Kunstenaars geven hun visie op games

Moet je nog iets kunstzinnigs doen voor CKV, maar doe je veel liever iets met games? Dan kun je natuurlijk naar de I AM 8-BIT tentoonstelling, maar als Los Angeles net iets te ver weg voor je is, dan biedt het stedelijk museum in Amsterdam je de perfecte oplossing! Tot 18 juni kun je daar terecht voor de tijdelijke tentoonstelling Next Level. Art, Games & Reality.

In deze tentoonstelling kun je werk vinden van kunstenaars en ontwerpers die hun visie op games weergeven. Werkelijkheid en fictie zijn soms niet duidelijk meer te scheiden en de tentoonstelling laat, mede door interactieve elementen, de realiteit zien zoals deze in een game beleefd kan worden. In de tentoonstelling is werk te zien van Persijn Broersen en Margit Lukacs, Brody Condon, Joes Koppers, Geert Jan Mulder, Jan van Nuenen en de mannen van GameKings.

Speciaal voor de tentoonstelling wordt een zaal van het Stedelijk Museum verbouwd tot een 'gamelounge' die op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend is.



Brody Condon, Need for Speed (Cargo Cult), 2005