Andersson stopt als Teambaas

Toyota-Teambaas Ove Andersson zal op 1 Januari zijn functie als Teambaas naast zich neer leggen, de fuctie word overgenomen door Tsutomu Tomita, voorzitter van Toyota Motorsport

Andersson zal wel verbonden blijven aan het team, al is het niet als Teambaas maar als adviseur.

"Ik wil Toyota graag bedanken voor de mogelijkheden die ze mij hebben gegeven in de diverse motorsport activiteiten en ik ben er trots op bij het team te blijven in mijn nieuwe functie," aldus Ove Andersson.

"30 jaar geleden ben ik samen met drie mensen begonnen in België. Sinds die tijd hebben we veel bereikt met Toyota. We hebben Toyota's allereerste Formule 1-auto gebouwd. Toen ik voor het eerst op de grid stond in Australië in 2002 was dat een geweldig gevoel, dat ik nooit zal vergeten. Ik ben er zeker van dat Toyota succesvol zal zijn in de Formule 1, en ik kijk al uit naar de eerste overwinning in de nabije toekomst."

"We kunnen Ove niet vaak genoeg bedanken voor wat hij bereikt heeft met Toyota Motorsport," aldus Tsutomu Tomita. "Vanaf volgend seizoen zal ik leiding geven aan het bedrijf en aan de raceactiviteiten samen met president John Howett. Met de hulp en het advies van Ove willen we van Panasonic Toyota Racing zo snel mogelijk een topteam in de Formule 1 maken."