Sauber tegen 19 races

Eerder werd bericht dat er volgend seizoen 19 races op de kalender zullen staan. Hoewel Peter Sauber, de baas van Sauber, het voorstel wel ondertekende, ziet hij het liever anders.

Hoewel hij de Grand Prix’ van Magny Cours en Silverstone wel wilde redden, wilde Sauber niet dat de races erbij kwamen. Hij had liever gezien dat de races in plaats van andere races kwamen. De races staan er nu op, samen met alle andere races. In ruil daarvoor is er overeengekomen dat er minder wordt getest volgend jaar.

"Ik vind het belangrijk dat we zowel de Grand Prix' van Frankrijk en Engeland hebben, maar ik ben niet voor 19 races in een seizoen. Het is niet goed dat we zo veel races hebben, maar deze twee moeten we eigenlijk gewoon houden.", waren de woorden van Peter Sauber. "Ik wil niet zeggen welke races ik liever weg zou zien gaan, maar als men naar het geheel kijkt, zal men onnodige races zien."

Over de huidige staat van de Formule 1 zei de teambaas dit: "Ik wil de Formule 1 niet afschilderen als terminaal ziek, maar dit zijn wel tijden met problemen. We moeten niet vergeten dat de Formule 1 een enorme groei heeft gemaakt. Nu moeten we eigenlijk de zaken weer op orde krijgen."