Keert Lammers terug in de Formule 1?

Autocoureur Jan Lammers wil zijn eigen F1-team beginnen, zo maakte hij vandaag bekend.

De oorzaak van deze uitspraak ligt in de veranderingen binnen de Formule 1 zo zegt Lammers. "Veel teams leasen tegenwoordig motoren en de mogelijkheid kan ontstaan dat een chassis wordt gekocht in plaats van het in eigen beheer te maken. Natuurlijk heb je partners nodig, maar die kunnen zich aandienen. Als ik morgen het budget zou hebben, zou ik er direct in stappen." Partners vinden zou voor Lammers niet de grootste zorg zijn, zo zegt hij zelf. Hij 'weet waar hij de boodschappen moet doen' en gaat er vanuit dat er voldoende intresse in Nederland.

Op dit moment is Lammers al mede-eigenaar van Racing for Holland, een team dat onder andere meedoet aan de 24 uur van Le Mans. Lammers is hier zelf een van de coureurs. Dit jaar zal hij porberen zich in te schrijven met twee auto's.

"Als je naar ons team kijkt, zie je dat er een behoorlijke groei in zit. Van een eigen auto naar het kampioenschap sportcars en dit jaar waarschijnlijk met twee auto's naar Le Mans. Als je verder denkt, zou het ooit Formule 1 kunnen worden. Nu nog niet, maar wie weet over drie, vier jaar wel. Dan ga ik de uitdaging zeker niet uit de weg," zegt Lammers.