Criterium Pantani gewonnen door opvolger

Damiano Cunego, die door velen de nieuwe Pantani wordt genoemd, heeft nu ook het criterium ter ere van zijn illustere voorganger gewonnen.

Giro-winnaar Cunego was erg opgetogen met zijn overwinning: "Ik wilde per se winnen om deze zege te kunnen opdragen aan Marco." Hij bedankte ook de talrijk opgekomen suporters in Cesenatico. "Ik hoop dat Pantani blij zou zijn met de manier waarop we hem herdacht hebben. Er waren veel renners en het was een mooie rit."

Ook Pellizotti die vlak na Cunego over de meet kwam was tevreden over de wedstrijd. "Ik ben blij dat we op deze manier Pantani hebben kunnen herdenken", zegt de 26-jarige Italiaan, "Het resultaat komt op de tweede plaats, deelnemen was vandaag het belangrijkste."

De rit zelf werd gereden over een heuvelachtig parcours in de omgeving van Cesenatico, de geboorteplaats van "Il Elephantino". Fabio Sacchi bracht een vijftienkoppige ontsnapping op gang op de zwaarste helling van hetn parcours, en op de tweede doortocht reed Cunego weg uit die groep, vergezeld door Pellizotti. Luca Mazzanti kwam als derde over de meet, voor Filippo Pozzato.