Tecmo Koei vraagt Sony regelmatig om prijsverlaging PS3

De een vindt de prijs van de PlayStation 3 te hoog voor een gamemachine, de ander vindt hem perfect voor een multimediasysteem. Duidelijk is dat uitgever Tecmo Koei niet tot die laatste categorie behoorlt. In elk gesprek dat CEO Kenji Matsubara met Sony voert vraagt hij het Japanse bedrijf om de prijs van de spelcomputer te verlagen. Het zou een manier zijn om de markt te vergroten en dat is iets waar publishers uiteraard alleen maar blij van kunnen worden.

"Whenever I discuss this with Sony reps I always ask them: 'Please cut the price. From a publisher's point of view we would welcome a price cut for PS3 and we are waiting, definitely.

It's definitely a way of boosting the PS3 market, but it's Sony's strategy and I don't know their cost structure. Sony introduced cutting-edge technology in the PS3, that's why people in the industry accept that the PS3 cost is so high, but we'd welcome a price cut."

Eerder viel Activision CEO Bobby Kotick ook al Sony aan en dreigde zelfs om alle steun voor Sony consoles stop te zetten als de prijs niet verlaagd werd. Geruchten gaan dat die prijsverlaging dit jaar nog moet komen, maar aangezien geruchten als dat wel vaker gaan wachten we op dit moment gewoon maar op een officiële uitspraak van Sony.