Opnieuw buschauffeur mishandeld

In Amsterdam is opnieuw een buschauffeur mishandeld. Dit meldt stadszender AT5 vandaag. De chauffeur van lijn 40 werd gisterenochtend rond 09.00 uur in elkaar geslagen in de buurt van het Amstelstation.

De bestuurder sprak een reiziger aan omdat die niet in het bezit zou zijn van een geldig vervoersbewijs. De man werd vervolgens door de reiziger en een aantal andere passagiers vastgepakt en mishandeld.

Later op de dag heeft de politie één van de vermoedelijke daders aangehouden in een andere bus. Het gaat om een zeventienjarige jongen. Busmaatschappij GVB heeft inmiddels aangifte gedaan.

Als reactie op het aanhoudende geweld tegen busbestuurders heeft vakbond FNV recentelijk een 10-puntenplan opgesteld om de veiligheid in het openbaar vervoer te vergroten. De bond zit binnenkort met de werkgevers om tafel om concrete afspraken te maken over de veiligheid van buschauffeurs.

Maandagochtend nog werd er in Apeldoorn een buschauffeur overvallen. Ook afgelopen zondag was het raak. In Oldenzaal werd een chauffeur in het gezicht geslagen door een boze passagier. Eind januari werd er in Tilburg een chauffeur mishandeld na onenigheid met een passagier. Diezelfde avond beroofden drie tieners in Purmerend een bestuurder. Vorige zomer weigerde Connexxion nog langer door de Goudse wijk Oosterwei te rijden na een reeks van bedreigingen.

Opnieuw buschauffeur mishandeld  (foto: DAG)