Schumacher voorziet dubbel gevaar in Monaco

De dominatie van Ferrari zou in Monte Carlo wel eens danig onder druk kunnen komen te staan volgens Schumacher. Hij voorspelt een glansrijke rol, misschien zelfs wel de winst, voor zowel BAR als Renault gedurende het aankomende weekend in het puisant rijke prinsdom.

Schumacher komt naar Monte Carlo met een comfortabele voorsprong van 18 punten in het wereldkampioenschap op Rubens Barrichello. Maar hij geeft tegelijkertijd toe dat de achterliggende coureurs, inclusief Jenson Button, Jarno Trulli en Fernando Alonso wellicht er vandoor zouden kunnen gaan met de winst.

"Hoewel ik vorig jaar slechts derde werd betekent dit natuurlijk niet dat we dit jaar niet de race kunnen winnen", aldus Schumacher.

Schumacher:"Afgelopen jaar hadden we niet net dat beetje extra dat je nodig hebt voor de overwinning, dit jaar willen we het absoluut beter doen. Ik zie geen reden waarom we het niet zouden kunnen waarmaken. Hoewel ik me wel realiseer dat BAR-Honda in topvorm is op het moment. Monte Carlo is een beetje als Imola en ik herinner me dat ze daar niet helemaal geweldig voor de dag kwamen. Ook Renault zal het ons echter enorm moeilijk gaan maken.

Meer dan waar dan ook is de pole-position enorm belangrijk in Monte Carlo, hoewel met een zeer uitgekiende strategie het ook mogelijk moet zijn om de race van wat verder naar achter te winnen. Ik ben altijd erg gemotiveerd voor deze GP en deze keer zal het niet anders zijn."