Albers erg tevreden over test

Woensdag testte Christijan Albers tegelijkertijd met Robert Doornbos bij Jordan. Achteraf was hij erg enthousiast over zijn test.

Met dinsdag twee Nederlanders bij Jordan is het duidelijk dat er een goede kans is op een Nederlander in de Formule 1 volgend jaar. Met zijn vierdaagse test lijkt Doornbos daar meer kans op te maken dan Albers, die alleen woensdag mocht testten. Albers gelooft echter dat hij de kans heeft aangegrepen zijn visitekaartje af te geven.

Albers vertelde over de test: "Ik heb iets afgegeven. Dit was eigenlijk mijn eerste echte test. Vorige week met Minardi kun je niet testen noemen. Ze vroegen of ik even wilde rijden en dat vind ik helemaal niet erg, maar testen is het niet. Ik kan ook geen vergelijking maken tussen de twee auto's, daarvoor heb ik vorige week te kort gereden."

Met Doornbos had hij niet zoveel behalve dat het een concurrent was: "Ik dacht dat ik wat tijd tekort zou komen op mijn teamgenoot, maar dat was niet zo. Het is gebleken dat ik een snelle leerling ben; een natuurtalent en geen werktalent. Het is prettig te weten dat je dat in je hebt. Ik heb niet veel tijd nodig om mijn snelheid te vinden. (...) Ik ga altijd mijn eigen weg bij dit soort gelegenheden. En het kan me niet schelen wie mijn teamgenoot is. Of het nou een Nederlander is of niet, ik maak ze allemaal af. Dat is mijn instelling."