"Helft van Xbox 360 eigenaars zal Live nemen"

Volgens chief Xbox officer Robbie Bach zal ongeveer de helft van de mensen die een Xbox 360 aanschaffen ook een abonnement nemen op Microsofts online gaming dienst Xbox Live.

In een interview met Famitsu gaf Bach toe dat 'slechts' 10% van de Xbox eigenaren een Xbox Live abonnement heeft, dit komt neer op zo'n 2 miljoen abonnees. Maar Bach heeft er vertrouwen in dat het gratis 'silver' Xbox Live abonnement dat bij de Xbox 360 zit er voor zal zorgen dat de helft van de Xbox 360 eigenaren Live zal gebruiken. Natuurlijk zullen al deze mensen niet online spelen, daarvoor zal men een gold abonnement af moeten sluiten. Voor een gold abonnement zal, in tegenstelling tot een silver abonnement, wel betaald moeten worden.

Famitsu vroeg ook naar de toekomst van MMOG's (Massively Multiplayer Online Games) op de Xbox 360. Volgens Bach was het onrealistisch geweest om direct bij de launch al een MMO te hebben. Hij beloofde echter wel dat er binnen 3 jaar na de launch een nieuwe, originele MMO zal zijn.

In de tussentijd kunnen role-playing fans zich bezig houden met een gigantische Final Fantasy XI beta test voor de Xbox 360. Volgens Bach zal de test zo groot zijn dat elke Xbox 360 eigenaar de optie zal hebben deel te nemen. Een harddrive is echter wel vereist voor het spelen van FFXI.

Als laatste liet Bach weten erg blij te zijn met de software line-up van de Xbox 360, hij voegde daaraan toe dat een Europese launch lijst binnenkort bekend zou zijn.