Sony's reactie op dode pixels PSP

De dode pixels die op sommige splinternieuwe PSP's te vinden zijn houden de gemoederen erg bezig. Iedereen springt een gat in de lucht als zijn of haar PSP er geen heeft. Eigenlijk is dit een vreemde reactie, want je verwacht voor 250,- euro toch een deugdelijk product.

Het consumentenprogramma Kassa! vond dit eigenlijk ook een vreemde gang van zaken en heeft SONY om opheldering gevraagd. De enige reactie van Sony was deze:

quote
Op bepaalde plekken op het LCD scherm van de PlayStation Portable kunnen rode, blauwe of groene vlekken (lichte vlekken) of zwarte vlekke (donkere plekken) verschijnen. Dergelijke vlekken zijn een normaal verschijnsel op LCD-schermen en duiden niet op een defect. LCD-schermen worden gemaakt met behulp van precisietechnologie. Elk scherm heeft echter wel een gering aantal donkere pixels of constant verlichte pixels. Ook kan er na het uitschakelen van het systeem nog een aantal seconden een vervormd beeld op het scherm te zien zijn.

Sony Pictures Home Entertainment zal elk geval op individuele basis beoordelen om vast te stellen of deze wel of niet binnen de schermtolerantie valt


Al met al schieten PSP-bezitters met dode pixels hier nog maar weinig mee op en houden we je op de hoogte als deze soap nog een goede wending krijgt.