[Uitslag] Zuid Afrika - Slovenië

08:30 Daegu Zuid Afrika 1 - Slovenië 0

Zuid Afrika heeft Slovenië uit het WK gestoot. In een weinig enerverende wedstrijd besliste een vroeg goal de einduitslag.

Al na 4 minuten kwam Bafana Bafana, waar Hans Vonk opnieuw niet onder de lat stond, op voorsprong. Nomvethe probeerde de bal in te koppen uit een voorzet van Fortune. Het lukte hem niet om te koppen, maar de bal ging toch via z'n dijbeen het doel in.

Slovenië leundde bijna volledig op de verdediging. Zodoende onstond een zeer matig duel. In de eerste helft kwamen de Slovenen er mondjesmaat uit, maar elke aanval werd gesnoerd met ontelbare kleine overtredingen. Zuid-Afrika kon de verdediging van Slovenië verder weinig breken.

Dit was ook het gezicht van de tweede helft. De beste kansen waren er voor Zuid-Afrika, maar de afronding was ongelukkig. Benedict McCarthy was nog een aantal maal dicht bij een doelpunt maar schoot onder andere vanaf dichtbij in de handen van de keeper en kopte op de kruising van het goal. Pas ver in de tweede helft moest Arendse zijn eerste redding produceren, op een kopbal uit een corner. Verder dan dat kwam Slovenië niet.

Zodoende behaalde Bafana Bafana haar eerste overwinning op een WK en behoudt het een goede kans om door te stomen naar de volgende ronde. Een gelijkspel tegen Spanje is voldoende daarvoor. Zelfs met een klein verlies kan Zuid-Afrika nog doorgaan als Paraguay punten morst of met minder dan 2 doelpunten verschil wint van Slovenië.