FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 februari 2003

Man (81) moet zoektocht naar Bin Laden staken

Een 81-jarige man uit de Verenigde Staten (Ohio) is in IsraŽl gearresteerd. De man droeg twee pistolen met zich mee en vertelde de lokale politie op weg te zijn naar Afghanistan. Daar wilde de oude man achter Osama Bin Laden aan om daarna de 25 miljoen dollar aan beloning te claimen, aldus zijn IsraŽlische advocaat.

Om een aanklacht te voorkomen leverde Daniel Chick zijn twee wapens in, en vertrok uit IsraŽl naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. De politie vond de wapens en munitie in een tas toen Chick probeerde via de boot verder te reizen.

"Hij zocht naar Bin Laden voor het avontuur", aldus de IsraŽlische advocaat Costa. De advocaat weet overigens weinig van de bejaarde Amerikaan; sinds zijn vertrek uit IsraŽl heeft de advocaat geen contact meer. Ook is er niets bekend over zijn woonplaats of familie. Volgens de advocaat is de man via de Verenigde Staten gestopt in Duitsland, om zijn dochter te bezoeken, en daarna doorgereisd naar ItaliŽ om daar over te stappen naar IsraŽl.

Keert Lammers terug in de Formule 1?

Autocoureur Jan Lammers wil zijn eigen F1-team beginnen, zo maakte hij vandaag bekend.

De oorzaak van deze uitspraak ligt in de veranderingen binnen de Formule 1 zo zegt Lammers. "Veel teams leasen tegenwoordig motoren en de mogelijkheid kan ontstaan dat een chassis wordt gekocht in plaats van het in eigen beheer te maken. Natuurlijk heb je partners nodig, maar die kunnen zich aandienen. Als ik morgen het budget zou hebben, zou ik er direct in stappen." Partners vinden zou voor Lammers niet de grootste zorg zijn, zo zegt hij zelf. Hij 'weet waar hij de boodschappen moet doen' en gaat er vanuit dat er voldoende intresse in Nederland.

Op dit moment is Lammers al mede-eigenaar van Racing for Holland, een team dat onder andere meedoet aan de 24 uur van Le Mans. Lammers is hier zelf een van de coureurs. Dit jaar zal hij porberen zich in te schrijven met twee auto's.

"Als je naar ons team kijkt, zie je dat er een behoorlijke groei in zit. Van een eigen auto naar het kampioenschap sportcars en dit jaar waarschijnlijk met twee auto's naar Le Mans. Als je verder denkt, zou het ooit Formule 1 kunnen worden. Nu nog niet, maar wie weet over drie, vier jaar wel. Dan ga ik de uitdaging zeker niet uit de weg," zegt Lammers.

Albers aan de slag bij Jordan?

Vele Nederlanders waren al blij met de komst van Jos Verstappen in de Formule 1, maar nu maakt Christijan Albers misschien ook zijn opwachting in de wereld van de Forumle 1.

Albers was al een van de namen die werd genoemd voor een stoeltje bij Minardi, maar daar werden uiteindelijk Verstappen en Wilson gekozen als coureurs. De voornaamste reden was de Verstappen en zijn manager Huub Rothengatter niks zagen in twee Nederlanders bij Minardi.

Lodewijk Varossieau, Albers' manager, maakte bekend dat er misschien de mogelijkheid was voor zijn pupil om bij Jordan te gaan testen. Samen met Renault en Minardi heeft dat team namelijk een extra training op vrijdag.

Als Albers al testrijder zal worden, dan zal hij er zeker niet bij zijn op Albert Park volgend weekend. De eerste test zullen waarschijnlijk worden gehouden op 18 april op het circuit van Imola. Varossieau was erg positief over de mogelijke plaats voor Albers. "Ik durf te garanderen dat Chris dit seizoen gaat testen en het is ook bijna zeker dat hij weer Duits Toerwagen Kampioenschap (DTM) gaat rijden," zo zei hij.

Paranormaal is normaal volgens geleerde

Een controversiele wetenschapper zegt dat paranormaal normaal is. Je staat in een lift een je weet dat iemand naar je kijkt zonder dat je hem of haar ziet. Of je denkt aan iemand en de telefoon rinkelt waarna die persoon aan de lijn blijkt te zijn. Of de telefoon gaat niet over maar je wil een persoon bellen en die persoon blijkt ineenkeer aan de andere kant van de lijn te zijn zonder dat die over ging. Of een partner maakt je zinnen af, alsof het lijkt of hij of zij weet wat je wil gaan zeggen. Of elke keer dat je naar een digitale klok kijkt staat er een frappante tijd.

Zulke onverklaarde mogelijkheden, waaronder telepathie, voorgevoelens en het gevoel dat er naar je gekeken wordt zijn niet paranormaal, ze zijn normaal, zegt Rupert Sheldrake, wetenschapper biologie van de Cambridge Universiteit en Harvard Universiteit. Sheldrake zegt: "De krachten van je geest die tot nu toe genegeerd zijn door natuurkundigen zijn een nieuwe wetenschappelijke uitdaging". Sheldrake woont in Londen en is de schrijver van 60 wetenschappelijke artikels. Sheldrake schrijft in een van zijn boeken dat zijn onderzoek heeft aangetoond dat honden telepatische eigenschappen hebben. Ze weten wanneer hun baasje aankomt of wanneer hun baasje in gevaar is.

In een nieuw boek dat in maart zal verschijnen staat dat een wetenschappelijk onderzoek aangetoond heeft dat 70 tot 90 procent van de volwassenen voelt wanneer ze van achter aangekeken worden. Om zijn theorieŽn te ondersteunen, waaronder telefoontelepathie gebruikt hij een database met 4000 gevallen, 1500 telefooninterviews en een decade van experimenten.

Collegawetenschappers zijn aan het discussiŽren over zijn theorieŽn en experimenten. "We hebben zijn experimenten herhaald en we komen tot conclusies die dicht bij zijn resultaten liggen," zegt Dean Radin, geleerde aan het Institute of Noetic Sciences in Petaluma, CaliforniŽ. Noetic refereert naar het intuitief aanvoelen en weten van dingen. Radin zegt wel dat Sheldrakes ideeŽn erg populair zijn - veel mensen wereldwijd geloven in buitenzintuigelijke waarneming - en onbewezen theorieŽn bedenkt om ze te verklaren.

Meer steun voor nieuwe Irak-resolutie

ekimov had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De steun voor een nieuwe resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN), die de weg effent voor gebruik van geweld tegen Irak lijkt te groeien, zo meldde 2Vandaag vanavond. Pakistan en Mexico, twee van de vijftien leden van de raad, lieten vandaag namelijk doorschemeren dat zij niet afkeurend staan tegenover het ontwerpbesluit dat door de Verenigde Staten en Groot-Brittannie is opgesteld.

Met deze instemmende reacties plukken de voorstanders onder leiding van Washington de eerste vruchten van een grootscheeps diplomatiek offensief om de twijfelende leden van de raad over de streep te trekken.

Voor aanname van de resolutie zijn negen van de vijftien stemmen nodig. Behalve de VS, de Britten en Spanjaarden spraken tot nu toe alleen de Bulgaren een 'ja' tegen de resolutie uit. Bulgarije ziet de stap als middel om Irak nog verder onder druk te zetten zich te ontwapenen.

Frankrijk, Rusland, China, Duitsland en Syrie behoren tot het 'vredeskamp' dat de VN-inspecteurs in Irak langer hun werk wil laten doen. Frankrijk, Rusland en China kunnen als permanente leden met hun vetorecht de resolutie tegenhouden.

De Afrikaanse landen Angola, Kameroen en Guinee en het Latijns-Amerikaanse Chili namen officieel nog geen standpunt in.

Idols komt met 'verkiezingsposters'

Planton had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Idols gaat proberen om de gekte van het tv-programma nog verder uit te breiden. Na de uitzending van zaterdag 1 maart zal de strijd tussen de twee overgebleven Idols-kandidaten, op weg naar de finale, in volle hevigheid losbarsten. In de Telegraaf van maandag 3 maart zullen een soort van paginagrote verkiezingsposters worden afgedrukt van de twee overgebleven kandidaten. De posters zijn ook af te halen bij vestigingen van het Kruidvat.

Bedoeling is dat Idols-fanaten zo'n 'verkiezingsposter' van hun favoriet voor het raam gaan hangen. Omdat niet iedereen op voorhand zo mallotig zal zijn aan een dergelijk verzoek te voldoen, heeft men vette prijzen voor posterophangers in het vooruitzicht gesteld.

Aan ťťn van de posterophangers wordt een gloednieuwe auto (Toyota Yaris) uitgereikt. Verder zijn er nog een hele reeks kleiner prijzen te winnen. Via de speciale prijswebsite is ook nog een aparte orginaliteits prijsactie te vinden.

Of Nederland Idols-idioot genoeg is om complete wijken volgeplakt met Idols-posters voor de ramen te kunnen veroorzaken, zal komende week blijken.

Hind voor je raam


Of Jim Bakkum op zo'n poster komt te staan is nog even afwachten. Hťťl Egmond Binnen heeft in ieder geval al de zenuwen, zo lijkt het. Haalt de nu 15-jarige havo-scholier de finale en komt de sprong naar de roem dichterbij?.

Om de jonge Jim een duwtje in de rug te geven kwam good-old Gerard Joling zelfs even in Egmond acte de prťsence geven. Uiteraard onder het oog van journalisten gaf hij wat tips aan de Idols-kandidaat.

Zo wilde Jim weten hoe je met fans moet omgaan: ,,Vooral het omgaan met fans die zo maar aanbellen vind ik wel eens moeilijk. Als ik op zondagochtend in mijn kamerjas rondloop, zit ik daar niet op te wachten.''
Jolings tip: ''Vergeet nooit dat je fans straks je cd's gaan kopen, dus wees altijd aardig voor ze. Maar zorg dat ze niet alle energie uit je wegtrekken. Leg wat foto's met handtekeningen klaar bij de deur en vraag maar of je ouders die meisjes te woord staan. Het zal na een tijdje vanzelf ophouden, want het type meisjesfans dat op de stoep staat, heeft om de paar jaar een nieuw idool.''

Mocht de rest van de tips je interesseren, kun je die nalezen op de site van het NHD.

Bittere nasmaak na zelfmoord kok

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mr. Loiseau, een bekende Franse chef kok, is dood gevonden naast een jachtgeweer in zijn huis. De geruchten over zijn dood, schijnbaar een zelfmoord, deden al snel de ronde. Zijn dood volgde op een dreigend verlies van een ster in de Michelin gids.

Hij begon zijn carriere als leerling van Pierre Troisgros in de omgeving van de Loire. Zijn lichte Franse keuken maakte hem beroemd. Hij kocht zijn eigen hotel dat hij uitbreidde. Hierdoor zat hij al voor miljoenen in de schuld toen hij in 1991 zijn derde ster kreeg. Om van zijn schulden af te komen kocht hij nog drie restaurants in Parijs en verbond hij zijn naam aan een nieuw merk vacuum verpakt eten. De druk van het werk werd al snel een zware last.

Volgens zijn personeel was hij overwerkt en al een paar weken niet zichzelf. Hij stond al wekenlang onder druk door de onzekerheid over zijn ster, die hij uiteindelijk wel hield.

Op de dag van zijn dood wilde het personeel doorwerken. Dit werd opgegeven toen het ontbijt in tranen geserveerd werd. "We dachten dat we het aankonden, maar het is te moeilijk," zegt mevrouw Gaitey, naar haar lege kamers kijkend. "Hij is hier overal aanwezig."

Krant trapt in Japanse hoax

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerst komt Evil Bert in het journaal voorbij, nu heeft een Australische krant de gemanipuleerde foto's van een "nieuwe Japanse rage" geplaatst.

Een nog onbekend Japans magazine begon met het verhaal. De foto's laten wat vrouwen met doorkijkrokjes zien, met het commentaar dat dit geen doorkijkrokjes zijn, maar gewone rokken met blote benen en een slipje erop geschilderd.

Hoogstwaarschijnlijk zijn de foto's gemanipuleerd. De benen die te zien zijn en geschilderd zouden moeten zijn, lopen bijvoorbeeld precies gelijk aan de echte benen.

Verder zijn er nog veel zakenmensen ingetrapt. Kjeld Duits, een Japanse journalist en modefotograaf, wordt veel gevraagd waar deze rokken te koop zijn, zodat ze geimporteerd kunnen worden. Hij zegt bijna gevonden te hebben welk Japans magazine de bron is van de hoax.

Hevige verkiezingsstrijd idols

De ene verkiezingscampagne is nog niet voorbij of de volgende staat alweer voor de deur. Ook de verkiezingsstrijd rond idols barst los. En jij kunt daaraan meedoen door posters op te hangen van je favoriete Idol! Op www.SteunjeIdolmetRexona.nl vind je informatie over de posteractie en een overzicht van de te winnen prijzen. Ook kun je meedoen aan de actieprijsvraag op de site: stuur een verrassende motivatie waarom jij wilt dat jouw favoriete Idol gaat winnen. Vanaf 2 maart vind je er bovendien een echte Idol kieswijzer, voor het geval je nog niet zeker weet welke idol je voor je raam moet hangen. Owja de posters zijn in de Telegraaf van maandag te vinden en vanaf dinsdag bij de kruidvat te halen.

rickmans gaat voor Jamai
www.SteunjeIdolmetRexona.nl

Coentunnel wordt verhoogd

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is van plan de Coentunnel in Amsterdam met ruim tien centimeter te verhogen. De bedoeling van de verhoging is het aantal meldingen van vrachtwagens die de maximale doorrijhoogte overschrijden te doen afnemen. De 'verhoging' vindt plaats door de matrixborden en de verlichting in de tunnel te verplaatsen.

Elke maand zijn er nu 150 meldingen die bij Rijkswaterstaat binnen komen van verkeer dat de maximale doorrijhoogte van 4.18 meter overschrijdt. Door dat te verhogen naar 4.29 meter wordt verwacht dat het aantal meldingen van 150 naar 25 per maand afneemt. De verhoging van de tunnel zou veel tijd schelen voor automobilisten die vaak voor de tunnel in de file staan omdat er weer een hoogtemelding is, de tunnel wordt dan afgesloten.

Rijdersbriefing op TV?

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de rijdersbriefing, die op de zondagochtend wordt gehouden, wel eens op TV uitgezonden zou kunnen worden. Dit zou dan mede zijn om het wegvallen van de zondag warm-up op te vangen.

"…ťn van de nadelen van de regeling die van kracht is tussen de kwalificatie en de race is dat de teams niets meer hebben aan een warm-up op zondagochtend," aldus Max Mosley, president van de FIA. "De kijkers en toeschouwers zijn gewend om op zondagochtend de warm-up te kijken, dus zijn we genoodzaakt om deze met iets anders te vervangen. Het idee waar we nu aan werken is om deze met de rijdersbriefing te vervangen. Hier zal de media de mogelijkheid hebben om er verslag van te doen. De coureurs kunnen het hebben over allerlei gebeurtenissen uit voorgaande race, trainingen etc. Er is altijd een onderwerp om het over te hebben. We denken bovendien dat de kijker zo, op een persoonlijke manier, meer inzicht krijgt in een coureur."

De mogelijkheid bestaat dat deze regeling al tijdens de Grand Prix van AustraliŽ ingevoerd wordt.

Meer info nieuwe kwalificatie

Naast de nodige reglementswijzigingen is er ook nog een extra verduidelijking naar buiten gebracht wat de kwalificatie betreft.

Tom Schiphof wist ons vandaag het volgende te melden:

Extra geheugensteuntje voor de nieuwe kwalificatie:

* De kwalificatie wordt voortaan over 2 dagen gehouden. Zowel vrijdag als zaterdag begint de sessie, die ťťn uur duurt, om 14.00 lokale tijd.

* De coureurs hebben de kans om op een vast moment een snelle tijd neer te zetten.

* De vrijdaguitslag bepaalt de volgorde tijdens de zaterdagsessie. Deze bepaalt op zijn beurt de startopstelling voor de race.

* Een coureur heeft 30 seconden om tijdens een sessie de baan te betreden. Zodra een licht, dat aan het einde van de pitstraat is geplaatst, op groen gaat, loopt de tijd.

* Zodra een coureur begint aan zijn snelle ronde, mag de volgende coureur de baan oprijden. Dit is echter niet van toepassing op zesde, elfde en zestiende coureur. Zij zijn verplicht om te wachten tot de voorgaande coureur terug is in de pits.

* Een coureur die er niet in slaagt om binnen 30 seconden op de baan te komen, mag niet meer deelnemen aan de rest van de sessie. Twee minuten nadat dit is gebeurt gaat het licht voor de volgende coureur op groen.

* Een coureur die stilvalt tijdens de opwarmronde mag niet meer deelnemen aan de rest van de sessie. Zodra de stilgevallen auto veilig is verplaatst, gaat het licht voor de volgende coureur op groen. Deze volgende coureur moet minimaal twee minuten van tevoren op de hoogte zijn gebracht. Deze coureur heeft daarmee dus minimaal 2 minuten en 30 seconden de tijd voor het groene licht.

* Een coureur die stilvalt tijdens zijn vliegende ronde mag eveneens niet meer deelnemen aan de rest van de sessie. Over het gehele circuit zal de rode vlag gezwaaid worden. De coureur die op dat moment bezig is met de opwarmronde mag terugkeren naar de pits. Deze coureur krijgt dan vijf minuten de tijd voordat het licht weer op groen gaat. Tijdens deze vijf minuten mag er getankt worden, maar ook de banden mogen verwisseld worden.

* Als een coureur stilvalt in zijn vliegende ronde wordt er automatisch vijf minuten bij de sessietijd bijgeteld.

Overeenstemming over bezuinigingen

Het begrotingstekort moet in 2007 nul euro zijn, de PvdA kwam hierin de CDA tegemoet tijdens de formatie. Het gevolg hiervan is dat er meer dan veertien miljard euro bezuinigd moet gaan worden. Wouter Bos wilde echter wel zekerheid dat er goed naar de gevolgen van de bezuinigingen wordt gekeken, en dat een aantal PvdA-punten zoals bijvoorbeeld de Melkert-banen wordt gerealiseerd.

CDA-leider Balkenende en PvdA-leider Bos waren tevreden over het gesprek. Balkenende en Bos waren echter niet positief over de economische situatie in Nederland. De huidige situatie zou Balkenende aan de jaren tachtig, jeugdwerkeloosheid was toen een groot probleem, doen denken. Het gaat dan vooral om scholing die mensen de mogelijkheden moet bieden op de arbeidsmarkt. De toenemende arbeidskosten zijn ook als een probleem aangemerkt, Nederland dreigt zich uit de internationale markt te prijzen.

Wonderbaby klaagt huisbaas aan

tsuihark vertaalde voor ons het volgende verhaal, waarvoor grote dank!

Erika Nordby, een "wonderbaby" die bijna doodvroor nadat ze naar buiten was gekropen met -24C in een shirt en luier, klaagt de huisbaas en huurders van het huis aan waar dit gebeurde. Alle zeven wisten ze dat de achterdeur niet goed sloot en hadden hem moeten laten repareren.

Erika, met hulp van een volwassen "vriend", wil 101.000 dollar voor de schade plus een onbekend bedrag ter compensatie van toekomstig verlies van inkomen, kosten van toekomstige hulpverlening en verlies van zelfstandigheid.

De provincie Alberta in Canada doet mee en eist een vergoeding voor 58.000 dollar aan verzorging die nodig was om Erika weer op de been te krijgen en toekomstige hulp aan haar.

Het kind was middenin de nacht wakker geworden en de achterdeur uitgelopen. Hier bevroor ze bijna onmiddelijk. Pas uren later werd ze gevonden door haar moeder. Artsen verklaarden haar klinisch dood, want haar hart stond al meer dan twee uur stil. Doordat Erika bevroren was werd er echter weinig schade aangericht en kon ze in het ziekenhuis na huidtransplantatie en fysiotherapie weer lopen. Uiteindelijk hield ze er vrijwel niets aan over.

Turkse theehuizen blijken hoerenkasten

zebirski en Neoman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Eindhoven meldt dat een aantal Turkse theehuizen aldaar een dekmantel zijn voor allerlei maffia-achtige praktijken, zoals het onder dwang laten werken van buitenlandse vrouwen als prostituee. De politie denkt dat in Eindhoven enkele honderden buitenlandse vrouwen gedwongen worden zich te hoereren. Vooral uit voormalige Oostbloklanden, Nigeria en Ghana worden de vrouwen, veelal met een smoes, naar Nederland gehaald.

Deze week pakte de politie 10 Poolse, 8 Bulgaarse en ťťn Russische vrouw op die als prostituee werkten in 10 verschillende Turkse theehuizen. Volgens een politiewoordvoerder slechts het topje van de ijsberg.

Film Review: Final Destination 2

Het regent sequels. Nu is dat opzich niet eens zo erg, maar minder leuk is dat de sequels meestal minder sterk zijn als hun voorganger.

Een kijkje in de wondere wereld van de sequels brengt ons dit jaar in ieder geval X-MEN 2, The Matrix: Reloaded en Revolutions, 2 Fast 2 Furious, Charlie's Angels: Full Throttle, Terminator 3: Rise Of The Machines, Tomb Raider 2, Dumb And Dumberer, American Pie 3 en Bad Boys 2. U bent er nog? Mooi, want nu is er dus ook: Final Destination 2.

In deel ťťn wordt duidelijk dat het niet verstandig is om met de plannen van De Dood te spelen, want verliezen doe je toch. De vraag blijft alleen wanneer, en vooral hoe. Gelukkig beantwoordt deel twee deze vragen opnieuw.

DVD Review: The 51st State

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, zeggen ze. Maar je weet ook niet hoe je soms een film leert kennen.

Ik hoorde het nummer 'Music Is The Drugs' van Lee Haslam op de cd van Tom Harding. De stem die daarin werd gebruikt kwam me zo bekend voor, dus ik ging op zoek. Ik kwam uit bij Formula 51 (The 51st State) met Samuel L. Jackson. Dat leek me wel een leuke film! Helaas was ie niet (meer?) in de bioscoop en heb ik er eigenlijk niet meer aan gedacht.

Tot gisteravond, toen ik in de videotheek stond en mijn oog ineens viel op de DVD van The 51st State. Die moest ik zien! Wil je weten of ik me heb vermaakt?


DetailsVerenigde Staten, 92 minuten
GenreActie/Avontuur/Komedie
RegieRonny Yu
CastSamuel L. Jackson, Robert Carlyle, Emily Mortimer, Meatloaf, Rhys Ifans, Ricky Tomlinson, Sean Pertwee e.a.

Aangifte tegen Ahold topman

Tegen Ahold-topman Van der Hoeven is bij justitie aangifte gedaan door de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI). Volgens de SOBI heeft Van der Hoeven zich schuldig gemaakt aan heling danwel medeplichtigheid aan verduistering.

De SOBI zegt dat Van der Hoeven vorig jaar betrokken was bij fraude rond de Argentijnse supermarktketen Disco-Ahold. Daarbij kwam bijna een half miljard dollar in handen van de voormalige eigenaren, terwijl dit naar de banken had moeten gaan. De SOBI houdt Van der Hoeven hiervoor aansprakelijk, omdat hij hoofd juridische zaken was.

Sinds afgelopen maandag is het aandeel Ahold op de beurzen dramatisch gezakt, nadat bekend werd dat er onregelmatigheden waren in de boekhouding van de Amerikaanse dochter U.S. Foodservice. Van der Hoeven stapte die dag ook op.

CDA minister wil softdrugs harder aanpakken

CDA-minister van Justitie Donner wil het gedoogbeleid voor softdrugs aanpakken en gelijktrekken met de Europese regelgeving. Dat blijkt uit een vertrouwelijke notitie waarin 'een scherpe inperking van het aantal koffieshops' staat gemeld.

De afgelopen vijf jaar is het aantal koffieshops al een stuk kleiner geworden. Momenteel telt ons land een kleine 800 verkooppunten van marihuana en wiet, tegen 1.500 in 1998. Niet genoeg vindt Donner; binnen een paar jaar moeten er minimaal nog eens 400 koffieshops worden gesloten.

Ook wil Donner een hardere en gerichtere aanpak van het aantal hennepkwekerijen. Ook de kleinere thuiskwekers zullen worden aangepakt. Onderdeel van Donners plan is namelijk een offensief tegen illegale hennepplantages. Steeds vaker zouden criminele bendes huizen en kelders in achterstandswijken gebruiken om hennep te kweken, zo blijkt uit nog niet gepubliceerd onderzoek van criminoloog prof. dr. Frank Bovenkerk.

De minister zal zijn plannen binnenkort aan de Tweede Kamer voorleggen. Omdat Donner ook informateur is, zullen zijn voornemens ook bij de kabinetsformatie aan de orde komen. Probleem voor Donner is wel dat de PvdA niets voelt voor een harde lijn tegen softdrugs. De partij vindt dat de politie haar energie beter kan steken in boeven vangen. Bovendien is een zeer prominente PvdA'er, Johan Stekelenburg (lijsttrekker Eerste Kamer) een voorstander van legalisatie.

Drie doden in Helmondse woning

psv en glingo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een woning aan de Statenlaan in Helmond heeft de politie gisteren de lichamen aangetroffen van drie mannen. Zij zijn vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De vondst werd net voor middernacht gedaan, nadat buurtbewoners de politie hadden gewaarschuwd dat er iets niet in de haak zou zijn in de woning.

Inmiddels heeft de politie twintig rechercheurs op de zaak gezet. Het is nog niet duidelijk waarom de mannen om het leven zijn gebracht en wat hun identiteit is. Hoe de mannen om het leven zijn gekomen wilde de politie niet kwijt.

Dieptepunt in economische groei

In 2002 is de Nederlandse economie maar met 0,3% gegroeid; het laagste groeicijfer in 20 jaar tijd, zo meldt het CBS op basis van definitieve berekeningen.

In Europa deden alleen de eurolanden Duitsland en ItaliŽ het nog slechter, met 0% groei. Spanje kende de grootste groei, met 1,9%. In de gehele eurozone was de groei 0,5%.

De president van de Europese Centrale Bank, Wim Duisenberg, vreest dat de eurozone in de tweedehelft van dit jaar de voorspelde groei van 2,25% niet haalt.

Tv-zender Veronica moet gaan scoren met seks

Jeroen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe Veronica probeert te scoren met veel seks. Dat blijkt uit de programmering die de zender vandaag presenteerde. Ook realityprogramma's en een talentenjacht moeten de kijkcijfers uit het slop halen.

In het programma 7 Lives Xposed, een variant op Big Brother, hebben de bewoners maar ťťn opdracht: 'Doe het zo veel mogelijk met een medebewoner of met jezelf'. Wie hier nog niet genoeg aan heeft kan kijken naar The Anna Nicole Show, waarin het leven van deze seksbom wordt gevolgd, en het dagelijkse programma Webcamgirls, waarin vrouwen uit de cybererotiek aan bod komen.

Na de vele realitysoaps krijgt ook Veronica haar eigen soap rond de kunstschilder Peter Klashorst en zijn twee Afrikaanse vrouwen. Klashorst is in Afrika diverse malen opgepakt vanwege het vervaardigen van 'obscene schilderijen'.

Veronica gaat elke doordeweekse dag tussen 19.00-24.00 uitzenden.

Moslimlanden eisen excuses van Hirsi Ali

RonaldV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 56 landen tellende 'Organisation of the Islamic Conference' (OIC) eist dat VVD-leider Zalm het Kamerlid Hirsi Ali opdracht geeft, om haar 'grove' opmerkingen over de profeet Mohammed terug te nemen. Ook eisen ze excuses. In totaal ondertekenden 21 landen van de OIC een brief gericht aan Zalm die de eisen bevat.

Leden van de OIC zijn onder meer Irak, LibiŽ, Algerije, Saoedi-ArabiŽ en nog enkele landen waar de mensenrechten met voeten worden getreden, zo meldt de Telegraaf. In de brief staat onder meer dat de uitlatingen van Hirsi Ali er voor zorgen dat er verdere spanningen tussen het westen en de moslims ontstaan. Bovendien meent de OIC dat de "beledigende uitspraken" in strijd zijn met het VVD-programma.

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali peinst er niet over om haar uitspraken, dat de profeet Mohammed naar huidige westerse maatstaven een pervese man en tiran is, in te trekken. Ook excuses zijn niet aan de orde. VVD-leider Zalm is niet eens van plan om op de brief te reageren. Hij vindt dat Hirsi Ali op persoonlijke titel heeft gesproken. Vorige week vertelde hij dat al aan een aantal ambassadeurs van moslimlanden die bij hem op bezoek kwamen. Toen zei hij ook dat de VVD als partij geen standpunten heeft over geloof en ongeloof.


-
Het NRC heeft de brief op haar website gepubliceerd.

Film Review: Star Trek: Nemesis

Al sinds 1966 is Star Trek enorm populair. Nu 37 jaar later is Star Trek er nog steeds. Reden genoeg voor de mensen achter Star Trek de tiende film op het witte doek te laten verschijnen.

Deze film is de vierde uit de reeks met de cast van Star Trek: The Next Generation, en ook de laatste. Desondanks een film waar menigeen van kan genieten.

DetailsVerenigde Staten, 116 minuten
GenreScience Fiction
RegieStuart Baird
CastPatrick Stewart (Picard), Jonathan Frakes (Riker), Brent Spiner (Data/B-4), LeVar Burton (LaForge), Michael Dorn (Worf), Gates McFadden (Dr. Crusher), Marina Sirtis (Troi), Ron Perlman (Viceroy), Tom Hardy ("Nemesis" Shinzon).
Websitehttp://nemesis.startrek.com

Star Trek: Nemesis gaat op 6 Maart 2003 in Premiere.

Ben humor!

Iedereen kent ze wel! De Ben reclame die verneukt werden door fanatieke photsjoppers

Doe het nu ook met T-mobile

Post je spinsels onder reacties

** edit: naar aanleiding van een brief van het advocatenkantoor van DTAGģ is het t-alibanplaatje verwijderd op vrijdag 28 februari 2003 om 22:40 uur. Vergeet overigens niet dat een ieder zelf bepaalt bij welke maatschappij hij een abonnement neemt. Ik als BCC medewerker ben trouwens ook bij machten een klant te sturen richting een bepaalde provider en doe dat dan ook dagelijks mvg Danny **

De img-tag is in de reacties uitgeschakeld, dus post ff de url

Turken opgeroepen Irak te verlaten

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije heeft Turkse staatsburgers opgeroepen om zo spoedig mogelijk Irak te verlaten. De oproep houdt direct verband met de veiligheidsituatie in het buurland.

In Irak zijn al geen Turkse diplomaten meer. De laatste verliet het land gisteren.

De oproep lijkt te maken te hebben met de beslissing die het Turkse parlement vanmiddag gaat nemen over de stationering van 62.000 VS militairen. Aangenomen wordt dat het parlement daar mee in zal stemmen.

''Asielzoekersbordjes'' zijn strafbaar

Een bordje in een winkel met de tekst slechts ťťn asielzoeker per keer is discriminatie en daarmee strafbaar. Dat heeft de rechter vandaag gevonnist in de zaak tegen twee winkeliers in Wapenveld.

De winkeliers werden overigens vrijgesproken, omdat de rechter het niet bewezen achtte dat ze daadwerkelijk mensen hebben geweigerd.

De rechter stelt op basis van een uitspraak van de Hoge Raad dat het begrip 'asielzoeker' op zich al discriminerend is. De discriminatie was niet objectief gerechtvaardigd. De vergelijking met een bordje als ,,slechts ťťn scholier tegelijk binnen'' gaat volgens de rechter niet op, omdat de term scholier geen raskenmerk is.

Het Openbaar Ministerie is blij met de uitspraak en zei eerder al de zaak te zien als proefproces over ''asielzoekersbordjes''.

Haagse politie rolt mega hennepkwekerij op

Flat_erik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag heeft de politie gisteren een enorm grote hennepkwekerij opgerold met 25.000 planten. De met professionele kweekspullen gevulde illegale kwekerij bevond zich in een pand aan de Nunspeetlaan. Naar aanleiding van overlastmeldingen stelden politieagenten daar een onderzoek in.

In het pand bevonden zich naast de duizenden wietplanten ook diverse gokkasten en oldtimers. Alles is in beslag genomen. Vijf mannen (van 24- tot 42-jaar) zijn aangehouden en in verzekering gesteld.


Archief foto van een grote, vorig jaar, ontmantelde kwekerij (ook in Den Haag).

Turkije en VS eens over troepenstationering

Turkije en Amerika zijn het op regeringsniveau eens geworden over de militaire samenwerking bij een mogelijke oorlog tegen Irak. Turkije stelt militaire bases open voor de legering van 62.000 Amerikaanse militairen.

Over de hoogte van de financiŽle compensatie moeten de landen nog wel een akkoord bereiken. Turkije wil 30 miljard dollar aan steun van de VS.

Vandaag zal naar verwachting ook het Turkse parlement instemmen met de steun aan de VS. Vůůr de stemming komen de parlementsleden van de AK-partij, die de absolute meerderheid in Turkije heeft, nog bijelkaar voor overleg.

Mobiel webloggen wordt "het"

Binnen twee jaar hebben alle mobiele bellers een weblog die mobiel bereikbaar is. Volgens voorspellingen van analisten houden nu ongeveer een 1/2 miljoen mensen een weblog, een site met nieuws of meningen van de maker, bij. Een kwart van hen zou dat doen met de mobiele telefoon.

Zo zegt Paddy Holahan, baas een Iers softwarebedrijf. Ik ben benieuwd hoelang dit nog gaat duren voordat wij als weblog crew de blog kunnen bijhouden vanuit de trein

Lees hier het stukje

Zinngeld

Verbod 'racistische kleding' op scholen in Middelburg

wph had ons via de newssubmit het volgende herschreven kledingnieuws te melden:

Na het Eijkhagencollege in het Limburgse Landgraaf, doen nu ook Middelburgse scholen racistische kleding in de ban. Hierbij gaat het om onder meer kleding van het merk Lonsdale, legerkisten met witte veters, bomberjacks of kleding met de cijfers 88 erop, verwijzend naar de letters HH. Deze staan voor 'Heil Hitler'.

De scholen zijn hiertoe gekomen omdat deze kleding associaties oproept met extreem-rechts en rassenhaat. Leerlingen die bovengenoemde kleding in het vervolg nog dragen zullen op het matje worden geroepen en zullen moeten uitleggen waarom ze dit soort kleding dragen. Sommige leerlingen geven zelf grif toe dat ze de kleding uit politieke motieven dragen. ,,Ik heb gewoon een hekel aan buitenlanders'', zo citeert de PZC. Bovendien vinden ze het raar dat hoofddoekjes wel zijn toegestaan, en 'hun' kleding niet.

De scholen zijn echter niet van plan een algeheel verbod af te kondigen op het merk Lonsdale, omdat het merk hierdoor een soort van geuzenkleding zou worden, aldus plaatsvervangend rector G. Heerebout van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren. De andere school die deze kleding in de ban doet is Scholengemeenschap Nehalennia.

RJ gaat carnavallen

Ik ben er eentje. Ik zal het maar toegeven, ik ben een carnavaller. 15 Februari begon het al, een raar gevoel in mijn onderbuik. Ik had de dag van tevoren macaroni op dus dat kon het niet zijn. Maar toen schoot het ineens te binnen: de kaartverkoop van carnaval is begonnen! Nog geen 2 uur later zat ik op de fiets naar de kroeg en na een kleine 20 minuten fietsen kwam vermoeid binnen. Ik keek om me heen maar er was nog niet veel te zien behalve dat de buitenkant verbouwd was tot de Olijke Olifant in plaats van de normale naam van de kroeg.

Op dat moment flitste er weer leuke herinneringen door mijn kop, mijn evolutie als carnavaller. De evolutieleer van RJ. De eerste jaren op de armen van papa de kroeg door en via de kinderoptochten naar de stofjassen op de basisschool. Met zijn allen de kusjeskring doen en proberen zo veel mogelijk cola in anderhalf uur weg te tikken waren toch de hoogtepunten van het carnaval. Op naar de IJshockeyshirts op de middelbare school, veelal onder de voet gelopen door ouderejaars probeerde wij ons als brugwuppers een plaats te veroveren in de wereld die polonaise heet. Dat wij misschien ooit als kopploeg de richting van de, in onze ogen kilometers lange, polonaise zouden sturen was een natte droom. Toen schoot ik weer uit mijn roes en stond te staren in de diepblauwe ogen van de barmeid. Ik vroeg een passe partout, toen ik de kroeg uit stapte wist ik het zeker: ik was weer verliefd. Verliefd op carnaval.

Nog geen 4 dagen later zat ik al weer op de terugweg van de carnvalswinkel waar ik mijn goldfinger-pak heb aangeschaft. Een gouden colbert, gouden broek, fout wit-blonde pruik en gouden ringen/kettingen zijn de basis voor een geslaagde carnaval. De andere ingredienten zijn leuke muziek, leuk verklede mensen en wat goud-gele units. Behalve bier vloeit SchrobbelŤr ook rijkelijk want dat is een natuurlijk middel tegen de kou en lange wachttijden bij een optocht. Om het gevoel wat een echte carnavaller ervaart te illustreren zal ik mijn agenda met jullie delen:
- Vrijdagavond 20:00. Iedereen verzamelt in kostuum bij rotonde om al lachend en grappend over wie de meeste cleopatraís gaat scoren dit jaar naar de stad toe te fietsen. Daar aangekomen: Kroegentocht! De bedoeling: op je stropdas zoveel mogelijk stempels zie te krijgen van verschillende kroegen die je dan in kunt leveren bij de kroeg die het Vaticaan word genoemd. Hilarische beelden alom. Bandjes op straat, bandjes die van kroeg naar kroeg lopen, mensen die uitdelen, mensen die lol hebben, mensen die vallen.
- Zaterdag tot en met dinsdag volgt onze groep hetzelfde ritueel. Om 5 uur spreken we af in de lokale dansschool die voor de gelegenheid is omgebouwd tot een carnavalszaal om daar lekker wat na te genieten van de kroegentocht en de blauwe plekken te tellen van het vallen met fietsen of te heftig hossen onder het genot van een biertje. Zo rond 7 uur weer vrolijk naar huis (of de dichstbijzijnde frietboer) om daar een bodem te leggen voor de stad. In de stad aangekomen lekker drinken en feesten.
- Zondag is een moeilijke dag aangezien carnaval een katholiek feest is. Zondag is voor katholieken een rustdag, maar voor carnavallers niet. Dus los, echt los. Koukleumen bij een optocht met een glaasje schrobbelŤr. Heerlijk. Vanuit de kou naar de stad om daar lekker op te warmen en een uitreiking me te pikken. Wie heeft het meeste gedronken, wie heeft het meeste stoeprandjes gepakt met zijn wagen, alles komt aan bod. Daarna: het bruisende stadsleven!
- Woensdag: carnaval zit erop. Maar toch niet helemaal want op de fiets naar de dichtstbijzijnde kroeg of gelegenheid want het is haringhappen geblazen. Lekker vette bek na al het kantelen van de afgelopen dagen, wat een heerlijk gevoel. Alles doet pijn, je hoofd weegt een ton, je keel voelt als een 4e hands schuurpapier en op dat moment denk je:

Ik weet het nu zeker, Carnaval is vakantie. Carnaval is leuk. Speciaal voor al die carnavalhaters en pessimisten: kom een jaar meedoen, neem wat vrienden mee, kleed je leuk aan, maar er een feest van. Je zult zien: het is net zo leuk als het klinkt. Leuk genoeg om verslaafd aan te rakenÖ

Winnende WTC-ontwerp bekend

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ontwerp van de Duitse architect Daniel Libeskind zal verrijzen op de plaats in New York waar eens het World Trade Center stond. Het gebouw wordt een ruim 530 meter (1,776 foot) hoge woontoren. Het ontwerp van Libeskind won het van een plan van het architectenbureau THINK uit New York. -1776 is het jaartal van de Amerikaanse onafhankelijkheid -

De officiŽle bekendmaking is voor vandaag gepland, maar dat het Duitse ontwerp gaat winnen, is al uitgelekt.

-
Foto's van het ontwerp van Libeskind. Alle ontwerpen staan hier, waaronder het ontwerp van THINK, dat het net niet haalde.

Knieblessure voor Phillip Cocu

In een botsing met Zanetti in de tweede helft van de Champions Leaguewedstrijd uit tegen Internazionale heeft Cocu een ernstige knieblessure overgehouden.

Vandaag wordt verder bekeken hoe ernstig de blessure is maar er wordt al gesproken over 80% afgescheurde kruisbanden. Een domper voor Cocu en Barcelona omdat Cocu dan zeker tot eind van het seizoen niet meer in actie op de velden zal komen.

Nieuwe regels van de FIA omtrent het afdekken

De FIA maakte vandaag de regels omtrend het afschermen van de bolides bekend.

Er werd veel gesproken over teams die vorig jaar hun pitstraat afschermde om de concurrentie buiten te houden. Hier zal dit jaar verandering in komen.

Het plaatsen van afdekschermen voor de garage is dit seizoen verboden. verder is het afdekken of anderwijs verbergen van onderdelen van de auto verboden. zowel in de garage als in de pitstraat en op het grid. Het is alleen toegestaan als de FIA er van overtuigd is dat dit nodig is voor technische redenen, inclusief het beschermen tegen brand.

De FIA meldt voor de duidelijkheid dat het bedekken van motoren, versnellingsbakken en radiatoren tijdens het wisselen en verplaatsen ook verboden is. Verder is het afdekken van vleugels die niet gebruikt worden verboden. Ook aan de wat ingenieuzere teams heeft de FIA gedacht. Zo meldden zij dat het gebruik van reserve bodemplaten, tankinstallaties en gereedsschapskarretjes voor het afdekken van de auto verboden is.

Beschadigde auto's of onderdelen daarvan mogen wel afgedekt worden. Verder is het toegestaan een transparant gereedschapshoudertje van niet meer dan 5 cm diep te plaatsen op de achtervleugel. Verder is het gebruik van verwarmende of warmhoudende dekens voor de motor en de versnellingsbak op het grid toegestaan. Ook een beschermende hoes voor de achtervleugel mag gebruikt worden tijdens het starten. Tijdens een regenbui is verder het gebruik van een regenhoes voor de auto niet verboden in de pitstraat en op het grid.

Gezien het detail waarin de FIA deze regels heeft op gesteld, lijkt het erop dat ze er ook werkelijk op zullen gaan letten. Of naar aanleiding van overtredeingen van de deze regel straffen zullen worden uitgedeeld zal nog moeten blijk.

Journalisten zijn erg blij met deze regel omdat het hen vorig jaar vrijwel onmogelijk werd gemaakt om te vertellen wat er zoal gebeurde in de verschillende garages.

Europa Cup voor Oost-Europa in de maak

Clubs in het oosten van Europa openen de aanval op de Champions League


Clubs uit Hongarije, Griekenland, ServiŽ, Bulgarije en RoemeniŽ zijn zich aan het beraden om een alternatief voor de UEFA-cup en de Champions League te bedenken.
Onder de initiatiefnemers zijn Olympiakos, Rode Ster en CSKA Sofia.
Belangstelling is er genoeg. Vele Oost-Europese topclubs beseffen dat ze de ongelijke strijd met de West-Europese topclubs toch altijd zullen verliezen. Via dit toernooi zouden de topclubs uit het oosten van Europa geld kunnen verdienen. De UEFA heeft nog niet gereageerd op deze verrassende plannen.

[Update] [Tests 26-02] Overzicht

Ook vandaag werd er weer volop getest, ditmaal op drie circuits: Jerez, Imola en Silverstone.

In tegenstelling tot gisteren waren er vandaag meer dan twee teams aanwezig op het circuit van Jerez. Naast Williams en Ferrari waren nu ook McLaren en Toyota aanwezig op het circuit.
Ook vandaag wist Micheal schumacher bovenaan de lijst te staan aan het eind van de dag. Het verschil met de nummer 2, dit maal Coulthard, was echter minder groot dan voorheen.

De tijden van Jerez:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Michael SchumacherFerrari1.25.62654
2David CoulthardMcLaren1.26.39244
3Kimi RaÔkkonenMcLaren1.27.01449
4Olivier PanisToyota1.28.72524
5Juan-Pablo MontoyaWilliams1.29.19539

In Imola was het iets drukker dan in Jerez, het circuit werd vandaag bevolkt door vijf teams. BAR, Toyota, Williams en Minardi reden hun rondjes op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.
Marc Genť, testrijder bij Williams, wist verrassend als snelste de dag te beŽindigen, maar vlak achter hem stond Jacques Villeneuve. Het verschil was minder dan drie honderdsten. Ook Cristiano da Matta zat vlak bij de snelste tijd, hij moest twee tienden toegeven op Genť.
Voor het team van Minardi kwamen zowel Justin Wilson als Jos Verstappen in actie. Wilson was in deze de snellere, mede doordat Verstappen direct elektronicaproblemen kreeg en daardoor slechts 12 ronden wist te volbrengen.

De tijden van Imola:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Marc GenťWilliams1.22.91847
2Jacques VilleneuveBAR1.22.94330
3Christiano da MattaToyota1.23.12766
4Alexander WurzMcLaren1.23.53328
5Justin WilsonMinardi1.23.93424
6Jos VerstappenMinardi1.26.35212

Ook op Silverstone werden er nog wat rondes gereden ter voorbereiding op het seizoen van 2003. Jordan, Jaguar, BAR en Renault bevolkten vandaag het verkorte Engelse circuit.
Ralph Firmanwist te verrassen met een snelste tijd, maar Mark Webber zat de Engelsman op de hielen; het verschil was minder dan twee honderdsten.
Takuma Sato, testrijder voor BAR, wist zich als derde in de boeken te zetten.

De tijden van Silverstone:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Ralph FirmanJordan0.42.37230
2Mark WebberJaguar0.42.39513
3Takuma SatoBAR0.42.61018
4Allan McNishRenault0.42.742128
5Jarno TrulliRenault0.43.55225
6Giancarlo FisichellaJordan0.43.95122
7Fernando AlonsoReanault0.44.47725
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: de jacht op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
©FOK.nl e.a.