Tracks van Grand Theft Auto IV te downloaden via webwinkel

Het is natuurlijk geen geheim dat Rockstar Games een gouden formule had ontdekt met de radio in hun GTA games. De muziek die men kon luisteren is hot en andere games namen dit al snel over. Hoe succesvol deze formule wel niet is blijkt wel met Grand Theft Auto IV. Rockstar heeft met webwinkel Amazon.com een deal gesloten aangaande de muziek uit de game. Spelers kunnen doorspelen welke muziek uit de game ze hot vinden en deze informatie wordt weer doorgespeeld naar Amazon. Deze nummers komen op deze manier in aanmerking voor een toekomstige download.

Grand Theft Auto IV zal een totale tracklist van meer dan 200 gelicenseerde nummers bevatten. Als de speler tijdens de game een vette beat hoort die hij wel graag in zijn bezit wil hebben, kan hij via een menu in de GSM in de game de track 'markeren'. Wanneer de speler vervolgens naar Amazon.com gaat, staat dat nummer al helemaal gereed om te downloaden en hoeft de speler enkel de aankoop te bevestigen.

Deze dienst wordt echter voor alsnog alleen nog maar in de Verenigde Staten aangeboden, omdat Amazon op dit moment enkel muziekdownloads aanbiedt in dit land. Of deze dienst ook naar Europa komt is nog niet bekend.