Command and Conquer 3: GDI

Mike Verdu, Executive producer van Command and Conquer 3: Tiberium Wars, heeft wat info losgelaten over een van de drie facties die in het spel zitten: de Global Defense Initiative (GDI). De GDI is ontstaan als militair antwoord op de Brotherhood of Nod van de G8 landen. In tegenstelling tot de Nod, die de komst van de rare stof Tiberium als geschenk uit de hemel beschouwden, was de GDI meer gericht op het in bedwang houden van het Tiberium (en de Nod). Dit leidde tot de eerste twee Tiberium Oorlogen (lees Command and Conquer games).

C&C 3 speelt zich af in 2047. De G8 bestaat niet meer, de GDI heeft alle touwtjes in handen. De GDI houdt zich vooral bezig met het bedwingen van het Tiberium, dat inmiddels 80 % van de aarde in zijn greep houdt. De Nod heeft al een tijdje niks meer van zich laten horen. Intern is niet alles koek en ei. Er ontstaan meningsverschillen over wat te doen met het Tiberium en men maakt zich zorgen om de stilte rond de Nod. Wat nog wel goed zit is de militaire power van de GDI.



Orca en Zone Trooper Artwork

Vele oude bekende zullen hun opwachting maken in C&C 3. De Orca, Juggernaught artillery, Guardian APC en uiteraard de Mammoth tank. Ook nieuwe units zijn van de partij, zoals de Zone Trooper en de Firehawk fast attack jet. Voor wat meer info en screens over het ontwerp van de Orca en Mammoth kun je eens kijken op de C&C 3 website. Naast de info over de GDI heeft EA ook nog een vijftal screenshots uitgegeven met de nieuwe units in actie.