Kobayashi over Killer 7

Hiroyuki Kobayashi is op dreef. Hij sprak gisteren nog over Resident Evil 5 en vandaag is op gameinformer.com een interview met hem verschenen over de aankomende action-game Killer 7 voor PS2 en GameCube. Kobayashi is de producer van deze game.

Hij vertelt dat de GameCube-versie er waarschijnlijk iets beter uit zal komen te zien, en dat de PS2-versie daarom niet een simpele poort is. Toch zullen beide games bijna hetzelfde zijn. Het verhaal moet heel bijzonder worden, doordat de zeven characters allemaal heel verschillend zijn. Kobayashi beschouwt het spel ook een beetje als kunst. Door de cell-shaded graphics zal het spel volgens hem een andere kijk op de wereld bieden. Het is de bedoeling dat het spel eens iets anders zal bieden aan de gamer die hiervoor open staat. Ook al zijn er wel vechtstukken, de bedoeling is dat de speler ook zal genieten van de monologen van de characters en dat je vrij gemakkelijk alles zal oppikken. Volgens Kobayashi hoeft niet iedereen de game leuk te vinden. Het onderwerp is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die van manga houden, ook al zullen fans van Mario niet op deze titel zitten te wachten.
Een vervolg sluit Kobayashi niet uit. Als het spel goed verkoopt is er volgens hem genoeg ruimte binnen het verhaal en de characters om uit te breiden.
Het hele artikel is hier te vinden.