FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Internationaal
Internationaal


Nederlands schip ontsnapt aan piraten

Nadat eerder een cruiseschip ontsnapte aan piraten is eergisteren ook een containerschip van een Nederlands bedrijf ontsnapt. Het schip waarvan de naam niet bekend is gemaakt voer ver buiten de kust van Tanzania toen het werd aangevallen.

Volgens het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) vond het incident op een uitzonderlijke afstand buiten de kust plaats, ongeveer 830 kilometer buiten Dar es Salaam. Het containerschip werd beschoten met raketwerpers waardoor er aan boord brand uitbrak. De bemanning wist de brand te blussen en door de snelheid op te voeren konden ze ontkomen aan de piraten.

In en rond de Golf van Aden komt piraterij steeds meer voor. Ondanks de aanwezigheid van de vele marineschepen hebben piraten bijna honderd aanvallen gedaan op schepen. Ongeveer veertig van deze aanvallen waren succesvol.
Help ons; deel dit item als je het leuk vond
Heb je een leuk of interessant bericht gevonden dat je graag op FOK! terug ziet? Tip ons dan via de submit!
Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!
Font-grootte:

regelhoogte :

53 reacties

Reactiepagina:
1 2
quote:
Op maandag 8 december 2008 @ 17:24 schreef seth_chaos het volgende:

[..]

A) Nederland heeft geen vliegdekschepen.
B) Gevechts vliegtuigen hebben maar een zeer kort bereik.
Zeer kort bereik? F18 Hornet heeft een radius van bijna 600 kilometer van een vliegdekschip. Dat is een standaardtoestel op een carrier van de VS, ze kunnen die dingen tegenwoordig ook bijtanken van buddy-stores.
Als je kijkt naar een wat lichter toestel, zoals de Dassault Rafale, die heeft een actieradius van 1800 km. Dus bereik is niet zo een groot probleem.
quote:
C) Zelfs de meest geavanceerde toestellen kunnen maar enkele
10tallen kilometers rondom hun vliegtuig bekijken via de radar.
Dat is dus de reden waarom er E2 Hawkeye toestellen worden ingescheept op vliegdekschepen. Met zo een vliegtuig controleer je een heel groot deel van de oceaan. En ze zijn ook uitstekend uitgerust om verkeer op het water te volgen.
quote:
D) Alleen de grootste schepen zijn te zien op radar. En dan alleen met grondradar. Aan je radar in je vliegtuig heb je geen bal.
Nope, de radar van de Hawkeye is zeer geschikt om verkeer op het water te volgen en niet alleen grote schepen.
quote:
E)De oceanen zijn gigantisch. Een schip kan tientallen jaren on opgemerkt op een oceaan rond dobberen.
In dit geval is het stuk oceaan redelijk afgebakend, het is gewoon een kwestie van een cirkel trekken om de haven van waaruit de piraten opereren. Een US Carrier battle group kan dat hele stuk oceaan controleren als ze dat willen en alles wat daar rondvaart, vaart daar alleen bij de gratie van de battlegroup. De Fransen kunnen hun battlegroup daar ook ontplooien, en die zal iets minder effectief zijn aangezien hun carrier maar 40 vliegtuigen meeneemt in plaats van de 90 die een standaard carrier van de amerikanen meeneemt.
quote:
F)Hoe weet je of je een piraten schip of een gewoon schip in zicht hebt? Ze enteren in internationale wateren zonder bewijs levert je een oorlog op.
Nope, met een battlegroup kun je gewoon een Marine Expeditionary Force ontplooien. Mits overeengekomen met andere landen die daar varen kun je gewoon standaardcontroles instellen of mariniers mee laten varen die voor beveiliging zorgen. En of je het verkeerde schip hebt merk je vanzelf. Piratenschepen zullen zich niet snel laten enteren en dan is het een kwestie van tijd voordat het scheepje de pineut is.
Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard. - H.L. Mencken
Waar is kapitein Haddock wanneer je hem nodig heb.
ik zou supergrote oorlogsschip naar de piraten sturen...
want dat battleship kan heel ver schieten
dus ontsnappen is zinloos.
Reactiepagina:
1 2
avatar Reageer zelf

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken

Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
©FOK.nl e.a.