Ook Lampre wil Astarloa wel

Lampre heeft zich nu ook gemeld voor het overnemen van Igor Astarloa van Cofidis. Daarmee is het de tweede ploeg die zich meldt.

Eerder meldde Patrick Lefevere zich al namens Quick Step - Davitamon. Nu heeft Lampre zich officieel gemeld. Astarloa heeft de Amstel Gold Race al moeten missen en wil nu snel onderhandelen. Eigenlijk hoopt hij volgende week weer mee te kunnen doen aan Luik - Bastenaken - Luik.

Voor de meeste teams is het lastig nog een renner te contracteren, omdat de budgetten op zijn en ze al 25 renners hebben. Lampre mist voorlopig nog een echte kopman en die positie zou Astarloa goed kunnen vervullen. Ze zijn zich wel bewust van de stevige concurrentie van Quick Step.

Update
Lampre lijkt nu ook de beste kansen te maken om de wereldkampioen binnen te halen. De persoonlijke manager van Astarloa zat gisteren lange tijd met de ploegleiding aan tafel. Volgens hem is Lampre de enige kans voor Astarloa om alsnog de Waalse klassiekers te kunnen rijden. Nu woensdag 21 april start de Waalse pijl al, de koers die Astarloa vorig jaar won.

"Bij Quick Step-Davitamon breng ik hem zeker niet onder", vertelt de manager, "Als Astarloa komt, is het om voor Relax - Bodysol te rijden, maar die ploeg is noch in de Waalse Pijl, noch in Luik-Bastenaken-Luik startgerechtigd." Bodysol is de tweede ploeg van Patrick Lefvévère en heeft dringend UCI-punten nodig om alsnog een deelname aan de ronde van Frankrijk te kunnen verzekeren.