EA verkrijgt 5 jaar lang de exclusieve rechten NFL

EA heeft de exclusieve rechten voor de NFL gekregen voor de komende vijf jaar. De rechten hebben betrekking op de teams, spelers en de stadions. EA geeft toe dat ze de afgelopen jaren hier al mee bezig zijn geweest, en nu is het ze dus gelukt.

Voor deze deal heeft EA een contract getekend met de National Football League en de NFL Players Inc., een subdivisie van de NFL Players Association.

Take-Two, de directe concurrent van EA op het gebied van NFL-games, is het grootste slachtoffer geworden. De consumenten worden echter ook benadeeld, omdat er nu van concurrentie geen sprake meer is. Insiders speculeren dat de exclusieve deal door de NFL veroorzaakt is vanwege de prijsverlaging die Take-Two doorgevoerd heeft in het laatste deel van haar NFL-reeks, namelijk NFL 2005. Geen enkele licentiehouder waardeert het namelijk wanneer er prijsoorlogen gevoerd worden met haar licentie, aangezien het de waarde van het totale merk in gevaar brengt. In een reactie op het nieuws spreekt Take-Two van een "tremendous disservice to the consumers", omdat de concurrentiemechanismen op de markt ermee aangetast worden.