Nieuwe Half-Life 2 mod uit: Zombie Panic

Eindelijk is de Zombie Panic mod uitgekomen voor Half-Life 2. Deze multiplayermod komt niet van Valve zelf af, maar is gemaakt door een groepje enthousiastelingen.
In deze mod start één speler als zombie (naast een aantal AI gestuurde zombies) en de overigen als mensen. Wanneer een menselijke speler dood gaat verandert hij in een zombie en heeft hij als opdracht om de overige menselijke spelers op te sporen en te vermoorden. De ronde eindigt wanneer alle spelers zijn vermoord en in zombies zijn veranderd, of wanneer alle zombies zijn uitgemoord.

De mensen starten met een pistool en een melee wapen. Omdat ze nooit alle zombies met alleen een pistool aankunnen is het zaak om snel andere wapens te vinden. Echter hoe meer wapens je hebt, hoe langzamer je wordt. Hoe langzamer je bent, een des te makkelijkere prooi voor de zombies je wordt. Ook is aan de spelerslijst niet te zien welke van je teammaten nog leven en welke zijn veranderd in zombies, je zult dus heel goed op je hoede moeten zijn.

De mod wordt pas erg intens wanneer je als enige mens overblijft en je achtervolgd wordt door zowel computergestuurde zombies, als mensen die je eerst nog als teammaten beschouwde. Hoe lang kun je bestand zijn tegen zo'n massale zombiemassa?

Ga voor de mod en meer informatie naar de volgende site.