EA viert 20 jaar Madden met gratis muziek en games

Binnenkort bestaat de John Madden American Football-serie al 20 jaar. Een lange tijd en voor uitgever Electronic Arts reden genoeg om een feestje te geven. Allereerst zal er een samenwerking worden aangegaan met Harmonix, de ontwikkelaar van Rock Band. Wekelijks zal een aantal nummers van de Madden 09 soundtrack via PSN en Xbox Live te downloaden zijn. Al deze nummers zullen gemarkeerd zijn als Madden 09-tracks, zodat ze goed te herkennen zijn.

Het muziekfestijn houdt daar niet op. Alle nummers uit de game zullen ook te downloaden zijn via iTunes als deel van een Madden-playlist. Verder krijgen mensen die de game pre-orderen bij Target een kortingsbon voor tien gratis downloads in de iTunes Store.

Naast al dit muziekale plezier zal er ook een speciale collector's edition komen van Madden 09. Deze zal de nieuwe NFL Head Coach bevatten, welke pas drie weken na Madden in de winkels ligt, en verder de klassieker John Madden Football '93 en wat exclusieve videobeelden van coveratleet Brett Favre.

Op 12 augustus zal EA dan nog een speciale dag organiseren genaamd Maddenpalooza. Een Madden 09-toernooi van een dag met daarbij een gratis concert van artiesten als Good Charlotte, Airbourne en From First to Last.