'Mexicaanse griep is mediahype'

De aandacht voor de Mexicaanse griep en de eerste griepdode in Nederland lijkt vooral op een mediahype. Dat vindt 38 procent van de FOK!Kers die op onze speciale Grieppoll stemden.

Op de vraag: 'Eerste griepdode in Nederland, ben jij bang?' antwoordde een meerderheid: Natuurlijk niet, het is een mediahype. 34,5 procent van de stemmers zegt niet bezorgd te zijn zolang het om een incident gaat. 20,6 procent van de stemmers is niet bang maar bezorgd voor wat er komen gaat. En slechts 4,6 procent is behoorlijk bang geworden van die eerste Mexicaansegriep dode.

Basbeest: "Die jongen is niet dood gegaan aan 'de griep', hij's doodgegaan aan een combinatie van factoren." Pierce meent: "Elk jaar sterven er namelijk ook duizenden mensen door de "gewone" griep, maar dat wordt voor het gemak maar even niet verteld. Bovendien heeft een gezond mens niets te vrezen." Klaasnaak is wel bezorgd: "Met een zwangere vrouw en een dochter van 2 jaren oud in huis kan ik me er niet aan onttrekken om bezorgd te zijn over hoe dit wellicht gaat lopen."

User Etidoc ziet het bijzonder somber in: "Als het virus weer muteert kan het in het najaar de karren vol lijken door de straten doen trekken. Dit virus heeft momenteel al een "killrate" van 1,48 % wereldwijd en dit is pas de eerste golf."

Praat ook mee in FLU over de Mexicaanse Griep of kijk in onze weblog.