Officiële aankondiging prijsdaling PS3 en 40GB-versie

Na weken van geruchten is het nu eindelijk zover: Sony Europa heeft officieel aangekondigd dat de PS3 in prijs zal dalen en dat er een 40GB-versie zal verschijnen. De 60GB-versie zal vanaf nu 499 euro kosten en de 40GB-versie zal 399 euro gaan kosten. Deze prijsdaling zal op 10 oktober ingaan.

De 60GB-versie zal nog steeds een starter-pack zijn, met daarin twee games (Resistance en Motorstorm) en twee SIXAXIS-controllers. De 60GB-versie zal te koop blijven zolang de voorraad strekt, maar het lijkt erop dat Sony stopt met de 60GB-versie in Europa: Remaining on sale while stocks last, the 60GB model represents outstanding value for the keen gamer wishing to upgrade to the High Definition capabilities of PS3.

De kleinere HDD in de 40GB-versie is niet de enige verandering. Hier bleken de geruchten het wederom bij het goede eind te hebben: de console zal slechts twee USB-poorten bevatten en geen kaartlezer. Een HDMI-poort, netwerk-poort en WiFi is nog wel gewoon aanwezig. De belangrijkste verandering is het verwijderen van de PS2 Backwards Compatibility. De reden hiervoor is dat de huidige kopers hier weinig behoefte aan hebben en dat Sony op deze manier de nadruk wil leggen op de PS3-games.



Met dank aan Strolie75 en Mike Out voor deze submit.