Nacht van het condoom

Het is vannacht de 'Nacht van het Condoom'. Zogenaamde safesex-teams zullen vannacht in zestien verschillende steden de straat op gaan om jongeren te vragen of ze een condoom op zak hebben en ze te wijzen op de gevaren van soa's, het belang van veilig vrijen en het gebruik van condooms. Jongeren die een condoom bij zich hebben en deze kunnen laten zien, maken kans op een prijs. Wie geen condoom op zak heeft krijgt er eentje cadeau.

Deze eerste Nacht van het Condoom is een samenwerkingsverband van Soa Aids Nederland, verschillende GGD-en en jongerenorganisaties en betekent het begin van de Week van de Liefde die van 6 tot en met 14 februari in Nederland wordt gehouden.

Eerder onderzoek van Soa Aids Nederland wees uit dat ongeveer een derde van de jongeren geen condoom bij zich had toen hij of zij er een nodig bleek te hebben. Daarnaast bleek dat ongeveer de helft van de jongeren onbeschermde seks heeft. Ook de resultaten van het onderzoek van de safesex-teams vanavond zullen bijdragen aan onderzoek. Jongeren die geen condoom bij zich dragen zullen gevraagd worden waarom zij geen condoom bij zich hebben. De resultaten van dit onderzoek zullen later bekendgemaakt worden.

Met dank aan funk_you voor de submit.