Meer ontwikkelaars ondersteunen amBX van Philips

Voorheen waren we vooral aangewezen op mooi geluid als het ging om een realistische gamingervaring. Als het aan Philips ligt gaat die ervaring echter veel verder. Dit heeft zich geuit in een systeem waar je naast mooi geluid ook kunt rekenen op vibratie, geluidseffecten en zelfs windhozen door je kamer. Philips amBX is geboren.

Een erg innovatief plan, maar het staat of valt bij ondersteuning van ontwikkelaars. Gelukkig voor Philips druppelen de ontwikkelaars en ondersteunde games binnen en vandaar dat we nu een balans kunnen opmaken. Op dit moment ondersteunen onder andere Broken Sword: Angel of Death en Toca Racing Driver 3 het systeem maar in de toekomst kunnen we zeker ook rekenen op Kuju: Railsimulator, Supreme Commander, Second Life, Overlord, Clive Barker's Jericho, Turning Point: Fall of Liberty, Rise of the Argonauts, Operation Flashpoint 2. Een paar sterke titels verzekerd dus.

Naast een aantal titels is Philips ook verzekerd van ondersteuning van een aantal ontwikkelaars en wel; Codemasters, THQ, Sumo Digital en Gearbox Software. Het systeem komt in september en zal beschikbaar zijn in drie varianten. De Starter kit, ProGamer kit en de Premium kit. De prijzen zullen liggen tussen de €200 (Starter Kit) en de €400 (Premium kit).