Verwachtingen EA omlaag door uitstel Harry Potter-film

Warner Bros. kondigde deze week aan dat Harry Potter and the Half-Blood Prince uitgesteld is naar de zomer van 2009. Vervelend nieuws voor Electronic Arts, want wat moet er nu gaan gebeuren met de game gebaseerd op de film. Lanceren een half jaar voor de film uit is, of ook maar uitstellen naar het volgende fiscale jaar. De beslissing laat nog even op zich wachten, maar de analisten op Wall Street gaan er van uit dat EA geen game gebaseerd op een film uitbrengt, een half jaar voordat de film daadwerkelijk te zien is.

Marktanalist Colin Sebastian heeft te kennen gegeven dat hij $120 miljoen van EA's verwachte omzet heeft doorgeschoven naar 2010. Hij verwacht namelijk drie miljoen verkochte exemplaren van de game. Hij corrigeerde ook de winst per aandeel van $1,45 naar $1,40. Analist Todd Greenwalt zei dat, hoewel het niet de schuld is van EA, ze de gevolgen wel zeker zullen merken. Het is wel een omgekeerde situatie, normaal is EA laat met de game en is de film op tijd, maar nu heeft EA de game klaar en laat de film op zich wachten.

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat er nagedacht wordt over wat er met de game gaat gebeuren. Ze zullen het resultaat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd bekend maken.