Klein LittleBigPlanet-nieuws

De release van LittleBigPlanet komt dichterbij en de game is in bepaalde delen van de wereld al verkrijgbaar, dus zijn er enkele kleine berichtjes over deze game. De game was nog niet officieel uit, of de eerste update was al een feit. Enkele dagen geleden kwam daar update 1.02 bij die de Koran-teksten uit het spel haalt. De betreffende muziek blijft wel present in de game, maar is nu instrumentaal geworden.

Creativiteit kent geen grenzen, maar soms laat het originaliteitsniveau wel te wensen over. Het spreekwoord is echter nog steeds "beter goed gejat dan slecht bedacht" en onder het mom daarvan is er al een heel aantal klonen van bestaande games gemaakt voor LittleBigPlanet. GamesRadar doet er echter nog even een schepje bovenop en heeft Donkey Kong en The Legend of Zelda qua speelwereld vrijwel gekopieerd. De screens van het level zien er in ieder geval erg mooi uit. Zie voor alle afbeeldingen en een filmje de originele website.



Tot slot nog een goed bericht voor onze vrienden in Japan. Bij de eerste lading LittleBigPlanet-discs zal een code meegeleverd worden waardoor zij Piposaru kunnen downloaden voor de game. Nou zal Piposaru je misschien niets zeggen, maar als aapje uit Ape Escape ken je hem waarschijnlijk wel. Of Piposaru ook op de Europese markt zal gaan verschijnen is nog niet bekend.