Borderlands niet te spelen zonder HDD?

Er gaan al een flinke tijd geruchten dat er meer games zullen komen die een HDD nodig hebben om te kunnen spelen op de Xbox 360. Microsoft heeft laatst aangegeven dat dit zal gaan om MMO's. Maar in een interview met de ontwikkelaar van Borderlands werd verteld dat deze game ook een HDD nodig zal hebben op de Xbox 360.

Borderlands is een FPS van Gearbox en door de unieke manier van het 'procedurally generating' (het generen van veel verschillende content met behulp van slechts een klein aantal basis-elementen) van wapens en bepantsering zal deze FPS andere eisen hebben dan de andere FPS-games. If it weren't for where the 360 and the PS3 have gone, with big hard drives, and lots of memory, and powerful processors, there's no way you can conceive of this as a console game"; aldus Pitchford van Gearbox.

Pitchford zegt dat het zeer goed mogelijk is dat gamers op de 360 een HDD nodig zullen hebben om de game te spelen. "I don't know if [Microsoft is] gonna complain about that, and I don't want to be in the middle of a controversy there, but you need space," Pitchford wil dus heel graag de HDD verplicht stellen, maar blijkbaar heeft Microsoft hier officieel nog geen toestemming voor gegeven.