GTA: SA verboden in Australië

Minderjarigen die er de ziekte in hebben dat ze moeten wachten om GTA: San Andreas te mogen spelen, zouden eens naar de Australiërs moeten kijken. Na veel problemen met betrekking tot de minimum leeftijd en haar eigen Hot Coffee onderzoek, heeft de Australische Office of Film and Literature Classicfication (OFLC) het spel geheel verboden.

De OFLC zegt zelf dit besluit genomen te hebben op basis van het feit dat het spel controversieel materiaal bevat (geactiveerd aan de hand van een mod of op een andere manier) dat niet onder de aandacht van de commisie is gebracht toen het spel werd geclassificeerd.

"[...]
Het geheel verbieden houdt in dat het spel niet meer legaal verkocht, verhuurd en vertoond mag worden. Ook mag er niet meer voor geadverteerd worden. Bedrijven die het spel verkopen of verhuren moeten hun huidige voorraad direct van de planken halen.
[...]"


Op San Andreas was in Australië oorspronkelijk de Mature 15+ rating op van toepassing. Schijnbaar de hoogst mogelijke rating in het land. Nu het spel verboden is wordt verwacht dat het aantal illegale kopiën hard zal toenemen en voor veel geld verkocht worden.

Het begint langzamerhand op een soapserie te lijken en de SA discussie moddert voort. Daarin is deze zaak misschien wel het hoogtepunt. De kwestie blijft interessant voor discussie. Kan een paar gerenderde blote borsten opgevat worden als meer 'adult' dan het geweld dat veel games op zichzelf al bevatten?