FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 september 2007

Rente VS half procentpunt omlaag

Icoon EconomieDe Amerikaanse rente gaat met een half procentpunt omlaag. Het stelsel van Amerikaanse centrale banken (Federal Reserve) heeft dat vandaag besloten.

De renteverlaging is groter dan de meeste analisten hadden verwacht. Op de financiele markten werd algemeen uitgegaan van een renteverlaging van een kwart procentpunt. Het belangrijkste rentetarief komt nu op 4,75 procent. Dat was 5,25 procent.

Het is voor het eerst in vier jaar dat de Amerikaanse rente omlaag gaat. De Fed hoopt met de maatregel de kredietmarkten draaiende te houden en wil voorkomen dat de economische groei wordt belemmerd. De Amerikaanse economie is bezig gas terug te nemen doordat de huizenmarkt afkoelt.

Veel mensen aan de onderkant van de hypotheekmarkt zijn de afgelopen tijd in de problemen gekomen. Dat heeft ook tot problemen geleid bij banken die geld hebben uitstaan in de sector. Als gevolg daarvan zijn banken terughoudend geworden met leningen aan elkaar.

Het tarief dat vandaag is verlaagd is de zogeheten federal funds rate, het tarief dat banken elkaar in rekening brengen. Het federal funds rate is het belangrijkste rentetarief op de geldmarkt. De problemen op de Amerikaanse kredietmarkt leidden al eerder tot ingrepen van de Fed. Verschillende malen heeft de Fed miljarden gepompt in het banksysteem. Op 17 augustus werd onverwachts het rentetarief verlaagd waartegen banken bij de Fed geld kunnen lenen.

Zonder de renteverlaging loopt de Amerikaanse economie het risico in een recessie te belanden. Aan de andere kant heeft de Fed ook als taak te waken over de inflatie. Begin augustus noemde de Fed de oplopende inflatie nog het belangrijkste risico voor de Amerikaanse economie. In een toelichting op het besluit van vandaag zegt de Federal Reserve dat er nog steeds bepaalde inflatierisico's zijn. Verder zegt de Fed te streven naar een duurzame economische groei.

Wijzigingen kalender 2008

De FIA heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in de voorlopige kalender van 2008. Italië en België zijn van plek gewisseld, net als Japan en China.

De voorlopige kalender

DatumLand
16 maartAustralië
23 maartMaleisië
6 aprilBahrein
27 aprilSpanje
11 meiTurkije
25 meiMonaco
8 juniCanada *
22 juniFrankrijk
6 juliGroot-Britannië
20 juliDuitsland
3 augustusHongarije
24 augustus **Europa ***
7 septemberBelgië
14 septemberItalië
28 september **Singapore
12 oktoberJapan
19 oktoberChina
2 novemberBrazilië

* onder voorbehoud
** afhankelijk van circuit
*** de Europese GP vind plaats in Valencia

Meer info over website van Halo 3

Bungie heeft wat nieuwe informatie gegeven over de website Bungie.net die tegelijkertijd met Halo 3 online zal gaan. Op deze website kun je statistieken vinden, maar ook screenshots en andere info over jouw gespeelde games. Bungie heeft dit ook al gedaan met Halo 2, maar voor het derde deel hebben ze een gehele nieuwe website ontwikkeld.

Op Bungie.net kun je, zodra Halo 3 in de winkels ligt, allerlei verschillende statistieken vinden van Halo 3. Je kunt bijvoorbeeld de meest populaire file shares vinden (zoals game-modes, filmpjes en screenshots) die je vervolgens kunt aanvinken om automatisch te downloaden zodra je je Xbox 360 aanzet. De files worden bij het aanvinken automatisch in een download queue gezet en hier kunnen maximaal acht items in. Je kunt dus makkelijk vanachter de PC bepalen wat je wil downloaden op de Xbox 360.

Veel aandacht is ook besteed aan de statistieken in de campaign. Een teller houdt alle kills bij van iedereen in de campaign, waardoor je een gevoel van een echte grote oorlog krijgt. Deze teller zal dus het aantal neergeschoten vijanden bijhouden, maar ook het aantal neergeschoten soldaten, voertuigen, etc. De statistieken van de user zelf worden ook tot in detail bijgehouden.

I think it is cool that we can show you exactly how many Banshees were destroyed online today, yesterday and in the life of Halo 3.

De multiplayer-statistieken worden natuurlijk ook bijgehouden en de kill-maps zijn ook gebleven. In deze maps kun je een overzicht bekijken van welke kill waar werd gemaakt en door wie tijdens een multiplayer-game. Hoe dit alles eruit ziet kun je op de volgende screens bekijken:




Uitslagen Champions League 18/9

Icoon Champions LeagueVanavond is de Champions League weer van start gegaan. Zestien clubs openden het nieuwe seizoen, de overige zestien - waaronder PSV - spelen morgen pas hun eerste duel. De eer van de eerste treffer viel Brandão ten deel.


Groep A

FC Porto (POR) - Liverpool FC (ENG) 1-1
8' Lucho González (Pen) 1-0
17' Dirk Kuijt 1-1
58' Jermaine Pennant (Liverpool)

Olympique de Marseille (FRA) - Beşiktaş JK (TUR) 2-0
76' Julien Rodríguez 1-0
90+1' Djibril Cissé 2-0


Groep B

Chelsea FC (ENG) - Rosenborg BK (NOR) 1-1
24' Miika Koppinen 0-1
53' Andriy Shevchenko 1-1

FC Schalke 04 (GER) - Valencia CF (ESP) 0-1
63' David Villa 0-1


Groep C

Olympiacos CFP (GRE) - SS Lazio (ITA) 1-1
55' Luciano Galletti 1-0
77' Luciano Zauri 1-1

Real Madrid CF (ESP) - SV Werder Bremen (GER) 2-1
16' Raúl González 1-0
17' Boubacar Sanogo 1-1
74' Ruud van Nistelrooij 2-1


Groep D

AC Milan (ITA) - SL Benfica (POR) 2-1
9' Andrea Pirlo 1-0
24' Filippo Inzaghi 2-0
90+2' Nuno Gomes 2-1

FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Celtic FC (SCO) 2-0
5' Brandão 1-0
8' Cristiano Lucarelli 2-0


Kijk voor meer sportnieuws op FOK! Sport!

Rampenoefening Hogeschool Utrecht te realistisch

Een grote rampenoefening vandaag bij de Hogeschool Utrecht is uitgelopen op een gigantische chaos. De oefening op het universiteitscentrum De Uithof leek zó echt, dat de operatie halverwege moest worden afgeblazen.

Buurtbewoners, studenten en docenten grepen massaal naar de telefoon om het alarmnummer 112 te bellen. Het nummer werd zo vaak gebeld, dat men bang was dat het telefoonnetwerk overbelast zou raken.

De faculteiten Economie en Management en de School voor Journalistiek hadden Van Maurik Bedrijfsveiligheid de opdracht gegeven een zo waarheidsgetrouw mogelijke evacuatieoefening te houden. Het bedrijf heeft de opdracht zeer letterlijk genomen en pakte de zaken groots aan. Zo simuleerde Van Maurik dat een terrorist een bom legde bij de school. Met behulp van rookbommen en vuurwerk werd een zo realistisch mogelijk beeld geschapen.

Studenten die in een flatje aan de Cambridgelaan wonen, hadden een mooi uitzicht op het spektakel. Ze aarzelden niet en belden 112. De politie nam na de vele meldingen contact op met de organisatie en sommeerde hen met de oefening te stoppen. Doordat er abrupt een einde kwam aan de oefening, kon het gedeelte waarin een lotus-slachtoffer met een brancard van het dak moest worden gehaald helaas niet doorgaan.

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat mensen zo massaal in paniek 112 belden. Ik doe vaker zulke realistische oefeningen. Ze werden helemaal gek bij de alarmcentrale van al die telefoontjes", meldt een verbaasde directeur Van Maurik.

De organisatie is overigens dik tevreden over de snelheid van de evacuatie. Binnen twaalf minuten stonden alle vijfduizend studenten en docenten van de beide faculteiten buiten op de stoep. Helaas kwam hierbij wel een ander probleem aan het licht. Men moest zich namelijk groeperen op een parkeerterrein aan de andere kant van de busbaan. Helaas staken veel personen in blinde paniek over, vlak voor langsrazende bussen langs. "Ook dat is een punt dat we in de evaluatie goed zullen bekijken", aldus Van Maurik.

Braamhaar en Vink leiden toppers

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heet Eric Braamhaar aangewezen als leidsman voor het topper tussen PSV en Feyenoord. Op diezelfde dag spelen ook AZ en Ajax tegen elkaar. Deze wedstrijd is in handen van Pieter Vink. De bond maakte dit dinsdag bekend.

De KNVB is van mening dat Braamhaar en Vink momenteel de beste scheidsrechters van Nederland zijn. Bovendien maakt het duo een goede kans om volgend jaar, tijdens het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitsersland, enkele wedstrijden onder hun leiding te hebben.

Uitslagen Champions League

Vanavond is de Champions League weer van start gegaan. Zestien clubs openden het nieuwe seizoen, de overige zestien - waaronder PSV - spelen morgen pas hun eerste duel. De eer van de eerste treffer viel Brandão ten deel.

Groep A

FC Porto (POR) - Liverpool FC (ENG) 1-1
8' Lucho González (Pen) 1-0
17' Dirk Kuijt 1-1
58' Jermaine Pennant (Liverpool)

Olympique de Marseille (FRA) - Beşiktaş JK (TUR) 2-0
76' Julien Rodríguez 1-0
90+1' Djibril Cissé 2-0


Groep B

Chelsea FC (ENG) - Rosenborg BK (NOR) 1-1
24' Miika Koppinen 0-1
53' Andriy Shevchenko 1-1

FC Schalke 04 (GER) - Valencia CF (ESP) 0-1
63' David Villa 0-1


Groep C

Olympiacos CFP (GRE) - SS Lazio (ITA) 1-1
55' Luciano Galletti 1-0
77' Luciano Zauri 1-1

Real Madrid CF (ESP) - SV Werder Bremen (GER) 2-1
16' Raúl González 1-0
17' Boubacar Sanogo 1-1
74' Ruud van Nistelrooij 2-1


Groep D

AC Milan (ITA) - SL Benfica (POR) 2-1
9' Andrea Pirlo 1-0
24' Filippo Inzaghi 2-0
90+2' Nuno Gomes 2-1

FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Celtic FC (SCO) 2-0
5' Brandão 1-0
8' Cristiano Lucarelli 2-0

De antwoorden van Tom Coronel

Ongeveer een week geleden kregen jullie de gelegenheid om vragen te stellen aan Tom Coronel. Dit interview heeft inmiddels plaatsgevonden. Hieronder vind je de antwoorden op een selectie uit de ingestuurde vragen.

Zou de Champcar voor jou een klasse zijn? In de WTCC heb je wederom aangetoond een goeie coureur te zijn en het lijkt me dat CCWS na F1 het hoogst haalbare is voor elke coureur.
Het is mooie klasse, maar ik ben zo goed in hetgeen wat ik nu doe. Bovendien heb ik het daar erg naar mijn zin. Ik ben niet zozeer op zoek naar een andere klasse, maar voel me prima thuis in de wereld waar ik nu zit.

Aangezien je carrière in de "moderne" Formule 1 nooit gelukt is, zou je het dan niet geweldig vinden om samen met je schoonvader (Klaas Zwart) een compleet seizoen Euroboss (oude F1-auto's) te doen. Zo'n enkele race in een Ferrari V12 moet toch naar meer smaken?
Het smaakt inderdaad naar meer om in een Ferrari V12 te rijden. Het is namelijk een van de mooiste dingen die er is. Maar ik ben meer op zoek naar competitie en die is er in Euroboss veel minder. Ik zou daarom ook meer voor de competitie kiezen, dan voor een lekkere auto.

Wat is de mooiste raceklasse waarin je gereden hebt?
Dat is toch de Formule Nippon, omdat het een uitdaging is om deel te nemen aan deze competitie.

Waarom rijdt je niet bij het fabrieksteam van Seat in de WTCC? Je bent goed genoeg lijkt me?
Dat vraag ik mezelf eigenlijk ook af. Fabriekspiloten maken af en toe fouten. Bovendien heeft het ook met de commercie en het geld te maken.

Wat was je mooiste overwinning in de Formule Nippon?
Dat was de race op Sugo. Ik was net terug van vakantie en had daar alleen maar getraind. Die wedstrijd was erg zwaar, omdat de nek veel belast wordt. Bovendien was ik de sterkste deelnemer van het veld en wist zo de race op mijn naam te schrijven.

Speel je racegames ter ontspanning of om de baan te verkennen?
Ik speel nooit racegames op de computer. Ze zijn wel realistisch, maar ik word er misselijk van. Ze missen namelijk het gevoel en de dimensie van een echte auto.

Je was in 2000 zo dichtbij een stoeltje in de F1, waarom is het daarna nooit meer zo ver gekomen?
Ik had mijn pijlen op wat anders gericht. Maar in 2001 was ik ook dichtbij een stoeltje in de Formule 1. Toen was ik namelijk dichtbij een overeenkomst met Trost. Ik zou dan met Bavaria in deze klasse gaan racen. Uiteindelijk ging dit niet door, omdat de bierproducent een overeenkomst had gesloten, waardoor ze geen auto’s mochten sponsoren. Het evenement zelf mochten ze overigens wel sponsoren.

Heb je überhaupt na die tegenslag nog geprobeerd in de F1 te komen?
Zoals ik net al zei had ik in 2001 ook nog een kans om in de Formule een te komen. Ik had toen geheime gesprekken met Trost en ook het financiële plaatje was zo goed als rond.

Heb je nog plannen om samen met je tweelingbroer te gaan racen in bijvoorbeeld 24 uurs races (Le Mans of toerwagens) of rally's (Dakar)?
Die plannen waren er dit jaar. Het was de bedoeling om met Tim Dakar te gaan rijden, als zijn vriendin zwanger zou zijn. Dit was echter niet het geval, waardoor de woestijnrally ook niet door ging.

Hoe ziet jouw droomcircuit eruit?
Mijn droomcircuit ziet eruit als Suzuka of Spa-Franchorchamps. Er moet veel hoogteverschil en veel snel bochtenwerk bij zitten.

Ben je na je carrière als coureur nog van plan om in de autosport te blijven in een andere functie?
Momenteel heb ik een eigen kartbaan in Huizen en heb ik ook een aantal webshops. Bovendien heb ik het ook druk met andere dingen in het leven. Verder heb ik pas geleden twee Suzuki’s gekocht. Deze hebben als doel om twee jonge talenten op weg te helpen.

Heb je ook interesse in andere sporten buiten de autosport? Zo ja, welke?
Jazeker, namelijk skien en surfen. Mijn vader had namelijk een zaak voor windsurfers, dus het is logisch dat ik veel met deze sport bezig was. In de winter was het niet mogelijk om deze sport uit te oefenen, dus ging ik veel skien.

Naaicafé opent zijn deuren in Rotterdam

Rotterdam heeft zaterdag een heuse primeur beleefd. Het eerste naaicafé van ons land heeft dit weekend zijn deuren geopend in de havenstad. In het café aan de Hoogstraat is iedereen welkom die thuis niet naaien kan.

In de kroeg staan zeventien naai- en lockmachines opgesteld. Mensen kunnen deze per uur huren als ze kleding willen maken of repareren. Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke dingen te doen met een naaimachine.

Volgens eigenaresse Caroline Vogel lopen naaiers en naaisters de deur van het etablissement plat. "Ook mensen die het naaien al in de vingers hebben komen langs voor de gezelligheid. Mensen die niet zoveel ervaring hebben worden door ons geholpen."

Ga de discussie aan met Uwe Boll

Xfire zal je de mogelijkheid bieden om een exclusieve chat te hebben met Uwe Boll.

Wat: Xfire - de 8 miljoen tellende gaming community - zal de gastheer zijn voor de chat met regisseur Uwe Boll, die bekend staat om films te maken gebaseerd op spellen. De filmmaker zal discussiëren over zijn nieuwste film, Postal, dat een eerbetoon is aan het gelijknamige spel. Verdere films die Uwe Boll op zijn naam heeft staan zijn House of the Dead, Alone in the Dark en BloodRayne.

Wie: Regisseur, Producent en Screenwriter, UWE BOLL

Wanneer: Dinsdag, 18 September om 6:00pm EDT(23:00 uur Nederlandse tijd)

Waar: Via Xfire, http://www.xfire.com/cms/xf_uwe_boll/

Waarom: "Uwe Boll zal een erg levendige gast zijn op Xfire en daarom zijn we blij dat hij onze gast is", zei Frederic Descamps, Xfire senior marketing director. "Deze chat zal gamers de mogelijkheid geven om de discussie aan te gaan met de regisseur over zijn films, inzichten, en zijn, soms, controversiële meningen."

Over Postal zei Boll het volgende "Ik heb Postal geproduceerd en geregisseerd om jullie te shockeren, beroeren, beledigen en entertainen".


Advocaat en manager laten Britney in de steek

Het zijn bittere tijden voor Britney. Werd ze onlangs nog het restaurant uitgebonjourd, nu kan ze zelfs geen aanspraak meer vinden bij zowel haar manager als haar advocaat. Beiden hebben de samenwerking met de gevallen zangeres beëindigd.

"Wij betreuren het te moeten melden dat wij onze professionele relatie met Britney Spears hebben beëindigd", luidt de officiële verklaring van managementbureau The Firm. "We geloven dat Britney enorm getalenteerd is en een geweldige plaat heeft gemaakt, maar onder de huidige omstandigheden kunnen wij niet meer naar behoren ons werk doen. We wensen Britney het beste."

Volgens het Amerikaanse tijdschrift People is haar manager niet de enige die Britney in de steek laat. Ook haar advocate Laura Wasser, die haar nog verdedigde tijdens de voogdijzaak met ex-man Kevin Federline, wil niets meer met haar te maken hebben. Wasser zei nog wel Britney "in goede handen" achter te laten bij haar nieuwe advocaat.


Huilen is voor jou te laat



Gelukkig heeft Britney tenminste nog één trouwe fan

Met dank aan The.one voor de submit.

Greenspan: VS stevent af op financiële ramp

Icoon EconomieEerder beweerde de Amerikaanse econoom Alan Greenspan al dat de Irakoorlog om olie gaat, nu zegt de ex-voorzitter van de Amerikaanse centrale bank in een interview met NOVA dat Amerika afstevent op een financiële ramp. Wanneer de Amerikaanse babyboomers met pensioen gaan en een beroep doen op beloofde sociale voorzieningen zoals medische zorg is dit onmogelijk. "De kas is leeg", aldus Greenspan.

De huidige situatie met sociale voorzieningen is waarschijnlijk vol te houden tot het jaar 2010. Daarna zullen de gepensioneerde babyboomers een financiële shock teweeg brengen die overal voelbaar zal zijn. Ouderen zullen langer moeten doorwerken en de voorzieningen zullen versoberd moeten worden om dit te voorkomen, zo denkt Greenspan.

Greenspan wijt dit ook aan de 'erosie van de fiscale discipline' door de Amerikaanse regering. Hij hekelde de belastingverlagingen van Bush en de sterke stijging in overheidsuitgaven, waardoor de begroting ontspoorde.

Greenspan kreeg kritiek omdat de huidige hypotheekcrisis in de VS zijn schuld zou zijn. Hij zou met lage rentes een economische bubbel in de huizenmarkt hebben gecreëerd. Greenspan zegt in het interview dat hij machteloos stond: "Er kwam veel goedkoop geld binnen via buitenlandse spaarders". De internationale markten hebben de Amerikaanse hypotheekmarkt sterk in hun greep.

Met dank aan pberends voor de geschreven submit.

Vrouw zendt SOS via wc

Het constant doorspoelen van het toilet heeft een 74-jarige vrouw uit het Duitse Nienburg misschien wel het leven gered. De vrouw was namelijk afgelopen nacht in haar badkamer komen te vallen. Na de val kon ze zich niet meer bewegen.

Toen bedacht ze plotseling dat ze via de wc wel om hulp kon roepen. Als ze nu continu de wc zou doortrekken, dan zou vast wel iemand het opmerken, zo was haar gedachte.

En inderdaad, haar onderburen merkten op dat het toilet van hun oude bovenbuurvrouw wel heel vaak doorspoelde. Omdat ze niet opendeed nadat de onderburen herhaaldelijk hadden aangebeld, belden ze de politie op. De agenten hebben de vrouw uiteindelijk uit de hachelijke situatie gered.

CD: Elektrons - Red Light, Don`t Stop

Elektrons mag dan misschien een nieuwe naam zijn aan het front van de dance muziek, de mannen achter dit alias zijn dat zeker niet. Luke Cowdrey en Justin Crawford bestieren al jaren als The Unabombers hun club Electric Chair in Manchester. Onder het Elektrons pseudoniem brachten zij de single "Dirty Basement" uit en in augustus volgde "Get up". Eindelijk is er nu dan ook het album "Red Light, Don`t Stop". Dit album is een poging de muzikale elementen van hun maandelijkse clubavond in Manchester te vangen en samen te brengen.

Elektrons - Red Light, Don`t Stop

The Sex Pistols komen terug

Een van de meest legendarische bands aller tijden werkt aan een comeback. De Brixton Academy in Londen zal op acht oktober plaats bieden aan The Sex Pistols. De punkband zal daar optreden om de dertigste verjaardag van hun album 'Never Mind The Bollocks' op te luisteren.

De punkers John Lydon (aka Johnny Rotten), Steve Jones, Paul Cook en Glen Matlock gaven 1978 de pijp aan Maarten. In 1996 kwamen ze echter terug, en maakten toen een wereldtoernee. De laatste keer dat de heren hebben opgetreden was vier jaar geleden.


Dit nummer is wel zo toepasselijk tijdens prinsjesdag

Testdag 18-09-2007

Timo Glock heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste testdag op het circuit van Jerez. Vitantonio Liuzzi en Sebastien Buemi zetten de tweede en derde tijd neer. Ook morgen en overmorgen zal er nog getest worden op het spaanse circuit.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 T. Glock BMW 01:20.606 71
2 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:21.280 90
3 S. Buemi Red Bull 01:21.309 59
4 F. Montagny Toyota 01:21.555 72
5 P. de la Rosa McLaren 01:21.651 46
6 N. Piquet jr. Renault 01:22.009 63
7 R. Barrichello Honda 01:22.020 79
8 K. Nakajima Williams 01:23.177 87
9 L. Badoer Ferrari 01:23.432 36

15 jaar eis doodsteken Marokkaanse Amsterdammer

JustitieTegen Franklin G. is vandaag 15 jaar gevangenisstraf geëist wegens het doodsteken van de 27-jarige Marokkaanse Amsterdammer Mostafa Ait Haddouch. De 25-jarige verdachte stak het slachtoffer vorig jaar september neer in de Indische Buurt in de hoofdstad. Aanleiding voor de steekpartij was een verkeersruzie.

Volgens de officier van justitie is er sprake van moord met voorbedachte rade. G. zei op zijn beurt dat hij door Ait Haddouch en een aantal anderen in elkaar was geslagen. Hij was toen naar huis gegaan en had ''uit angst'' een keukenmes meegenomen, als ''afschrikmethode''. Vervolgens was hij het slachtoffer toevallig weer tegenkomen. G. zei pas te hebben gestoken nadat Ait Haddouch hem in zijn vinger had gesneden.

Justitie houdt het er op dat de verdachte expres met vrienden op straat ging rondhangen om het slachtoffer weer tegen te komen. Toen ze Ait Haddouch later die avond zagen, ontstond opnieuw een vechtpartij. Daarbij trok zowel G. als Ait Haddouch een mes. De laatste werd drie keer gestoken.

Na het overlijden van het slachtoffer braken er relletjes uit in de buurt. Circa tweehonderd - veelal Marokkaanse - jongens gingen op zoek naar de negroïde daders. Zij drongen de woning van de hoofdverdachte binnen en vernielden die. Ook gooiden ze de ramen van de woning van een medeverdachte in. Omdat de daders allen negroïde mannen waren, belaagden de jongeren ook een Surinaams café. De hoofdverdachte is overigens van Antilliaanse komaf.

Vier mededaders van Franklin G., in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, hoorden een celstraf eisen van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zij zouden het slachtoffer in groepsverband hebben belaagd en mishandeld. Alle vier zijn tijdens hun voorarrest op vrije voeten gesteld. Ze kwamen vandaag niet opdagen omdat ze bang zijn voor wraakacties uit de kring van het Marokkaanse slachtoffer.

Donderdag gaat de zaak verder. De raadsvrouw van G. houdt dan haar pleidooi. De uitspraak wordt over circa twee weken verwacht.

Gebeten actievoerster doet aangifte

Icoon PolitieDe gemaskerde activiste die zaterdag werd gebeten door een politiehond tijdens een actie bij detentiecentrum Kamp Zeist, heeft aangifte gedaan van politiegeweld. De vrouw in kwestie, actievoerster Elise Leijten uit Amsterdam, noemt de werkwijze van de politie ''ongehoord provocerend en gewelddadig''. Daarnaast heeft ze een klacht ingediend wegens onterechte aanhouding, het niet informeren van haar partner in welk ziekenhuis ze werd behandeld en het onvoldoende zorg dragen voor de medische behoeftes van het slachtoffer.

De 45-jarige Leijten was zaterdag met zo'n honderd sympathisanten van een burgerplatform aan het betogen tegen 'de slechte omstandigheden en het voor onbepaalde tijd zonder proces opgesloten zitten' van illegale vreemdelingen. Aan het einde van de manifestatie probeerde een groep demonstranten volgens de politie het kamp te betreden. Agenten grepen toen hardhandig in.

Volgens Leijten had ze de hele middag zwijgend rondgelopen met een masker en een bord met leuzen. Ineens greep volgens haar de politie in en werd ze gebeten door een hond. Ze hield er een diepe vleeswond aan haar been aan over.


Politiehond zet tanden in Elise Leijten

Lees ook op het forum.

Link: Foto verslag van burgerinspectie kamp Zeist (Indymedia).

Meer ontwikkelaars ondersteunen amBX van Philips

Voorheen waren we vooral aangewezen op mooi geluid als het ging om een realistische gamingervaring. Als het aan Philips ligt gaat die ervaring echter veel verder. Dit heeft zich geuit in een systeem waar je naast mooi geluid ook kunt rekenen op vibratie, geluidseffecten en zelfs windhozen door je kamer. Philips amBX is geboren.

Een erg innovatief plan, maar het staat of valt bij ondersteuning van ontwikkelaars. Gelukkig voor Philips druppelen de ontwikkelaars en ondersteunde games binnen en vandaar dat we nu een balans kunnen opmaken. Op dit moment ondersteunen onder andere Broken Sword: Angel of Death en Toca Racing Driver 3 het systeem maar in de toekomst kunnen we zeker ook rekenen op Kuju: Railsimulator, Supreme Commander, Second Life, Overlord, Clive Barker's Jericho, Turning Point: Fall of Liberty, Rise of the Argonauts, Operation Flashpoint 2. Een paar sterke titels verzekerd dus.

Naast een aantal titels is Philips ook verzekerd van ondersteuning van een aantal ontwikkelaars en wel; Codemasters, THQ, Sumo Digital en Gearbox Software. Het systeem komt in september en zal beschikbaar zijn in drie varianten. De Starter kit, ProGamer kit en de Premium kit. De prijzen zullen liggen tussen de €200 (Starter Kit) en de €400 (Premium kit).



Stroom kritiek op kabinet van vele instanties

Icoon PolitiekDe plannen van het kabinet voor volgend jaar zijn niet alleen overladen met kritiek door de oppositie, maar ook door een reeks van belangenorganisaties, ondernemingen, instanties en lagere overheden. Vooral vertegenwoordigers van automobilisten, transport- en reisondernemingen zijn woedend.

Zo kondigden grote organisaties als RAI Vereniging, Bovag, EVO, TLN en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen een frontale aanval aan op minister van Financiën Wouter Bos. De komende maanden gaan ze onder de gezamenlijke naam 'Rijdend Nederland' via radiospotjes en krantenadvertenties actie voeren met de leus Stop Bos.nl.

De ANWB is ook uiterst kritisch over de mobiliteitsplannen. ''Het kabinet geeft het signaal af dat er bij de automobilist en de reiziger geld opgehaald moet worden. Dat is absoluut niet te rijmen met het streven van de politiek naar een groot draagvlak voor een eerlijk systeem van betalen voor mobiliteit'', aldus de ANWB.

De Nederlandse Spoorwegen reageerden terughoudend. ''De kabinetsambitie van een duurzame reizigersgroei van 5 procent per jaar kan niet worden gehaald zonder structurele uitbreiding van de capaciteit op het spoor'', benadrukte NS-topman Aad Veenman. ''Daar is volgens ons tot 2020 ten minste 8 miljard euro voor nodig. In deze begroting is niet terug te zien dat daar in deze kabinetsperiode voldoende geld voor wordt gereserveerd.''

Volgens de werkgevers moeten bedrijven een forse rekening betalen, terwijl ze er weinig voor terugkrijgen. Ze vrezen voor minder banengroei, minder omzet en meer files. De vakbonden zijn positiever over de plannen van het kabinet, maar blijven zich verzetten tegen aanpassing van het ontslagrecht."Het is geen slechte soep, maar er zit een vieze haar in", aldus CNV-voorzitter Paas.

Positieve kritiek was er vandaag ook. Zo oordelen de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag overwegend positief over de rijksbegroting. De aandacht voor de wijken, het onderwijs, arbeid en veiligheid vinden zij een stap in de goede richting.

Oppositie kraakt miljoenennota af

Icoon PolitiekDe oppositie heeft vanmiddag de miljoenennota voor 2008 van het kabinet afgekraakt. Volgens de VVD geeft de regering volgend jaar miljarden euro's extra uit ''en laat hardwerkende Nederlanders opdraaien voor de kosten.''

VVD-leider Mark Rutte stelde dat ''het meest linkse kabinet sinds jaren'' het geld en de aandacht aan de verkeerde zaken besteedt. Van hem krijgt het kabinet een onvoldoende voor het beleid voor integratie en immigratie, veiligheid en de bestrijding van files. De boodschap voor de burgers is volgens Rutte ''betalen, betalen, betalen''.

De Socialistische Partij (SP) betreurt het dat de regering met de PvdA het beleid van de vorige kabinetten niet terugdraait. Jan Marijnissen vindt dat het kabinet te weinig in het onderwijs investeert en wijst de eigen bijdrage in de zorg af. Volgens de SP-leider kan het ''echt socialer en menselijker''. Zo zou er meer geld naar de publieke sector en armoedebestrijding moeten gaan.

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema mist in de miljoenennota concrete maatregelen om het klimaatprobleem tegen te gaan. Het is allemaal veel te vrijblijvend vindt de partij.

'Gruwelkabinet'
Geert Wilders (PVV) noemde het een ''gruwelijke'' miljoenennota die SP-beleid uitstraalt. ''Dit linkse gruwelkabinet doet alles om het leven van de gewone burger duur en zuur te maken'', aldus Wilders die het ook ''vreselijk'' vindt dat de regering niets doet om de immigratie en islamisering te stoppen.

Fractieleider Bas van der Vlies van de SGP zei dat ondanks ''mooie woorden'' het gezin bij dit kabinet niet beter af is. ''De rekening moet betaald worden door de éénverdieners en de doorsnee–verdieners.''

De partij voor de Dieren stelt dat de economie ''het weer gewonnen heeft'' van de ecologie. ''Dit kabinet heeft geen oog voor dieren'', aldus Marianne Thieme.

Positief
Voornamelijk zeer positief waren de drie regeringsfracties van PvdA, CDA en ChristenUnie.

De PvdA noemt de begroting ''ongekend sociaal''. Volgens fractievoorzitter Jacques Tichelaar ''maakt de PvdA het verschil. De vervuilers betalen en de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.'' Hij kondigde wel aan, in antwoord op kritiek van de SP, dat hij morgen komt met plannen voor armoedebestrijding, met name voor de ''300.000 kinderen die in armoede leven''.

CDA en CU waren maar op een puntje negatief. Beiden zijn het niet eens met de bezuiniging op de kinderbijslag die de regering van plan is in 2010 door te voeren. Zeer te spreken zijn ze over het ''goede toekomstgerichte beleid met aandacht voor gezinnen, zwakkeren en duurzaamheid''.

Leuke flashmob pranks

Comedie, humor, creativiteit en flashmob gecombineerd is het idee van ImprovEverywhere.com.

Een groep enthousiaste internetters houden eens in de zoveel tijd een missie. Ergens in NYC halen ze een groots opgezette practical joke uit. Bijvoorbeeld met z'n allen opdrachten uitvoeren die je hoort op je mp3speler.

Of wat ook heel erg grappig is, het BestBuy experiment. Tientallen mensen doen dezelfde kleding aan als werknemers van een winkel, en komen dan één voor één heel onopvallend binnenlopen. Dit zorgt natuurlijk voor leuke beelden.

Jack Thompson wil GTA IV verbieden

Jack Thompson laat weer eens van zich spreken en deze keer is GTA IV het probleem. Niet eens het geweld dat in de game zit, maar wel het feit dat Thompson vindt dat hij zelf in het spel zit. Als Take Two de verwijzing naar zijn persoon niet weghaalt zal hij er alles aan doen om de verkoop van GTA IV te verbieden.

Thompson heeft in het blad Game Informer een preview gelezen van GTA IV en ook het doel van de eerste missie. In deze missie moet Niko een advocaat vermoorden die het toevallig heeft voorzien op games. Volgens Thompson is dit een duidelijke referentie naar hem persoonlijk en hij eist nu ook dat Take Two deze missie aanpast en zelfs helemaal uit de game zal halen.

You have until five o’clock P.M. this Friday… to inform me that you are going to delete the above references and any other references that could reasonably be construed to be references to me in Grand Theft Auto IV and any other video games that are pending release…

Now you have descended this low - using one of your games to threaten my physical safety… Failure to comply with the deadline… will result in my having to take necessary and proper means to stop release of the game which targets me personally… given the copycatting of violent games…

Directeur BioWare uit zich in interview over Mass Effect

Dr. Greg Zeschuk is een van de oprichters van het team BioWare dat hard heeft gewerkt aan het spel Mass Effect. In een interview vertelt hij het een en ander over zijn werk bij BioWare en natuurlijk uit hij zich ook over Mass Effect.

Zeschuk geeft aan dat Mass Effect een van de grotere uitdagingen was. Bij BioWare proberen zij altijd het voorgaande te overtreffen. Met Mass Effect hebben zij dit volgens hem ook gedaan. Zeschuk geeft aan dat er wel drie redenen voor hem zijn om een beetje zenuwachtig te zijn voor de release van Mass Effect; a. BioWare heeft veel tijd in de ontwikkeling gestoken, b. De verwachtingen zijn hoog en hij wil hier erg graag aan voldoen en c. BioWare zou graag haar eigen stempel op de next-gen games willen drukken met Mass Effect maar heeft hier wel de nodige concurrentie tegenover staan.

Zeschuk geeft aan dat er wel downloadable content zal gaan komen voor Mass Effect. Meer informatie wordt hierover vrijgegeven rond de launch van Mass Effect zelf. Wat voor downloadable content het dan zal zijn is nog niet bekend. Zeschuk geeft aan dat ze alle kanten op kunnen; nieuwe missies, nieuwe uitrustigen en bijvoorbeeld nieuwe wapens.

Er wordt nog niet toegegeven dat er een demo voor de release van het spel te downloaden zal zijn maar Zeschuk zegt wel dat ze er mee bezig zijn en willen kijken hoe zij de demo vorm kunnen geven. Hij geeft echter ook aan dat er niet meer zoveel tijd is voor het ontwikkelen van een demo.

Zeschuk zegt nogmaals dat het gehele verhaal rondom Mass Effect een trilogie behoort te zijn. Hij zegt hierbij dat het een doel is om alledrie de delen op de Xbox 360 uit te brengen. Of het doel ook dezelfde koers blijft varen kan Zeschuk niet zeggen omdat het te ver in de toekomst is.

Lees het gehele interview hier.



Overstromingen Afrika zwellen aan

Icoon RampDe overstromingen in Afrika zullen de komende dagen verergeren. Internationale hulp is nodig om de verspreiding van ziektes tegen te gaan. Dit blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.

Sinds juli zijn ongeveer een miljoen mensen gedupeerd door de aanhoudende regenval. Vooral Ghana en Uganda zijn zwaar getroffen. Duizenden mensen zijn hier dakloos geworden doordat hele dorpen zijn weggevaagd. "Er bestaat een grote behoefte aan voedsel, onderdak en medicijnen'', aldus Elisabeth Byrs, een woordvoerster van de VN, vandaag.

In het noorden van Ghana zijn de eerste gevallen van cholera, dysenterie en diarree geconstateerd. Hier liep het dodental door de overstromingen op tot 32 en werd de noodtoestand uitgeroepen.

Toekomst NedCar veilig door komst SUV's

Icoon BinnenlandsAutofabriek NedCar gaat vanaf volgend jaar SUV's bouwen bovenop de huidige productie van de Mitsubishi Colt. Dat heeft de Japanse autofabrikant Mitsubishi bekendgemaakt. Volgend jaar moeten er 20.000 Outlanders van Mitsubishi van de band rollen, daarna 30.000 op jaarbasis.

De Outlander verkoopt wereldwijd zo goed, dat Mitsubishi de productie in Japan alleen niet meer aankan. Het bedrijf besloot daarom de productie van Outlanders voor de Europese markt naar NedCar te verplaatsen, zei een woordvoerder van Mitsubishi vandaag.

Bestuurder Henk van Rees van FNV-Bondgenoten zei vanochtend "een gat in de lucht gesprongen te hebben''. "De toekomst van NedCar is voorlopig veiliggesteld, Mitsubishi laat zien vertrouwen in NedCar te hebben. Zeker voor Japanners betekent het nogal wat om een deel van de productie uit het moederland naar Europa te verplaatsen. Dit geeft een solide basis voor besprekingen met andere geïnteresseerden, onder meer uit China, die wellicht ook auto's willen gaan bouwen in Born.''

Voorzitter Jean Wouters van de ondernemingsraad (OR) noemde het besluit van de Japanners "een stap in de goede richting''. Het personeel, deze ochtend geïnformeerd door NedCar-directeur Joost Goovaerts, reageerde opgelucht en met een luid applaus op het nieuws. Temeer omdat het maandag nog te horen kreeg korter te moeten gaan werken wegens tegenvallende verkopen van de Colt.

[Vuelta] Dagwinst voor Duque

De zestiende etappe van de Ronde van Spanje is gewonnen door Leonardo Duque. Na 165 kilometer koersen was de Colombiaan de snelste van een kopgroep van drie man.

Aanvankelijk maakte het drietal deel uit van een groep van in totaal zeventien vluchters, die na 58 kilometer uit het peloton wisten te ontsnappen. Rabobank, de ploeg van klassementsleider Menchov, gaf zijn zegen aan de vluchtpoging en controleerde het tempo in het peloton met ijzeren hand.

De zeventien koplopers werkten tot 25 kilometer voor de meet goed samen, een aanval van Eduard Vorganov leidde een tumultueuze finale in. Uiteindelijk bleven Aleksandr Kolobnev,Joan Horrach en Duque over. De wielrenner van Cofidis was vervolgens de rapste sprinter.

MGS 4 ruim beschikbaar op de TGS 2007

Eerder vandaag lieten wij je al een filmpje zien met tien veelbelovende titels die hoogstwaarschijnlijk op de Tokyo Game Show aanwezig zullen zijn. Eentje daarvan was Metal Gear Solid 4 en hiervan hebben we zojuist meer gehoord. En wel over de beschikbaarheid op de TGS 2007. De game zal namelijk speelbaar zijn op 50 demopods en dit lijkt ons een ruim aantal.

Hopelijk zal dit voor weinig wachttijden zorgen, wat wel belangrijk is bij een populaire game als MGS 4. Konami melde trouwens ook dat elke bezoeker die de game uitprobeert een leuke brochure krijgt met 52 pagina's vol Metal Gear Solid.

Franse WK-selectie zonder Moreau

Christophe Moreau ontbreekt op het wereldkampioenschap wielrennen eind deze maand in Stuttgart. Bondscoach Frederic Moncassin heeft de renner thuis gelaten.

Moncassin, oud prof, vindt dat Moreau niet genoeg in vorm is. Sylvain Chavanel, Pierrick Fédrigo en Thomas Voeckler zijn de belangrijkste namen in de Franse ploeg. Ook Romain Feillu, die vorig jaar als tweede eindigde bij de beloften, reist af naar Stuttgart.

Dimitri Champion en Benoît Vaugrenard komen voor Frankrijk uit in de tijdrit.

Franse selectie WK
Sylvain Chavanel, Stéphane Augé en Amaël Moinard (Cofidis), Pierrick Fédrigo en Thomas Voeckler (Bouygues Telecom), Sandy Casar en Benoît Vaugrenard (Française des Jeux), Romain Feillu (Agritubel), Ludovic Turpin (AG2R)

Vooruitblik Champions League 07/08

Aankomende week start het Europese miljoenenbal weer. Eénendertig clubs beginnen dan aan het avontuur dat uiteindelijk moet gaan leiden tot de ontkroning van AC Milan.

Aan de opzet is niets veranderd. Nog altijd speelt iedere club zes wedstrijden tegen drie andere clubs in de groepsfase, alvorens de zestien overgebleven teams opnieuw in de koker verdwijnen. Deze gaan vervolgens in een knockoutsysteem de weg naar de finale bewandelen, die ditmaal in het Luzhniki Stadion in Moskou gehouden zal worden.

De deelnemers:

GroepClubVorig jaar# CL's
ALiverpool FC (ENG)Verliezend finalist5
AFC Porto (POR)Laatste 162
AOlympique de Marseille (FRA)-1
ABeşiktaş JK (TUR)-0
BChelsea FC (ENG)Halve finale0
BValencia CF (ESP)Kwartfinale0
BFC Schalke 04 (GER)-0
BRosenborg BK (NOR)-0
CReal Madrid CF (ESP)Laatste 169
CSV Werder Bremen (GER)3e in groep0
CSS Lazio (ITA)-0
COlympiacos CFP (GRE)4e in groep0
DAC Milan (ITA)Winnaar7
DSL Benfica (POR)3e in groep2
DCeltic FC (SCO)Laatste 161
DFC Shakhtar Donetsk (UKR)3e in groep0
EFC Barcelona (ESP)Laatste 162
EOlympique Lyonnais (FRA)Laatste 160
EVfB Stuttgart (GER)-0
ERangers FC (SCO)-0
FManchester United FC (ENG)Halve finale2
FAS Roma (ITA)Kwartfinale0
FSporting Clube de Portugal (POR)4e in groep0
FFC Dynamo Kyiv (UKR)4e in groep0
GFC Internazionale Milano (ITA)Laatste 162
GPSV Eindhoven (NED)Kwartfinale1
GCSKA Moskva (RUS)3e in groep0
GFenerbahçe SK (TUR)-0
HArsenal FC (ENG)Laatste 160
HSevilla FC (ESP)-0
HSteaua Bucureşti (ROU)3e in groep1
HSK Slavia Praha (CZE)-0


Groep A

In de eerste groep vinden we de verliezend finalist van vorig jaar terug. Liverpool kwam ondanks een treffer van Dirk Kuijt tekort tegen AC Milan. In de poule treffen de vijfvoudig winnaars twee andere voormalige CL-veroveraars. Porto won tweemaal, terwijl Olympique Marseille de eerste echte Champions League voor zich opeiste. Beiden zijn erop gebrand om weer iets te kunnen laten zien op het hoogste Europese niveau. Beşiktaş maakt de groep vol, en zal op papier weinig in te brengen hebben. Toch zal de vice-kampioen van Turkije zich niet makkelijk gewonnen geven.

Groep B

Kijkend naar het aantal eindoverwinningen is het in de tweede Groep armoe troef. Geen van de vier clubs mocht ooit de beker met de grote oren omhoog houden. Chelsea en Valencia blijven echter wel gevaarlijke mededingers voor de titel. De twee zijn bekend met elkaar, aangezien Chelsea vorig jaar nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Spanjaarden. Schalke is terug in de Champions League, en zal proberen het de twee topclubs zo moeilijk mogelijk te maken. Het krijgt daarbij hulp van het eveneens teruggekeerde Rosenborg uit Noorwegen.

Groep C

In Groep C mag Real Madrid statistisch gezien niet lager eindigen dan de eerste plaats. De negenvoudig winnaar heeft bovendien de twee topschutters van de Champions League in haar gelederen: Raúl en Ruud van Nistelrooij. Daarnaast raakte Werder Bremen zijn topspits Miroslav Klose kwijt aan Bayern München. Lazio is een lastige derde, en zou zomaar voo een verrassing kunnen zorgen. Olympiacos is vaak niet meer dan een overbodige opvulling, maar soms wel verantwoordelijk voor de uitschakeling van een topclub, door belangrijke punten weg te kapen.

Groep D

De regerend Europees kampioen vinden we terug in Groep D. AC Milan zit in de groep waar de meeste Europa Cups gewonnen werden. Zelf wonnen de Italianen er al zeven, terwijl Benfica en Celtic er decennia terug respectievelijk twee en één op hun naam schreven. Ook waren alle clubs, inclusief nummer vier Shakhtar Donetsk, vorig jaar al van de partij, en was het Europees avontuur na de groepsfase voor geen van allen voorbij. Twee van hen, Benfica en Shakhtar, vervolgden hun weg in de UEFA Cup, terwijl Milan Celtic uitschakelde in de achtste finale.

Groep E

FC Barcelona, de kampioen van twee jaar terug, ontmoet in de vijfde groep Olympique Lyon. De Fransen waren de afgelopen twee jaar de angstgegner van Barça's aartsrivaal Real Madrid. Beiden eindigden vorig jaar verrassend snel, en kwamen niet verder dan de laatste zestien. Duits kampioen VfB Stuttgart is de outsider voor één van de twee bovenste stekken, terwijl het Schotse Rangers wellicht tegen beter weten in hoopt op een verrassing. Toch hebben ze de geschiedenis om op terug te vallen, want twee jaar geleden wist de club uit Glasgow ook boven onder meer FC Porto te eindigen.

Groep F

AS Roma dacht vorig jaar vrij gemakkelijk lans Manchester United te geraken door de 2-1 thuisoverwinning. Toch gingen de Engelsen naar de halve finale, toen er in Engeland de 7-1 eindstand op het scorebord stond. De beide ploegen ontmoeten elkaar nog tweemaal in 2007, ditmaal in de groepsfase. Sporting Clube de Portugal zal de zeer gevaarlijke kaper op de kust zijn, als één van de twee topclubs dure punten laat liggen. Dynamo Kyiv lijkt bij voorbaat kansloos tegen al dat geweld; het kwam vorig jaar al niet verder dan twee punten.

Groep G

De enige Nederlandse deelnemer, PSV, is in Groep G beland. In deze groep is het de best presterende ploeg van de afgelopen drie jaar. Internazionale kan nog enigszins aanhaken, maar stelde vorig jaar ook teleur door al bij de laatste zestien af te haken. CSKA Moskva verrasste drie jaar geleden vriend en vijand door de UEFA Cup op zijn naam te schrijven. Nu proberen de Russen het in de Champions League. Belangrijkste concurrent is Fenerbahçe, dat na een jaar afwezigheid weer een gooi doet naar de tweede ronde, en daarbij altijd een beroep kan doen aan de beruchte heksenketel in Istanbul.

Groep H

De laatste groep bevat eigenlijk alleen gevaarlijke outsiders voor de titel, en geen concrete titelkandidaten. Arsenal en Sevilla zullen normaal gesproken gaan strijden om de winst in de poule. De Spanjaarden wonnen de afgelopen twee edities van de UEFA Cup, en wisten zich nu voor het eerst te plaatsen voor de Champions League. De enige voormalig winnaar in Groep H is Steaua uit Boekarest. De Roemenen werden in 1986 Europees kampioen door FC Barcelona na strafschoppen te verslaan. Slavia Praha is op papier de minste deelnemer, en zal er hoogstwaarschijnlijk snel uitvliegen.

Finale

De finale van deze editie zal gehouden worden in Moskou, in het Luzhniki Stadion. Torpedo Moskva en Spartak Moskva werken hierin normaliter hun competitieduels af. In 1980 werden in dit stadion de Olympische Spelen gehouden. Twee jaar later was er het Luzhniki drama, waarbij minstens 66 mensen het leven lieten. HFC Haarlem speelde in het kader van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Spartak. Vlak voor het eind verlieten de meesten het stadion, maar toen de Russen in blessuretijd de 2-0 maakten, wilden de fans terug. De militia stond dat niet toe, waardoor er een massale trappartij ontstond. Het officiële dodental staat op 66, maar ooggetuigen en familie van slachtoffers schatten het totaal op niet minder dan 340.

Chavez dreigt privéscholen te sluiten

Icoon Buitenlands De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft gedreigd alle privéscholen die zich niet houden aan zijn socialistische lesprogramma, over te nemen of te sluiten. Het lesprogramma moest in 2001 in het hele land worden doorgevoerd.

Chávez vindt dat het programma is gericht om "het eurocentrische kolonialisme te ontstijgen en kapitalistische waarden te vervangen door een nadruk op de mens". De regering van Chávez erkent het bestaansrecht van privéscholen, maar als ze het lesprogramma niet overnemen, dan worden ze genationaliseerd of gesloten.

'Kabinet stoomt Nederland niet klaar voor 2050'

Icoon Politiek Dagblad De Pers heeft een open brief in artikelvorm geschreven, waarin de krant het kabinet oproept daadkracht te tonen. In plaats van "een typisch consensusstuk" als het huidige kabinetsbeleid, moet er begonnen worden met de aanleg van een zweeftrein tegen files, een nieuw Almere tegen de woningnood, een nieuwe kerncentrale en het verminderen van de bestuurslagen. Die zouden Nederland voorbereiden op het jaar 2050.

Vooral op woninggebied roept de krant het kabinet op om actie te ondernemen. Er moet een nieuwe stad voor 400.000 inwoners aangelegd worden in de Flevopolder. Ook moet de doorstroming op de woningmarkt verbeterd worden door de hypotheekrenteaftrek af te bouwen en de huursubsidie af te schaffen. Om de mobiliteit te garanderen moeten alle grote steden in de Randstad verbonden worden door middel van een zweeftrein.

Op onderwijsgebied moeten de MAVO en de LTS terugkeren. Bovendien moet er een nieuw schoolvak 'burgerschap' komen om alle jongeren (niet alleen allochtonen) de waarden te leren die passen bij de samenleving. Ook moet de maatschappelijke stage er komen. De ontwikkelingshulp moet op de schop. Niet zomaar geld naar arme landen, maar investeringen in langdurige projecten om de stabiliteit van de landen te vergroten.

Meer geld kan er verdiend worden door de hervorming van bestuurslagen. "Zes provincies voor een staatje van 16 miljoen inwoners voldoet". Ook het exporteren van kernenergie kan geld opleveren. In plaats van het bouwen van vijf kolencentrales wil De Pers een nieuwe kerncentrale. Dat is beter voor het klimaat en aanbevolen door het atoomagentschap IAEA.

Volgens het dagblad zijn al deze plannen mogelijk. Het artikel is gebaseerd op onderzoeken die voor het kabinet uitgevoerd zijn.

Mexicaantje (11) jongste stierenvechter ooit

Icoon OpmerkelijkEen Mexicaans jongetje van elf jaar oud heeft gisteren zijn debuut als jongste stierenvechter ooit gemaakt. De knaap, genaamd Ragael Mirabel, zorgde in Mexico City voor veel spektakel.

Bij het eerste optreden werd hij meteen door een stier geschept. Het joch van amper 1.30 meter ging daarna echter gewoon door met de strijd tegen de stier waarbij hij spiezen in het lijf van het dier boorde. Ragael is er ongedeerd vanaf gekomen en kenners tippen hem als toekomstige meester in het stierenvechten.

Bettini en Pozzato kopmannen Italiaanse selectie

De Italiaanse bondscoach Franco Ballerini heeft de Italiaanse selectie voor het WK wielrennen op de weg bekendgemaakt.

De huidige wereldkampioen Paolo Bettini en Filippo Pozzato, dit seizoen winnaar van de Omloop Het Volk, zijn de kopmannen van. Daarnaast werden onder meer ook Girowinnaar Danilo Di Luca, Damiano Cunego en Davide Rebellin in de selectie opgenomen.

De Italiaanse selectie:
Paolo Bettini, Danilo Di Luca, Davide Rebellin, Filippo Pozzato, Damiano Cunego, Alessandro Ballan, Alessandro Bertolini, Marzio Bruseghin, Andrea Tonti, Vincenzo Nibali, Giovanni Visconti.

Sigaretten en bier zwaarder belast

Icoon EconomieRoken en drinken zijn slecht voor de gezondheid, maar goed voor de schatkist. De accijns op een pakje sigaretten van 20 stuks gaat met 21 cent omhoog. Doordat daar BTW bijkomt zal de prijs met 25 cent omhoog gaan.

Een pijpje pils wordt zo 2,7 cent duurder, of wel 65 cent (inclusief BTW) voor een kratje met 24 flesjes. Door deze belastingmaatregel kan het kabinet afzien van het plan om de BTW voor kermissen, pretparken, sportwedstrijden en bioscopen te verhogen.

Het kabinet pakt ook de hoge inkomens aan door het aftoppen van pensioenopbouw en veranderingen bij het eigenwoningforfait. Voor werknemers geldt voor de belasting een maximum bij het pensioengevend loon van 185.000 euro. Voor huizen met een WOZ-waarde geldt niet langer een plafond van 1,663.636 miljoen euro bij het vaststellen van het eigenwoningforfait. Bovendien wordt voor woningen met een WOZ-waarde hoger dan 1 miljoen euro een hoger percentage ingevoerd.

Het kabinet zet het mes in de aftrek voor buitengewone uitgaven aan ziektekosten en dat moet een bezuiniging opleveren van 400 miljoen euro.

Ook Namco laat je Fitnessen op de Wii

De Nintendo Wii heeft zijn succes mede te danken aan het aanboren van een nieuwe doelgroep, de familie. Om op deze trend in te haken komt Namco Bandai met een nieuwe mat, vergelijkbaar met Dance Dance Revolution, waarop je verschillende fitnesskunsten kunt gaan vertonen. Dit kun je met de hele familie doen of gewoon alleen. Zo bevat de game zowel een singleplayer als een co-op modus.

De game gaat Family Trainer: Athletic World heten en zal in 2008 releasen in Japan, een Europese datum is nog niet genoemd.



Cziommer niet mee naar Portugal

AZ zal morgen zonder Simon Cziommer afreizen naar Porto voor de wedstrijd tegen FC Paços de Ferreira in de eerste ronde van de UEFA Cup.

De Duitse middenvelder is niet op tijd hersteld van een blessure aan zijn linkerbovenbeen. Door de kwetsuur moest Cziommer ook al de competitiewedstrijd tegen Sparta aan zich voorbij laten gaan.

Barry Opdam reist wel mee. In de wedstrijd tegen Sparta liet hij zich in de tweede helft vervangen met een spierkneuzing in zijn linkerbovenbeen. Opdam bleek vandaag fit genoeg te zijn.

AZ speelt de wedstrijd donderdagavond in het stadion van Boavista. Het onderkomen van Paços is te klein en voldoet niet aan de eisen.

7000 euro voor een WoW karakter

Een rogue in World of Warcraft is van eigenaar verwisseld voor het bedrag van 7000 euro. Het karakter heeft ongeveer de beste uitrusting die op dit moment mogelijk is. Beide legendarische zwaarden van raid boss Illidan Stormrage en vier vijfde van een Tier 6 Armor set zijn in het bezit van de rogue.

De originele eigenaar, Zeuzo is bezig met het ontwikkelen van zijn nieuwe karakter, terwijl de nieuwe eigenaar van de rogue, Shacks inactief is sinds 3 september. Zijn afwezigheid zou kunnen duiden op een ban, omdat het kopen van WoW karakters verboden is en deze veiling erg veel aandacht heeft gekregen. Mocht dit het geval zijn dan is Shacks nu een verdrietige, erg verdrietige WoW speler.



Wat je ook voor 7000 euro had kunnen kopen...

Vijftigduizend steunbetuigingen voor Van Gelder

IOC-lid Anton Geesink zal morgen ongeveer vijftigduizend steunbetuigingen voor Yuri van Gelder in ontvangst nemen. Geesink zal dat in Amsterdam doen, in het bijzijn van de turner. De actie is bedoeld om alsnog deelname van de 24-jarige Waalwijker aan de Olympische Spelen af te dwingen.


Onlangs veroverde Van Gelder zilver op het onderdeel ringen tijdens het WK. Op de individuele onderdelen krijgt echter alleen de wereldkampioen direct een ticket voor de Spelen.

De Internationale Gymnastiekunie (FIG), het IOC en de Chinese organisatie van de Spelen hebben nog zeker één wildcard te vergeven. Doorgaans gaan zulke startbewijzen naar de mindere landen op turngebied. Vorige week startte het Algemeen Dagblad een handtekeningenactie op om op die manier Van Gelder te steunen.

De Nederlandse turnbond KNGU maakte eerder al bekend dat het bij de internationale federatie FIG een officieel verzoek in zal dienen voor een wildcard voor de Olympische Spelen voor Van Gelder.

Toch een PS3-controller met trilfunctie op komst?

Waar Sony eerst nog volhield dat Rumble een last-gen feature was en aangaf geen spijt te hebben van het gemis van de Rumble, komen ze nu terug op hun woorden. Volgens een 'insider' bij Sony wordt er gewerkt aan een nieuwe set controllers. Het zou hier gaan om controllers die ook echt trillen, de Rumble dus! De controller zou zwaarder in de hand liggen maar toch lichter zijn dan de controller van de concurrent Microsoft.

Dit is goed voor die gamers die zich beklaagden over het missen van de trilfunctie en tevens de controller te licht (en dus te goedkoop) vonden.

Troonrede: Veel dat hoop en vertrouwen geeft

Icoon KoningshuisOns land heeft veel dat hoop geeft en vertrouwen. Ondernemers en consumenten zijn optimistisch en ook buiten de economie zijn er hoopvolle tekenen.

Dat zei koningin Beatrix vandaag op Prinsjesdag in de troontrede. Daarnaast staat ons land voor aanzienlijke opgaven als de vergrijzing en het tekort aan menskracht in zorg en onderwijs. Ook wil het kabinet zich extra inspannen voor grotere verdraagzaamheid en respect in de samenleving.

De begroting laat een overschot zien, niet alleen volgend jaar maar ook in de jaren daarna. ,,Zo sparen we voor de toekomst,'' aldus de koningin.

Het kabinet streeft naar een schonere en zuinigere economie en belast consumptie en vervuiling. Zo worden lagere lasten op arbeid mogelijk.

De koningin en opvolgers in de gouden koets.

Moeilijke maatregelen kabinet in zonnige tijd

Icoon PolitiekHet kabinet neemt volgend jaar een aantal moeilijke maatregelen, waardoor de koopkracht van de meeste burgers een pas op de plaats maakt of zelfs licht daalt. Maar over de hele kabinetsperiode is het koopkrachtbeeld gunstig.

Werkenden en gezinnen met kinderen gaan er tot 2011 4 tot 5 procent op vooruit. Premier Jan Peter Balkenende heeft dat vandaag gezegd in een toelichting op de miljoenennota en troonrede voor 2008. De premier verdedigde dat het kabinet juist volgend jaar, als er sprake is van flinke economische groei, een aantal lastenverzwaringen doorvoert. ,,We repareren het dak nu de zon schijnt.''

Balkenende erkende dat de hoogste inkomens volgend jaar wat meer last hebben van een aantal belastingmaatregelen. ,,De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.'' Maar de premier wil niet spreken van nivelleren. ,,Dat vind ik een ouderwets woord.''

Balkenende onderstreepte dat de lastenverzwaringen volgend jaar vooral een gevolg zijn van de stijgende zorgpremies. Anderzijds zijn er ook maatregelen die niet in de koopkrachtcijfers verwerkt zijn, maar die wel gunstig zijn voor de portemonnee. Zo worden schoolboeken in het voortgezet onderwijs gratis, iets waarvan vooral de midden- en hogere inkomens profiteren.

Blauwtong treft in EU 10.000 boerderijen

Icoon AlgemeenHet aantal boerderijen met blauwtong in de EU nadert de 10.000. Daarvan zijn er bijna 2000 in Nederland. Een deskundige van de Europese Commissie heeft dat vandaag gezegd.

De uitbraak is veel ernstiger dan vorig jaar. Toen dook de besmettelijke dierziekte voor het eerst op in Noordwest-Europa en bleef beperkt tot enkele duizenden gevallen in de EU.

Het virus is dit jaar dodelijker voor schapen: een zesde tot een kwart van de dieren sterft eraan. Vorig jaar woedde blauwtong meer onder runderen, waar de gevolgen minder ernstig zijn.

Rond Kerstmis wordt een vaccin verwacht tegen blauwtong. Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft de medewerking van België, Duitsland en Frankrijk gekregen voor preventieve vaccinatie vanaf komend voorjaar.

Wekelijks sterven in Nederland nu zo'n duizend schapen meer dan normaal, meldde kadaververwerker Rendac eind augustus. Nederland telt in totaal bijna 1,4 miljoen schapen.

De meeste besmettingen deden zich tot midden vorige week voor in Duitsland (circa 4000) en België (circa 2200 gevallen). Inmiddels is het aantal getroffen boerderijen waarschijnlijk verder gestegen.

Newcastle vreest nieuwe blessure Owen

Newcastle United vreest dat sterspeler Michale Owen een nieuwe blessure heeft opgelopen. De 27-jarige aanvaller moest gisteravond in de met 1-0 verloren competitiewedstrijd tegen Derby County in de tweede helft met een liesblessure naar de kant.

"We hopen dat het geen ernstige blessure is", aldus Newcastle-manager Sam Allardyce die ook zei dat Owen in de rust van het duel zijn lies voelde opspelen. "Hij wilde verder spelen, maar ik wilde ieder risico uitsluiten. Bovendien oogde hij niet fit." Acht minuten na rust werd Owen dan ook gewisseld.

Analist: Nintendo maakt meeste winst per Wii in Europa

Het was al bekend dat Nintendo met haar Wii als enige van de drie winst maakte per verkochte next-gen console. Echte cijfers noemde het bedrijf nooit, en vandaar dat er nu door een analist uit Tokyo, Soichiro Fukuda, een berekening is gemaakt. Hieruit komt dat Nintendo het meeste verdient met de Wii in Europa, en het minste in Japan.

De Japanse onderzoeker van de "Nikko Citigroup" berekende dat Nintendo per verkochte Wii in Japan zo'n 1.500 Yen winst maakt, een bedrag dat omgerekend 13 dollar is. In Amerika en Europa wordt er respectievelijk $49 en $72 per verkochte console verdient. Tot slot wist Fukuda in zijn onderzoek nog te noemen dat hij verwacht dat Sony pas in 2009 winst gaat maken op PlayStation 3 hardware. De Xbox 360 bleef buiten schot in zijn berekeningen.

HSV wil Kompany niet vrijgeven voor Spelen

Hamburger SV wil Vincent Kompany niet afstaan voor de Olympische Spelen in Peking volgend jaar. Dat heeft de trainer van de Duitsers, Huub Stevens, gezegd.

"Het past niet in ons schema. We hebben hem in Hamburg nodig. Ik heb Vincent er nog niet over aangesproken, maar ik zal hem zeggen dat het niet kan," aldus Stevens.

De Rode Duivels plaatsten zich voor de Spelen door op het EK onder-21, dat in ons land werd gehouden, de halve finales te bereiken. De Belgische voetbalbond heeft al verklaard naar de FIFA te stappen als HSV blijft weigeren om Kompany vrij te geven.

Rijkaard verliest krediet bij Barcelona

De Spaanse krant Marca meldt dat Frank Rijkaard zijn krediet bij Barcelona aan het verliezen is. De Catalanen wisten onder leiding van de Nederlandse trainer vorig seizoen geen enkele prijs te winnen en ook dit jaar heeft Barcelona geen goede competitiestart.

De uitwedstrijden tegen Osasuna en Racing Santader eindigden allebei in een doelpuntloos gelijkspel. Alleen in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao wist de equipe van Rijkaard drie punten te pakken (3-1). Door het matige begin heeft Barcelona nu al vier punten achterstand op koploper Real Madrid.

Morgen moet de club het in de Champions League opnemen tegen de Franse kampioen Olympique Lyon. Aankomende zondag is Sevilla de tegenstander, die net als Real nog zonder puntverlies is.

Volgens Marca wordt Rijkaard, nu het spel slecht verzorgd is, volledig afgerekend op de resultaten. Een goed resultaat de komende duels is dus belangrijk voor hem.

Val in ENECO Tour achtervolgt Nuyens

De Belgische wielrenner Nick Nuyens zal dit seizoen niet meer in actie komen. De oorzaak daarvan is een valpartij in de zesde etappe van de ENECO Tour.

De renner van Cofidis hield aan de valpartij een pijnlijke elleboog over. "Vrijdag reed ik op de training in een putje en weer kon ik gedurende vijf minuten maar op één arm steunen", aldus Nuyens. "Mijn dokter zei me dat zulke incidenten mijn herstel vertragen. Ik had goede hoop dat ik nog zou terugkeren in het peloton. Die hoop is nu verdwenen, net als de motivatie."

De valpartij vorige maand was extra zuur voor Nuyens, op dat moment ging hij namelijk aan de leiding in de ENECO Tour.

Geometry Wars Waves niet apart op XBLA

Wie Project Gotham Racing 4 aanschaft zal in zijn virtuele garage naast een hoop schitterende auto's ook een erg bekende "mini-game" aantreffen, in de vorm van Geometry Wars Waves. De vraag was nog even of dit spel ook nog apart op Xbox Live Arcade ging verschijnen, maar vandaag is daar negatief op gereageerd.

Bizarre Creations vond de game niet genoeg om als "retail-game" door het leven te gaan en besloot het maar te houden bij "a fun little extra" voor de PGR 4 kopers. Hieronder lees je een uitgebreide reactie van Ben Ward, community en web lead.

quote
"It's because we had plans for Live Arcade, but Waves isn't it. Waves is just a sort of throwback to where Geometry Wars came from originally - it's an Easter Egg in a game, it's one game mode, it's something that you'll play again and again to beat your high score, but it's not a full retail product."

FIFA dreigt met uitsluiting van Rode Duivels

Naar aanleiding van de zaak Geel-Namen dreigt de FIFA België uit te sluiten van alle internationale toernooien waarin Belgische clubs actief zijn. CEO Jean Marie Philips bevestigde gisteren dat hij hierover telefoon heeft gekregen.

De FIFA zegt dat voetbalclubs geen recht hebben om hun eigen voetbalbond aan te vallen. Vorig seizoen raakte Portugal daarom in de problemen nadat Gil Vicente een rechtzaak was gestart tegen de voetbalbond van het Zuid-Europese land.

Gisteren vergaderde de technische commissie van de Belgische voetbalbond overigens in het bijzijn van bondscoach René Vandereycken en zijn assistent Demol over de interland van vorige week in Kazachstan (2-2). Na die wedstrijd stegen, ook vanuit de top van de voetbalbond, kritische geluiden op over de wissel Mirallas-Vertonghen. De sfeer op de vergadering was echter rustig. Na de vergadering heeft de bondscoach nog altijd het volledige vertrouwen van de voetbalbond.

200.000 mensen geëvacueerd uit Sjanghai

Icoon RampDe Chinese media waarschuwen de bevolking voor de komst van supertyfoon Wipha. Op dit moment raast de tyfoon langs de Noordkust van Taiwan en zal naar verwachting vanavond de Chinese kust bereiken. De Chinese autoriteiten in de miljoenenstad Sjanghai hebben ruim 200.000 mensen uit voorzorg laten evacueren. De geëvacueerden zijn vooral mensen die wonen in sterk verouderde panden, werknemers op bouwterreinen en mensen die dicht bij de kust wonen.

Zeer krachtige tyfoon
Naar verwachting zal, voor het eerst in tien jaar tijd, het oog van een orkaan het financiële centrum van Sjanghai gaan treffen. In de directe omgeving van de metropool wonen ruim 17 miljoen mensen. Verwacht wordt dat de tyfoon windsnelheden van 250 km/u gaat halen. De Chinese media maakt melding van de 'krachtigste tyfoon' in jaren. China werd dit jaar al behoorlijk getroffen door zware overstromingen en ook nu wordt weer zware regenval verwacht. Meteorologen voorspellen plaatselijk 200 millimeter water.

Taiwan
De orkaan, die op dit moment Taiwan teistert, gaat gepaard met enorme hoeveelheden neerslag, zeer zware windstoten en een hoge stormvloed. De autoriteiten in Taiwan hebben uit voorzorg kantoren, markten en scholen gesloten. De angst voor nieuwe overstromingen is groot. In augustus van dit jaar werden Taiwan en het Zuidoosten van China ook al zwaar getroffen. Tyfoon Sepat raasde toen over het gebied en maakte veel slachtoffers.

Lees meer over het natuurgeweld in ZuidOost Azie of over orkanen op het Forum!

Dark Messiah later op de Xbox 360

Eerder hoorden we van Ubisoft al dat Dark Messiah of Might & Magic: Elements pas eind december uit zou komen op de Xbox 360, nu is de game zelfs verplaatst naar begin 2008. Het spel dat op de xbox 360 gaat verschijnen is een port van het eerder verschenen Dark Messiah (PC) en zal dus op de controls na hetzelfde zijn.

Als wij een exacte datum weten laten we het aan je horen, maar het is dus nog even wachten tot begin 2008.

ADO naar Emmen voor duel met Be Quick '28

Be Quick '28 zal de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag gaan spelen in Emmen. De zaterdaghoofdklasser mocht de wedstrijd niet op het eigen veld afwerken omdat het onderkomen ongeschikt is vanwege het ontbreken van een uitvak.

Aangezien het nieuwe stadion van FC Zwolle niet beschikbaar was, moest Be Quick '28 buiten de gemeentegrenzen kijken. Op 26 september spelen de amateurs nu in het stadion van Emmen.

Cristiano heeft werkvergunning binnen

De trainer van Willem II, Dennis van Wijk, kan eindelijk beschikken over Cristiano. De Braziliaan, die deze zomer een tweejarig contract in Tilburg tekende, heeft zijn werkvergunning binnen. Hierdoor kan hij aankomende zaterdag tegen Roda JC in actie komen.

Cristiano kwam op de laatste dag van de transfermarkt definitief over van FC Basel. Vorig seizoen speelde de aanvaller al een half jaar op huurbasis voor de Tilburgers.

Omstreden Japanse voetballer duikt weer op

De omstreden Japanse voetballer Naoya Kikuchi heeft in Vfl Wolfsburg een nieuwe club gevonden. Onlangs kwam het 22-jarige Japanse talent n opspraak toen bleek dat hij op de achterbank van een auto de liefde bedreef met een 15-jarig schoolmeisje. De Japanse voetbalbond schorste de speler daarna voor twaalf maanden.

"Ik laat hem een jaar spelen bij de reserves. Misschien kan hij volgend jaar doorstromen naar de Bundesliga", aldus de trainer van de Duitse club, Felix Magath. Kikuchi werd naar aanleiding van het schandaal in juni ontslagen bij J-Leagueclub Jubilo Iwata.

McEwen niet in WK-selectie Australië

Zoals eigenlijk al werd verwacht, doet Robbie McEwen niet mee aan het WK wielrennen, eind van deze maand in Stuttgart.

De sprinter van Predictor - Lotto is niet opgenomen in de Australische selectie, omdat het zware parcours hem niet ligt. McEwens ploeggenoot Cadel Evans voert de selectie van Australië aan. Evans rijdt zowel de wegrit als de tijdrit.

Volledige selectie Australië:

Allan Davis (Discovery Channel), Cadel Evans (Predictor - Lotto), Simon Gerrans (AG2R), Mathew Hayman (Rabobank), Matthew Lloyd (Predictor - Lotto), Trent Lowe (Discovery Channel), Bradley McGee (Française des Jeux), Michael Rogers (T-Mobile) en William Walker (Rabobank).

Schilderen op je DS

Heb je altijd last van opborrelende creativiteit, maar nooit een doek en penseel bij de hand? Dan is er nu de oplossing, Paint by DS. Bij deze nieuwe Atari game heb je de mogelijkheid om vijftien verschillende meesterwerken na te schilderen en in minigames kun je gereedschappen, doeken en lijsten vrijspelen. Je creaties kun je opslaan in een galerij om ze later aan je vrienden te showen.

In totaal zal Paint by DS circa 40 uur aan gameplay bevatten en het spel zal waarschijnlijk op 26 oktober uitkomen.



Rembrandt van Rijn, zelfportret, circa 1665.

PSV definitief zonder Bakkal tegen CSKA

Ronald Koeman kan morgen, in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou, definitief geen beroep doen op Otman Bakkal. De middenvelder moest ook vandaag de training van PSV laten schieten.

Bakkal kampt met knieklachten en zal niet op tijd hersteld zijn voor het openingsduel in de Champions League. Hij liep de blessure afgelopen zaterdag op in de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

Ibrahim Afellay en Ismael Aissati ontbraken vanmorgen ook op de training. Vanwege de ramadan zullen ze vanmiddag een lichte training afwerken.

De Angelis naar MotoGP

Alex de Angelis maakt de overstap naar de MotoGP. De 23-jarige Sanmarinees komt volgend jaar uit voor het Honda Gresini-team. Teambaas Fausto Gresini heeft dit vandaag bevestigd.

De Angelis rijdt dit seizoen voor Aprilia in de 250cc. Hij bezet de derde plaats in de stand van het wereldkampioenschap. Vorig jaar behaalde hij in de kwartliters zijn eerste en enige GP-zege bij de Grote Prijs van Valencia.

De achievements van Call of Duty 4: Modern Warfare

De multiplayer-beta van Call of Duty 4: Modern Warfare is onlangs beschikbaar gesteld voor diegenen die een beta-key wisten te bemachtigen. Zo werden gamers geïntroduceerd in de wereld van Call of Duty 4. Nu zijn ook de achievements bekend gemaakt.

1. Make the Jump (20 points)
Infiltrate a cargo ship.

2. Earn a Winged Dagger (20 points)
Complete 'F.N.G.'.

3. Win the War (40 points)
Complete the game on any difficulty.

4. Dancing in the Dark (20 points)
Kill the power.

5. Save the Bacon (20 points)
Protect 'War Pig', the Abrams tank.

6. Death From Above (20 points)
Operate an AC-130 gun ship.

7. Wrong Number (20 points)
Find Al-Asad's safehouse.

8. Piggyback Ride (20 points)
Carry Cpt. MacMillian to safety.

9. Desperate Measures (20 points)
Corner Zakhaev's Son.

10. Look Sharp (20 points)
Find 15 enemy intel items.

11. Eyes and Ears (20 points)
Find 30 enemy intel items.

12. Down Boy Down (20 points)
Survive a dog attack.

13. New Squadron Record (20 points)
Complete the cargo ship mockup in less than 20 seconds.

14. Rescue Roycewicz (20 points)
Save Pvt. Roycewicz on the stairs.

15. Your Show Sucks (20 points)
Destroy all the TVs showing Al-Asad's speech.

16. Man of the People (10 points)
Save the farmer.

17. Straight Flush (20 points)
Kill 5 enemies with one shot while in the AC-130 gunship.

18. Ghillies In The Mist (20 points)
Complete 'All Ghillied Up' without alerting any enemies.

19. Mile High Club (20 points)
Sky dive to safety on Veteran difficulty.

20. No Rest for the Weary (10 points)
Stab an injured crawling enemy.

21. Deep and Hard (90 points)
Complete the game on Hardened or Veteran difficulty.

22. The Package (40 points)
Complete 'Crew Expendable' on Veteran difficulty.

23. The Rescue (40 points)
Complete 'Blackout' on Veteran difficulty.

24. The Search (40 points)
Complete 'Charlie Don't Surf' on Veteran difficulty.

25. The Bog (40 points)
Complete 'The Bog' and 'War Pig' on Veteran difficulty.

26. The Escape (40 points)
Complete 'Hunted' and 'Death From Above' on Veteran difficulty.

27. The First Horseman (40 points)
Complete 'Shock and Awe' on Veteran difficulty.

28. The Second Horseman (40 points)
Complete 'Safehouse' on Veteran difficulty.

29. The Shot (40 points)
Complete 'All Ghillied Up' and 'One Shot, One Kill' on Veteran difficulty.

30. The Third Horseman (40 points)
Complete 'Heat' and 'The Sins of the Father' on Veteran difficulty.

31. The Ultimatum (40 points)
Complete 'Ultimatum', 'All In', and 'No Fighting in the War Room' on Veteran difficulty.

32. The Fourth Horseman (40 points)
Complete 'Game Over' on Veteran difficulty.

33. Daredevil (10 points)
Kill an enemy while blinded by a flashbang in the single player campaign.

34. Roadkill (10 points)
Kill 2 enemies by blowing up a car in the single player campaign.

35. Bird on the Ground (20 points)
Shoot down an enemy helicopter with an RPG in the single player campaign.

36. Four of a Kind (20 points)
Kill 4 enemies in a row with headshots in the single player campaign.

37. Three of a Kind (10 points)
Kill 3 enemies in a row with your knife in the single player campaign.

McLaren trekt hoger beroep Hongarije in

Het hoger beroep dat McLaren Mercedes had aangespannen tegen de straf die zij kreeg van de wedstrijdleiding in Hongarije, gaat toch niet door. De FIA heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Het hoger beroep zou morgen door het International Court of Appeal worden behandeld, maar McLaren heeft de FIA vanmorgen gezegd dat het van een hoger beroep afziet.

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije besloot de Britse renstal in beroep te gaan tegen de straf die zij kreeg voor het pitstopincident tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton, in de slotfase van de kwalificatie. De Spanjaard bleef na zijn laatste pitstop net even wat langer staan, waardoor Hamilton moest wachten en geen tijd meer had om een laatste snelle ronde te rijden. Als straf kreeg het team geen constructeurspunten voor de resultaten die dat weekend werden behaald.

Met een hoger beroep wilde McLaren alsnog proberen de punten voor het constructeurskampioenschap terug te krijgen. Maar vanwege de straf vorige week in het spionageschandaal waar ze uit het constructeurskampioenschap zijn gezet, had het weinig zin meer.

Regering VS niet blij met uitspraak Microsoft

Icoon DigitalIn de VS is de uitspraak van Europese rechters tegen de Amerikaanse softwaregigant Microsoft met verbazing en ergernis ontvangen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie verklaarde dat de beslissing van het Europese Gerecht van Eerste Aanleg de consument meer kwaad dan goed doet.

De Europese rechters oordeelden gisteren dat de Europese Commissie in 2004 Microsoft terecht een boete had opgelegd van 497 miljoen euro wegens misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens Thomas Barnett, hoofd van de antimonopolie-afdeling van het ministerie, verstikt de beslissing de innovatie en werkt het ontmoedigend op de concurrentie tussen bedrijven. En dat is ongunstig voor de consument, aldus Barnett.

Ook Amerikaanse brancheorganisaties klaagden over de gevolgen van de uitspraak voor innovatie. Ze spreken van een gebrek aan respect voor intellectueel eigendom. Een woordvoerder van de brancheorganisatie van technologiebedrijven verklaarde dat er nu een ''donkere periode aanbreekt voor kleine en grote technologiebedrijven, met een hoge mate van onzekerheid rond de bescherming van intellectueel eigendom''.

In de Verenigde Staten stond Microsoft eerder ook terecht wegens misbruik van zijn marktpositie, maar de jarenlange rechtszaken liepen voor Microsoft veelal met een sisser af. Volgens Barnett ''beschermt de Amerikaanse monopoliewetgeving de concurrentie, niet de concurrenten''.

Super Smash Bros. Brawl gaat online

Onlangs is bekend gemaakt dat het spel Super Smash Bros. Brawl online te spelen zal zijn. De online-optie zal de mogelijkheid bieden om tegen mensen in je friendslist te spelen of tegen totale vreemden. Iedere speler krijgt een eigen icoontje dat te veranderen is naar eigen keuze.

Ook zul je kunnen communiceren met andere spelers door korte berichtjes te sturen, maar dit kan alleen met de 'With Friends-mode' (oftewel alleen met mensen waar jij de Friends-code van hebt). Deze berichten zullen op het scherm verschijnen wanneer jij gebruik maakt van de D-pad. Ook zul je in de friends-lobby berichten achter kunnen laten wat dan weer de mogelijkheid biedt om goed af te spreken voor een potje Super Smash.

Als je ervoor kiest om tegen mensen te spelen die niet in jouw Friends-list voorkomen dan kan je geen gebruik maken van het sturen van berichten en van de friends-lobby. Deze mode is erg toegankelijk om te spelen maar echt contact met anderen zul je niet hebben.

Er zijn echter ook wat negatieve berichten. Doordat de Wi-Fi connectie van de Wii nog niet optimaal is kan het slechte gevolgen hebben als je bijvoorbeeld gaat spelen met mensen in Amerika of Japan. Het spel zal door de lange afstand een grote vertraging oplopen.

Wat positieve en negatieve berichten dus over Super Smash Bros. Brawl die online zal gaan verschijnen.



Met dank aan 'Nighthawkb' en 'Sannr' voor het submitten van dit nieuws.

Eén dag schorsing na YouTube-filmpje

OnderwijsHet Stedelijk Gymnasium in Nijmegen heeft drie leerlingen één dag geschorst naar aanleiding van een YouTube-filmpje. Op de beelden was te zien hoe 15 leerlingen tijdens de les stiekem uit het raam klommen zonder dat de lerares wat in de gaten had.

Volgens rector Ronald van Bruggen hebben de drie zonder toestemming van de docente en andere leerlingen de beelden openbaar gemaakt. Daarbij wordt de lerares voor de hele wereld te kijk gezet. Ook werd bij de eerste versie van het filmpje haar naam vermeld.

Wanneer het filmpje binnenskamers was gebleven, had de rector er nog wel om kunnen lachen. De dag schorsing is vooral bedoeld om een signaal af te geven dat het openbaar maken van dergelijke filmpjes niet mag. De drie scholieren die als hoofddader worden gezien, hebben een excuusbrief aan de docente geschreven.

De betrokken docente zal overigens een coachingstraject gaan volgen om in de toekomst beter orde te kunnen houden. Collega's van binnen en buiten de school gaan lessen van de docente bijwonen om tips aan te reiken voor een betere orde in de klas.


I want to break free

Met dank aan rednasje1987 voor de submit.

Student krijgt stroomstoot na stellen 'lastige vragen'

AmerikaEen student van de universiteit van Florida is door de politie middels een stroomstoot het zwijgen opgelegd nadat hij tijdens een forum op de universiteit heikele vragen stelde aan senator John Kerry. De student vroeg iets over de verkiezingen van 2004 en president George Bush en of het waar was dat hij en Bush beiden lid waren van de geheime studentenclub 'Skull and Bones' op de Yale Universiteit.

Na het stellen van zijn vraag werd hij door de politie overmeesterd. De student verzette zich hiertegen en schreeuwde dat hij niets fouts gedaan had. Uiteindelijk kreeg hij een stroomstoot toegediend om hem te kunnen arresteren.

Opmerkelijk is dat Kerry wel de vraag van de student wilde beantwoorden. De politie had daar echter geen boodschap aan. Volgens een woordvoerder stelde de student te veel vragen, was hij door zijn vraagtijd heen en wilde hij niet stoppen.








Met dank aan ferdo11 voor de submit.

Online gamen met 31 anderen in Medal of Honor:H2

Medal of Honor: Heroes 2 zal de eerste online multiplayer shooter worden voor de Wii. Het shooter-genre is nog niet erg populair op Nintendo's jongste platform, maar de makers van Medal of Honor: Heroes 2 hopen daar met hun nieuwste game verandering in te brengen.

"We had to make a development time choice between split-screen and online," aldus producer Matt Tomporowski "We decided to go for online."

Het spel zal gebruik maken van 'continuous joining' waardoor gamers de mogelijkheid hebben om op elk gewenst moment mee te doen aan een game, of deze te verlaten, zonder te hoeven wachten totdat een nieuwe sessie begint. Onder andere deathmatch, team deathmatch en capture the flag zullen te spelen zijn en het gebruik van Nintendo's friend code system is niet nodig, EA zal zelf de multiplayergames gaan hosten. Heroes 2 zal ook de Wii Zapper ondersteunen en bevat een campagne en een on-rails shooter mode.

Medal of Honor: Heroes 2 verschijnt in november voor de Wii en PSP.

LL Cool J op launchevent Halo 3 Amsterdam

Op dinsdag 25 september vindt in het Tuschinski-theater in Amsterdam het Halo 3 launchevent plaats. Naast het zien van Halo 3 zul je ook VIP's gaan kunnen spotten.

Rapper en acteur LL Cool J zal namelijk aanwezig zijn op het event en het is zelfs mogelijk tegen hem te spelen. Ook zal hij een potje Halo 3 gaan spelen via Xbox Live tegen Pharrel Williams, die op dat moment op het launchevent in Londen aanwezig is.

Halo 3 zelf zal de dag erna in de winkels liggen. Een winkel in Londen probeerde het nog mooi te maken door de deuren om 12 uur 's nachts open te gooien. Maar het lokale bestuur stak hier een stokje voor omdat dit volgens hen een verkeerschaos zou veroorzaken.

Elf scooters gejat uit politiebureau

PolitieHet inbrekersgilde heeft gisternacht een goede slag geslagen bij het politiebureau aan de Kievitsweg in Ridderkerk. Uit een garage en vanaf de binnenplaats werden 11 scooters gestolen. Daaronder bevonden zich vier 'politiescooters'. De andere tweewielers waren door de politie in beslag genomen van burgers.

De dieven sloegen toe in de nacht van zondag op maandag. Naast de diefstal vernielden ze ook de ramen van twee politiewagens.

Mannenpil stapje dichterbij

Icoon Onderzoek Misschien kunnen mannen binnen een aantal jaren ook wel de pil slikken. De ontwikkeling van een mannelijke anticonceptiepil is namelijk een stapje dichterbij gekomen. Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen hebben de oorzaak ontdekt van een bijzondere vorm van mannelijke onvruchtbaarheid. Volgens de onderzoekers kan dit leiden tot het stilleggen van de vruchtbaarheid van mannen.

De oorzaak van de onvruchtbaarheid is de mutatie van een gen. Het unieke van dit nieuw gevonden gen is dat het uitsluitend betrokken is bij de zaadproductie. Daardoor is het nu mogelijk om gericht te zoeken naar een manier om het gen bij mannen gedurende een korte periode stil te leggen, zodat ze tijdelijk niet vruchtbaar zijn.

Het is nog niet zeker of deze ontwikkeling door de farmaceutische industrie wordt opgepakt. De onderzoekers geven daarom ook aan dat het nog jaren zal duren voordat er daadwerkelijk een pil op de markt komt. Toch hebben de onderzoekers voor de zekerheid al patent aangevraagd.

Oud en Nieuw op 'biblebelt' onrustiger

PolitieUit een onderzoek van de Politieacademie blijkt dat in plattelandsgemeenten waar meer dan 5% van de inwoners op ChristenUnie en SGP stemt, vier keer zoveel incidenten plaatsvinden tijdens Oud en Nieuw als in andere gemeenten. De onderzoekers hebben het gevoel dat er in die kleine gemeenschappen ''iets mis is in de verhouding tussen burgers en overheid''.

De norm in kleine, christelijke gemeenschappen met een sterke sociale samenhang lijkt volgens de onderzoekers te zijn ''dat als men een feestje wil, dat niet mag worden verstoord. Het gaat ook niet alleen om een groepje rotjochies, maar om gedrag dat direct of indirect door ouderen wordt gesteund. Verder valt op dat er vanuit deze gemeenschappen weinig meldingen richting politie worden gedaan, terwijl achteraf blijkt dat er wel grote schade is.'' Tijdens het onderzoek kreeg men onder meer te horen dat God om twaalf uur ''de andere kant opkijkt''.

Het onderzoek kwam tot stand nadat bleek dat in eerste instantie als 'relatief rustig' bestempelde jaarwisselingen, achteraf helemaal niet zo rustig waren verlopen.

Mogelijk onderzoek naar Renault

McLaren Mercedes is mogelijk niet het enige team dat in bezit is van informatie van een ander team. Het Formule 1-team van Renault schijnt in bezit te zijn van gegevens van McLaren. FIA-president Max Mosley sluit niet uit dat er een onderzoek naar het Franse team zal volgen.

"Het gaat naar verluidt om een medewerker die bij zijn vertrek een paar diskettes mee heeft genomen. We hebben nog geen officiële klacht of verdere beloofde details gekregen van McLaren, maar zodra we die krijgen, zullen we een onderzoek instellen. Van Renault hebben we al wel een dossier gekregen. Dat ziet er op zich niet zo schokkend uit, maar dat viel natuurlijk te verwachten", vertelt de FIA-baas aan de BBC.

Mosley heeft al contact opgenomen met Ron Dennis, teambaas van McLaren, over deze zaak. "Ik zei tegen hem: 'Als je je dossier rond hebt, wil ik het graag hebben'. Hij heeft recentelijk, met toestemming van Renault, experts naar Renault gestuurd om de computersystemen te onderzoeken. Zodra hij het verslag hiervan heeft, heb ik er geen twijfel over dat wij dat in handen krijgen, mocht er iets van belang instaan."

Flavio Briatore, teambaas van Renault, benadrukt dat deze zaak niet moet worden vergeleken met de zaak van McLaren. "Als iemand beweert dat dit net zoiets is als de zaak van McLaren, dan klaag ik die persoon aan. Ten tweede gaat het onderzoek niet om mijzelf of het team. Verder hebben we alle informatie al aan de FIA gegeven. Zo simpel is het en het bewijs heb ik ook al aan McLaren gegeven."

McLaren werd afgelopen donderdag veroordeeld tot een boete van honderd miljoen dollar en het verlies van alle constructeurspunten enkel vanwege het in bezit hebben van informatie van een ander team.

'Zimbabwe op rand van instorten'

Icoon BuitenlandsZimbabwe staat door de economische crisis ''meer dan ooit tevoren op de rand van instorten'' en dreigt daardoor de regio te destabiliseren. Dat stelde de denktank International Crisis Group (ICG) vandaag in een nieuw rapport.

Alleen Zuid-Afrikaanse landen, verenigd in de Zuid-Afrikaanse Ontwikkelings Gemeenschap (SADC), kunnen volgens de studie het tij nog keren. De SADC moet de Zimbabwaanse president Robert Mugabe proberen te overtuigen om op te stappen. Maar de SADC is ernstig verdeeld over de kwestie.

Volgens het rapport bedraagt de inflatie in Zimbabwe inmiddels 7500 procent en leeft vier op de vijf inwoners onder de armoedegrens. Een kwart van de twaalf miljoen Zimbabwanen is het land ontvlucht. De meesten zoeken hun heil in buurlanden, vooral in Zuid-Afrika.

Volgens de ICG moet de SADC haar interne verdeeldheid overwinnen. De Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki probeert namens de SADC te bemiddelen tussen Mugabe en de oppositie. Westerse diplomaten stellen dat er weinig vooruitgang wordt geboekt en dat Mugabe intussen zijn greep op het ooit welvarende land versterkt.

Bovendien blijven sommige leiders in de regio hun 83-jarige Zimbabwaanse collega steunen. Daardoor bestaat de kans, aldus het rapport, dat er uiteindelijk alleen wat cosmetische veranderingen komen waardoor de huidige situatie kan blijven voortduren.

Sancties van het Westen tegen Zimbabwe zijn vooral symbolisch en veroordelingen van het regime van Mugabe door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië werken eerder contraproductief. De internationale gemeenschap moet de pogingen van de SADC gaan steunen, meent de ICG.

Jongeren gestraft met Dolly

Icoon Amerika Een rechter uit het Amerikaanse Colorado heeft een nieuwe straf verzonnen. Jongeren die op straat luidruchtig naar muziek luisteren en worden betrapt, moeten een uur lang naar Barry Manilow, The Carpenters en Dolly Parton luisteren. Volgens de rechter Paul Sacco is deze straf veel effectiever en mensvriendelijker.

"Als je iemand treft die de hele stad laat meegenieten van zijn rapmuziek, moet je ze een uurtje naar Dolly laten luisteren. Dat is een gruwelijke straf voor ze", zegt de rechter. Volgens de rechter maken de jongeren na deze vervelende straf niet meer dezelfde fout.

[NFL]Uitslagen en standen Week 2

Er waren dit weekend weer een aantal aantrekkelijke wedstrijden te zien in de NFL. Wat dacht je van een 51-45 overwinning van de Cleveland Browns op de Cincinnati Bengals? De wedstrijd tussen de Indianapolis Colts en de Tennessee titans bleef spannend tot het einde aan toe. Gooi daar nog twee wedstrijden bij die in OT eindigden met redelijke scores en je hebt een mooi weekend.
Final1234T
Washington Redskins (2-0-0) «373720
Philadelphia Eagles (0-2-0)063312

Final1234T
San Francisco 49ers (2-0-0) «077317
St. Louis Rams (0-2-0)760316

Final1234T
Buffalo Bills (0-2-0)00303
Pittsburgh Steelers (2-0-0) «397726

Final1234T
Green Bay Packers (2-0-0) «0772135
NY Giants (0-2-0)0103013

Final1234T
Atlanta Falcons (0-2-0)07007
Jacksonville Jaguars (1-1-0) «0301013

Final1234T
Cincinnati Bengals (1-1-0)71417745
Cleveland Browns (1-1-0) «621141051

Final1234T
Houston Texans (2-0-0) «71014334
Carolina Panthers (1-1-0)1400721

Final1234T
Indianapolis Colts (2-0-0) «6106022
Tennessee Titans (1-1-0)337720

Final1234T
New Orleans Saints (0-2-0)007714
Tampa Bay Buccaneers (1-1-0) «7147331

Final1234T
Dallas Cowboys (2-0-0) «37101737
Miami Dolphins (0-2-0)337720

Final1234T
Seattle Seahawks (1-1-0)0710320
Arizona Cardinals (1-1-0) «3140623

Final OT1234OTT
Minnesota Vikings (1-1-0)07100017
Detroit Lions (2-0-0) «01070320

Final OT1234OTT
Oakland Raiders (0-2-0)03710020
Denver Broncos (2-0-0) «71003323

Final1234T
NY Jets (0-2-0)0301013
Baltimore Ravens (1-1-0) «7100320

Final1234T
Kansas City Chiefs (0-2-0)073010
Chicago Bears (1-1-0) «0173020

Final1234T
San Diego Chargers (1-1-0)007714
New England Patriots (2-0-0) «14107738

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots2001.00076281-01-02-00-01-0Won 2
Buffalo Bills020.00017410-10-10-20-00-0Lost 2
Miami Dolphins020.00033530-10-10-00-20-0Lost 2
New York Jets020.00027580-10-10-20-00-1Lost 2

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers2001.00060101-01-02-00-01-0Won 2
Baltimore Ravens110.50040401-00-11-10-00-1Won 1
Cincinnati Bengals110.50072711-00-11-10-01-1Lost 1
Cleveland Browns110.50058791-10-01-10-01-1Won 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Houston Texans2001.00054241-01-01-01-00-0Won 2
Indianapolis Colts2001.00063301-01-01-01-01-0Won 2
Jacksonville Jaguars110.50023201-10-00-11-00-1Won 1
Tennessee Titans110.50033320-11-01-10-01-1Lost 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver Broncos2001.00038341-01-02-00-01-0Won 2
San Diego Chargers110.50028411-00-10-11-00-0Lost 1
Kansas City Chiefs020.00013400-00-20-10-10-0Lost 2
Oakland Raiders020.00041590-10-10-10-10-1Lost 2

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys2001.00082551-01-01-01-01-0Won 2
Washington Redskins2001.00036251-01-01-01-01-0Won 2
Philadelphia Eagles020.00025360-10-10-00-20-1Lost 2
New York Giants020.00048800-10-10-00-20-1Lost 2

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Detroit Lions2001.00056381-01-01-01-01-0Won 2
Green Bay Packers2001.00051261-01-00-02-00-0Won 2
Chicago Bears110.50023241-00-11-10-00-0Won 1
Minnesota Vikings110.50041231-00-10-01-10-1Lost 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina Panthers110.50048470-11-00-11-00-0Lost 1
Tampa Bay Buccaneers110.50037341-00-10-01-11-0Won 1
Atlanta Falcons020.00010370-00-20-10-10-0Lost 2
New Orleans Saints020.00024720-00-20-10-10-1Lost 2

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
San Francisco 49ers2001.00037331-01-00-02-02-0Won 2
Arizona Cardinals110.50040401-00-10-01-11-1Won 1
Seattle Seahawks110.50040291-00-10-01-10-1Lost 1
St. Louis Rams020.00029440-20-00-00-20-1Lost 2

Verdachte stenengooier Best aangehouden

Icoon PolitieDe politie heeft een 18-jarige jongen uit Son en Breugel opgepakt in verband met gooien van een steen naar auto op een provinciale weg in Best. Hierbij kwam in april van dit jaar een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven toen haar man de macht over het stuur verloor toen de steen zijn voorruit raakte. De man raakte zwaar gewond.

Vlak voor het ongeluk werden ook twee andere auto's bekogeld door onverlaten. Tevens kwamen in dezelfde periode nog drie meldingen binnen van mensen die in die buurt stenen naar hun auto gegooid kregen.

De verdachte maakt deel uit van een groep hangjongeren die al enige tijd door de politie in de smiezen werd gehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Met dank aan Arasazi voor de submit.

Rutte: Verdonk moet partij verlaten

VVD-fractieleider Mark Rutte vindt het onbestaanbaar dat Rita Verdonk lid blijft van de VVD nu ze als eenmansfractie in de Tweede Kamer blijft zitten. Dat liet Rutte gisteren weten toen Verdonk bekend maakte dat ze haar parlementszetel niet opgeeft.

Volgens Rutte zou de stap van Verdonk betekenen dat er in de Kamer twee VVD-fracties komen. Hij vindt dat onwerkbaar.

Het is overigens aan het hoofdbestuur van de liberale volkspartij om te beslissen wat er moet gebeuren. Een woordvoerder van VVD-voorzitter Jan van Zanen zei gisteren dat het partijbestuur zich de komende dagen gaat beraden op de situatie. Eén van de mogelijkheden is dat Verdonk wordt geroyeerd als partijlid nu ze haar Kamerzetel niet wenst op te geven.

Verdonk zelf wil verder als onafhankelijke eenmansfractie én lid blijven van de VVD. Ze ziet vooralsnog nog geen reden om een nieuwe politieke beweging op te richten. De eenmansfractie van Verdonk doet morgen niet mee aan de Algemene Beschouwingen over de begroting van volgend jaar.

Met dank aan Pineut voor de submit.

CD: Keren Ann - s.t.

Dit is het vijfde album van singer/songwriter Keren Ann. Ze is geboren in Israël, maar haar afkomst is een leuke mix van Russisch, Joods, Nederlands en Indonesisch. Ze heeft zelfs in Nederland gewoond, voordat ze naar Frankrijk verhuisde. Inmiddels woont ze voornamelijk in Parijs en zingt ze ook gedeeltelijk in het Frans. Deze self-titled cd bevat negen Engelstalige nummers, die sterk variëren in sfeer en tempo, maar door haar unieke stemgeluid is Keren Ann er telkens makkelijk in te herkennen.

Olie op recordprijs: boven de 81 dollar

Icoon EconomieDe olieprijs is vandaag op een nieuw record gekomen. Tijdens de elektronische handel in Azië kwam de prijs voor een vat ruwe olie (159 liter) voor het eerst boven de 81 dollar op 81,12 dollar.

De prijsstijging hangt vooral samen met bezorgdheid over slinkende voorraden in de Verenigde Staten, terwijl de vraag tijdens de wintermaanden zal stijgen. Vorige week besloot de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) tot een productieverhoging van 500.000 vaten per dag.

Analisten menen echter dat het besluit te laat is gekomen en de prijsstijging niet tot staan zal brengen. Zakenbank Goldman Sachs sluit niet uit dat de olieprijs dit jaar verder zal oplopen naar 85 dollar per vat.

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse olievoorraden veel meer zijn gedaald dan analisten hadden verwacht. Van invloed op de olieprijs is verder de tropische storm Humberto in het zuiden van de Verenigde Staten. Verscheidene olieraffinaderijen in het gebied moesten worden gesloten.

Crysis multiplayer beta aangekondigd

Binnenkort zal er voor mensen die op Fileplanet staan ingeschreven een multiplayer beta voor het spel Crysis verschijnen. In deze beta kan je de nieuwe multiplayer modus "Power Struggle" spelen, waarin je net als in veel andere games de basis van je tegenspeler tot puin moet reduceren.

De manier waarop je je tegenstander kan domineren verschilt echter met andere soortgelijke spellen. Het team dat het beste met grondstoffen om kan gaan, speciale fabrieken kan bezetten en buitenaardse technologie aan kan wenden, is in staat om de meest geavanceerde wapens en voertuigen te bouwen; en daarmee te winnen.

Volgens het multiplayer team verwachten ze dat deze nieuwe aanpak en toevoegingen als de NanoSuit zal inspireren tot innovatie van de tactieken van de spelers.
De beta-keys zullen langzaamaan verschijnen op fileplanet.com, dus hou die site goed in de gaten als je mee wilt doen. Uiteraard zullen wij je ook op de hoogte houden.

OM verdenkt verdachte van negen liquidaties

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie verdenkt Jesse Remmers waarschijnlijk van betrokkenheid bij aanzienlijk meer liquidaties dan tot dusver bekend was. Remmers zit al geruime tijd vast in Marokko en het OM heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Remmers is mogelijk bij negen liquidaties betrokken, waaronder die van Heineken-ontvoerder Cor van Hout in 2003. Dat bleek gisteren tijdens een pro-formazitting in de zaak tegen Sjaak B., verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl. B.'s raadsman noemde de lijst namen van geliquideerde personen waarbij Jesse Remmers een rol zou hebben gespeeld, volgens kroongetuige Peter la Serpe.

Persofficier van justitie Hanneke Festen kon en wilde gisteren niet bevestigen of Remmers' uitlevering is gevraagd in verband met de negen zaken. Het OM wil over de kwestie-Remmers niet meer kwijt dan dat zijn uitlevering is gevraagd voor de moord op Van der Bijl en de moord op Kees Houtman. Van de liquidatie van laatstgenoemde wordt ook Peter la Serpe verdacht. Gisteren werd bekend dat het OM niet meer dan 8 jaar tegen hem zal eisen.

Zestien jaar
Uitgangspunt voor de strafeis is een gevangenisstraf van 16 jaar, aldus het OM. Gezien het belang van de verklaringen van La Serpe voor de oplossing van een groot aantal (voorgenomen) liquidaties, heeft het OM toegezegd de helft van de voorgenomen straf te eisen. De deal, die het OM maandag aan diverse liquidatiedossiers toevoegde, is inmiddels goedgekeurd door het college van procureurs-generaal en getoetst en rechtmatig bevonden door de rechter-commissaris.

De 42-jarige La Serpe heeft verklaard dat hij de liquidatie van Kees Houtman samen met Jesse Remmers heeft gepleegd. Houtman werd in november 2005 bij zijn villa in Amsterdam-Osdorp doodgeschoten. Hij geldt als een van de afpersingsslachtoffers van Willem Holleeder.

Afpersingspraktijken
Diens naam viel gisteren ook tijdens een pro-formazitting rond de moord op Willem Endstra, eveneens vermeend slachtoffer van de afpersingspraktijken van Holleeder. Officier van justitie Michiel van IJzendoorn zei dat Holleeder en diens veronderstelde criminele partner Dino S. mogelijk de opdrachtgevers voor de moord op Endstra zijn geweest. Dino S. staat in verband met nog meer liquidaties internationaal gesignaleerd.

De rechtbank bepaalde dat de drie verdachten in de zaak-Endstra voorlopig nog vast blijven zitten. Een vierde verdachte zit vast in Suriname en wacht op zijn uitlevering naar Nederland. Justitie zoekt nog naar meer verdachten in deze zaak.

Steun voor ex-SP'er Yildirim in Overijssel en Drenthe

Icoon PolitiekEnkele leden van Provinciale Staten, gemeenteraden en besturen van de SP in Overijssel en Drenthe hebben hun functie bij de partij opgezegd naar aanleiding van de kwestie rond Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim.

Na het opstappen van de fractievoorzitter van de SP in Zwolle zetten gisteravond ook onder meer een Statenlid van Overijssel en het bestuur van de afdeling Emmen dezelfde stap.

Yildirim zelf zegt nu naast zijn Kamerzetel ook zijn plek in Provinciale Staten van Overijssel te behouden. ''Ik ben nog in gesprek met de commissaris van de koningin of ik zitting kan nemen als lid van mijn nieuwe partij Solidara.''

Jelma Wiegersma, nummer twee op de lijst van de SP in de Staten van Overijssel, gaat deze week haar ontslagbrief schrijven aan het bestuur van de partij. ''Ik ben het oneens over de wijze waarop SP-leider Marijnissen deze kwestie in de pers probeert te bagatelliseren.'' Ook zegt ze, samen met mede-Statenleden, door de partijtop te zijn bedreigd nadat ze tijdens de verkiezingen voor de Eerste Kamer op Yildirim gestemd hadden.

Margriet Twisterling, tot gisteren nog fractievoorzitter in Zwolle, vindt dat binnen de SP een gebrek aan medemenselijkheid heerst. Zij meent dat haar man, Yildirim, door het bestuur geschoffeerd is.

Rick Denkers, voormalig lid van het hoofdbestuur en nu voorzitter van de afdeling Emmen, knipte demonstratief zijn lidmaatschapspas door. ''Nummer 655279 is bij deze geen partijlid meer.'' Hij zegt haatmails gehad te hebben van leden van de partij, waar volgens hem nu ''botte agressie'' heerst. Met hem zal vandaag het voltallige bestuur van Emmen opstappen. ''Ik wil samen met Yildirim werken aan een echt socialistische partij.''

Het bestuur van de SP was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.


Düzgün Yildirim

"Halo 3 positief voor verkoop BlackSite: Area 51"

Zo nu en dan worden er erg opmerkelijke uitspraken gedaan in de gamesindustrie. Deze keer was het een opmerking afkomstig van Aidan Minter, Europees manager van Midway. De man suggereerde namelijk dat de release van Halo 3 alleen maar gunstig kon uitpakken voor hun shooter, BlackSite: Area 51.
quote
"BlackSite will absolutely benefit from the popularity of Halo, and stands a fair chance of hitting number one."

Wij zijn het met hem eens dat de release van Halo 3 effect zal hebben op de verkoop van Midways titel, maar of dit positief zal zijn betwijfelen we. Erg doorgronde redenen noemde Aidan Minter dan ook niet, maar misschien hoopt hij dat mensen door Halo 3 warm gedraaid zijn voor nog een shooter waarin je aliens bevecht? We gaan het zien.

Skate buiten de demo area van SKATE

Onze Amerikaanse medegamers zijn al druk in de weer met SKATE en de eerste reviews zijn bovendien ook lovend te noemen. Des te zuurder voor ons dat wij nog tot eind deze maand moeten wachten tot wij met de game aan de gang kunnen. Er is gelukkig een pijnverzachter, die ervoor zorgt dat je meer uit de demo kunt halen. Met dank aan de mannen van SKATEFlicit.nl voor de duidelijke uitleg.
quote
1. Ga zover mogelijk naar de achterkant van de community center (Pauls zijde).
2. Kijk of de lucht aan de horizon helemaal blauw is en geen bomen of iets anders laat zien.
3. Skate nu helemaal naar de andere kant van het level door het midden.
4. Ga langs de hip/spine met de houten balk aan de rechterkant en olie tegen het hek aan.
5. Druk de game op pauze vlak voor dat je het hek raakt.
6. Ga nu naar de video editor en spoel de hele video heen en weer, eindig weer bij het begin van de replay.
7. Druk nu op B en nogmaals op B.
Als je dit goed hebt gedaan komt er een loading screen en daar ben je in de suburbs.


Let wel op: je kan best ver alleen als je te ver gaat loopt je xbox vast.

Hieronder nog een filmpje van het hele gebeuren.



Uitslagen Portugal speelronde 4

Afgelopen weekend en gisteren werd de vierde speelronde in Portugal gespeeld. Hieronder de utislagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Vitória SetúbalSporting Braga3-1
BenficaNaval3-0
BoavistaLeixões SC0-0
FC PortoCS Marítimo1-0
Académ. CoimbraPaços Ferreira1-0
Estrêla AmadoraSporting Portugal0-2
BelenensesUniao Leiria2-1
Vitor. GuimarãesCD Nacional1-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1FC Porto4400127-1
2CS Maritimo430197-2
3Sporting Portugal430197-2
4Benfica422087-1
5Vitória Setúbal413065-3
6Vitor. Guimarães413064-3
7Sporting Braga420266-6
8Leixões SC404044-4
9Estrêla Amadora411244-5
10Belenenses411243-5
11Académ. Coimbra411243-7
12Boavista FC403131-3
13Paços Ferreira402223-6
14União Leiria402222-6
15CD Nacional402221-5
16Naval402222-7

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1MakukulaCS Marítimo3
=FajardoVitor. Guimarães3
=LiedsonSporting Portugal3

Mourinho: "Ik mis mijn ruggengraat"

Chelsea moet het in de Champions League-wedstrijd tegen het Noorse Rosenborg doen zonder Didier Drogba en Frank Lampard. Daarnaast heeft de club uit Londen ook problemen in de as van het team.

Spits Drogba ontbreekt door problemen met de knie, terwijl middenvelder Lampard kampt met een dijbeenblessure. Daarnaast moet trainer José Mourinho de Duitser Ballack en de Portugees Carvalho missen. "Als je die vier namen op een rijtje zet, kom je al snel tot de conclusie dat je de ruggengraat van je elftal mist", aldus de Portugees die vergeet dat Ballack vanwege zijn enkelblessure niet eens op de spelerslijst voor de Champions League staat. De Duits international zou dus sowieso niet in actie kunnen komen in de groepswedstrijden.

WK-selectie beloften compleet

Jos van Emden, Steven Kruiswijk en Dennis van Winden zijn gisteren door bondscoach Egon van Kessel opgenomen in de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg bij de beloften. Lars Boom, Tom Leezer en Bauke Mollema waren al zeker van deelname.

Lars Boom is in ieder geval kopman van de Nederlandse formatie. Hij doet met Van Emden ook mee aan de tijdrit in Stuttgart.

Boek: Mari Jungstedt - De goden verzoeken

SubheaderOp het eiland Gotland wordt het verminkte karkas van een pony ontdekt door twee meisjes. Het vreemdste aan deze zaak is dat het hoofd ontbreekt en dat men de verwachte hoeveelheid bloed niet heeft aangetroffen. Maar bij deze vreemde gebeurtenis blijft het niet want even later verdwijnt een jonge Nederlandse archeologiestudente spoorloos. Het zijn zaken die zowel hoofdcommissaris Anders Knutas en journalist Johan Berg niet los laten. Beide werken op hun eigen manier aan deze zaak die nog heel wat rare wendingen lijkt te nemen. Vooral als men het een volgende gruwelijke vondst doen.

Fans Anderlecht willen Vercauteren zien hangen

Vorig seizoen kampioen worden van België en ook dit seizoen bovenin meedraaien, maar toch ligt de trainer van Anderlecht, Franky Vercauteren, onder vuur.

Afgelopen weekeinde speelde Anderlecht gelijk tegen Zulte Waregem (2-2) en bij de fans is het geduld op. Op internet is een petitie geopend waarin het ontslag van de Anderlecht-trainer wordt geëist."We werden kampioen zonder kampioenenvoetbal, zonder stijl, zonder klasse, zonder dominantie. Als supporter willen wij niet alleen dat onze club RSCA kampioen speelt, wij willen ook kampioenenvoetbal zien! En dat zien we met een trainer als Vercauteren niet," aldus een deel van de petitie,

Anderlecht plaatste zich dit seizoen niet voor de Champions League en dat stemt de aanhang erg ontevreden: "Europees hebben we niets gepresteerd. We hebben ons bij momenten zelfs belachelijk gemaakt. In Europese wedstrijden verrast Vercauteren de supporters steeds opnieuw met onbegrijpelijke opstellingen, onbegrijpelijke strategieën en onbegrijpelijke vervangingen. Vercauteren is bang om te voetballen en zo'n trainer hoeven we niet... Conclusie: RSC Anderlecht kan enkel heropleven mits het ontslag van Franky Vercauteren en het aanstellen van een nieuwe, bekwame trainer. Onderteken daarom deze petitie als ook u het ontslag van Franky Vercauteren wenst."

Dode HSV-fans kunnen zelfs HSV-graf in

Een beetje club biedt allerlei merchandise-artikelen aan om hun supporters geld uit de zak te kloppen. Zo zijn er petjes, dekbedden, aanstekers en sjaals van je favoriete club te koop.

De Duitse voetbalclub HSV komt nu met iets nieuws. Om ook onder de groene zoden de club uit Hamburg te steunen, kan men zich straks in een speciaal HSV-graf laten zakken.

Op het Hamburger kerkhof Altona wordt momenteel de eerste hand gelegd aan een tweede kerkhof in HSV-stijl. Dit gedeelte ligt recht tegenover de ingang zuid-west van stadion Nordbank Arena.

Christian Reichert, bestuurslid van Hamburger SV, vertelde met trots dat de eerste kandidaten zich alvast hebben aangemeld. De enige plek waar de echte HSV-hooligans volgens hem nog liever zouden willen liggen, is onder het gras van het hoofdveld.

Enrique Iglesias gaat koken voor Carlo en Irene

De Spaanse zanger Enrique Iglesias zal komende zondag Spaanse gerechten klaarmaken in Live & Cooking. Dat heeft RTL4, de zender waarop het programma van Carlo Boszhard en Irene Moors te zien is, gisteren bekendgemaakt.

Iglesias zou Iglesias niet zijn als hij tijdens het programma ook niet zijn nieuwe single zou komen zingen. De dames kunnen tijdens het programma weer van hun stoel af glijden wanneer hij het plaatje 'Tired of Being Sorry' ten gehore brengt.

De zoon van hartenbreker Julio Iglesias, die onlangs nog bekende een kleine penis te hebben, is de komende tijd veelvuldig in ons land te zien. Zo zal hij optreden tijdens de TMF Awards in oktober en hoopt hij negentien november Ahoy vol te krijgen.

Oudste man ter wereld viert 112e verjaardag

Icoon AlgemeenTomoji Tanabe is volgens het Guinness Book of Records de oudste (geregistreerde) man ter wereld. Hij heeft vandaag zijn 112e verjaardag gevierd. Ondanks dat hij sinds 1999 de 'jongste oudste man' is staat hij in de top 25 van oudste mannen ooit.

De in 1895 geboren Japanner wil 'onbeperkt' leven: "Ik wil niet sterven". Om dat te voorkomen drinkt hij geen alcohol en leest elke dag nog de krant. Zijn zoon of schoondochter helpen hem als hij een bad wil nemen, verder heeft hij geen verzorging nodig.

Subheader
Tomoji Tenabe, de oudste man ter wereld.


Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag

Icoon BinnenlandsDe politie in Den Haag verwacht vandaag tienduizenden toeschouwers langs de route die koningin Beatrix aflegt van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. De eerste toeschouwers worden in de vroege ochtend voor de toegangshekken van Paleis Noordeinde verwacht.

In het gehele land wordt op Prinsjesdag met grote belangstelling gewacht op de bekendmaking van de rijksbegroting en de miljoenennota, waarin de regering haar plannen voor het komende jaar bekendmaakt. De troonrede, waarmee de koningin het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal opent, is via de televisie te volgen.

Maar de echte liefhebbers van Prinsjesdag zijn op deze derde dinsdag in september in Den Haag te vinden. Zij komen voor het ceremonieel: de rijtoer met de gouden koets die vergezeld gaat van veel militair vertoon, de oranje vlaggetjeszee langs de route, de hoedenparade in de Ridderzaal en niet te vergeten de balkonscène op Paleis Noordeinde, met op de achtergrond de saluutschoten van het Korps Rijdende Artillerie vanaf het Malieveld.

Inhoud PGR4 demo bekend

Bizarre Creations heeft bekend gemaakt wat we kunnen verwachten in de Project Gotham Racing 4 demo die zal verschijnen op Xbox live. De demo zal vijf voertuigen bevatten(bestaand uit zowel auto's als motoren), en een speciale demo arcade mode krijgen die zich zal afspelen in Macau. In deze mode zullen nieuwe uitdagingen zitten die specifiek voor de demo zijn gemaakt.

Tevens zal de demo een Time Attack krijgen waarbij gereden kan worden op de Nurburgring in de sneeuw. Deze Time Attack zal gepaard gaan met zijn eigen online leaderboard.

Wanneer je door de sneeuw kunt scheuren in deze demo is nog niet bekend, maar PGR4 zal 12 oktober in de winkels liggen.

Tweetal filmpjes van Mass Effect duiken op

Bioware heeft de game Mass Effect aan een aantal journalisten getoond en hiervan zijn een aantal filmpjes gemaakt. In de filmpjes zijn onder andere de intro en een stukje gameplay van het spel te zien. De twee filmpjes kun je hieronder vinden:


Mass Effect is een science-fiction RPG dat zich afspeelt op een flink aantal verschillende planeten. Het is aan jou de taak om het heelal te redden, en hiervoor zul je verschillende missies tot een goed einde moeten brengen op de verschillende planeten. De combat in deze game is real-time en squad-based. Dat wil zeggen dat je samen met collega's het kwaad kunt overwinnen. Belangrijk in deze game is het customizen van je karakter en de mogelijkheid om het verhaal te beinvloeden door jouw keuzes.

Mogelijk nieuw MKZ-geval in Engeland

Icoon BuitenlandsAlle schapen op een boerderij in het zuiden van Engeland moeten naar het slachthuis, nadat bloedtesten hadden gesuggereerd dat de dieren besmet zijn met mond- en klauwzeer. Dit heeft de Britse minister van Landbouw gisteren gezegd.

De verdachte boerderij bevindt zich binnen de beschermde zone die vorige week woensdag was opgezet in het graafschap Surrey ten westen van Londen. Toen was een nieuwe uitbraak van het besmettelijke virus aan het licht gekomen, waardoor honderden varkens en koeien moesten worden gedood.

[upd] Delen van Noord-Holland zonder water

Icoon BinnenlandsGrote delen van Noord-Holland Noord zitten op dit moment zonder water. In sommige gebieden is er alleen sprake van weggevallen waterdruk. Dit alles komt door een leidingbreuk in Hoorn.

De problemen doen zich in ieder geval in de regio West-Friesland voor. Ook mensen in Alkmaar, Heerhugowaard en Schoorl kunnen problemen ondervinden, en het gebied lijkt zich uit te breiden. De problemen zijn ontstaan door een leidingbreuk aan het Leekerpad.

Ondertussen heeft het Westfriese Gasthuis het calamiteiten programma in werking gesteld. Er word aan de patiënten pakken met water verstrekt om de medicatie binnen te krijgen. Ondertussen is er in nog geopende supermarkten een run ontstaan op flessen water.

De monteurs van PWN zijn op dit moment druk bezig met het oplossen van het probleem. Hoe lang het duurt voordat de regio weer water heeft is niet bekend.

Update 23.08 uur
Goed nieuws voor de mensen die zonder hun tanden te poetsen naar bed willen gaan. In de reacties valt hier en daar te lezen dat het water langzaamaan weer begint te stromen, men kan zich weer douchen en de afwas gaan doen. Het kan zijn dat er op dit moment op een aantal plaatsen nog problemen zijn. Dit moet in de loop van de nacht zijn opgelost.

Update 0.12 uur
Op het NOS-journaal werd net vermeld dat de autoriteiten de bewoners van het eerder op de avond getroffen gebied het advies geven om het water voor gebruik eerst te koken. Dit in verband met mogelijke verontreiniging in het water door de leidingbreuk.
Met dank aan habbol, Tokamak en LovelyLady voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.