Professor Layton and Pandora's box uit op 25 september

In dit tweede avontuur van Professor Layton en zijn vriend Luke zullen de twee de verdachte dood van Dr. Schrader gaan onderzoeken, Laytons voormalige mentor. De game belooft meer dan 150 nieuwe puzzels te bevatten en ook zullen er dit keer weer een aantal extra raadsels beschikbaar komen via Nintendo’s Wi-Fi Connection.

De game zal daarnaast ook enkele mini-games bevatten waarbij bijvoorbeeld een kopje thee gezet moet worden, een camera in elkaar geknutseld wordt of waar je een hamster moet helpen om af te vallen door een sporttraject voor hem op te zetten. Heb je Professor Layton and the Curious Village helemaal grijs gespeeld? Dan kun je een wachtwoord van deze game gebruiken om extra puzzels vrij te spelen in dit vervolg.


De Layton-serie bestaat in thuisland Japan inmiddels al uit drie games omdat Professor Layton and the Final Time Journey daar in november vorig jaar al is verschenen. De games worden ontwikkeld door Nintendo en Level-5 en deze partijen hebben al aangegeven dat er naast deze drie games een verse serie van drie Layton-games in de maak is. Hiervan kunnen Japanse gamers in de aankomende herfst het eerste deel al verwachten in de vorm van The Specter’s Flute.