Veteraan nu ook oudste man Groot-Brittannie

Een van de twee nog levende Eerste Wereldoorlogveteranen in Groot-Brittannië is nu ook de oudste man ooit van zijn land. Henry Allingham heeft de respectabele leeftijd van 112 jaar en 296 dagen bereikt, dat is een dag ouder dan voormalig recordhouder John Evans die in 1990 overleed op de leeftijd van 112 jaar en 295 dagen. Allingham bracht deze memorabele dag samen met wat visite door in St. Dunstans verzorgingstehuis voor blind, gepensioneerd personeel van het Britse leger in Ovingdean, Oost Sussex.

Een goede vriend van Allingham, Dennis Goodwin, en oprichter van de First World War Veterans' Association, zegt over Allingham: "Hij heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn lange leven en verlegt nog steeds de grenzen van het ouder worden. Om eerlijk te zijn is hij de afgelopen twee jaar bedolven onder de mijlpalen, maar deze is leuk voor hem. De volgende mijlpaal zal hij bereiken wanneer hij weer een 'tiener' wordt op zijn 113e verjaardag in juni.”

Allingham, die de geboorte van zijn eerste achter-achter-achterkleinkind heeft meegemaakt, wordt 6 juni 113 jaar oud. Hij nam dienst in het Britse leger in 1915. De laatste jaren heeft hij veel tijd doorgebracht met het voorlichten van schoolkinderen en zijn ervaringen in het leger met hen te delen. 

Met dank aan soofje voor de submit.
© Yvonne Heslinga