Zwitserse ijshockeyfans molesteren Nederlanders

Afgelopen weekeinde is een Nederlandse familie afgetuigd door Zwitserse ijshockeyfans. De familie, drie volwassenen en twee kinderen, kreeg het met de dronken ijshockeyfans aan de stok in een wegrestaurant in Fribourg, nabij Bern. De stomdronken ijshockeyfans waren op terugreis na een verloren hockeywedstrijd toen zij een tussenstop in restaurant 'Rose de la Broye' maakten.

De ruim vijftig Zwitserse raddraaiers begonnen zich in het restaurant met verschillende gasten te bemoeien. Toen er met de hockeyfans een woordenwisseling ontstond, kreeg de Nederlandse familie volgens de politie rake klappen. Ook zou er met een mes zijn gestoken, laten Nederlandse wintersporters weten die getuige waren van het voorval.

De Nederlandse familie is uiteindelijk op de vlucht geslagen. De politie, die gealarmeerd was door het personeel van het restaurant, trof de doodsbange familie aan bij het nabijgelegen dorpje Frasses. Negen ijshockeyfans konden worden gearresteerd, liet de politie weten. De overige ijshockeyfans zijn onder begeleiding van de politie naar hun eindbestemming in Bern gereden.