Caesar IV info en screens

Vivendi heeft vandaag op de conferentie in Leipzig de opvolger van Caesar III aangekondigd. Het spel, Caesar IV, wordt ontwikkeld door Tilted Mill en staat gepland voor 2006. In het spel wordt voortgebouwd op het succes van zijn voorganger, waarvan er meer dan een miljoen van over de toonbank zijn gegaan. Volgens Vivendi brengt Caesar IV het city-building genre naar de 21ste eeuw, met nieuwe gameplay en een moderne 3D engine, die speciaal voor deze titel ontwikkeld is.
"[...]
Caesar III was a tremendous worldwide success, with this latest installment, we feel fans across the globe will once again enjoy all this series has to offer. We are all committed to ensuring that in every aspect this sequel builds on all the qualities that make the Caesar series unique.
[...]"


Aldus Bret Berry, Vice President Productie bij Vivendi.

In Caesar IV neemt de speler de rol aan van gouveneur van een provincie binnen het rijk van Caesar, waarbij het bouwen en beheren van een individuele Romeinse stad en provincie centraal staat.
De speler begint met het bouwen van de stad. Weg voor weg en gebouw voor gebouw wordt alles aangelegd met de intentie ervoor te zorgen dat het volk gezond, vrolijk en veilig van barbaren blijft. Terwijl de stad blijft groeien, groeien ook de uitdagingen. Met het ultieme doel om uiteraard zo ver mogelijk te stijgen op de politieke ladder en uiteindelijk zelf Caesar te worden.




Meer screenshots vind je hier.