Chicago wil reclamecampagne GTA IV tegenhouden

Zacht gezegd was het stadsbestuur van New York niet blij toen ze te horen kregen dat Grand Theft Auto IV zich zou afspelen in een Liberty City dat verdacht veel lijkt op New York. Na veel protesten is er alleen nooit echt actie ondernomen tegen de game of RockStar. In de stad Chicago zijn ze dat nu wel van plan. Het lokale OV-bedrijf, de Chicago Transit Authority, is van plan een reclamecampagne voor de game te annuleren.

De achterliggende oorzaak is dat Chicago dit weekend werd opgeschrikt door een golf van geweld, waarbij meer dan 20 mensen werden neergeschoten. De conservatieve omroep FOX was dan ook niet blij toen ze vervolgens reclame zagen op bussen voor de "onverantwoordelijk gewelddadige" game Grand Theft Auto IV. Na contact te hebben gelegd met de CTA gaf een woordvoerder van het OV-bedrijf aan dat de campagne een nette is en dus zal blijven staan. Een paar uur later moest ze daar terug op terugkomen na een gesprek met directeur. De campagne was namelijk niet fijn getimed en zou daarom inderdaad gestopt worden.

Het is niet voor het eerst dat in Chicago een reclamecampagne voor GTA wordt stopgezet. In 2004 moest op aandringen van de gouverneur van de staat Illinois ook al een campagne voor San Andreas worden stop gezet. Ook deze campagne verliep via de CTA en was toen $90.000 waard. Wat de kosten waren voor de huidige campagne is niet bekend, maar het zal de CTA een lieve duit kosten om hem te annuleren.

Het nieuwsbericht van FOX over de reclamecampagne is hier te bekijken.