Electronic Arts verlaagt bod op Take Two

Het is een drukke week aan het worden in de overnamestrijd tussen Electronic Arts en Take Two. Eerst kondigde de Amerikaanse Federal Trade Commission aan dat ze een onderzoek in ging stellen naar de mogelijke overname van Take Two. Dit omdat ze bang is dat de concurrentie op de gamesmarkt in het geding komt als EA nog verder groeit ten koste van een concurrent. Vervolgens gaven de aandeelhouders van Take Two op de aandeelhoudersvergadering hun steun aan het bestuur door een salarisverhoging en werden er geen diepgaande vragen gesteld over de overname. Dit alles één dag voor het bod van Electronic Arts van $26 per aandeel afloopt.

Het lijkt er op dat die overnamestrijd nog wel wat langer gaat duren dan vannacht 04.59 Nederlandse tijd, want EA heeft bij lange na niet genoeg aandelen kunnen verzamelen om de overname te bewerkstelligen. Op dit moment is EA in het bezit van 8,3% van de aandelen van Take Two, daar waar 51% (afgerond) nodig is voor een overname. Hierdoor, en door het onderzoek door de FTC heeft EA aangekondigd de deadline voor aandeelhouders op te schuiven naar 16 mei. Dus na de lancering van Grand Theft Auto IV en tevens in een periode waarvan het Take Two bestuur heeft aangegeven, dat ze wil gaan praten over overname.

De datum was niet het enige dat veranderde aan het bod, het ging namelijk ook omlaag. EA wil nu nog $25,74 per aandeel betalen. Hoewel dit bod volgens analisten nog steeds een eerlijke is, verwachten ze niet dat het genoeg is voor een overname. Mocht EA daadwerkelijk de aandeelhouders willen aanzetten tot overname, dan zal het bod waarschijnlijk omhoog moeten naar $30 per aandeel. Daarmee komt het totale bod uit op ongeveer 2,3 miljard dollar. Of EA dat gaat doen is nog maar afwachten, het is volledig afhankelijk van hoe graag ze Take Two in handen wil krijgen.