Google-telefoon betreedt Nederlandse markt

De Google-telefoon G1 maakt vandaag zijn debuut op de Nederlandse markt. Telecombedrijf T-Mobile, dat het apparaat exclusief mag verkopen, verwacht geen hectische toestanden zoals bij de verkoop van de iPhone van Apple. Extra personeel is dan ook niet nodig.

"De iPhone trekt een ander publiek, namelijk de echte Apple-fans en andere mensen die veel hechten aan design. Zij willen er snel bij zijn. De G1 heeft minder poespas en trekt waarschijnlijk een no-nonsense publiek, dat minder haast heeft met de aanschaf", zegt een woordvoerster van T-Mobile.

De voorverkoop, die op 19 januari is gestart, loopt volgens haar goed. Exacte aantallen wil het bedrijf echter niet geven. Een exemplaar is gratis in combinatie met een tweejarig abonnement met driehonderd belminuten, ter waarde van 29,50 euro per maand.

De G1 wordt Google-telefoon genoemd omdat het de eerste telefoon is die gebruik maakt van Android, het besturingssysteem van Google voor mobiele telefoons. De G1 maakte eind vorig jaar al zijn entree op de Amerikaanse markt.


Google-telefoon betreedt Nederlandse markt  (foto: DAG)