Connectivity tussen GBA en NDS games

Het is al een tijd bekend dat de Nintendo DS ook GBA games ondersteunt, maar het is nog niet algemeen bekend dat hiertussen ook een soort connectiviteit wordt ondersteund.

Het spel Feel the Magic XY/XX, dat in Europa uitkomt onder de naam Rub it, is het eerste Nintendo DS spel dat van deze mogelijkheid gebruik maakt. Door Sonic Advance 1-3, Sonic Battle, Sonic Pinball Party, Puyo Pop, Chu Chu Rocket of Space Channel 5: Ulala's Cosmic Attack in de GBA opening te doen en Feel the Magic XY/XX in de DS game-opening en vervolgens het apparaat aan te zetten, worden automatisch alle geheimen unlocked. In dit geval gaat het om extra kostuums voor Maniac Mode.

Over andere links is nog niks bekend maar deze optie kan best leuke mogelijkheden bieden. Zo is het misschien in de toekomst mogelijk hierdoor je GBA Pokémon of savegames over te zetten.

Clanbase verhoogt prijzengeld flink

Clanbase heeft voor seizoen XI van zijn Eurocup de nieuwe prijzengelden bekend gemaakt en deze zijn flink omhoog gegaan. Volgens Clanbase zelf is dit omdat al geruime tijd het prijzengeld flink achter bleef bij het aantal deelnemers en dat is nu recht getrokken.

Ook nieuw is dat er dit jaar verschillende competities afgesloten worden met een finale op een lanparty waar dan ook het prijzengeld verdeeld wordt. De volgende bedragen zijn er te winnen:

* CounterStrike 5on5: €15.000 (€7.000 voor de winnaars)
* UT2004 TDM 4on4: €7.500 €3.000 voor de winnaars)
* Call of Duty S&D 5on5: €7.500 (€3.000 voor de winnaars)
* WarCraft III TFT 1on1: €5.000 (€1.500 voor de winnaar)
* An FPS 1on1 or 2on2 (tbd): €5.000

De competities die volledig online gespeeld worden zijn ook niet mis:

* MoH:AA Objective Realism 5on5: €2.000 (€1.000 voor de winnaars)
* Enemy Territory 6on6: €1.000 €500 voor de winnaars)
* SoF2 CTF 5on5: €1.000 (€500 voor de winnaars)
* WarCraft III for clans: €1.000.

Jurassic Park mod voor Far Cry

De Alpha versie van de Jurassic Park mod voor Far Cry is vrijgegeven. Na een gesloten multiplayer test is deze dus geopend voor het publiek. Ondanks dat het de Alpha versie is is het al mogelijk om het zowel in single player (waar 7 maps voor beschikbaar zijn) als in multiplayer te spelen (met variaties als 'capture the egg').

Er zitten 2 nieuwe wapens in en een nieuw voertuig. En zijn er plannen voor 12 nieuwe voertuigen, 10 wapens en 15 dinosaurussen. Ook gaan de makers proberen zoveel mogelijk locaties na te maken als het 'visitors center' en de beruchte 'raptor cage'. De eerste 'officiële' release zal ergens in 2005 moeten zijn.

De mod is hier te downloaden.

Met dank aan nlboy voor de submit

Geven eerste winkels Gamecube op?

Slecht nieuws voor Nintendo, meerdere grote winkels in Engeland hebben de prijzen van de hardware en games voor de Gamecube drastisch verlaagd. Dit zou erop kunnen duiden dat ze zo snel mogelijk van hun voorraad af willen, om het vervolgens niet meer bij te bestellen.

Zo heeft de Engelse winkel Argos de prijs van de Gamecube verlaagd van 79.99 Pound naar 39.99, ook Mario Kart: Double Dash gaat voor maar £9.99 over de toonbank.

Niet alleen Argos is met deze opruiming bezig, ook onder andere de winkel Index doet hieraan mee.

Kerstman in schoorsteen blijkt inbreker

De Argentijnse Gabriela Be moet wel even vreemd hebben opgekeken toen ze licht aangeschoten thuiskwam en een stem uit de muur hoorde komen. In eerste instantie dacht ze dat het de kerstman was, later bleek echter dat het iemand was die poogde in te breken, maar hierbij vast was komen te zitten in de schoorsteen.

De brandweer moest er aan te pas komen om de man te bevrijden uit zijn benarde positie. Hierna was het echter nog niet afgelopen voor hem; hij werd gearresteerd door de politie.

Thaise premier blij met komst toeristen

Icoon Buitenlands nieuwsDe Thaise premier Thaksin Shinawatra is blij met de toeristen die slechts een week na de vloedgolven alweer op de stranden van Phuket liggen te zonnen. Thaksin kwam vandaag hoogstpersoonlijk naar het vrijwel opgeruimde strand van Patong, om de schaarse toeristen de hand te schudden.

"Aangenaam kennis te maken, geniet van uw verblijf. Wij zullen proberen het u naar de zin te maken", sprak de politicus tegen de aanwezige zonaanbidders. Volgens Thaksin heeft zijn land de toeristenindustrie hard nodig om de wederopbouw de noodzakelijke stimulans te geven. De premier wil hoe dan ook een waarschuwingssysteem voor tsunami's opzetten. "Wij bestuderen welk waarschuwingssysteem voor de regio geschikt is. Wij zullen het installeren, ongeacht wie er met ons in wil investeren", aldus Thaksin. Hij verwacht dat het aantal doden van de vloedgolven in Thailand tot achtduizend kan oplopen.

Thaksin Shinawatra, premier van Thailand
Premier Thaksin Shinawatra hoopt dat de toeristen terugkeren

Darts: Uitslagen Lakeside (02/01)

Rick Hofstra is uitgeschakeld op de Lakeside World Professional Darts Championships 2005. Hij had vier pijlen voor de wedstrijd, maar de Fries moest in een matige partij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tony West. Het werd 3-2 voor de als vierde geplaatste Brit.

Hofstra won de eerste twee sets, pakte zes legs op rij en leek onbedreigd op de overwinning af te gaan. Hij miste hierna echter vele dubbels, waardoor hij de zege door zijn handen liet glippen. Hofstra werd vorig jaar ook uitgeschakeld in de eerste ronde, toen verloor hij van Mervyn King.

Gisteren bereikten de Nederlanders Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort wel de tweede ronde. Eerder vandaag won ook de Brit Martin Adams (7) zijn partij, hij won van zijn landgenoot David Richardson.

Update 21:14
Ondertussen zijn er nog meer partijen gespeeld. Zo won de Noor Robert Wagner in een spannende partij met 3-2 van de Fin Jarkko Komula. Wagner treft nu de als tweede geplaatste Ted Hankey uit Engeland, die de Amerikaan John Kuczynski versloeg.

Bij de vrouwen wist Francis Hoenselaar (2) de halve finale te bereiken. Ze overklaste haar landgenote Karin Krappen en won met 2-0.

Mannen aangehouden voor stelen eigen auto

Jeroen had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws De politie dacht zaterdagmiddag in het Noord-Brabantse Hank twee mannen te kunnen aanhouden voor het stelen van een auto. Dit bleek echter achteraf hun eigen auto te zijn. Vervelend voor de twee mannen was dat de politie wel een hoeveelheid wiet in de auto aantrof.

De mannen hadden de auto eerder zaterdag in Amsterdam geparkeerd. Omdat ze hem daarna niet meer konden terugvinden, deden ze bij de politie aangifte van diefstal. Later op de dag vonden ze de auto toch nog terug, maar vergaten dit aan de politie te melden.

Ze reden vervolgens naar Hank, waar de politie de 'gestolen' auto opmerkte en de mannen aanhield. Daarbij werd ook een partij wiet gevonden. De Fransen zullen een boete van 460 euro moeten betalen, of zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Boek: De Geheime Oorlog van Charlie Wilson - George Crile

Eind 1979 viel het Russische leger Afghanistan binnen. De streng gelovige Afghanen met hun primitieve wapens leken bij voorbaat ten dode opgeschreven tegen het enorme leger van de toenmalige communistische grootmacht. Ze worden echter gesteund door de CIA… nouja, min of meer dan. George Crile beschrijft in dit boek hoe de fanatiekste steun komt van een excentriek congreslid en een maniakale spion.

Indiase baby krijgt de naam 'Tsunami'

Een Indiaas jongetje dat vorige week maandag geboren werd, heeft de opmerkelijke naam 'Tsunami' meegekregen. Het ventje kwam ter wereld vlak nadat zijn ouders op de Andaman- en Nicobareilanden voor de desastreuze vloedgolf gevlucht waren.

Vader Lakshmi Narain Roy vertelt hoe hij vorige week zondag met zijn zwangere vrouw Namita en zes jaar oude zoontje voor het water moest vluchten. Hoewel zijn vrouw pas op 15 januari was uitgerekend, begonnen 's nachts de weeën en bracht ze temidden van de grote ravage een jongetje ter wereld.

Pas twee dagen later kon de familie per boot naar het dichtbijzijndste ziekenhuis vervoerd worden. Daar stelde een arts voor om het ventje de naam Tsunami mee te geven. "We besloten hem zo te noemen. Tenslotte is het een naam die iedereen meteen opvalt en zal onthouden", aldus de trotse vader.

Scooterdief verraden door kwakende eenden

Icoon opmerkelijk nieuws Een dief van een bromscooter is zaterdag in Nijmegen verraden door een groep eenden. Agenten zagen de man met de bromscooter op straat lopen. Omdat ze vermoedden dat de bromscooter gestolen was, liepen ze terug om de man te ondervragen. De bromscooter lag echter onbeheerd op straat, en van de dief was geen spoor meer te bekennen.

De agenten waren de dief in de eerste instantie even kwijt, maar realiseerden zich toen dat een groep eenden in een vijver wel erg hard aan het kwaken was. Bij nader onderzoek bleek de dief dan ook de vijver in gesprongen te zijn. Het was daarna een koud kunstje om de 28-jarige koukleumende man aan te houden.

De bromscooter is inmiddels weer terug bij de 25-jarige eigenaar, die ook aangifte heeft gedaan.

Van der Veen sprint naar marathontitel

Berjan van der Veen is in Alkmaar voor de derde maal in zijn loopbaan Nederlands kampioen marathonschaatsen geworden.

De schaatser van de Time Out-ploeg versloeg in de sprint Peter Baars en Ralf Zwitser, en werd daarmee de opvolger van Jan Maarten Heideman die vorig jaar de beste was.

Van der Veen maakte deel uit van een kopgroep van acht man die een ronde voorsprng namen op het peloton. Nadat Ruud Borst opgaf, bleven er nog zeven kanshebbers over. Van der Veen toonde zich in de sprint de sterkste van de zeven.

Jongen (16) overleden na afsteken vuurwerk

CoolyBoy had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 16-jarige jongen uit Vriezenveen (Overijssel) is omgekomen door het gebruik van vuurwerk. Het vuurwerk ontplofte vlak bij zijn hoofd en veroorzaakte ernstig hoofdletsel.

De jongen, Peter Koerssen, werd op oudejaarsavond rond half acht op de oprit van een woning aangetroffen. Hij had veel bloed verloren en was niet aanspreekbaar. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Almelo, waar hij vandaag overleed.

Op internet is een gastenboek voor Peter Koerssen geopend. Tientallen mensen hebben inmiddels hun medeleven betuigd.

'Politici moeten niet praten over godsdienst'

Politici zouden zich niet uit moeten laten over godsdienst. Dat is de mening van voormalig VVD-leider Hans Wiegel. De liberale prominent richtte zich daarmee rechtstreeks tot partijgenoot Ayaan Hirsi Ali, die wil dat islamitische jongeren een keuze maken tussen Allah en de grondwet.

"Dat is niet de liberale traditie. Mijn positie is altijd deze: of je nou katholiek bent of protestant of je bent aanhanger van de islam, in de liberale politiek ben je evenwaardig", sprak Wiegel eerder vandaag in het tv-programma Buitenhof. Hij vreest dat de 'overgrote meerderheid' en 'fanatici' over een kam worden geschoren. "Mijn opvatting is op dat punt heel helder: iedereen die de vrijheid en de veiligheid van anderen wil aantasten, moet zo hard mogelijk worden aangepakt, maar je moet de mensen niet op een hoop gooien. Je moet de meerderheid niet van je vervreemden."

De 63-jarige Wiegel denkt dat de ondergedoken Hirsi Ali zich mogelijk niet op haar plek voelt in het parlement. "Het zou me niet verbazen als ze denkt: 'wat moet ik eigenlijk hier?'", zei Wiegel, die zich afvroeg of Hirsi Ali wel voldoende een teamplayer is.

Hofstra verliest van West

Rick Hofstra heeft Van Barneveld en Van der Voort niet kunnen volgen en is uitgeschakeld op de Lakeside World Professional Darts Championships 2005. Hij had vier pijlen voor de wedstrijd, maar de Fries moest in een matige partij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tony West. Het werd 3-2 voor de als vierde geplaatste Brit.

Hofstra won de eerste twee sets, pakte zes legs op rij en leek onbedreigd op de overwinning af te gaan. Hij miste hierna echter vele dubbels, waardoor hij de zege door zijn handen liet glippen. Hofstra werd vorig jaar ook uitgeschakeld in de eerste ronde, toen verloor hij van Mervyn King.

Soldaat ontvangt brieven zestig jaar te laat

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Britse veteraan heeft zestig jaar na dato brieven gekregen die zijn moeder aan hem stuurde toen hij in het leger zat. De brieven werden door een Nederlandse museumbeheerder gevonden in een doos. "Het is hartverscheurend mijn moeders woorden na zo veel jaar te lezen. Het heeft me wat rust gegeven te weten dat ze aan me dacht", aldus een gelukkige Ken Mckernan.

De inmiddels 79-jarige soldaat, die in de Tweede Wereldoorlog aan geallieerde zijde meevocht, geeft aan dat als hij de brieven toendertijd had ontvangen hij mogelijk een heel ander leven had geleid. Hij raakte namelijk zo verbitterd door de ogenschijnlijke desinteresse dat hij na de oorlog niet naar Amerika ging, waar zijn moeder woonde. "Ik nam aan dat ze me vergeten was. Als ik van de brieven geweten had, zou ik zeker naar Amerika gegaan zijn. Mijn leven had een heel ander verhaal kunnen zijn."

In de jaren zeventig kwamen de ex-soldaat en zijn moeder echter alsnog bij elkaar toen zij terugging naar Groot-Brittannië en in dezelfde straat kwam te wonen als haar zoon. De moeder overleed negen jaar geleden.

[update] Lord of the Rings Superprijsvraag op FOK!

The Lord of the Rings behoeft eigenlijk nauwelijks een introductie, bijna iedereen heeft de boeken van JRR Tolkien wel gelezen of de films gezien. Bilbo Baggins verdwijnt op zijn honderdelfde verjaardag en zadelt Frodo op met de taak een mysterieuze ring te vernietigen door hem in een kloof in het Rijk van de kwaadaardige Sauron te gooien. Een lange, gevaarlijke tocht volgt.


De boeken zijn de afgelopen jaren briljant verfilmd door Peter Jackson met in de hoofdrollen bekende acteurs als Elijah Wood, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Christopher Lee en Viggo Mortensen.

Ja ja ja, dat wisten we allemaal al lang... en waarom vertellen we dit allemaal nog eens? Nou... hierom:


Bij FOK! kun je nu een fantastisch LOTR-prijzenpakket winnen. Hoe? Dat lees je hier...

Update

De winnaars van deze superprijsvraag zijn eindelijk bekend! Neem snel een kijkje op FOK!games en kijk of jij misschien hebt gewonnen.

I surfed the Tsunami 2004

Voor mij geen stoppen met roken spaarrekening, voor mij geen afvalrace van twee maanden. Ik ga mijn leningen niet af betalen en zeker niet mijn geld stoppen in goede doelen. 2005 wordt het jaar van overleven. Geen normen meer, geen waarden. De koek is op, schraap je kruimels bij elkaar en vier met mij nog één jaar zinloosheid, nog één jaar het vrije woord: ‘I surfed the Tsunami 2004’.

Jevric per direct weg bij Vitesse

De Servische keeper Dragoslav Jevric verruilt per direct Vitesse voor het Turkse Ankaraspor, waar hij een 3.5 jaar contract zal tekenen.

De 30-jarige doelman speelde sinds het seizoen 1999/2000 bij de Arnhemse club, en wou al een tijdje de club verlaten Als mogelijke opvolger van de Servier wordt Harald Wapenaar gezien, nu keeper bij het Engelse Portsmouth.

De manager van Vitesse, Jan Streuer, bevestigt de interesse in de oud-doelman van FC Utrecht, maar zei dat de club nog een andere sluitpost in het vizier heeft. "De andere keeper is ook ervaren, maar een buitenlander. Hij is wel vrij en dat is een voordeel", aldus Streuer tegenover Omroep Gelderland.

SP: Oppositie samen de verkiezingen in

Icoon politiek binnenland nieuwsDe oppositiepartijen in de Tweede Kamer zouden hun krachten moeten bundelen en gezamenlijk de volgende verkiezingen moeten ingaan. Dat betoogde SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen vandaag in het tv-programma Buitenhof. De SP'er denkt zo een nadrukkelijk alternatief te kunnen bieden voor het huidige kabinet.

Volgens Marijnissen is voor zijn idee voldoende interesse, niet alleen bij de politieke partijen zelf maar ook bij de kiezers. Marijnissen denkt dat er in de maatschappij al een beweging zichtbaar is die afrekent met 'de cultuur van het wegkijken'. De SP-leider wijst daarbij op de grote demonstratie tegen het kabinetsbeleid op het Museumplein in Amsterdam, waar 300.000 betogers op afkwamen.

Marijnissen wil samen met de andere oppositiepartijen een plan opstellen met 25 actiepunten. Eén ervan is het terugdringen van de commercie in onder meer het onderwijs en de kunst.

PvdA-leider Wouter Bos liet al eerder weten weinig te zien in een grote samenwerking tussen de verschillende oppositiepartijen. Een 'knock-out' aan het kabinet van de drie afzonderlijke partijen zou effectiever zijn, becommentarieerde hij enige tijd geleden een soortgelijk plan van de jongerenorganisaties van de PvdA, GroenLinks en SP.

Dennennaalden leiden naar huis dief

De Canadese Cindy Peterson had weinig moeite om de dief van de bovenkant van haar kerstboom te vinden. Een spoor van dennennaalden liep namelijk van haar huis naar de overkant van de straat. Peterson noemde het "de domste diefstal van de eeuw."

De vrouw uit Winnipeg was even weg geweest toen de top van haar boom gepikt werd. Het ging om een stuk van 2 meter, de boom zelf was 5,5 meter hoog. "Een buurvrouw vroeg me of ik me geen echte boom kon veroorloven. Ze wees, ik keek en ik dacht "What the ..."", aldus Peterson. Ze vond de top echter al snel weer terug: "Je kon zo zien waar de boom naartoe was gesleept."

De 22-jarige bewoner van het huis waar de boom naartoe gesleept werd, beweerde de top voor vijf dollar van een huis-aan-huis-verkoper te hebben gekocht. Hij werd gearresteerd en is ondertussen weer vrijgelaten. Later zal de man in de rechtbank moeten verschijnen.

Nationale titel voor Hulzebosch-Smit

Jenita Hulzebosch-Smit is Nederlands kampioen op de marathon geworden, en daarmee de opvolgster van haar zus Gretha, die vorig jaar de beste was.

In de eindsprint was Hulzebosch-Smit te sterk voor haar vluchtgenote Carien Kleibeuker, die in de slotmeters geen schijn van kans had. De sprint om de derde plaats werd gewonnen door Danielle Bekkering.

Vanaf de start van de wedstrijd bestookte de DSB-pleg van Hulzebosch-Smit het peloton met demarrages. De beslissende bleek een ontsnapping van Hulzebosch-Smit, Kleibeuker en Mariska Huisman, die laatste haakte af na een paar rondjes.

Ferdinand weg bij Bolton Wanderers

Les Ferdinand is per direct weg bij Bolton Wanderers. De inmiddels 38-jarige speler heeft gebruik gemaakt van een clausule in zijn contract, waardoor hij Bolton in januari kon verlaten.

De oud-international was afgelopen zomer door Bolton aangetrokken. Ferdinand speelde twaalf competitiewedstrijden voor de club en wist een maal tot scoren te komen.

"Les heeft weinig kansen gehad op het hoogste niveau en daarom zijn we het eens geworden dat de club mag verlaten voor een nieuwe start", aldus manager Sam Allardyce op de website van Bolton.

Zijn voetballoopbaan begon Ferdinand in het seizoen 1986/1987 bij Queens Park Rangers. Hij speelde voor Brentford, Besiktas, Newcastle United, Tottenham Hotspur, West Ham United en Leicester City voordat hij naar Bolton verhuisde. De 38-jarige spits speelde zeventien maal voor het Engelse nationale team waarin hij vijf maal wist te scoren.

Top 40 bestaat 40 jaar

De Top 40 bestaat vandaag precies 40 jaar. Willem van Kooten (Joost den Draaier) startte in 1965 met de hitlijst op Radio Veronica. Ter ere van het jubileum en als cadeautje aan De Stichting Nederlandse Top 40 hebben burgemeester Annemarie Jorritsma en Erik de Zwart zojuist het 'Top 40 Plein' geopend in Almere.

Joost den Draaier introduceerde de Top 40 na een bezoek aan Amerika waar radiostations al veel succes hadden met dergelijke hitlijsten. De eerste uitzending was op 2 januari 1965 te horen bij Radio Veronica.Vredesprijs voor Margaret Hassan

Margaret Hassan heeft de Ierse Tipperary Peace Prize postuum toegewezen gekregen. De Britse hulpverleenster werd in oktober in Irak ontvoerd en later door haar gijzelaars omgebracht. De prestigieuze prijs werd eerder al toegekend aan Nelson Mandela, Michail Gorbatsjov en Bill Clinton.

Hassan kreeg de prijs toegewezen voor haar liefdadigheidswerk in Irak. De 59-jarige vrouw woonde al 30 jaar met haar Iraakse man in het land en werkte sinds 1991 voor de internationale hulpverleningsstichting Care International. Na haar ontvoering in oktober vorig jaar werd in november een video uitgegeven waarin ze vermoord werd, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Volgens de organisatie van de Tipperary Peace Prize betaalde Hassan "de hoogste prijs voor haar toewijding aan de kwetsbaren en armen in Irak." De prijs zal in april worden uitgereikt aan familieleden van Hassan.

Nieuwe Star Wars RTS

Petroglyph, een studio van oud-Westwood medewerkers, heeft wat informatie vrijgelaten over hun nieuwe RTS: Star Wars: Empire at War.
"[...]
This new PC game is set two years before ANH (A new hope, episode IV) with a certain amount of cross over from Episode 3. Screen shots look superb. It appears to include ground battles set in dessert and greenland areas with attacking AT-AT's and a new Imperial ground based vehicle called "TIE Crawlers" which I've not seen before (cross between a tank and a TIE Fighter). The action also takes place in space with rebel fleets taking on Star Destroyers (think of the game Homeworld). Unsure when the game will be released as it is in the early phases of development.
[...]"


De game moet hoogstwaarschijnlijk in de herfst van dit jaar verschijnen.

Onbereikbaarheid zondagmiddag

Het afgelopen half uur hebben FOK!users moeite gehad ons te bereiken. Websites, IRC en mail waren allen buiten bereik. De oorzaak hiervan is ons op dit moment nog niet bekend, maar het lijkt een netwerkstoring te zijn geweest, aangezien enkele andere websites, die in dezelfde serverruimte als FOK! gehost zijn, tegelijk ook niet bereikbaar waren.

Mochten we meer te weten komen over de oorzaak van de storing, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.

Update: er blijkt een storing te zijn in een deel van de netwerkapparatuur in de serverruimte. TrueServer heeft er direct een monteur opgezet om verdere problemen zo snel mogelijk te voorkomen.

Eerste boetes door identificatieplicht

Icoon Binnenlands nieuws De eerste twee boetes als gevolg van de nieuwe identificatieplicht zijn al uitgedeeld. In Groningen kregen twee fietsers die zich zaterdag niet konden identificeren een boete van vijftig euro per persoon. Door de nieuwe identificatieplicht, die op 1 januari inging, moet iedereen van boven de 14 jaar een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

Agenten mogen niet zomaar lukraak mensen gaan vragen om zich te identificeren. In dit geval werden de twee fietsers echter aangehouden voor het fietsen zonder licht, waar ze ook een boete voor moesten betalen. Toen het duidelijk werd dat de fietsers zich niet konden legitimeren, hebben de agenten de officier van justitie gebeld om in overleg tot de boete te komen.

De boete voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs kan in principe oplopen tot 2250 euro. In de praktijk is de boete meestal echter 50 euro boete, of 25 euro voor kinderen tussen de 14 en 16 jaar. Onder een geldig legitimatiebewijs vallen paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenpapieren.

19 Irakezen gedood bij zelfmoordaanslag

rayden24 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Irak zijn vanmorgen zeker negentien mensen om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag. Het zou gaan om achttien leden van de Iraakse Nationale Garde en één burger. Hoeveel gewonden er zijn gevallen is niet bekend.

De slachtoffers zaten in een bus, die werd geramd door een auto geladen met explosieven. De aanslag vond plaats zo'n vijftig kilometer ten noorden van Bagdad, bij de stad Balad. Het is de aanslag met de meeste doden in ruim vier maanden in Irak. In de stad Samarra werden vanmorgen ook al vier politieagenten gedood.

Gisteren gaf al-Qaeda een video vrij, waarop te zien ia hoe vijf Iraake veiligheidsbeambten op straat worden doodgeschoten. Dit soort executies zijn bedoeld als intimidatie van Irakezen, die op 30 januari willen gaan stemmen. Op een islamitische website was te lezen dat de vijf "Amerikaanse honden" worden genoemd en dat andere Irakezen die samenwerken met de Amerikanen ook "afgeslacht" zullen worden.

Astarloa dicht bij Barloworld-deal

Als Igor Astarloa tot overeenstemming kan komen met Lampre over een vertrek, zal hij komend seizoen voor Barloworld rijden. Zijn manager omschrijft het als een stap terug om weer vooruit te komen.

Astarloa heeft al enige maanden onenigheid met zijn huidige ploeg Lampre. Die oneingheid komt vooral door een meningsverschil over de geldigheid van het contract van Astarloa na de fusie van Lampre met Saeco. Astarloa wilde zijn oude contract behouden, terwijl Lampre hem een lagere aanbieding deed. Nu de wereldkampioen van 2003 dicht bij een akkoord met Barloworld is, lijkt een afsluitend gesprek nog de enige band met Lampre te vormen.

Astarloa ziet het bij Barloworld wel zitten, ondanks dat het geen ProTour-team is: "Het zal een nieuwe ervaring zijn en als ik afweeg hoe de zaken er voor me voorstonden zal dit de beste optie zijn. De plannen die aan me voorgelegd zijn zien er goed uit, al zullen we wel afhankelijk zijn van wildcards voor de grote klassiekers."

Paolo Zanni, de manager van Astarloa, legt de plannen uit: "Volgende week zullen we met Lampre manager Giuseppe Saronni een gesprek hebben om het contract dat Astarloa nog met ze heeft te beëindigen. Daarna gaan we met het nieuwe team aan de slag, wat in de Italiaanse wedstrijden de naam Valsir zal dragen en in de rest van de wereld onder de naam Barloworld zal rijden."

Gevaarlijke automobilist opgepakt in Appingedam

Zaterdag heeft de politie een automobilist opgepakt die meerdere overtredingen heeft begaan. Na een wilde achtervolging werd de man aangehouden in Appingedam.

Ten eerste was de 24-jarige man bij Ten Boer door rood gereden, waarna hij met hoge snelheid over de N360 naar Appingedam reed. Met de politie achter zich aan reed hij daar met maar liefst 150km/u door de bebouwde kom.

Op een gegeven moment verloor de man de macht over het stuur en kwam met een klap tot stilstand. De man werd vervolgens hardhandig uit de auto getrokken, de politie wist hem te overmeesteren met traangas.

Het bleek ook nog dat de man zwaar onder invloed was van harddrugs en dat hij ook geen rijbewijs had. Tevens bleek de auto niet gekeurd of verzekerd.

Topdrie tennis schenkt gesigneerde rackets

De beste drie tennissers van de wereld, de Zwitser Roger Federer, de Australiër Lleyton Hewitt en de Amerikaan Andy Roddick, geven gesigneerde rackets en ander materiaal weg voor een veiling ten behoeve van de tsunamislachtoffers in Azië.

Ook heeft de spelersvabnd ATP de toernooibijdrage van 25.000 dollar van het Chennai Open, dat maandag begint in India, overgemaakt voor slachtofferhulp. De Zweed Jonas Björkman en de Indiër Mahesh Bhupathi, die in Chennai zullen spelen, hebben gezegd dat zij hun prijzengeld af zullen staan.

Toeristen levend aangetroffen op Indonesisch eiland

Een tiental toeristen, waaronder tenminste één uit Nederland, zijn levend aangetroffen op het Indonesische eiland Pulau Weh. Dat meldt de Jakarta Post. Pulau Weh ligt voor de kust van Sumatra, op korte afstand van de zwaargetroffen stad Banda Aceh, en is één van de bewoonde plaatsen die het dichtst bij het epicentrum van de zeebeving ligt.

Behalve uit Nederland zouden de aangetroffen toeristen uit Engeland, Canada, Japan en Zwitserland afkomstig zijn. Het eilandje is populair onder surf- en duiktoeristen. De Brit Hal vertelt dat hij op het moment dat de vloedgolf naderde aan het surfen was. "Plotseling zagen we tien meter hoge golven op de kust afdenderen. We renden voor ons leven." Volgens Hal kregen de tien, die allen ongedeerd bleven, eten en drinken van de lokale bevolking. Sinds de ramp had het eiland geen elektriciteit meer. De toeristen hebben zich gemeld bij aanwezige militairen op het eiland. Ze zullen waarschijnlijk op korte termijn naar de stad Medan op Sumatra worden gevlogen.

'Bijbelse proporties'
Eerder deze week kwamen al verhalen naar buiten van vier toeristen die daags na de ramp met een vissersboot van het eiland naar de verwoeste stad Banda Aceh wisten te komen. Volgens de Japanse Akiko Tada konden de meeste bewoners en toeristen op het eiland op tijd naar hoger gelegen gedeeltes vluchten, omdat ze door het terugtrekkende water beseften dat er een grote golf op komst was.

Het Brits-Franse koppel Al Howard en Sophie Pasquier beschrijven in hun relaas wat ze aantroffen in Banda Aceh. "Alles was weggevaagd. Het was alsof een kernbom was gevallen. Ik heb in mijn leven doden gezien, maar dat was niets vergeleken bij dit. De vernietiging had Bijbelse proporties." De vier wisten desondanks het vliegveld van de stad te bereiken, vanwaar ze naar Medan konden reizen.

Pulau Weh ligt vlak voor de kust van Sumatra


Dit bericht is om 13:10 gewijzigd

Universiteit biedt vak ufologie aan

De universiteit van Santiago de Compostela in Spanje biedt sinds kort het vak ufologie aan. Studenten die zijn geïnteresseerd in het buitenaardse kunnen deze materie op een serieuze en een wetenschappelijke manier bestuderen, aldus professor Ricardo Bermúdez.

"We weten dat er buiten deze wereld iets is. Maar wat precies, dat weten we niet", geeft Bermúdez aan. Om iedereen de kans te geven het paranormale op een 'serieuze en wetenschappelijke' manier te onderzoeken, staat het vak niet alleen open voor ingeschreven studenten, maar zijn alle geïnteresseerden welkom.

Overlijdensmails slachtoffers Azië vervalst

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Enkele 'grappenmakers' uit Groot-Brittannië jagen met valse e-mailtjes familieleden van vermisten na de ramp in Azië de stuipen op het lijf. In de anonieme e-mails wordt melding gemaakt van het overlijden van de vermisten, maar de brieven zijn vervalst.

Familieleden of vrienden die personen op de site van de televisiezender Sky News als vermist hadden opgegeven kregen de betreffende mailtjes. De post werd gestuurd van een zogenaamd regeringsadres, ukgovfoffice@aol.com, en dragen een briefhoofd waarin staat vermeld dat de afzender het 'Foreign Office Bureau' in Thailand is. De mails bevestigen de dood van de vermiste personen.

"De Britse regering zou nooit via een e-mail aan iemand laten weten dat zijn ouders of naasten dood zijn", aldus een politiewoordvoerder. De politie behandelt de zaak "als een ernstig crimineel feit" en heeft een onderzoek ingesteld.

Gascoigne in het ziekenhuis

De Engelse voetballer Paul Gascoigne is, met waarschijnlijk een longontsteking, opgenomen in het ziekenhuis.

De zaakwaarnemer van Gazza, Alex Armitage, zei eerder tegenover News of the World dat Gascoigne wordt onderzocht op 'verscheidene problemen'. "Er zijn misschien wel 101 dingen met hem mis", aldus Armitage.

Afgelopen week kwam Gazza nog in het nieuws omdat hij had gesolliciteerd voor een baan als manager van Newcastle Jets, dat in de op te zetten Australische A-League gaat spelen.

De voormalige speler van onder meer Newcastle United, Tottenham Hotspur en Lazio Roma, moest zich de laatste jaren al laten behandelen tegen een alcoholverslaving en voor mentale problemen. Een aantal maanden geleden wijzigde hij ook nog zijn naam in G8.

Groningen, Veendam, NEC bieden hulp

FC Groningen en BV Veendam zullen aankomende woensdag in het Oosterpark Stadion een benefietwedstrijd ten bate van noodhulp aan slachtoffers van de zeebeving in Azië gaan spelen.

Naast de toeschouwers betalen ook alle voetballers, bestuursleden, arbiters en journalisten 5 euro entree. De actie is een initatief van een journalist van RTV Noord.

"We hebben dat idee direct omarmd", zo meldde Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen. "Het zou prachtig zijn als we het stadion vol krijgen."

Ook de opbrengst van een oefenwedstrijd tussen NEC en Borussia Mönchengladbach op 16 januari zal tevens worden geschonken aan giro 555.

Aparte filmpjes blog

Satire ten top! Jan-Peter, we komen je haaale! Tenminste zo wordt het aangekondigd bij ons in de submit (ik denk dat ik het met oud en nieuw best grappig had gevonden ). Ook roepen ze de naam van Geertje Wilders, die sowieso één fan heeft die hem adoreert door een fansite.

Je ziet het al weer, genoeg hilariteit op de zondagochtend . Mocht je nou nog meer hilariteit willen, dan kan je hier zien hoe een Nederlandse voetballer zijn been breekt door een wat ongelukkige tackle.

Met dank aan onder andere Etaks voor de submits.

FOK!radio op zondag: de FOK! Top 100 Allertijden

De FOK! Top 100 Allertijden is vanaf nu in zijn geheel live te horen op de radio. Users in het subforum Muziek van het FOK!forum hebben aan de hand van hun persoonlijke lijstjes de Top 100 samengesteld. In een acht uur durende uitzending zullen alle platen voorbij komen.

Tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je het speciale opwarmprogramma 'Sundaymorning Wake up'. Tussen 12:00 en 20:00 uur hoor je vervolgens de gehele lijst. De presentatie zal in handen liggen van SunChaser, Jane, Martijn, TheGrandWazoo, Nolius, ChrisJX en Menjo. We draaien niet alleen de platen, we laten ook FOK!kers aan het woord om hun platenkeus te motiveren. Oud-muziekmod Seborik heeft al toegezegd aan de telefoon te komen. Wie volgt?

Wil jij ook gebeld worden? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Tijdens de uitzending kun je meepraten in het IRC-kanaal #fokradio! en op het FOK!forum. Daarnaast kun je meekijken in de studio in Utrecht via de webcam.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! De Top 100 is te horen op het internetstation ActionRadio. Je kunt op ieder moment inschakelen, want er draait nu al non-stop muziek. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Identificatieteams gaan 24 uur werken

De samenwerkende internationale identificatieteams - waaronder het Nederlandse Rampen Identificatie Team (RIT) - gaan 24 uur per dag werken om zo snel mogelijk alle slachtoffers van de tsunami in Thailand te kunnen identificeren. Al sinds donderdag is het RIT, samen met buitenlandse identificatieteams, actief in Thailand, maar de grootte van de stroom slachtoffers noodzaakt de teams ertoe 24 uur per dag bezig te blijven. Dit verklaarde het hoofd van het RIT, Pieter Wiersinga, gisteravond in een uitzending van de publieke omroep over de ramp in Azië.

Het RIT richt zich voornamelijk op Westerse slachtoffers, in de hoop dat er ook Nederlanders geïdentificeerd kunnen worden. Ze stuiten hierbij echter op het probleem dat Westerse en Oosterse mensen, meestal al een week na hun dood, moeilijk van elkaar vallen te onderscheiden. Van alle lichamen worden kiezen getrokken om ze te vergelijken met gebitsgegevens, en als de identificatie daarmee niet lukt wordt er DNA afgenomen. Het is nog onbekend hoelang het RIT bezig zal zijn in Thailand.

"Verlaten Formule 1 dom van Ford"

Na een verbond van ruim 40 jaar met de autofabrikant heeft Jackie Stewart zijn oordeel klaar. Hij vindt het dom dat het bedrijf uit de Formule 1 is gestapt.

Stewart denkt dat je als grote autofabrikant zeker in de Formule 1 aanwezig moet zijn. Die aanwezigheid zou helpen bij het bepalen van je strategie voor de lange termijn. Hij denkt dan ook dat het vertrek van Ford uit de Formule 1 het bedrijf op de lange termijn zal schaden.

Stewart vertelde: "Eén van de geweldige dingen aan Ford was dat ze op een hoog niveau dachten. Ik geloof dat niet aanwezig zijn in de F1 lange termijn-invloeden zal hebben voor het bedrijf."

Verbindingsrit in Dakar Rally

Gisteren was in de Dakar Rally een lange verbindingsrit. De rit ging over 900 kilometer van Barcelona naar Granada.

In een verbindingsrit worden geen tijdsverschillen genoteerd. Er was wel een eerste afvaller. De Franse motorrijder Denis Comte besloot niet van start te gaan nadat uit de assistentiewagen zijn paspoort, creditcards en geld waren gestolen. De lange verbindingsrit van gisteren ging gewoon over de openbare wegen. Bo Hansson en Claude Ambrosino kwamen als eersten aan in Granada.

Vandaag wordt eerst nog een verbindingsrit van zes kilometer verreden, voordat er nog in Spanje een tijdrit van tien kilometer wordt verreden. Daarna volgt de overtocht naar Marokko en een verbindingsrit van zeshonder kilometer. Na vandaag beginnen de tijdritten steeds langer te worden.

Blinx 2: Masters of Time & Space

Het eerste deel van Blinx: The Time Sweeper verscheen een aantal jaar geleden voor de Xbox en zou een van haar paradepaardjes worden. Het uiteindelijke spel was prima te spelen maar niet alle mogelijkheden werden optimaal benut. Nu komt Artoon met een nieuw deel waarin het pittige katje Blinx het samen met zijn stofzuiger opneemt tegen de kwaadaardige Tom Tom Gang in de strijd om fragmenten van het grote kristal.

Merknaam 'Commodore 64' komt terug

Het merk Commodore 64, erg bekend bij de oudere gamers, komt weer terug. Het bedrijf Tulip Computers International BV dat de rechten van Commodore sinds 1997 in zijn bezit had, heeft de rechten doorverkocht aan het bedrijf Yeahronimo Media Ventures Inc. voor 24 miljoen euro.

Yeahronimo zal de naam gebruiken om de herkenbaarheid van zijn services te vergroten en hoopt geld te kunnen verdienen door de verhoogde interesse in oudere games en computers. De oudere games zullen gespeeld kunnen worden door het gebruik van een website genaamd "Commodore World" en ook zal het bedrijf MP3-spelers onder het merk Commodore uit gaan brengen.

Yeahronimo is ook van plan om actie te ondernemen tegen copyright-schendingen van de Commodore merknaam in de Verenigde Staten.

Manager Ben van Weijhe van Yeahronimo zei over deze overname in een interview: 'We krijgen veel vragen van de fans, die er nog in grote getalen zijn en Commodore zien als hún merk, over wat er gaat gebeuren met de naam. We gaan met hen praten om te kijken welke producten en diensten Commodore gaan aanbieden.'


Een handleiding voor de Commodore 64.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.