Turkije geeft veel geld voor F1 uit

Turkije, dat vanaf 2005 op de kalender wordt opgenomen, geeft hier $100 miljoen aan uit. Het project was het gevolg van het vorige maand getekende contract dat de Formule 1 vanaf 2005 voor zeven jaar naar nog te bouwen circuit laat komen.

De Turkse regering zal de kosten voor de Grands Prix betalen, dat wordt op $13,5 miljoen geschat. Ook wordt de baan op staatsgrond gebouwd. Dat zal vlakbij Istanbul zijn, aan de Aziatische kant. Daar is recentelijk ook een vliegveld gebouwd. De bouwkosten worden op $60 miljoen geschat.

Volgens Ecclestone wordt er al 10 jaar aan gewerkt om de Formule 1 naar Turkije te halen. Hij verwacht dat het ook een positieve bijdrage voor het toerisme geeft. De Turkse premier Tayyip Erdogan verwacht door de Grand Prix zo'n drie miljoen extra toeristen.

De keuze voor Istanbul heeft te maken met de goede bereikbaarheid, deze zou beter zijn dan van sommige andere Europese circuits. In het algemeen zit er 2 weken tussen opeenvolgende races. Voor het opbouwen en afbreken van noodzakelijke apparatuur is vaak ongeveer drie dagen nodig.