Videogames? Zeker borstvoeding gehad!

Altijd klaar om een leuk nieuwtje te hebben zoekt de media veelvuldig naar links tussen videogames en gewelddadigheden. De meeste informatie laat echter zien dat het tegendeel eerder waar is. Om nu eens te bewijzen dat de meeste onderzoeken gewoon dikke onzin zijn is Ben Kuchera van Ars Technica een onderzoek gestart naar de overeenkomsten tussen videogames en borstvoeding.

Ze besloten meerdere personen op te bellen en te vragen of ze games in huis hadden staan. Daarna vroegen ze of ze toen ze klein waren borstvoeding hadden gekregen. Wat blijkt, de meeste mensen hadden games thuis staan en hadden als kind borstvoeding gehad. Er waren zelfs gevallen bij die geen games thuis hadden staan en die geen borstvoeding hadden gehad. Bewijs dus voor de link tussen games en borstvoeding.

Velen van jullie zullen nu zeggen dat het een kleinschalig experiment was met een uitkomst die niet duidelijk aangeeft dat er een link bestaat tussen games en borstvoeding omdat 63% van de Amerikanen games speelt en bijna iedereen borstvoeding heeft gehad. Dit is precies wat er met dit "onderzoek" is geprobeerd duidelijk te maken.

Video gaming is a hobby that the majority if Americans take part in, with 2007 research indicating that 63 percent of Americans play games. Violent criminals are, no matter what the number of news reports would have you believe, rare creatures. If you mix a limited sample with a hobby that the majority of the population takes part in... ta-da! You find that most killers have played video games.

Ben is van mening dat er gestopt moet worden met de eenzijdige berichtgeving over een link tussen games en bijvoorbeeld criminaliteit. Ondanks dat de criminaliteit de afgelopen jaren is gedaald wordt de schuld nog steeds aan games gegeven. Het is zinloos en creëert slechts angst en stomme wetten die videogames ten onrechte de schuld geven van de problemen in de wereld.