Directeur BioWare uit zich in interview over Mass Effect

Dr. Greg Zeschuk is een van de oprichters van het team BioWare dat hard heeft gewerkt aan het spel Mass Effect. In een interview vertelt hij het een en ander over zijn werk bij BioWare en natuurlijk uit hij zich ook over Mass Effect.

Zeschuk geeft aan dat Mass Effect een van de grotere uitdagingen was. Bij BioWare proberen zij altijd het voorgaande te overtreffen. Met Mass Effect hebben zij dit volgens hem ook gedaan. Zeschuk geeft aan dat er wel drie redenen voor hem zijn om een beetje zenuwachtig te zijn voor de release van Mass Effect; a. BioWare heeft veel tijd in de ontwikkeling gestoken, b. De verwachtingen zijn hoog en hij wil hier erg graag aan voldoen en c. BioWare zou graag haar eigen stempel op de next-gen games willen drukken met Mass Effect maar heeft hier wel de nodige concurrentie tegenover staan.

Zeschuk geeft aan dat er wel downloadable content zal gaan komen voor Mass Effect. Meer informatie wordt hierover vrijgegeven rond de launch van Mass Effect zelf. Wat voor downloadable content het dan zal zijn is nog niet bekend. Zeschuk geeft aan dat ze alle kanten op kunnen; nieuwe missies, nieuwe uitrustigen en bijvoorbeeld nieuwe wapens.

Er wordt nog niet toegegeven dat er een demo voor de release van het spel te downloaden zal zijn maar Zeschuk zegt wel dat ze er mee bezig zijn en willen kijken hoe zij de demo vorm kunnen geven. Hij geeft echter ook aan dat er niet meer zoveel tijd is voor het ontwikkelen van een demo.

Zeschuk zegt nogmaals dat het gehele verhaal rondom Mass Effect een trilogie behoort te zijn. Hij zegt hierbij dat het een doel is om alledrie de delen op de Xbox 360 uit te brengen. Of het doel ook dezelfde koers blijft varen kan Zeschuk niet zeggen omdat het te ver in de toekomst is.

Lees het gehele interview hier.